Διυλιστήριο: 07/28/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δεν αποκλείει και νέο Μνημόνιο η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Το Διυλιστήριο λέει : ''.... Να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο προυπολογισμού της βουλής δεν είναι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ,ούτε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ούτε του ΚΚΕ. Είναι διορισμένο από την εκάστοτε κυβέρνηση....'' 
Γραφείο προυπολογισμού της Βουλής :«Η οικονομική συγκυρία τείνει να βελτιωθεί, αλλά οι αβεβαιότητες παραμένουν» τονίζει η τριμηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμώντας πως δεν αποκλείεται η Ελλάδα να καταφύγει εκ νέου σε δανεισμό, δηλαδή να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Όλα τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν (και τα ερευνητικά Ινστιτούτα επιβεβαιώνουν) ότι η χώρα εισήλθε στο στάδιο της οικονομικής σταθεροποίησης και ότι είναι σχεδόν βέβαιη μια μικρή ανάκαμψη έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα νεότερα προσωρινά στοιχεία από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, η ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2014 ήταν μικρότερη από την αρχική πρόβλεψη και διαμορφώθηκε στο -0,9% από το -1,1% που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι αν συνεχιστεί η έως τώρα τάση αποκλιμάκωσης της ύφεσης μέχρι το τέλος του έτους, το ΑΕΠ το 2014 θα παρουσιάσει αύξηση περί το 0,5%. Εν τούτοις ο ΟΟΣΑ αναμένει περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ έστω και οριακή.

Αν δεν επιτευχθούν στο μέλλον υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης δεν θα υπάρξει γρήγορη και αισθητή βελτίωση της απασχόλησης και, αντίστροφα, αν η ανεργία παραμείνει σε υψηλά επίπεδα θα επηρεάσει αρνητικά, μαζί με άλλους παράγοντες, τη δυνητική παραγωγή στο μέλλον. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ συμπίπτουν στην πρόβλεψη ότι θα υπάρξει μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά 1 εκατοστιαία μονάδα το 2014 και κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες το 2015 για να πέσει στο 24-24,4%. Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η έτσι ή αλλιώς μη ικανοποιητική βελτίωση θα είναι μικρότερη! Ας προσθέσουμε ότι δεν είναι σαφές αν και αυτή θα είναι προϊόν της δημιουργίας θέσεων εργασίας ή της μείωσης αυτών που ζητούν εργασία είτε γιατί μεταναστεύουν (πράγμα που παρατηρείται στους νέους όπου η ανεργία είναι σχεδόν διπλάσια του μέσου όρου) είτε γιατί απογοητεύονται και αποσύρονται από την αγορά εργασίας. Η εικόνα γίνεται χειρότερη αν λάβουμε υπόψη ότι το συνολικό ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού ηλικίας 20-64 ετών έχει μειωθεί!

Προς το παρόν, οι προβλέψεις ιδίως για ικανοποιητικούς ρυθμούς μεγέθυνσης από το 2015 βαρύνονται με μεγάλες αβεβαιότητες. Με άλλα λόγια η δυναμική της ανάκαμψης είναι ακόμα ασθενής παρά την ανάσχεση της ύφεσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ειδικό δικαστήριο για Παπακωνσταντίνου προτείνει ο εισαγγελέας! Ο Βενιζέλος που είχε το USB, σπίτι του, δεν θα πάει σε ειδικό δικαστήριο ;

Το Διυλιστήριο λέει  ''....Σωστά οδηγείται σε ειδικό δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου. Αλλά ευθύνες δεν είχε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έστω σαν πολιτικά προιστάμενός του ; Ευθύνες δεν είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που παραδέχτηκε ότι είχε την Λίστα Λαγκάρντ σπίτι του, για περίπου δύο χρόνια, όπως θα δείτε και στα video; Ευθύνη δεν είχαν οι βουλευτές μας όταν στήθηκαν οι τέσσερις κάλπες μέσα στην Βουλή για παραπομπή των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο και δεν ψήφισαν για αυτή ; Ελπίζουμε ο κύριος Πλιώτας να συνεχίσει το έργο του και να οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι σε ειδικό δικαστήριο ......''

Το εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου «δείχνει» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Real.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος, απιστία και νόθευση εγγράφου, αδικήματα που αφορούν την αφαίρεση αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη σύζυγο της έτερης εξαδέλφής του Μαρίνας. Ο κ. Πλιωτας προτείνει επίσης την παραπομπή τους ως συνενόχους του πρώην υπουργού, καθώς οι λογαριασμοί τους με ποσά ύψους 1,2 εκ. δολαρίων «χάθηκαν» από την αρχική λίστα.

Στην απολογία του ο Γιώργος Παπακανσταντίνου, όπως και οι συγγενείς του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ιωσηφ Τσαλαγανιδη που διενήργησε την κυρία ανάκριση, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο, θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της υπόθεσης για τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, ο οποίος έχει εμπλακεί στην υπόθεση διότι έκανε πολλαπλές αναπαραγωγές usb με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και για τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη αναφορικά με τη μη αξιοποίησή της. Και οι δυο έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθούν. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Ι. Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.

Δείτε και το video όπου ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι είχε την λίστα Λαγκάρντ σπίτι του και την είχε ανοίξει με τον κωδικό ;όνομα ΣΟΦΙΑ








http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρατάτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω..*

     *..από παλιό δημοτικό τραγούδι της τάβλας.

Δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αντιθέτως σκοπεύει να εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της προεδρικής του θητείας,
..δήλωσε ο εσχατόγερος του Προεδρικού μεγάρου, πρώην αντιστασιακός στα δεκατρία(!) του, πρώην υπουργός της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, πρώην δανειστής της ροζ βίλας του μεγάλου Τυχοδιώκτη, και νυν μαριονέτα υπογραφών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του αυτή από την αγάπη του και την προσήλωσή του στο γράμμα του Συντάγματος!
Μάλιστα! Αυτό το Σύνταγμα που το έχουν κάνει οι ίδιοι κουρελόχαρτο, και το σέρνουν στις λάσπες και το δείχνουν στις τρόϊκες μπας και το σεβαστούν οι ξένοι, αυτό το Σύνταγμα τον μάρανε τον Παπούλη!

Ο έτερος των εικονιζόμενων ψάχνει κάθε δυνατή, κάθε ηθική, αλλά προπαντός κάθε ανήθικη λύση για να παραμείνει στην καρέκλα του ''πρωθυπουργού'' που τον κάθησαν και τον διατηρούν οι εχθροί της χώρας! Αν μπορούσε προκειμένου να το πετύχει να κάψει ολόκληρη την χώρα, θα το έκανε!

Και δεν ντρέπονται καν που υπάρχουν!
Δεν ντρέπονται που μιλούν την ίδια γλώσσα που μίλησε κι ο Αριστοτέλης κι ο Δημόκριτος.
Δεν καίγονται τα πόδια τους που πατούν τα ίδια χώματα που πάτησε ο Μιλτιάδης, ο Κολοκοτρώνης, και τα παιδιά της Κατοχής που κλέβανε κουραμάνες απ' τα γερμανικά καμιόνια!

Θαυμάστε στην φωτογραφία ηγέτες που θέλουν να εξαντλήσουν και την τελευταία μέρα της εξουσίας τους!
Θαυμάστε πίσω τους στον καθρέφτη, τον συρφετό που τους στηρίζει στην Βουλή.
Μαυρόγκριζα κοστούμια με άσπρα κολάρα και κατάμαυρες ψυχές!

Μιά χούφτα άνθρωποι τυραννούν και καταστρέφουν μία χώρα κι έναν λαό.
Θα περιμένουμε να σηκωθούν μόνοι τους απ' τις καρέκλες τους;
Για να πάνε πού μόνοι τους; Στην πολιτική ανυπαρξία ή στην φυλακή;
Αστεία πράγματα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διόρισαν τις κόρες τους στην Ευρωβουλή οι Στρατηγοί της Χρυσής Αυγής!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος της 27- 14 και στην Σελίδα 23 αναφέρει χαρακτηριστικά : Οι Στρατηγοί Συναδινός και Επιτήδειος Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν προσέλαβαν ευθέως τις κόρες τους ,Μάρθα και Θεοδότα ,αλλά το έκαναν στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης
ανταλλαγής!
-Ο ένας προσέλαβε την κόρη του άλλου και για μην καρφωθούν έβαλαν στο παιχνίδι των προσλήψεων συμβούλων και τον έτερο ευρωβουλευτή Λάμπρο Φουντούλη (αυτός που εκμεταλλεύτηκε την δολοφονία του παιδιού του) ,ξεφεύγοντας έτσι από την θεσμική απαγόρευση των κανόνων του Ευρωκοινοβουλίου !


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....