Διυλιστήριο: 01/15/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Επτά χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας


Η Αυστρία, Ουγγαρία, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Γαλλία και η Τσεχία, υποστηρίζουν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτό ανέφερε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Itar Tass.


Η πληροφορία αυτή δόθηκε από διπλωμάτη ο οποίος είναι προσκείμενος στο Συμβούλιο της ΕΕ, σε σχετική δήλωσή του, για την πρώτη συνεδρίαση του τρέχοντος έτους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου, οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών της κοινότητας θα συζητήσουν για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.


«Η Ρωσία, βέβαια, είναι στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα των κυρώσεων δεν θα ληφθεί απόφαση, όποια ενέργεια για το θέμα θα εγκριθεί το Μάρτιο», είπε.


Σύμφωνα με άλλη πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο "αν και στην επόμενη συνάντηση των υπουργών δεν ληφθεί απόφαση για επιβολή κυρώσεων, είναι πιθανόν οι υπουργοί να ανοίξουν το δρόμο για την άμβλυνση τους. Ίσως έχει η ώρα για αυτό».


Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφο που συντάχθηκε από διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, σημειώνει ότι η Ένωση είναι έτοιμη να μαλακώσει τις αντι-ρωσικές κυρώσεις και εν μέρει να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, σε περίπτωση αλλαγής της θέσης της Μόσχας, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι το έγγραφο αυτό θα συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες στις 19 Ιανουαρίου.
--
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ο τοκογλυφικός Μινώταυρος εκβιάζει…


Ζούμε στον αστερισμό της Νέας Τάξης Εγκλημάτων των προαγωγών της παγκοσμιοποίησης. Οι οποίοι, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σκηνοθετούν τους πολέμους, προκειμένου να καταστρέφουν χώρες και λαούς. Με αποτέλεσμα να εξαναγκάζουν τους λαούς να επιχειρούν απονενοημένες αποδράσεις μετανάστευσης. Έτσι ώστε να επιτυγχάνονται αλλοιώσεις λαών και πολιτισμών. Και παράλληλα να μεγιστοποιείται η εξαθλίωση, όχι μόνο των μεταναστών, αλλά και των χωρών υποδοχής τους. 

Όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μας. Όπου έχουν προνοήσει, ώστε οι μετανάστες να μην μπορούν να προωθηθούν σε άλλες χώρες, αλλά να παραμένουν αναγκαστικά στη χώρα της πρώτης υποδοχής. Προκειμένου να επιτευχθεί η συνταγή της χυλοποίησης, που θα μας καταστήσει κατάλληλους να περάσουμε κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» της παγκοσμιοποίησης.

Προκειμένου όμως η εξαθλίωση να γίνει ολοκληρωτική και ολοσχερής σκηνοθέτησαν σε βάρος μας και την παγίδα του χρέους. Πρώτα στο κρατικό επίπεδο. Δανείζονταν αφειδώς απ’ τους τοκογλύφους οι ντόπιοι πολιτικοί εφιάλτες. Και, αφού έδιναν κάποια ψίχουλα στο λαό, έτρωγαν αυτοί και οι «ημέτεροι» τη μερίδα του λέοντος. Κι όταν έφαγαν μέχρι σκασμού, σε σημείο ώστε το χρέος να γίνει μη βιώσιμο, είπαν στο λαό: «Έλα τώρα «να γεμίσεις το πιθάρι των Δαναΐδων, να πληρώσεις τα σπασμένα, γιατί «μαζί τα φάγαμε». Για να πάνε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στο δεύτερο στάδιο του δολοφονικού τους σχεδίου. Σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να πετύχουν και τη χρεοκοπία των νοικοκυριών.

Και να πώς σκηνοθέτησαν την ιδιωτική χρεοκοπία. Έδιναν άφθονα δάνεια-καταναλωτικά, στεγαστικά, κλπ- πιστωτικές κάρτες, και μάλιστα με αφόρητη φορτικότητα. Έτσι ώστε η συντριπτική πλειονότητα να πέσει στην παγίδα των τραπεζιτών ληστάρχων. Και να χρεωθεί, έχοντας πάντοτε σαν βάση των οικονομικών δοσοληψιών με τις τράπεζες τις αποδοχές, που τότε είχαμε. Με αποτέλεσμα να πέσουν στην παγίδα, γιατί λογάριαζαν χωρίς τους πολιτικούς εφιάλτες, που ετοίμαζαν και γι’ αυτούς τις αγχόνες του μη βιώσιμου χρέους. Και το πέτυχαν ευχερέστατα, αφού εν ονόματι της νομικής βίας κατακρεούργησαν τις αποδοχές και πολλαπλασίασαν τους φόρους.

Για όσους δεν έπεσαν στην παγίδα της δανειοδότησης έστησε το εφιαλτικό κατεστημένο την παγίδα του Χρηματιστηρίου, οπότε μας είπαν: «Σπεύσατε για να πλουτίσετε»! Με αποτέλεσμα να κοιμηθούμε με πλούσια όνειρα και να ξυπνήσουμε με τους οδυνηρούς εφιάλτες της πολλαπλής φτώχειας και προδοσίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, σχεδιάστηκε και συνδυάστηκε η ιδιωτική με την κρατική χρεοκοπία. Πάντα με επίκεντρο το ληστρικό τραπεζικό κατεστημένο. Για να στηθεί, αρχικά, η κομπίνα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, επί Καραμνλή, του ελαχίστου, να επακολουθήσουν τα «καυδιανά δίκρανα» της τρόικας του «προοδευτικού» Παπατζή, που τώρα ως βρυκόλακας επιστρέφει, για να ολοκληρώσει το εθνοκτόνο έργο του. Το οποίο, στο μεταξύ, υπηρέτησαν ο γλυκερός Παπαδήμος και ο ευτραφής Βενιζέλος. Για να το συνεχίσει ο μεγάλος «ευπατρίδης» της ψευτιάς και της απάτης, Σαμαράς. Που τώρα μας ζητάει την ψήφο μας, προκειμένου να διαιωνίσει το εφιαλτικό καθεστώς του τοκογλυφικού κανιβαλισμού, που επέβαλε εν ονόματι της ψήφου, που του δώσαμε στις προηγούμενες εκλογές. Για να συνεχιστούν διαχρονικά, οι δολοφονίες σε βάρος του λαού μας, που τις βαφτίζουν «θυσίες», που κάνει δήθεν ο λαός με τη θέλησή του. Ενώ πρόκειται για θυσίες που κάνουν τα καθάρματα αυτά στο βωμό του τοκογλυφικού μαμωνά.

Και μας απειλούν οι ΝεόΔουλοι του μαμωνά πως, αν δεν τους ψηφίσουμε, για να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο θα χάσουμε την εμπιστοσύνη των ληστάρχων τοκογλύφων και θα έχουμε «πιστωτικό γεγονός». Που σημαίνει ότι, αν βρεθεί κάποιος Θησέας, που θα μπει μέσα στο λαβύρινθο της κρατικής και ιδιωτικής χρεοκοπίας και εντοπίσει το Μινώταυρο της κλοπής και της απάτης, τ’ αφεντικά τους θα προχωρήσουν σε σκληρά αντίποινα. Γιατί για τους δολοφόνους αυτούς πάνω απ’ την πατρίδα μας και το λαό μας βρίσκεται το καθεστώς της νεοταξικής τοκογλυφίας και οι ντόπιοι εφιάλτες τους.

Και την απανθρωπιά τους τα καθάρματα αυτά την διατυμπανίζουν απ’ τα «παράθυρα» των κατευθυνόμενων καναλιών. Όπου οι αντιμνημονιακοί συνομιλητές δεν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μόνο τους πολιτικούς νταβαντζήδες, αλλά και τους τηλεοπτικούς, που σαν αγέλη λύκων γρυλίζουν και βρυχιούνται απ’ όλες τις πλευρές. Ενώ προβάλλουν την άρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου ν’ ακούσουν τα κάλαντα εις ένδειξη «πένθους» για τα θύματα του πρόσφατου τραγικού ναυτικού δυστυχήματος! Τη στιγμή ,που η ευαίσθητη καρδιά τους είναι διαχρονικά αναίσθητη και ανάλγητη απέναντι στο πένθος των Ελλήνων, που αυτοκτονούν και δεινοπαθούν εξαιτίας των απάνθρωπων κανιβαλικών τους μέτρων. Με τα οποία πυρπόλησαν μεσοπέλαγα το πλοίο της Ελλάδας. Και όχι βέβαια κατά λάθος! Γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν το «πένθος» για τα θύματα, αλλά η γελοιωδέστατη υποκρισία τους, που τους ώθησε να καπηλευτούν το γεγονός. Δεδομένου ότι το άκουσμα των καλάντων δεν θα μπορούσε να είχε και την παραμικρή έστω σχέση με το πένθος για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Και προέβαλαν εξάλλου το συμπόσιο του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος, εκτός από «μαϊντανός» των υπουργικών συμβουλίων, συμβάλλει στο εθνοκτόνο πολιτικό έργο και ως συνδαιτυμόνας προεκλογικών συμποσίων. Όπου ανταλλάσσουν συγχαρητήρια για τα ψίχουλα ελεημοσύνης του δεύτερου προς το λαό εξαιτίας του εθνοκτόνου έργου του πρώτου. Για να γίνεται έτσι η Ιεραρχία το ανήθικο ηθικό στήριγμα του κανιβαλικού πολιτικού καθεστώτος. Και να επικυρώνεται, ύστερα απ’ την έσχατη προδοσία της πατρίδας απ’ τους πολιτικούς εφιάλτες και η έσχατη προδοσία της Εκκλησίας απ’ τους θρησκευτικούς εφιάλτες….

παπα-Ηλίας

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο άνθρωπος κρίνεται από αυτό που υποκρίνεται. Τσίπρας ...κυβιστήσεις !!! VIDEO


Δεν υπάρχουν λόγια. Η εικόνα μιλά από μόνη της. Το εμπόριο ελπίδας, σε όλο του το μεγαλείο. Το ζήτημα ξεφεύγει από τα όρια του πολιτικού διαλόγου και της ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα ηθικής και προσβολής των συμβόλων. Με αφορμή τη διαδικτυακή συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και την αφίσα που φτιάχτηκε για αυτό το λόγο, από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Και δεν θα γινόταν κουβέντα αν μία εβδομάδα πριν ο «άθεος» Αλέξης Τσίπρας δεν είχε «προσκυνήσει» το Χριστιανισμό για τις ανάγκες της δεξιάς στροφής του.

Η δεξιά αυτή στροφή τις τελευταίες ημέρες έχει γιγαντωθεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Τσίπρα που διαμηνύουν προς όλες τις πλευρές πως ΔΕΝ πρόκειται να βάλουν σε κίνδυνο τη σχέση της Ελλάδας με το ευρώ, πως θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις της χώρας, πως θα συνεχίσει κανονικά η χρηματοδότηση και με αποκορύφωμα τη δήλωση απόλυτης ΥΠΟΤΑΓΗΣ .. πως η Γερμανία ΔΕΝ πρέπει να φοβάται την Ελλάδα!!!

Μα πως γίνεται;; μέχρι χτες οι κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κάποτε η ΔΗΜΑΡ, είναι γερμανοτσολιάδες και προδότες. Έλεγαν πως όταν έρθουν στην εξουσία θα τρίψουν στη μούρη της στρίγγλας Μέρκελ στο μνημόνιο. Πως θα καταργήσουν όλους εφαρμοστικούς νόμους.

Και τώρα όλα ΓΑΡΓΑΡΑ;;

Ακόμη και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις που ΘΑ διεκδικήσουν κάποτε, ΔΕΝ θα τα ανταλλάξουν με τα δανεικά από τη Γερμανία... διότι ο κ. Τσίπρας είχε πει στον κ. Χατζηνικολάου πως αυτό είναι ... ανεξάρτητο!!

Δεν είναι τυχαίο που η φράση Κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ απ όλα τα συνθήματα... Είναι ο μόνος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ασυνεπής μετά τις εκλογές... Αριστερά;; πια αριστερά;; Δεξιοί είμαστε θα πουν στην Κουμουνδούρου.. και ήδη το δείχνουν!

Τόσο μεγάλη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ δεν ξανάδε ο τόπος.Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια ομιλία (και μόνο αυτή) στην οποία παραδέχεται ότι θα φέρει την κάρτα του πολίτηhttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάος, η ψυχή του ανθρώπου!..

    Μας έφυγε ένα βάρος!
Είχαμε τύψεις μπας και στέλνοντας τον παλικαρόπουλο σπίτι του να κοιτάει το ταβάνι, του δημιουργούσαμε ανήκεστο ψυχική βλάβη, μεγαλύτερη απ' αυτήν που ήδη έχει!

Αλλά πού!
Αντίθετα τώρα με τις εκλογές ο άνθρωπος βρήκε την κλίση του: κωμικός ηθοποιός!
Και μάλιστα της μπουφόνικης κωμωδίας, ξέρετε..
..εκείνης με τα ''γκαγκς'', τις σφαλιάρες, τις μούτες,
..όπου ο μπουφόνος κωμικός ηθοποιός μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει γέλιο,
..μέσα από υπερβολικά και γελοία αστεία!

Τέτοια ακριβώς κωμωδία είναι και το νέο σποτάκι του λεβεντόπουλου, όπου στο αποκορύφωμα της μπουφόνικης γελοιότητας ο πρωταγωνιστής λέει το αμίμητο: ''Εγώ ποτέ δε λέω ψέματα'',
..καθώς και τα αξεπέραστης αξίας: ''Τώρα μπορώ και εγγυώμαι'' και: '' 'Ο,τι υπόσχομαι εγώ, το δίνω''!

Πιστεύουμε ότι μετά το σποτάκι αυτό, η μπουφόνικη κωμωδία, η όπερα μπούφα, καθώς και η επιθεώρηση έχουν κλείσει τον κύκλο τους,
..στην αναζήτηση του γελοιοδέστερου, πιό ποταπού και χυδαίου αστείου της ιστορίας τους!

Ο άνθρωπος δεν παίζεται!
Δεν κολλάει απάνω του ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο, ούτε ντροπή,
..ούτε η παραμικρή μεταμέλεια για όσα πολιτικά εγκλήματα έχει διαπράξει, και όσα προτίθεται, ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ να διαπράξει εναντίον της χώρας και των πολιτών.
Ψάχνει κανείς να βρει μιά δικαιολογία, ένα άλλοθι, μιά συμπάθεια βρε αδελφέ σαν άνθρωπος προς άνθρωπο, για να του δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και δεν βρίσκει!

Εδώ ακριβώς ταιριάζει η τόσο κοινή και παιχνιδιάρικη κάποιες φορές έκφραση:
'' Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ''!
Τού δε συγκεκριμένου ανθρώπου όχι απλώς άβυσσσος. Χάος!
Σε όσους αρέσει το χάος ας τον ξαναεμπιστευτούνε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....