Διυλιστήριο: 06/10/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Και η Νέα Δημοκρατία «Παρούσα» στο Gay Pride



Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στέλνει επίσημη αντιπροσωπεία στο φεστιβάλ υπερηφάνειας «Athens Pride» που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Ευτύχης Βαρδουλάκης.



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ντόρα φοβάται «κρίση» με τους Τούρκους και εκλιπαρεί τον Θεό! – Προετοιμάζει την κοινή γνώμη;



Άρχισε η ΝΔ την υπερήφανη εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία με… επικλήσεις του Θεού, ηττοπάθεια και φοβικότητα.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε στα τάρταρα το ηθικό του ελληνικού λαού δηλώνοντας «Θεός φυλάξοι» εάν γίνει τίποτα με την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Μπακογιάννη είχε σπεύσει πριν ένα χρόνο στην ενθρόνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας, όταν κανένας δυτικός άνθρωπος δεν καταδέχτηκε να παραστεί.

Τώρα η ίδια αυτή κυρία, που προφανώς γνωρίζει ότι η Τουρκία είναι «στριμωγμένη», διαδίδει ηττοπάθεια και φοβικότητα στον ελληνικό λαό.

Η παλιά καλή Νέα Δημοκρατία, πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση -εάν γίνει-, επέστρεψε και άρχισε πάλι να υπονομεύει το εθνικό φρόνημα προϊδεάζοντας ότι θα ακολουθήσει ξανά πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία.

Ευχόμαστε οι εκλογές του 2019 να μην αποτελέσουν επανάληψη των μοιραίων εκλογών του 1920.

Τι δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

«Δεν είναι τυχαία η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Καστελόριζο, σε μια στιγμή που είμαστε σε ένα μεγάλο πρόβλημα με την Τουρκία το οποίο δυστυχώς έχει αφεθεί στην άκρη» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, σε μια Ελλάδα που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα ελληνοτουρκικά εδώ και πάρα πολύ καιρό στην τύχη τους, σε μια Ελλάδα η οποία μοιραία ασχολείται με τις εκλογές, αυτή την στιγμή πάρα πολύ κοντά μας υπάρχουν προκλήσεις οι οποίες είναι πρωτοφανείς» υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη.

«Έχω ζήσει προκλήσεις της Τουρκίας πολλές.

»Δεν είχε φτάσει ποτέ η Τουρκία σε τόσες δηλώσεις όπως κάνει σήμερα.

»Δεν είχαν γίνει ποτέ τόσες δηλώσεις για αποφυγή κρίσεως όπως γίνονται σήμερα» συνέχισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και παρότρυνε όλους:

«Σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, οφείλουμε εμείς οι Έλληνες να είμαστε όλοι μία γροθιά».

«Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι μπροστά σε ένα πρόβλημα το οποίο μεγενθύνεται και –Θεός φυλάξοι– δεν ξέρω αν μπορεί να καταλήξει σε μια ανεπιθύμητη, ενδεχομένως και απ’ τις δυο πλευρές, αλλά τυχαία κρίση» είπε.
Μας προετοιμάζει για νέα καταστροφή;

Προετοιμάζει το έδαφος για πολεμική ελληνοτουρκική κρίση, όπου διαβλέπει συντριβή του αδελφού της –ως άλλου Γούναρη– και προετοιμάζει το έδαφος ότι δεν θα φταίνε αυτοί οι δεξιοί αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα;

Ακούστε καλά Νεοδημοκράτες. Εάν η χώρα πάθει το παραμικρό με εσάς κυβέρνηση, δική σας θα είναι η ευθύνη. Μόνο δική σας.

Ευχόμαστε η δεξιά, μετά την εθνική καταστροφή της Μικράς Ασίας και την απώλεια της μισής Κύπρου, εθνικές καταστροφές που έγιναν με τη δεξιά στη διακυβέρνηση, να μην μας οδηγήσει και σε τρίτο όλεθρο.

Η Ντόρα πάντως ξεκάθαρα προετοιμάζει το έδαφος «προειδοποιώντας».

Ο ελληνικός λαός πρέπει πράγματι να είναι ενωμένος. Απέναντι στο μεγάλο κακό που «προφήτεψε» η Ντόρα με τον αδελφούλη της πρωθυπουργό.
Δείτε το βίντεο με «σιγοντάρισμα» Αυτιά – Δείτε πώς το στήνουν:



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν αποκλείει νέα "Ίμια" ο Κώστας Σημίτης


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Έστω και έμμεσα, επιτέλους,  παραδέχτηκε ότι υπήρχε τουρκικός επεκτατισμός στα Ίμια, ότι δολοφονήθηκαν οι πιλότοι μας, ότι ο αέρας δεν πήρε την σημαία, ότι είχαμε πολιτική αστάθεια με την κυβέρνησή του (Πάγκαλο, Γιωργάκη κτλ). Το περίεργο είναι ότι παραδέχεται ότι θα έχουμε τις ίδιες συνθήκες και με κυβέρνηση Μητσοτάκη ...''

Τον κίνδυνο για νέα "Ίμια" υπογραμμίζει o πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής". "Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ η Άγκυρα ήδη κλιμακώνει τις απειλές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες που επικρατούσαν επί δεκαετίες μέχρι πρόσφατα. Η αποφασιστική διαφορά προέκυψε από την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και την πιθανολόγηση ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας", σημειώνει ο κ. Σημίτης.

Συνεχίζοντας, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει: "Είναι πεποίθησή μου ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 δεν προέκυψε τυχαία. Η τουρκική ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευθεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του και η εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία. Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για δράσεις". Και συμπληρώνει: "Μπορεί η Τουρκία να στείλει πλοίο σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Ελλάδα θεωρεί ελληνική, αλλά η Τουρκία τουρκική".

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την άποψη του κ. Σημίτη, πιθανόν να οδηγήσει τους συμμάχους της Ελλάδας σε μια επιφυλακτική στάση, καθώς ίσως θεωρήσουν ότι έχουν την ευκαιρία να τελειώνουν με τις ελληνοτουρκικές διαφορές και έτσι να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο κ. Σημίτης σημειώνει: Αναγνωρίζουμε τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου, αλλά εν γνώσει μας δεν επιδιώξαμε την εφαρμογή τους γιατί θεωρούμε πιθανό να προκύψουν επιπτώσεις για τη χώρα.

"Έχουμε επίσης τώρα διαφορετικό εύρος χωρικών υδάτων (6 μίλια) και εναέριου χώρου (10 μίλια). Η αιτία είναι η εξής: Η δυνατή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια θα καταστήσει σημαντικά τμήματα του Αιγαίου και νομικά ελληνική θάλασσα. Η ναυσιπλοΐα θα παραμείνει ελεύθερη αλλά ξένα πλοία θα οφείλουν πλέον να υπακούουν στις οδηγίες των ελληνικών αρχών. Κατά της επέκτασης θα διαμαρτυρηθούν όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Ρωσία και οι χώρες του Εύξεινου Πόντου. Μια δυνατή λύση είναι να υπάρξει μια ζώνη ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρείται όμως προς το παρόν μη δυνατή γιατί οι απόψεις Ελλάδας και Τουρκίας ως ρος την αιγιαλίτιδα ζώνη τους διαφέρουν πολύ", τονίζει.

"Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα, πιστεύω, έχει τη συμπαράσταση τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ", καταλήγει.

Πηγή www.capital.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Σκοπιανοί επιμένουν: «Ποτέ βόρεια μόνο “Μακεδονία”»



Οι Σλάβοι των Σκοπίων συνεχίζουν με κάθε τρόπο να αντιδρούν στο πρόθεμα ‘Βόρεια’ που τοποθετήθηκε πριν από τη «Μακεδονία».

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ένα ‘κίνημα’ το ‘Νίκογκας Σέβερνα’ [ Ποτέ Βόρεια], το οποίο το βλέπουμε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε πανό, το δήλωσε, όμως και ο αρχηγός της ομάδας Χάντμπολ που γύρισε από την Ευρώπη ως κυπελλούχος και τώρα ήρθε από την …Κίνα.

Γράφει, σήμερα, το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων:

«Ο Ντράγκαν Μιτάσεφ από το Στιπ, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ζει στην Κίνα, είναι υποστηρικτής της «Μακεδονίας» και κατέστρεψε το πρόθεμα «Βόρεια».

Ο Μιτάσεφ βρίσκεται σήμερα στην κινεζική πόλη Νίνγκμπο, όπου εκπροσωπεί τη «Μακεδονία» στην πρωτοβουλία «One Belt Road» και είναι επικεφαλής των πρωτοβουλιών μας.

Ενοχλήθηκε από το πρόθεμα Βόρεια όταν το διάβασε και αμέσως πήγε και κατέβασε το ‘North’/ ΄Βόρεια’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή www.pronews.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....