Διυλιστήριο: 01/02/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δεν θα μείνει κανένα σοροκόμμα εκτός Βουλής.


Ο Βαλλιανάτος πάει στο ΠΟΤΑΜΙ , αυτό με τους ξένους χορηγούς. Ξέρει κι αυτός από ξένους χορηγούς. Ως Φιλελεύθερη Συμμαχία θα ήταν λίγο δύσκολο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι ανίδεοι ψηφοφόροι τους θα σκεφτόντουσαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Γι' αυτό μπαίνουν στο ΠΟΤΑΜΙ ως προθάλαμο κι από εκεί θα είναι όλα πιο εύκολα. 


Κι ενώ ο Βαλλιανάτος είναι πρόεδος της Φιλ.Συμμαχίας ... αυτός μπαίνει στο ΠΟΤΑΜΙ αλλά η Φιλελεύθερη Συμμαχία το σκέφτεται! Μια φαρσοκωμωδία, μία εικονική πραγματικότητα όπου δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Και λόγω του ότι έμειναν μόνο 23 μέρες για τις εκλογές θα δούμε πολλές ακόμα «κωλοτούμπες» ώστε να βρουν τρόπο να τρυπώσουν στη Βουλή όλοι οι πράκτορες και τα λαμόγια.

Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Τζήμερος. Μέχρι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος τα μίνι σοροαποκόμματα που το σύστημα διαφημίζει νύχτα-μέρα για να τα βάλει στο κάδρο από το πουθενά , θα πρέπει ενταχθούν σε μεγαλύτερους σχηματισμούς για να φορτώσουν από τώρα στην πλάτη μας τους πράκτορες του συστήματος.


Αφού ακόμα και η «πολυαγαπημένη» Ρεπούση κατάφερε να μπει στη Βουλή και να την χρυσοπληρώνουμε εμείς που την "λατρεύουμε" ... καταλαβαίνετε πόσο ικανό είναι το σύστημα ώστε να καθοδηγεί τις εξελίξεις όπως ακριβώς βολεύει στους επικυρίαρχους και ποτέ όπως βολεύει εμάς τον λαό.

To REUTERS των Rothschild φυσικά πάντρεψε το ΠΟΤΑΜΙ με το ΣΥΡΙΖΑ από τώρα. Και βάζει τα μικρά κόμματα στο κάδρο μιας και όλα είναι ελεγχόμενα από τα γνωστά κέντρα.


ΥΓ: Γέμισε η πόλη μας χθες με το έγχρωμο πολυτελές έντυπο του ποταμίσιου Θεοδωράκη...Οι Ξένοι Χορηγοί ... βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.


Και σκεφτείτε ότι οι ψηφοφόροι περιμένουν τη σωτηρία τους ... από όλους αυτούς που τ'αρπάζουν από κερδοσκόπους και τοκογλύφους για να υπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Σ.Σ

http://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η 4η γενιά Παπανδρέου ... υπόσχεται ΑΛΛΑΓΗ!


Η 4η γενιά Παπανδρέου ... (Γεώργιος 1927 -Ανδρέας,Γιωργάκης και τώρα Μαργαρίτα) ... υπόσχεται ΑΛΛΑΓΗ! Το τζάκι που δεν λέει να κατεβεί από τις πλάτες μας ...υπόσχεται πάλι την Αλλαγή!
Η 4η Γενιά Παπανδρέου , γραπωμένοι στην εξουσία ώστε οι νεώτεροι να εξασφαλίζουν την ατιμωρησία των παλαιότερων, ... φέρνει το «νέο»!
Κατεβαίνουν «ενάντια» στο σύστημα λες και το σύστημα δεν είναι οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι.
Για ακόμα μια φορά ... το σύστημα καπελώνει την επανάσταση ,δημιουργεί τα κατάλληλα μαγαζάκια για το κατάλληλο κοινό ώστε όλα και πάντα να είναι ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ. Η γλυκύτατη Μαργαρίτα, από το κολέγιο των εκατομμυριούχων απατεώνων και την πασαρέλα ... περνάει στην «αντίσταση».


Σ.Σ

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σαμαράς παραδίδει τη Θράκη, με αντάλλαγμα την διάσωσή του…

5 έως 6 έδρες «παραδίδονται» σε τουρκόφρονες του DEB. 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή (και ακόμη περισσότερο στο παρασκήνιο) της Θράκης και συγκεκριμένα στους δύο «φλέγοντες» νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Ενώ τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με κινήσεις που δεν εκθέτουν την Ελληνικότητα της Θράκης, δείχνει πως έναντι του κομματικού οφέλους (και την προσωπικής πολιτικής διάσωσης του Αντώνη Σαμαρά) η έννοια της λέξης πατρίδα «συμπιέζεται» δημιουργώντας πλείστα όσα τεράστια προβλήματα στο μέλλον της Ελληνικής Θράκης.
Έτσι, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας ενημερώνουν πως στο ν. Ροδόπης η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα τουρκοφρόνων (KIEΦ – DEB) και θα συμπεριλάβει υποψήφιο τουρκόφρονα στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Στο νομό Ξάνθης τόσο η υποψηφιότητα Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ενός ακόμη μουσουλμάνου στη Νέα Δημοκρατία (δικηγόρος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΚΙΕΦ – DEB και ήταν ένας εκ των τριών που κατέθεσε στον Άρειο τα έγγραφα νομιμοποίησης του κόμματος των τουρκοφρόνων), αποτελούν «στρατηγικές» κινήσεις τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας του «πατριώτη» Σαμαρά, όσο και από την πλευρά του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που με αυτόν τον τρόπο διεκδικεί ξεκάθαρα 5 έδρες (επί συνόλου 6) στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να εκπροσωπούνται ΜΟΝΟ από μουσουλμάνους, εάν κατορθώσει το ΠΑΣΟΚ να μπει στη Βουλή και εάν γίνει κατορθωτός ο απόλυτος διαμοιρασμός ψήφων από το τουρκικό προξενείο.

Είναι πλέον προφανέστατο πως η ανάγκη ψήφων, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, σε επιλογές υποστήριξης των τουρκικών σχεδιασμών, δημιουργώντας το πρωτοφανές, δηλαδή την αγαστή συνεργασία του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, με την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να χαρακτηριστούν επισήμως (και με τη βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης) ως... "τουρκικοί"!!!

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, γίνεται, πλέον απολύτως κατανοητό πως για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τους «υπεύθυνους» της Νέας Δημοκρατίας (τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο) η προστασία του κόμματος υπερτερεί από το καθήκον προς την πατρίδα.
Από την πλευρά μας, θεωρούμε πως σε αυτές τις εκλογές (και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο) θα πέσουν πολλές μάσκες...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με υπουργική αποφαση – εξπρές καταστρέφουν έγγραφα του ΣΔΟΕ! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ). Αυτό συνιστά εθνικό έγκλημα.


Στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο περνά προεκλογικά η αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του ΣΔΟΕ!

Δηλαδή ο έμπιστος του Σαμαρά πρώην έφορος Μεσσήνης θα μπορεί να καταστρέφει όσα έγγραφα δεν του αρέσουν, όποιες εντολές θεωρεί ότι μπορεί να τον εμπλέξουν, όποιες αποφάσεις θέλει!!!

Από χθες με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο διοικητής του ΣΔΟΕ αποκτά την δυνατότητα καταστροφής εγγράφων και στοιχείων του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση όπου στο άρθρο 1 παρ. ιδ μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης».



http://diulistirio.blogspot.gr/






Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγκάλυψη από τον Δένδια στους, Γεωργιάδη Βορίδη για τα εξοπλιστικά !!!


Σύμφωνα με την απάντηση του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδια σε ερώτηση που κατέθεσε για την περίπτωση προμήθειας βλημάτων των 120 mm για τα άρματα LEOPARD, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη (η ερώτηση εδώ) δεν υπάρχει στο ΥΠΕΘΑ, αρχείο κοινοβουλευτικών ερωτήσεων για την περίοδο παρουσίας του ΛΑΟΣ στην Βουλή (2007 - 2012) λόγω προβλεπόμενης ''καταστροφής αυτού'' !!! (Η απάντηση του Δένδια εδώ ).


Όμως στην απελπισμένη προσπάθεια του να καλύψει τους τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ και σήμερα της ΝΔ κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη ο κ. Δένδιας «ξέχασε» να ψάξει το ηλεκτρονικό αρχείο στην ιστοσελίδα του ίδιου του υπουργείου του (mod.mil.gr) το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό…

Τελείως ενδεικτικά για μια υπόθεση, αυτή των βλημάτων των αρμάτων LEOPARD, μερικές μόνο από τις ερωτήσεις των τότε βουλευτών του ΛΑΟΣ που «δεν μπορούσε να βρει» ο κ. Δένδιας στο ΥΠΕΘΑ είναι οι εξής:

Εκεί οι κύριοι Βορίδης – Γεωργιάδης εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την ανάγκη αγοράς πιο «κατάλληλων βλημάτων για τα LEOPARD» από εκείνα που ήδη διέθετε ο Ελληνικός Στρατός, όσο και για το ποια χώρα θα μας προμηθεύσει τα νέα βλήματα! Σχολιάζοντας τα παραπάνω η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Ο αυτοεξευτελισμός Δένδια δεν μπορεί να συγκαλύψει τίποτα και κανένα. Θέλω να ελπίζω πως η Δικαιοσύνη που ερευνά σειρά σχετιζόμενων εξοπλιστικών σκανδάλων δεν θα έμεινε αδρανής αν έχει λάβει μια εξίσου αστεία απάντηση από το ΥΠΕΘΑ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε την συσχέτιση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων από τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Μαρίνα Χρυσοβελώνη

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρθενορραφές..

      Το πιό ολέθριο σφάλμα του έκανε το ''σύστημα'' όταν (εξ ανάγκης) επέβαλλε την δημιουργία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ.
Ένα σφάλμα που έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να αντιληφθούν με σαφήνεια τί κρύβοταν τόσα χρόνια πίσω απ' τις μάσκες.

'Εδωσε ακριβώς την εικόνα του, όπου τα τόσα χρόνια τού ''πολέμου'' μεταξύ των δύο μεγάλων -τότε- κομμάτων εξουσίας, αποδείχτηκαν ότι ήταν ένα στημένο παιχνίδι, μία μπαρούφα, μιά σαπουνόφουσκα, πουκάμισο αδειανό.
Μία απάτη επιβεβλημένη από το σύστημα διαπλοκής και εξάρτησης, που αν όχι απ' το 1981, τουλάχιστον από το 1990 εξουσιάζει την χώρα.

Μετά τις εκλογές του 2012 και τα αναγκαστικά αποκαλυπτήρια της αλήθειας, έγινε και στον τελευταίο ''αθώο'' πολίτη φανερό αυτό που έπρεπε να είχε ήδη αντιληφθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν,
..πως δηλαδή τα δύο κόμματα ήταν μία και η αυτή αντανάκλαση σε καθρέφτη. Με λίγες παραλλαγές στο ήθος και στην τακτική, αλλά όμοια, ίδια, και με κοινά αφεντικά και προορισμό.

Τώρα, στις λίγες μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές, με βία, σπουδή, αλλά και με πραγματική βία -αυτή που εκπηγάζει από την προπαγάνδα και την δικτατορία των καθεστωτικών ΜΜΕ,
..το ''σύστημα'' θα προσπαθήσει πάση θυσία να κρύψει αυτή την αλήθεια,
..να ράψει την παρθενιά της χαμένης του τιμής,
..κοιτώντας ή δείχνοντας αλλού,
..και φορτώνοντας τα δικά του εγκλήματα εις βάρος της χώρας και του λαού (αυτά που ήδη έπραξε, αλλά και αυτά που σκοπεύει να διαπράξει) στις πλάτες τρίτου ή τρίτων.

Τώρα που η αλήθεια χάσκει μπροστά μας σαν ανοιχτός οχετός, θα πειστούν μόνον αυτοί που θέλουν να πειστούν.
Θα φοβηθούν μόνον όσοι τους συμφέρει να ''φοβηθούν''.

Το blog λυπάται για την διαπίστωση, αλλά στις εκλογές που έρχονται,
..αυτοί που θα ξαναφηφίσουν ΝΔ ή ΠαΣοΚ,
..θα είναι ή παντελώς ηλίθιοι, πραγματικά πνευματικώς καθυστερημένοι,
..ή άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω απ' την πατρίδα,
..δηλαδή ανθέλληνες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Καρέλιας "επιστρέφει": bonus έως 2400 ευρώ στους εργαζόμενους και αυξήσεις για το 2015


Πιστή στο...ραντεβού της με τους υπαλλήλους Το μεγαλύτερο ποσό ύψους 2,85 εκατ ευρώ που έχει μοιράσει ποτέ θα δώσει φέτος η καπνοβιομηχανία Καρέλιας στους εργαζομένους της.

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καρέλιας, Ανδρέας Καρέλιας, η εταιρία θα προχωρήσει το 2015 και σε αυξήσεις μισθών.

Αναλυτικά οι έκτακτες παροχές είναι:
1. Το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800,00. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.300,00.
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.
5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014.
6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 700,00.
7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00.
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.450,00.
10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.200,00.
11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.400,00.
Επίσης:
12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.
13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.
14. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800,00 ευρώ.
Όπως κάθε χρόνο όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις.
15. Τέλος, από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μικτό μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ θα πάρουν αύξηση 100,00 ευρώ μικτά.
Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές, αλλά και η αύξηση των μισθών που ανήγγειλα σε ετήσια βάση, αναμένεται να ξεπεράσουν το ποσόν των 2.850.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία, ανέφερε ο κ. Καρέλιας.
Αναλυτικά η ομιλία του Ανδρέα Γ. Καρέλια:
Σας εύχομαι σε όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία σε εσάς και στα σπίτια σας, και σε όλους εκείνους που αγαπάτε.
Την τελευταία μέρα του χρόνου έχουμε την τύχη να την περνάμε εδώ μαζί σας, ανθρώπινα, ζεστά, με αίσθημα ευθύνης ο ένας για τον άλλο.
Η χρονιά που σε λίγο μας αφήνει μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Από την μια, η σχετική ικανοποίηση ότι η χρονιά που φεύγει κύλησε αρκετά ομαλά και μάλιστα αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέσα και έξω από την χώρα, θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας και αναφέρομαι στην αβεβαιότητα στην οποία μπαίνει πάλι η χώρα μας.
Είχα τονίσει πέρσι ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2013 θα ήταν δύσκολο να επαναληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα. Και αυτό διότι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πάντα θα υπάρξουν και χρονιές με πρόσθετες δυσκολίες, αναποδιές, ειδικές συνθήκες όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα και δεν αναφέρομαι μόνον στην μεγάλη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την χώρα μας.
Παρόλα αυτά όμως, η Εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της και, παρά την πτώση των πωλήσεων, η οποία βεβαίως μας δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για νέα ανάληψη δράσεων, εν τούτοις καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας, τόσο λόγω δικών μας ενεργειών όσο και λόγω εξωγενών παραγόντων στους οποίους θα αναφερθώ στην συνέχεια.
Έτσι λοιπόν και οι καθιερωμένες έκτακτες οικειοθελείς παροχές, τις οποίες παραδοσιακά ανακοινώνω από αυτό το μικρόφωνο, είναι προσαρμοσμένες σε αυτά τα δεδομένα.
Όπως είπα και νωρίτερα, το 2014 είναι η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας. Και θα με ρωτήσετε, πως έγινε αυτό με πτώση πωλήσεων; Η απάντηση είναι σύνθετη.
• Από την μία αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πιο κερδοφόρων σημάτων μας και μειώθηκαν οι πωλήσεις των λιγότερο κερδοφόρων σημάτων μας. Οι αναλογίες ήταν τέτοιες που τελικά το πρόσημο που μένει στο τέλος είναι θετικό.
• Δεύτερον, οφείλεται στη συγκράτηση των δαπανών μας και στην αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου μας, (βλέπετε άλλωστε στους πίνακες την σημαντική αύξηση που έχουμε στις αποδόσεις έναντι παλαιοτέρων μηνών).
• Τρίτον, στη σημαντική εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από την συνεχή και επιτυχή διαπραγμάτευση των τιμών αγοράς των υλικών μας.
• Από την άλλη η σημαντική ενίσχυση του δολαρίου μας έδωσε την δυνατότητα να καταγράψουμε σημαντικές θετικές συναλλαγματικές διαφορές. Τόσο τα διαθέσιμά μας σε δολάρια, τα οποία την τελευταία μέρα του έτους αποτιμώνται σε περισσότερα ευρώ, αφού η αξία του δολαρίου ανεβαίνει, αλλά και από το γεγονός ότι η πολύ ισχυρή ταμειακή μας θέση μας δίνει την δυνατότητα να περιμένουμε όσο χρειάζεται, ώστε τα δολάρια που εισπράττει η εταιρεία από τις εξαγωγές να μετατραπούν σε ευρώ σε χρονική στιγμή που εμείς θα επιλέξουμε και όχι σε χρονική στιγμή που οι ανάγκες θα μας το επιβάλουν.
Μέσα στην διετία 2013 - 2014 η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία ποσόν πουπλησιάζει τα 800 εκ ευρώ. σε έμμεσους και άμεσους φόρους, και € 14.5 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ έφερε 330 εκ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις. Και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την έντονη κοινωνική δράση της εταιρείας υπέρ των συνανθρώπων μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, με τη διαρκή οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σχολείων, και άλλων αξιόλογων φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Δυστυχώς, στον κλάδο μας δεν ισχύει αυτό που ισχύει στους περισσότερους άλλους κλάδους της οικονομίας, δηλαδή η επιτυχία ή μη μίας εταιρείας δεν εξαρτάται από την αποκλειστική σχέση παραγωγού – πελάτη. Στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, εισέρχονται και οι κυβερνήσεις των κρατών, οι οποίες με την φορολογική πολιτική που ακολουθούν κάθε χρόνο στα καπνικά προϊόντα, επηρεάζουν μερίδια, βοηθούν ή ζημιώνουν την μία ή την άλλη εταιρεία, συρρικνώνουν την νόμιμη αγορά, κάτι που βλάπτει σχεδόν όλους, ωθούν το λαθρεμπόριο σε απίστευτα υψηλά επίπεδα κ.ο.κ. Είναι δε αυτονόητο και από την άλλη οξύμωρο, ότι, τα τελευταία χρόνια, όλα δε αυτά, γίνονται εις βάρος των ίδιων των κρατικών εσόδων. Κλασικό παράδειγμα η χώρα μας, αλλά και πολλές άλλες.
Στην τελευταία και μόνο πενταετία, στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται να είναι λαθραίο. Ενδεχομένως να έχετε δει την προσπάθεια που κάνουμε, από κοινού όλες οι καπνοβιομηχανίες, ώστε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του φαινομένου, τόσο στην υγεία του όσο και στην οικονομία της χώρας. Αλλά όταν με την παραμικρή ευκαιρία, ο πρώτος στόχος πρόσθετης φορολόγησης είναι τα νομίμως κυκλοφορούντα τσιγάρα, από την όποια κυβέρνηση, τρόικα, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον, τότε λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε.
Παρόλα αυτά όμως, σε μία συνεχώς μειούμενη νόμιμη ελληνική αγορά, καταφέραμε να καταγράψουμε σημαντική αύξηση του μεριδίου μας, που σημαίνει ότι η απώλεια των δικών μας πωλήσεων ήταν μικρότερη από την απώλεια των ανταγωνιστών μας, τόσο στα τσιγάρα αλλά ιδιαίτερα στον καπνό για στριφτό τσιγάρο.
Αυτό επετεύχθη μέσα από την δουλειά όλων μας αλλά κυρίως με την πολιτική τιμών που ακολουθήσαμε μέσα στην χρονιά, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις οικονομικές συνθήκες της αγοράς. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την βελτίωση ακόμα περισσότερο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων μας με την προστιθέμενη αξία τους να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα μάτια των καταναλωτών.
Στις πωλήσεις εκτός Ελλάδος, το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης προήλθε από τις χώρες της Β. Αφρικής, όπου τόσο η συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια όσο και η τεράστια επίθεση που δεχθήκαμε από παραποιημένα προϊόντα μαϊμού, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες του έτους, μας κόστισαν αρκετά. Με την στενή συνεργασία, διοίκησης, τεχνικής διεύθυνσης και διεύθυνσης marketing προχωρήσαμε σε ενέργειες αναβάθμισης των σημάτων μας, ενέργειες που δυσκολεύουν την παραποίηση, αλλά παράλληλα δίνουν σημαντική αξία στα πακέτα μας.
Στις υπόλοιπες χώρες, θετικά κινήθηκαν οι πωλήσεις μας στις ολοένα μειούμενες Ευρωπαϊκές αγορές με εξαίρεση την Ισπανία, η οποία, μετά από σημαντικές αυξήσεις στην φορολογία, μοιάζει όλο και περισσότερο με την Ελλάδα. Θετική πορεία καταγράψαμε και στις Βαλκανικές αγορές, όπου στην μεν Βουλγαρία και παρά τον πολύ έντονο ανταγωνισμό και την μικρή απώλεια μεριδίου, εν τούτοις συνεχίζουμε να κρατάμε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα, ενώ οι πωλήσεις καπνού για στριφτό ξεπέρασαν ακόμη και αυτές της περσινής χρονιάς. Στις υπόλοιπες αγορές και ιδιαίτερα σε αυτές της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία, κλπ.) οι πωλήσεις μας κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο, όπως επίσης και στην πολύ σημαντική από πλευράς στρατηγικής και κερδοφορίας Duty Free αγορά της Τουρκίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Επίσης μέσα στην χρονιά έγιναν πιο συγκεκριμένες οι επενδύσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε και οι οποίες θα μας επιτρέψουν:
α. Καταρχήν την συνέχιση της κυκλοφορίας των σημάτων μας και
β. δεύτερον, την διατήρηση, στο μέτρο του εφικτού, της ανταγωνιστικής εμφάνισής τους μέσα στα πλαίσια προσαρμογής στην κοινοτική οδηγία, η οποία και θα διέπει την κυκλοφορία των προϊόντων καπνού από το Μάιο του 2016. Και λέω στο μέτρο του εφικτού, διότι μέσα από την οδηγία αυτή, η Ε.Ε. σκοπεύει στην όσο περισσότερο αποκρουστική εμφάνιση των προϊόντων μας.
Μια οδηγία, που η προσαρμογή και μόνον σε αυτήν, θα απαιτήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, μόνο και μόνο για την προσαρμογή σε αυτήν, χωρίς από τις επενδύσεις αυτές να αναμένει κανείς οποιοδήποτε όφελος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η οδηγία αυτή δεν θα έχει τα αποτελέσματα που κάποιοι γραφειοκράτες για τους δικούς τους λόγους εμπνεύστηκαν. Το μόνο που θα πετύχει είναι να κάνει τα νόμιμα προϊόντα καπνού, όχι μόνον ακριβότερα αλλά και πιο αποκρουστικά, με σίγουρο αποτέλεσμα οι νόμιμες πωλήσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο με ισοδύναμη αύξηση του λαθρεμπορίου και την περαιτέρω υστέρηση των εσόδων των κρατικών ταμείων των κρατών μελών της Ε.Ε.
Θέλω να είστε σίγουροι ότι από την πλευρά της Διοίκησης γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου η εταιρία να παραμείνει ισχυρή, οικονομικά εύρωστη και όσο το δυνατόν θωρακισμένη απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται μπροστά μας. Όπως είπα και στην αρχή, οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δημιουργούν ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητος, το οποίο είναι το τελευταίο που χρειαζόταν η χώρα σε αυτήν την κρίσιμη δεδομένη στιγμή. Θέλω να πιστεύω πως έστω και την τελευταία στιγμή, θα εκλείψουν οι τάσεις αυτοκαταστροφής που διαχρονικά έχουν σημαδέψει την ιστορία μας, αλλά αντιθέτως , θα επικρατήσουν η ψυχρή λογική, χωρίς συναισθηματισμούς και παράλογες ουτοπικές προσμονές, για το καλό όλων μας.
Σας εύχομαι Καλή Χρονιά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιταλικές αρχές: Δεν είναι νεκρός ο Γεώργιος Δούλης


Ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, ανακοινώνουν οι Ιταλικές αρχές. Συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων των επιβαινόντων στο μοιραίου πλοίου Norman Atlantic, ενώ οι πληροφορίες για πολλούς παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες.

Πριν από λίγο με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....