Διυλιστήριο: 06/01/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δεν ψηφίζει η ΝΔ την καθολική απαγόρευση των offshore. Αποχώρησε από τη συζήτηση


Η ΝΔ διαφώνησε και με την καινούργια ρύθμιση χαρακτηρίζοντας την υπερβολικά αυστηρή και αντισυνταγματική. Για "φυγή, ώστε να μην τοποθετηθούν" κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Τη διαφωνία της και με την τροπολογία που επιβάλλει γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore και ξένες εταιρείες εξέφρασε η ΝΔ και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή.


«Η κυβέρνηση εμπαίζει τη Βουλή» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας τη διαφωνία του τόσο με την αρχική «σκανδαλώδη» όπως τη χαρακτήρισε ρύθμιση αλλά και με την νέα τροπολογία που καθιστά πολύ αυστηρό το πλαίσιο. Μίλησε μάλιστα για αντισυνταγματική ρύθμιση που δεν μπορεί να την ψηφίσει η ΝΔ. «Εισάγεται μια διάταξη η οποία είναι τόσο αυστηρή, όσο και αντισυνταγματική και κατά συνέπεια απολύτως ανεφάρμοστη» είπε ο κ. Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον «κήνσορα» φέρνοντας μια παντελώς αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη διάταξη.

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι με την ψήφιση και δημοσίευση της ρύθμισης που καταργείται σήμερα η ΝΔ πέτυχε το ποινικά ακαταδιώκτο των ιδιοκτητών offshore. «Οι οποιοσδήποτε τυχόν παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή τους» είπε και ανέφερε ότι «επετεύχθη ο κρύφιος στόχος της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι "μόλις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αυστηρό πλαίσιο έφυγαν για να μη το συζητήσουν και να μη τοποθετηθούν. Νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα".
Ένα τέταρτο άντεξε..

«Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν...», είναι το σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία εισάγεται καθολική και γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμφωνία σε όλα εκτός από τα κόκκινα δάνεια

Επήλθε και συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016

Συμφώνησε με τους θεσμούς η κυβέρνηση στα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκταμιεύεται εντός των ημερών η υποδόση των 7,5 δισ. Ευρώ. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων επήλθε συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016. Επίσης έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τις μεταβατικές διατάξεις για το νέο ασφαλιστικό. 

 Οι σχετικές τροπολογίες θα έλθουν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή. Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πούτιν : «Θα χτυπήσω την Τουρκία στην επόμενη πρόκλησή της»



Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ρωσία δεν πρόκειται στο εξής να αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε νέα πρόκληση στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tilegrafima.gr, ο κ. Πούτιν συνομιλώντας με μοναχό της Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος το περασμένο Σάββατο του είπε ξεκάθαρα ότι με την Τουρκία έχει φτάσει στα όρια του και πλέον δεν μπορεί να ρίξει κι άλλο το γόητρο της πανίσχυρης χώρας του.


«Γι’ αυτό, στην επόμενη πρόκληση των Τούρκων θα απαντήσω με χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται εδώ και καιρό στο «κόκκινο», ιδίως μετά την κατάρριψη ρου ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

" Katsapliades'' Α.Ε...*

    

* κατσαπλιάς: ο αντάρτης που διαπράττει ληστείες.
Σήμερα ένα μικρό επιγραμματικό αφιέρωμα στις τελευταίες επιτυχίες της κυβερνητικής οργάνωσης ''Katsapliades Α.Ε''.
Εκτενέστερη ανάλυση θα γίνει σε προσεχή σχόλια.

''Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού
Ανθρωπισμού'' (πςςςςς!) θα είναι ο τίτλος του νέου οδηγού συμπεριφοράς των μαθητών,
..που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει ένα ''Συμβόλαιο Τιμής'' (!) που θα υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο (μανία με τις υπογραφές η Νέα Τάξη),
..έναν ''όρκο τιμής'' που πρέπει να δίνει στο εξής κάθε ελληνόπουλο στο σχολείο του (έτσι, για να συνηθίζουν τους όρκους υποτέλειας στους τοκογλύφους),
..καθώς επίσης, όπως υπογραμμίζεται σαφώς στον Κώδικα (και πάλι πςςςς!), οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και βεβαίως να προσφωνούν τα παιδιά τους ως ''πριγκίπισσες'' ή ''βασιλόπουλα''.
Ομορφά-ντρά-μου! Υπουργέ μου! Ή μήπως δεν πρέπει να σε προσφωνούμε έτσι για να μην παρεξηγηθεί η αισθητική;
Φασισταριό μας εσύ! Ή μήπως να μην σε προσφωνούμε ούτε έτσι, μην παρεξηγηθεί ο φασισμός;

Όπως έγινε γνωστό, πρόεδρος μιάς από τις εταιρείες που αναμένεται να αναλάβουν το ''δύσκολο'' έργο των πλειστηριασμών (δηλαδή της κλοπής) των σπιτιών των ελλήνων,
..τυχαίνει να είναι εξάδελφος του Τσαλακωτού υπουργού, και ονομάζεται Ορέστης.
Πέραν του ''νόμιμου και ηθικού'' του θέματος,
..απορία προκαλεί η μανία της οικογένειας Τσαλακωτού να ξεφτιλίζει στην ουσία και στην πράξη αρχαιοελληνικά ονόματα.
Ευκλείδης ο ένας, Ορέστης ο άλλος, αφήστε ρε παλιάνθρωποι και κάτι που να μην το μαγαρίσετε.

Και το καλύτερο απ' τα πρόσφατα highlights της ''Katsapliades Α.Ε.'': Με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή αλλάζει η διάταξη του πολυνόμου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα για τις υπουργικές offshore.
Αφού πρώτα βέβαια θα έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα έχει γίνει νόμος του κράτους έστω και για μιά μέρα,
..πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί έστω και για μιά μέρα,
..ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΑΡΕΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Καταλάβαμε όλοι πώς λειτουργούν οι κατσαπλιάδες της κυβέρνησης;
Και ''ξεπλένουν'', και κάνουν το κουμάντο τους για το μέλλον.
Και ακόμα πιό πέρα από αυτό, το ακόμη πιό σημαντικό και σημειολογικό είναι,
..πως αν δεν είχε αποκαλυφθεί από κάποιους η συγκεκριμένη διάταξη του πολυνόμου που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες,
..θα ίσχυε κανονικά ως νόμος του κράτους,
..και οι βρωμιάρηδες θα έκαναν την δουλειά τους ''νόμιμα και άρα ηθικά''!
Τέτοια παλιανθρωπιά, τέτοια απατεωνιά, τέτοια κουτοπονηριά: ''Εγώ το βάζω, το ψηφίζω, κι αν τύχει και αποκαλυφθεί το παίρνω πίσω και φωνάζω κιόλας πως διορθώνω τα κακώς κείμενα!''

Και μιά πρόταση:
Το blog προτείνει να αλλάξει η ονομασία της κυβερνητικής οργάνωσης ''katsapliades Α.Ε.'',
..και να γίνει:
..''Αλήτες Α.Ε.''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Βουλή η τροπολογία για τις offshore πολιτικών



Καθολική απαγόρευση για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Την ίδια ώρα σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στις 10 το πρωί προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει ονομαστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη διάταξη που θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή βουλευτών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. Όπως τόνισε την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος «δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Πηγή: ΕΡΤ1

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Συνάντηση Μέρκελ – Ντόρας και στο… πλάι ο Κυριάκος



Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ«έπαιξε» πολύ ψηλά στα συστημικά και προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατίαsites. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Δεν είναι και μικρό πράγμα…

Μόνο που στην ουσία η καγκελάριος της Γερμανίας συνάντησε την Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία έχει πολύ καλύτερες σχέσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών) και όχι τον αδερφό της, Κυριάκο.

Την… είδηση αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, χωρίς φυσικά να το θέλει. Στο video που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο των 21.00 δείχνει, αφού «άνοιξε» το πλάνο, την Άνγκελα Μέρκελ να κάθεται απέναντι από την Ντόρα Μπακογιάννη και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπάθησε – τραβώντας τον λαιμό του – να μειώσει την απόσταση που τον χώριζε από την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τραβήχτηκε από το πλάνο σχετικά αργά, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να της ρίξει ένα… αδελφικό βλέμμα.

Δείτε το σχετικό video:


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο 14 εκ. € στην Τουρκία για παραβίαση κληρονομικών δικαιωμάτων Ελληνίδας



Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επιδίκασε στην Τουρκία περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ, μετά την προσφυγή της Ευφροσύνης Γιαννοπούλου κατά της Τουρκίας, «για μη αναγνώριση των κληρονομικών της δικαιωμάτων».

Στηριζόμενη στο άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου Νο1 (Προστασία της Ιδιοκτησίας) της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ε. Γιαννοπούλου είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ στις 17 Μαρτίου του 2003 διαμαρτυρόμενη ότι η Τουρκία δεν της αναγνώριζε τα κληρονομικά της δικαιώματα για ένα οικόπεδο που βρίσκεται στην Τουρκία.

Με απόφασή του, στις 14 Ιανουαρίου 2014, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η άρνηση των εθνικών δικαστηρίων της Τουρκίας να αναγνωρίσει την κα Γιαννοπούλου ως κληρονόμο, συνιστούσε παρέμβαση στην άσκηση του «δικαιώματος σεβασμού της περιουσίας» της αιτούσας. Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρέμβαση αυτή ήταν μη νόμιμη και αντίθετη με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Σύμβασης.

Η Ε. Γιαννοπούλου απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2009, η δε υπόθεση συνεχίσθηκε από την Μαρία Τσιροπούλου, κατοίκου Παλαιάς Επιδαύρου, η οποία είχε ορισθεί ως η επίσημος κληροδόχος της Ε. Γιαννοπούλου.

Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε σήμερα, αφορά στο άρθρο 41 της Σύμβασης για «δίκαιη ικανοποίηση» (satisfaction equitable). Η Τουρκία υποχρεούται να αποζημιώσει την Μαρία Τσιροπούλου, κληρονόμο της Ε. Γιαννοπούλου με 14.300.000 ευρώ για υλικές ζημιές, 15.000 για ηθική αποζημίωση και 10.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Η αλήθεια πίσω από τις «πριγκίπισσες», τα «βασιλόπουλα» και τον Φίλη

Ο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» και οι καινοτομίες που εμπεριέχει αποδεικνύεται πρόσφορο έδαφος για εσκεμμένη δημοσιογραφική ανακρίβεια, καθώς στο βωμό των κλικς ή καλύτερα για χάρη της «κλικολαγνείας» αρκετοί φτάνουν σε σημείο να παραποιήσουν ακόμα και όσα εμπεριέχονται σε δημόσια έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σάλος έχει προκληθεί για τους χαρακτηρισμούς «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» που χρησιμοποιούνται από τους γονείς ως ένδειξη αγάπης προς τα παιδιά τους, με τον Νίκο Φίλη να παρουσιάζεται ως ο υπουργός που έρχεται να καταργήσει -μετά τις αναγκαίες παρελάσεις και τη δίκαιη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων- και αυτές τις αναφορές. Το κάνει όμως;

Ως γνωστόν, ο νέος οδηγός συμπεριφοράς των μαθητών θα έχει τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» και αποτελεί τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Σε αυτόν εμπεριέχονται πλείστες ρηξικέλευθες ιδέες, όπως η υπογραφή «Συμβολαίου Τιμής» από τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την αντίληψη που πρέπει να καλλιεργηθεί στο παιδί πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι του.

Όπως θα δείτε παρακάτω στο σχετικό απόσπασμα, εντός αυτού του κώδικα συμπεριλαμβάνεται το εξής:

Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.

Δηλαδή δεν μοιάζει τόσο δύσκολο για την κοινή αντίληψη πόσο μάλλον για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αντιληφθούν ότι δεν προκύπτει κάποιος διαχωρισμός, αλλά η σημείωση αυτή αφορά την αντιμετώπιση και τη μεταχείριση που πρέπει να έχουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αυτή πρέπει να διέπεται από την αρχή της ισότητας.

Δεν ήθελαν και πολύ οι κοπτοράπτες του επαγγέλματος για να προχωρήσουν σε τίτλους όπως «Φίλης: Δεν πρέπει να λέμε τα παιδιά μας βασιλόπουλα και πριγκιπόπουλα». Μάλιστα, και οι «Ράδιο Αρβύλα» δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το γεγονός, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν πρέπει να αποκαλούν οι γονείς το παιδί τους «λεβέντη» για… ευνόητους λόγους! Αξιοσημείωτο δε πως το απόσπασμα που πρόβαλαν στη συγκεκριμένη εκπομπή προερχόταν από το δελτίο ειδήσεων του Star, με τη δημοσιογράφο να λέει επί λέξει: «Σε ένα πράγμα πάντως δεν υπάρχει δημιουργική ασάφεια. Στο ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και να προσφωνούν τα παιδιά τους ως πριγκίπισσες ή βασιλόπουλα». Το πού το λέει βέβαια αυτό, είναι ένα ερώτημα που η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν θα μπορέσει να απαντήσει ποτέ!

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Παιδείας μπορεί να θεωρείται από πολλούς αντιπαθητικός για τις κατά καιρούς περιττές παρεμβάσεις του (σ.σ. γενοκτονία Ποντίων) αναφορικά με ζητήματα που ακόμα και δίκιο αν έχει, μπορεί να δώσει απαντήσεις που δεν θα προκαλούν την κοινή γνώμη. Η αποστροφή πολλών προς το πρόσωπο του Νίκου Φίλη δεν σημαίνει, όμως, ότι στα πλαίσια της σώνει και ντε καταγγελτικής δημοσιογραφίας, Μέσα και δημοσιογράφοι θα παραπληροφορούν, παραφράζοντας ακόμα και αναφορές επίσημων εγγράφων.

Αλλιώς, να εντοπίσουν το σημείο που αναγράφεται η απαγόρευση των δύο συγκεκριμένων χαρακτηρισμών από τους γονείς και εμείς θα διορθώσουμε τα γραφόμενά μας.



https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κωνσταντίνος στον ΣΚΑΪ: Δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα - Ας δώσουμε περισσότερο χρόνο στο ΣΥΡΙΖΑ



Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά μίλησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά μίλησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός.

Ωστόσο, απέρριψε τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για τυχόν πολιτικά σχέδια του γιου του Νικόλαου λέγοντας πως δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα».

«Ούτε εγώ ούτε ο γιός μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά», είπε για το αν ο ίδιος ή ο γιος του Νικόλαος ετοιμάζει κάποιο κόμμα ή πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποιο. «Έχω την εντύπωση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, μάλιστα θα έλεγα ότι σχεδόν έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς, τί θέλουν άλλο παραπάνω, να κάνουν τί;», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση στον γιο του να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα απάντησε: «Α δε ξέρω μπορείτε να ρωτήσετε». Για το αν έχει λήξει το σενάριο της παλινόρθωσης απάντησε: «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε σχετικά: «Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω».

Για το ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γύριζε ως μονάρχης απάντησε ότι «εγώ δε θα επιδιώξω αυτό. Δε πρόκειται να το κάνω, δηλαδή δε βλέπω ότι θα γίνει αξία στο λαό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ. Αλλά ποιός είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει».

Για το αν διατηρεί τις επαφές με τον πολιτικό κόσμο σημείωσε ότι «άμα το θέλουν πολύ ευχαρίστως, αλλά ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Βασιλεύς να αποφασίζει να κάνει, πρέπει να είναι το όλο σύστημα να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Όπως είναι στα Σκανδιναβικά κράτη, ο Βασιλεύς».

Για το αν θα αναλάμβανε κάποιον άλλο ρόλο, όπως του πρεσβευτή όπως πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε: «Γιατί να μπούμε σε μια κουβέντα που λένε οι Εγγλέζοι If, όλα If; Mπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αποκλείεται. Λοιπόν γιατί να το συζητήσουμε. Δεύτερον, εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Λοιπόν είτε ο Καρατζαφέρης το λέει έτσι ή κατά λάθος του ξεφεύγει δεν ξέρω. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση να πάρω το..»

Ο τέως βασιλιάς είπε για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ότι «ήθελα πάντοτε να γυρίσω στην Ελλάδα, τώρα έτυχε να είναι δύσκολες περίοδοι, απεναντίας αισθανόμουν ότι μπορούσα να βοηθήσω όσο μπορώ εδώ πέρα» και σημείωσε ποτέ στην Ελλάδα δεν αισθανόταν persona non grata.

Σε ερώτηση για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου απάντησε ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή» ενώ σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».

Στην ερώτηση, γιατί έφυγε μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα, αντικίνημα αντί να δώσει μάχη κατά της Χούντας είπε ότι «εκείνη την εποχή εγώ σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να χυθεί αίμα».

Στην ερώτηση για το αν έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είπε: «Όχι ποτέ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου. Κοιτάξτε να δείτε εγώ μεγάλωσα με το ενδεχόμενο ότι μια μέρα θα διαδεχθώ τον πατέρα μου οπότε δε με άφησαν ούτε και ήθελα να έχω αυτή την πολυτέλεια, δεν την έχω την ανάγκη αυτή να πάω να ψηφίσω. Τώρα δε που είμαι και, ζούσα στην εξορία δεν έχω και λόγο να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, τώρα που είμαι στην Ελλάδα too late».

Για τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως αποκάλυψε είχε συναντηθεί τυχαία στο αεροδρόμιο όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Διάβαζε μια εφημερίδα και κατάλαβε ποιός ήμουν και του λέω δε θέλω να σε ενοχλήσω. Λέω τελειώστε τη εφημερίδα σας, εγώ περιμένω τη βαλίτσα και θα φύγω, και τότε κατάλαβε ποιός ήμουν και χαιρετηθήκαμε. Και μου λέει αν μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση, τί λένε οι ξένοι για την Ελλάδα. Οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει. Τώρα εάν τον αφήσει ο λαός να το κάνει είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί και όμως να μην έχουμε εκλογές οπότε θα έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του».

Όσο για τη δήλωση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να του δώσουν μία ευκαιρία και για το αν σωστά ερμηνεύθηκε ως δήλωση στήριξης απάντησε ότι «είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει».

Τέλος σε ερώτηση για το αν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «Δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις».


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Φίλης: Παρά φύσιν οι ώρες διδασκαλίες των Αρχαίων



«Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή ερώτηση φιλολόγου μετά το τέλος της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Καλλιθέα.

«Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου», δήλωσε ο κ. Φίλης. «Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε», συνέχισε ο υπουργός Παιδείας.

Δείτε το βίντεο εδώ:



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....