Διυλιστήριο: 05/07/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

VIDEO - Το απαγορευμένο σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών .... Δείτε το πριν ''εξαφανιστεί''.

Μετά τις συνεχείς αναρτήσεις μας (εδώ) για να αναδείξουμε τις ''δημοκρατικές κινήσεις''  της Σαμαροβενιζελινικής κυβέρνησης των υποταγμένων στην Νεοναζιστική ιμπεριαλιστική κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ, έχουμε την χαρά την σας παρουσιάσουμε το spot που με ''δημοκρατικές'' διαδικασίες (εδώ) απαγορεύτηκε να δημοσιοποιηθεί. Δείτε το γιατί δεν πρόκειται να το δείξουν τα megaλα κανάλια, δείτε το πριν ''εξαφανιστεί''.....http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιγιαλοί: τι προβλέπει το “νομοσχέδιο τέρας” – Αντιδράσεις και δράσεις

Το Διυλιστήριο λέει ..... ''Μυρίζει Ελληνικό .....και όχι μόνο. Φανταστείτε τις παραλίες της Ελλάδας, στις παραλίες που κάνετε μπάνιο και δείτε τις φωτογραφίες των άλλων χωρών. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ; Αυτή είναι η ανάπτυξη; Άσε δεν θα πάρω .....'''
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο για την εκμετάλλευση του αιγιαλού που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου και θα παραμείνει στο opengov.gr μέχρι τις 8 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

1. Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση(λ.χ. ξαπλώστρες, αναψυκτήρια). Στην ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η παραχώρηση έκτασης μεγαλύτερης των 500 τ.μ., ενώ υπάρχει υποχρέωση δημιουργίας ελεύθερων «ζωνών» 100 μέτρων.

2. Αίρονται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό, καθώς και η απαγόρευση της παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η μόνη αναφορά είναι ότι στις παραχωρήσεις πρέπει «να περιλαμβάνονται όροι χρήσης που να διασφαλίζουν την πρόσβαση του κοινού, ύστερα από αιτιολογημένη στάθμιση των συμφερόντων που εξυπηρετούνται ή βλάπτονται».

3. Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η παραχώρηση «να κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη του [επιχειρηματικού] σκοπού» από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι παράκτιες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να επεκτείνουν μόνιμα τις εγκαταστάσεις τους στη ζώνη από την παραλία έως και τη θάλασσα.

4. Επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχει εγκριθεί ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων).

5. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς. Η δυνατότητα αυτή δεν είχε δοθεί έως σήμερα από τους νόμους για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4014/11, ν. 4178/13) για τον αιγιαλό, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους, ως αντίθετη στη συνταγματική επιταγή.
—Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις σημειώνουν ότι οι συντάκτες του νομοσχεδίου έχουν αγνοήσει την περιβαλλοντική διάσταση της παράκτιας ζώνης.

Ειδικότερα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως οι WWF, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΑΡΧΕΛΩΝ και ερευνητικοί φορείς όπως το ΕΛΚΕΘΕ εκτιμούν ότι η εντατική οικονομική εκμετάλλευση της παράκτιας ζώνης, η νομιμοποίηση παρανομιών και η διευκόλυνση της κατασκευής μόνιμων έργων θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή σε ένα από τα σημαντικότερα αγαθά της χώρας.

«Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, με έναν ακόμα αντισυνταγματικό νόμο, επιχειρείται η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό και την παραλία. Αγνοείται η οικολογική σημασία της παρόχθιας και της παράκτιας ζώνης και υιοθετούνται οι πλέον ξεπερασμένες αντιλήψεις για τη διαχείρισή τους. Ακόμα και οι καθαρά εισπρακτικοί του στόχοι είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία: σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης, τα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας δεν έρχονται να δουν ούτε κατειλημμένες παραλίες ούτε επιχωματωμένους θαλάσσιους χώρους ή κακότεχνες κατασκευές σε αποκλεισμένες παραλίες. Όπως επανειλημμένα τονίζει η οργάνωσή μας, έρχονται για τη φύση μας, και αυτή θα έπρεπε να είναι η βασική μέριμνα των συντακτών του» αναφέρει στην “Καθημερινή” ο νομικός σύμβουλος του WWF Ελλάς, Γιώργος Χασιώτης.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: σχετικά «Το νέο νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό και αντιπεριβαλλοντικό. Επιπλέον, αντίθετα από ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία, καθώς θα επιτρέψει τη σοβαρή υποβάθμιση των ελληνικών παραλιών, που αποτελούν τον κύριο παράγοντα προσέλκυσης τουριστών. Το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών προωθεί ουσιαστικά ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης από τα χειρότερα, αντίστοιχο του Λαγανά της Ζακύνθου, που έγινε αιτία να καταδικαστεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η κίνηση αυτή είναι κίνηση πανικού και υπό το καθεστώς πανικού οποιαδήποτε απόφαση είναι καταστροφική. Γι’ αυτό και αυτή η “πρωτοβουλία” του Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να σταματήσει εν τη γεννέση της».

Από την άλλη πλευρά μεμονωμένοι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο νομοσχέδιο. Ενδεικτικά ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου έχει συγκεντρώσει πάνω από 11.000 μέλη σε λίγες μόλις ημέρες.

—Τι λέει το υπουργείο και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος του νομοσχεδίου είναι «εκτός από τη συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού, που απλουστεύει από μόνη της τις διαδικασίες αξιοποίησης, η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών διαχείρισης και αξιοποίησης των παράκτιων, παραλίμνιων και παραποτάμιων κοινοχρήστων εκτάσεων, της έκδοσης των αδειών παραχώρησης της χρήσης για την οικονομική αξιοποίηση των κοινοχρήστων πραγμάτων, καθώς και της εκτέλεσης των αναγκαίων έργων για την εθνική οικονομία, με σεβασμό στο ευαίσθητο περιβάλλον της παράκτιας ζώνης και με διασφάλιση στον απαραίτητο βαθμό της κοινής χρήσης».

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, με χαρακτηριστική την αντίδραση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή, που μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ fm”,χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως «τέρας», υποστήριξε ότι επιβραβεύει τους παρανομούντες και ότι ανοίγει τον δρόμο για την καταστροφή των παραλιών, δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει.


—Τι αναφέρει το CISD

Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο εξέδωσε και το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) το οποίο κατέθεσε τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

“Η σύνταξη του Νομοσχεδίου χαρακτηρίζεται από:

*Προχειρότητα, με λανθασμένες αναφορές σε υπηρεσίες ή Υπουργεία, αλλά και αδόκιμες -γλωσσικά, συντακτικά και εννοιολογικά- διατυπώσεις.

*Έλλειψη γνώσης της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας καθώς πλείστα σημεία του είναι δυνατόν να προσβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παραβίαση του Συντάγματος και των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Δεσμεύσεων με ισχυρή πιθανότητα σοβαρής επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού από σοβαρά πρόστιμα.

*Έλλειψη ενδοκυβερνητικής συνεργασίας, καθώς θεωρείται αδιανόητη η συναίνεση των συναρμόδιων ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΝΑ και ΥΠΤΟΥΡ σε πλειάδα κρίσιμων προτεινόμενων άρθρων.

*Παντελή έλλειψη σοβαρού αναπτυξιακού οράματος, βασισμένου στην ολοκληρωμένη διαχείριση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ακτών και λοιπών υδάτινων περιοχών της χώρας αλλά και των ειδικών χαρακτηριστικών τους.

*Άγνοια του πνεύματος σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων που χαρακτηρίζει τους σοβαρούς επενδυτές και όχι τους ευκαιριακούς (hit and go) που καθ’ έξη προσελκύει διαχρονικά η χώρα.

*Επιπόλαιη προσπάθεια «κατασκευής» μη σύννομων χαριστικών συνθηκών για την διευκόλυνση προσέλκυσης επενδύσεων.

*Παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην υποχρέωση ενημέρωσης και συμμετοχής του Πολίτη στην Λήψη Αποφάσεων, όπως ορίζονται στη Σύμβαση του Aarhus.

Παρά το γεγονός ότι το CISD κατέθεσε ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις του (οι οποίες διατυπώνονται αναλυτικά στο εν συνεχεία Παράρτημα), θεωρεί ότι το σύνολο του Νομοσχεδίου πάσχει από:

*Έλλειψη σαφών, ολοκληρωμένων στόχων στο πνεύμα της Αειφόρου Ανάπτυξης

*Συνταγματικά έωλες, αδιαφανείς και αλληλοσυγκρουόμενες διατυπώσεις

*Ελλιπή επιχειρησιακή συγκρότηση για αποτελεσματική εφαρμογή του

Κατόπιν αυτών, το CISD προτείνει στον Υπουργό Οικονομικών την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την ολοσχερή ανασύνταξή του, σε όφελος της δοκιμαζόμενης Οικονομίας, της χειμαζόμενης Κοινωνίας και του παραμελημένου Περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που το Νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς ριζική αναπροσαρμογή, το CISD θα ενημερώσει λεπτομερώς τα μέλη του Κοινοβουλίου, για τις δικές τους ενέργειες”.

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται από εισπρακτική λογική και για αυτό είναι επικίνδυνο. Προσπαθώντας η Πολιτεία να εισπράξει από εκείνους που έχουν ήδη καταπατήσει τον αιγιαλό ουσιαστικά νομιμοποιεί την αυθαιρεσία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για έναν νέο ανεξέλεγκτο κύκλο καταπατήσεων.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μία κοντόφθαλμη και σε μεγάλο βαθμό εξαχρειωμένη κοινωνία όπως η ελληνική, όπου το περιβάλλον αντιμετωπίζεται ως “περιθώριο” και επίκεντρο κάθε δραστηριότητας θεωρείται η ιδιοτελής εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος και του κέρδους.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των 4 βουλευτών της Χ.Α.

Τα ονόματα των βουλευτών που δεν συμφώνησαν με την εισαγγελική πρόταση για άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έχουν ως ακολούθως:

Για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο και Γιώργο Γερμενή, κατά της άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας, ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος, Ε. Ζαρούλια, Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Η. Κασιδιάρης, καθώς και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, Ν. Μίχος και Γ. Γερμενής.

Εκτός των παραπάνω, με την εισαγγελική πρόταση διαφώνησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, Πάνος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης και Κώστας Δαμαβολίτης.

«Παρών» για τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, όπως επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Κουράκος. «Παρών» δήλωσε και ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, κατά της άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος, Ε. Ζαρούλια, Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Γ. Γερμενής.

Κατά της πρότασης ψήφισαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Τάνια Ιακωβίδου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Πάνος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής,Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Παρών» για τους κ.κ. Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Δεικτάκτης, Ηλίας Βλαχογιάννης και Δ. Κυριαζίδης, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Κουράκος.

«Παρών» δήλωσε για τον Στάθη Μπούκουρα και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και δήλωσε «παρών» σε ό,τι αφορά τον Χρ. Αλεξόπουλο.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας απείχε της ψηφοφορίας.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοκρατία τύπου ''συγκυβέρνησης''..

     Αυτή είναι η αφίσα που η δημοκρατική κυβέρνηση Ψευταρά απαγόρευσε σήμερα με Υπουργική Απόφαση, η οποία,
..απαγορεύει σε συνδικαλιστικές οργανώσεις επιστημονικών και λοιπών κλάδων, την ''μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό'',
..και άρα να βλάψει την κυβέρνηση, εν όψει βεβείως των εκλογών!

Από την άλλη όμως επιτρέπεται ο κάθε φασιστοειδής αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών να απειλεί ότι εάν η Ελιά καταψηφιστεί στις εκλογές η χώρα θα μετατραπεί σε Ουκρανία!

Επιτρέπεται 400.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να μην έχουν πιά πρόσβαση σε περίθαλψη υγείας λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών,
..ενώ βεβαίως μήνα τον μήνα το χρέος τους αυξάνεται, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ εξακολουθούν να τους χρεώνονται!

Επιτρέπεται η ΜΕΣΗ μείωση των μισθών να έχει φτάσει το 38%,
..η ΜΕΣΗ μείωση των συντάξεων το 45%,
..η ΜΕΣΗ αύξηση φόρων το 35%,
..η ΜΕΣΗ μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών κατά 50%!

Επιτρέπεται να απολύονται 760 εργαζόμενοι ανά εργάσιμη μέρα!

Επιτρέπεται να έχει μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25% (τεράστιο, καταστροφικό ποσοστό για μιά χώρα ), και να έχει αυξηθεί το δημόσιο χρέος κατά 40%!

Ποιούς απειλείτε και ποιούς κοροϊδεύετε, ω αποπλύματα του ανθρώπινου είδους;
Δεν έχετε καταλάβει ότι όσες απειλές, όσες απαγορεύσεις κι αν εκτοξεύσετε, η ώρα σας έχει φτάσει;
Η στερνή πολιτική σας ώρα απέχει μόλις 18 ημέρες!
Τις μετράμε σαν φαντάροι στον στρατό!

Στραβάδια, απολυόμαστε,
..ενώ εσείς θ' αρχίσετε να προσάγεστε για κατάλυση της Δημοκρατίας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....