Διυλιστήριο: 03/13/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αδήλωτη offshore και τα οικόπεδα της Μυκόνου



Τι συνδέει τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη Μύκονο εκτός από τη ραστώνη των διακοπών; Είναι ενήμερη η ηγεσία της γαλάζιας παράταξης και ο κ. Μητσοτάκης που είναι εν αναμονή πρωθυπουργός για τις δράσεις και την εμπλοκή του βουλευτή του με offshore εταιρείες;

«Μου το κόψανε το νησί. Έχουμε τη Μύκονο που είναι το στολίδι του τουρισμού και θεωρούμε ότι είναι κακό εμείς οι Έλληνες (πολιτικοί) να πηγαίνουμε στη Μύκονο… », παραπονιόταν το 2017 σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποφεύγοντας επιμελώς να μας πει ποιοι και γιατί του… την κόψανε τη Μύκονο;

Σήμερα, 12/03/2019 το Newsbomb.gr αποκαλύπτει μια πολύ θολή υπόθεση που αφορά όχι μόνο τον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά και ολόκληρη τη γαλάζια παράταξη η οποία έρχεται με τον αέρα της αλλαγής...

Και το ερώτημα που θέτει το Newsbomb.gr είναι το εξής:

Τι συνδέει τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη Μύκονο εκτός από τη ραστώνη των διακοπών;

Έχει κάποιο άλλο μυστικό που το κρατάει επτασφράγιστο;

Για να ακονίσουμε τη μνήμη του κ. Βαρβιτσιώτη ρίχνουμε στο «τραπέζι» ένα όνομα.

Μήπως θυμάται κάποια εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD;

Μήπως ο κ. Βαρβιτσιώτης θυμάται κάποια οικόπεδα στη Μύκονο;

Τέσσερα αγροτεμάχια στην θέση ΜΕΡΧΙΑΣ 63.543,42 τ.μ., 10.963,43 τ.μ., 52.123,84 τ.μ. και 34.382,65 τ.μ.;

Ένα άλλο αγροτεμάχιο στη θέση ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΘΙΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ 68.106,53 τ.μ.;

Έγιναν κάποιες αγοραπωλησίες μέσω της offshore SANIBEL ESTATES LTD μεταξύ 11 ατόμων για τα παραπάνω ακίνητα;

Τι είδους αγοραπωλησίες έγιναν;

Με ποια κέρδη;

Και πόσα από αυτά τα κέρδη δηλώθηκαν στην εφορία και στα πόθεν έσχες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;

Το ότι έχει πάνω από 66 ακίνητα στην κατοχή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι γνωστό. Τα κληρονόμησε όλα, χωρίς κόπο.

Για ποιους λόγους μπήκε στη διαδικασία να ιδρύσει offshore και να πραγματοποιήσει αγοραπωλησίες;

Ένας μεγάλος σοφός έλεγε ότι δεν μπορείς να ξεγελάς πολλούς και για πολύ καιρό και μάλλον ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν το έλαβε σοβαρά υπ΄ όψιν του ή μπορεί και να πίστευε ότι … «έχει εξασφαλισμένη την ασυλία».

Επίσης, τέτοιες καταστάσεις οφείλουν να είναι διαφανείς και κρυστάλλινες για ένα κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει.

Είναι δυνατόν η ΝΔ να αφήνει τέτοιες σκιές για τα προβεβλημένα στελέχη της που είναι στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και της επικαιρότητας;

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Βρισκόμαστε στο έτος 1999 , εποχή απόλυτης ανθοφορίας του χρηματιστηρίου και τη συνακόλουθη οικονομική καταστροφή χιλιάδων μικρομετόχων και μικροεπενδυτών, εποχή κατά την οποία καταγράφηκαν δεκάδες αυτοκτονιών.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και γόνος πολιτικής οικογενείας, ιδρύει την εξωχώρια εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD, με καταστατική έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας (80 broad str.), στην οποία είναι ο ίδιος Διευθυντής και γραμματέας του Δ.Σ.

Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρίας ήταν ένας και μοναδικός, σύμφωνα με τον ιδρυτή της. Με μετόχους τον ίδιο την αείμνηστο μητέρα του Σοφία Βαρβιτσιώτη (το γένος Θωμά και Αφροδίτης Λαναρά) της οποίας ήταν αντιπρόσωπο και αντίκλητος και εννέα ακόμη άτομα, να προβούν στην αγορά πολλών στρεμμάτων αγροτεμαχίων στην Μύκονο.

Τον Αύγουστο του 1999, τα συμβόλαια με την εξωχώρια εταιρεία είχαν υπογραφεί και αφορούσαν στην αγορά 250 στρεμμάτων, έναντι του ποσού των 2.000.000.000 δραχμών το οποίο καταβλήθηκε με επιταγές στην Τράπεζα Κρήτης και στην Τράπεζα Εργασίας.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά νομικά και ηθικά και αν θα εγερθούν ποινικές ευθύνες, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αντανακλαστικά της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

Και τούτο διότι:

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης οφείλει να δηλώνει στο «Πόθεν Έσχες» την εξωχώρια εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και κάποια έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας η εταιρεία αυτή δεν έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα πόθεν έσχες.

Ειδικά αν η εταιρεία παραμένει ενεργή, από το 2016 και μετά που ψηφίστηκε ο νόμος για ρητή απαγόρευση στους πολιτικούς να έχουν εξωχώριες εταιρίες, η διατήρησή της, είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

Ποιος ο λόγος, ένας πολιτικός που πρέπει να υπηρετεί και να επιδιώκει τη διαφάνεια και την νομιμότητα κρύβεται πίσω από μια εξωχώρια εταιρία για να πραγματοποιήσει κρυφές και αδήλωτες αγοραπωλησίες;

Από πού προήλθε το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δραχμών το οποίο καταβλήθηκε για την αγορά των οικοπέδων στη Μύκονο;

Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο γινόταν μεγάλο παιχνίδι στο Χρηματιστήριο και άνθισαν πολλές offshore μέσω των οποίων ξεπλένονταν χρήματα.

Να υπενθυμίσουμε δε ότι μεγάλο παιχνίδι έγινε μεταξύ άλλων μετοχών και με τις μετοχές Λαναρά.
Η offshore υπάρχει ακόμα ή έχει «απενεργοποιηθεί»;

Τι απέγινε αυτή η εταιρεία σήμερα; Υπάρχει δεν υπάρχει;

Και τα οικόπεδα που είχε στην κατοχή της ως αγοράστρια τι έχουν απογίνει;

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν η εταιρεία παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα τα οικόπεδα και ότι έχει στην κατοχή της κατάσχονται υπέρ του δημοσίου.
Από που προήλθε το πρόστιμο των 4,5 εκατ. ευρώ;

Το έτος 2008 η εταιρεία εκλήθη να πληρώσει υψηλότατο φορολογικό πρόστιμο που άγγιζε σύμφωνα με πληροφορίες μας το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ. αλλά …τελικά η λιβεριανή εταιρεία ενετάχθη στον νόμο περί περαίωσης (Ν3697/2008) και η φορολογική οφειλή μειώθηκε στα 583.035 ευρώ.

Τυχαίο; Σύμπτωση;

Και τότε σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση μας , ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιχείρησε να μετακυλήσει σε κάποιους εκ των αγοραστών των οικοπέδων την υποχρέωση καταβολής του προστίμου, «απειλώντας τους» ακόμη και με πλειστηριασμούς ακινήτων τους.

Όλες αυτές οι πράξεις, ενέργειες και… παραλείψεις του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έχουν «προστιθέμενη ποινική απαξία» και χρήζουν πειστικών απαντήσεων και όχι ευτελών ισχυρισμών.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....