Διυλιστήριο: 07/30/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΠΛΑΖ ΠΑΤΡΑΣ: Έργο των 300.000, στοίχισε μόνο… 1000 ευρώ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΠάντως πέρα από την ταυτότητα του καταγγέλλοντα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει αξία να σημειωθεί και η παράμετρος του χαμηλού κόστους του έργου που εξασφάλισε ο Δήμος, καταφέρνοντας έτσι να λύσει ένα πρόβλημα που σοβούσε εδώ και πολλά χρόνια

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή η αποκατάσταση των περίπου 800 μέτρων της Πλαζ, που ένας συμβατικός προϋπολογισμός θα απαιτούσε περί τις 300.000 ευρώ και κατά συνέπεια θα καθιστούσε απαγορευτικό το έργο, ολοκληρώθηκε με μόλις… 1000 ευρώ!

Κι όμως: Τόσο περίπου στοίχησε στους Πατρινούς η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην Πλαζ, ο οποίος επιτρέπει πλέον να φιλοξενούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι λουόμενοι, αλλά παράλληλα να κάνει ασφαλή την διέλευση τροχοφόρων και περιπατητών.

Βασικό μερίδιο σε αυτό τον φθηνό και αποτελεσματικό σχεδιασμό, πιστώνονται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ο (άμισθος) σύμβουλος του Δημάρχου, Δημήτρης Αϊβαλής και ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Πατρέων, Κώστας Ξούρας.

Οι οποίοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν κατά το καλύτερο δυνατό τις Υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου και με πρακτικές λύσεις, να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα. Καθαρίζοντας αρχικά την παραλία από τις μεγάλες πέτρες και τα κομμάτια οδοστρώματος που εδώ και χρόνια είχαν καταρρεύσει και μπαζώνοντας στη συνέχεια όλη την έκταση.

Και βέβαια χρειάστηκε και η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Πελετίδη, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Εισαγγελία, παρέκαμψαν δεξιοτεχνικά, τα όποια τυπικά προσκόμματα έφερνε στο έργο, η κρατική γραφειοκρατία…
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ελληνική εταιρεία "Δρομέας" κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό για τον εξοπλισμό γραφείων της Κομισιόν


Ξεχώρισε μεταξύ κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο και αναλαμβάνει το πρότζεκτ των 30 εκατ. ευρώ

Ο 'ΔΡΟΜΕΑΣ' αμιγώς ελληνική εταιρία, με εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς, τεχνογνωσία, κατασκευαστική πείρα και Έλληνες εργαζόμενους, σήμερα είναι από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Ευρώπη με έδρα τις Σέρρες. 

Xθες ανακοινώθηκε πως η εταιρεία "Δρομέας" κέρδισε το Διεθνή Διαγωνισμό αποκλειστικής προμήθειας επίπλων γραφείου όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα 2+1+1+1 έτη συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. €. 

Η επίσημη αναγγελία ελήφθη στις 29/07/2015 και η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου δεκαημέρου για τυχόν υποβολή ενστάσεων. 

 Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν κορυφαίες εταιρίες κατασκευής επίπλων γραφείου από όλο τον κόσμο. 

 Το γεγονός επίσης ότι είναι ο δεύτερος συνεχόμενος διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κερδίζει η εταιρία μετά το διαγωνισμό του 2009 που είχε διάρκεια 2 + 1 + 1 έτη, επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή της ελληνικής εταιρείας σε διεθνές επίπεδο για την παραγωγή ποιοτικών επίπλων σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα. 

 "Διοίκηση και εργαζόμενοι του Δρομέα είμαστε περήφανοι για την συμβολή μας στην οικονομία και στην προβολή της χώρας." αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας η οποία ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1979 με το πρώτο εργοστάσιο του ΔΡΟΜΕΑ στην ΒΙ.ΠΕ Σερρών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περί εσχάτης προδοσίας..

     Τολμάνε και μιλάνε για εσχάτη προδοσία τα ρετάλια,
..οι γερμανοτσολιάδες,
..οι προδότες,
..όσοι έπρεπε ήδη να είναι καταδικασμένοι κι εκτελεσμένοι για το κορυφαίο έγκλημα της προτεκτορατοποίησης της χώρας και της
υποδούλωσης του λαού!

Κατηγορούν τον πρώην υπουργό των οικονομικών για το εναλλακτικό σχέδιο που σχεδίαζε (ελληνικά: plan B),
..και που τα ίδια τα καθάρματα που τώρα τον κατηγορούν θα τον ξανακατηγορούσαν αν δεν είχε σχεδιάσει!

Το χειρότερο όμως είναι πως βρίσκονται και άνθρωποι μέσα σ' αυτή την κυβέρνηση που είτε συμφωνούν, είτε συμφωνούν με την σιωπή τους.
Εδώ βέβαια ψήφισαν τα προαπαιτούμενα (δηλαδή το στήσιμο του κ@λου) για ν΄αρχίσει η συζήτηση για το νέο μνημόνιο!
Εδώ πήραν την κατάλληλη στάση ως ένδειξη καλής θέλησης στο @@@ίσι που έρχεται, πριν αυτό έρθει, έτσι για προθέρμανση,
..στην καταδίκη του ''πρώην'' θα κώλωναν;
Και μάλιστα όταν τους θυμίζει με μόνη την παρουσία, τις γνώσεις και την στάση του, το χάσμα που υπάρχει μεταξύ πραγματικών πολιτικών και χ@σμένων τενεκέδων;

Τολμάνε τα νεοδημοκρατικά, πασοκικά, ποταμίσια, αλλά και κάποια αριστερά τσόλια να μιλάνε για εσχάτη προδοσία στην χώρα που,
..ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ένας, one, ein, uno, bir, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει τιμωρηθεί για την καταστροφή της χώρας.

ΕΝΑΣ, ένας ρε γερμανοτσόγλανοι, ρε απόγονοι των δωσιλόγων και των μαυραγοριτών της Κατοχής,
..ΕΝΑΣ,
..να κάτσει στο σκαμνί για την τερατουργία που επιτελέσατε,
..παρά θέλατε και θέλετε να ξανακυβερνήσετε,
..ταγματαλήτες, κουκουλοφόροι!

Αλλά έχετε βρεί τον κοσμάκη, έναν λαό καθημαγμένο, που θέλει να δεί επί τέλους κάποιον να τιμωρείται για το μαρτύριο που περνάει,
..και θέλετε να του προσφέρετε σαν εξιλαστήριο θύμα τον ΜΟΝΟΝ που προσπάθησε να βρει (και μάλλον είχε βρει) μιά εναλλακτική της καταστροφής λύση.
Μιά λύση που αν αποδεικνύοταν σωστή, οι κρεμάλες θα ήταν πολύ λίγες για σάς!

Τό ότι βγήκατε από το πλάνο ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.
Ξέρουμε πως είσαστε εκεί έτοιμοι για κάθε λογής καινούργια ατιμία και κακουργία.
Είμαστε όμως κι εμείς εδώ και σας περιμένουμε.

Δεν φοβηθήκαμε την τρομοκρατία των ΜΜΕ και τις κλειστές τράπεζες,
..και κάθε είδους μουτσούνα του Δ' νεοναζιστικού ράϊχ τής Ενωμένης τοκογλυφικής Ευρώπης!
Απατεώνες σαν και σάς θα φοβηθούμε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO από γερμανικό κρατικό κανάλι που εξηγεί πως οι Γερμανοί ''κλέβουν'' τα αεροδρόμια των Ελλήνων

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο Γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, που πάνε στην κρατική Γερμανική εταιρία, την Fraport.

Πρόκειται για θυγατρική της Lufthansa, και η οποία σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους, είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, και έχει επισημάνει στο παρελθόν το πόσο συμφέρον είναι η αγορά των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.
Δείτε μεταφρασμένο μέρος του ρεπορτάζ που κάνει ξεκάθαρα λόγο για ξεπούλημα, σε εξευτελιστικές τιμές, και εκμετάλλευση του Ελληνικού Κράτους:

50 δις ευρώ. Τόσα θα πρέπει να συλλέξει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας. κυρίως για την αποπληρωμή χρεών. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα, ήδη έχει αργήσει. Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πολλά πλέον από τα «ασημικά» του ελληνικού κράτους προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές πώλησης. Τώρα εάν αυτό είναι και πραγματικά σοφό ή έξυπνο, δεν διερωτάται και κανένας.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για τη δίωξη μελών κυβέρνησης και υφυπουργών.....................

Πρόταση νόμου με την οποία επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για την αστική δίωξη μελών κυβέρνησης και υφυπουργών, κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οι ΑΝΕΛ εισηγούνται να θεσμοθετηθεί «μία ειδική, σύντομη, ασφαλής και δίκαιη διαδικασία διεκδίκησης και αναγκαστικής είσπραξης αστικών αποζημιώσεων από μέλη κυβέρνησης και υφυπουργούς όταν η ζημία του Δημοσίου προήλθε από δόλο».
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γ. Μαυραγάνης, δημοσιοποιώντας την πρόταση νόμου του κόμματός του, δήλωσε ότι με την ψήφισή της υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης των περιορισμών του άρθρου 86 του Συντάγματος περί της ειδικής αποσβεστικής προθεσμίας η οποία έχει οδηγήσει στην παραγραφή πολλών αδικημάτων κυβερνητικών προσώπων. Κι αυτό διότι - όπως εκτιμά ο βουλευτής - το συγκεκριμένο άρθρο αφορά την ποινική δίωξη κι όχι την αστική ευθύνη.
Η πρόταση αφορά ζημία ανώτερη των 100.000 ευρώ. Επίσης, προϋπόθεση για να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο είναι να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία θα παραδώσει πόρισμα μέσα σε 30 ημέρες και στη συνέχεια η Βουλή, με απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) αποφασίζει την άσκηση σχετικής αστικής δίωξης.
Η Βουλή, θα πρέπει να αναθέσει επίσης, σε Επιτροπή, που θα αποτελείται από τα τρία αρχαιότερα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιδίωξη είσπραξης αποζημίωσης. Προβλέπεται δε και η προσωπική κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της εκδοθείσας απόφασης.
Είναι εξάλλου, αξιοσημείωτο ότι η πρόταση νόμου, προβλέπει η προσωπική κράτηση να επιβάλλεται ακόμη κι αν ο εναγόμενος οφειλέτης είναι πάνω από 65 ετών.
Η εκδίκαση της διαφοράς από ενοχές προσώπων ειδικής ευθύνης γίνεται από Ειδικό Δικαστήριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΔΝΤ έδωσε το «ok» για το ελληνικό πρόγραμμα

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε ένα πρώτο αλλά απαραίτητο βήμα από όσα πρέπει να γίνουν για μία νέα συμφωνία έκτακτης χρηματοδότησης προς την χώρα.

Σύμφωνα με πηγή της «Καθημερινής» στο ΔΝΤ, η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα τοπική ώρα, ύστερα από πάνω από δύο ώρες συζήτησης κατά την οποία και οι 24 εκτελεστικοί διευθυντές του συμβουλίου συμφώνησαν στη συνέχιση της δανειοδοτικής συνεισφοράς του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η συνεδρίαση ήταν απαραίτητη για να τοποθετηθεί το συμβούλιο στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και για έναν ακόμη, πιο άμεσο, λόγο: Προκειμένου να μεταβεί σήμερα στην Αθήνα η νέα επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η εκτίμηση του προσωπικού του είναι ότι τα στοιχεία θα υπολείπονται των στόχων του υπάρχοντος προγράμματος, ωστόσο η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το Ταμείο θέλει να βοηθήσει και δεν προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με αρνητική προδιάθεση.

Μία πολυσέλιδη έκθεση που παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν στο συμβούλιο σημείωνε την αποτυχία των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν και τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία Λαγκάρντ παραδέχθηκαν την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης. Η θετική εντύπωση, ωστόσο, μετριάσθηκε από την επισήμανση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου ότι προσπαθούσε επί τρεις ώρες να πείσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή 12 Ιουλίου ότι το Ταμείο είναι χρήσιμο να συμμετέχει στο πρόγραμμα – κάτι που κατάφερε όταν ο κ. Τσίπρας τελικά αντιλήφθηκε ότι αποτελεί αντίβαρο στους Ευρωπαίους και είναι σύμμαχος της χώρας στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Χθες, ακόμη και οι πιο απρόβλεπτοι ή ανεξάρτητοι εκτελεστικοί διευθυντές όπως ο Ρώσος, ο Βραζιλιάνος και ο Νοτιοαφρικάνος, ήταν μεν θετικοί να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα και να μετριασθεί η λιτότητα, ωστόσο τόνισαν ότι και το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι αξιόπιστο – ότι δηλαδή το Ταμείο θα διασφαλίζει ότι θα πάρει πίσω τα λεφτά του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ε.Ε.-Γερμανία ζητούν από τους Γάλλους αγρότες την άρση του αποκλεισμού


Η Γαλλία πρέπει να διασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τους αποκλεισμούς των συνόρων από γάλλους αγρότες, εξαιτίας των οποίων διαταράχθηκαν οι εισαγωγές τροφίμων αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε επίσης τη Γαλλία να εγγυηθεί την ελεύθερη διακίνηση αγαθών σε όλη την Ευρώπη, μετά τους αποκλεισμούς από γάλλους αγρότες και κτηνοτρόφους των εισαγωγών προϊόντων των γερμανών και ισπανών παραγωγών, λόγω μιας διαμάχης για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα των γάλλων αγροτών.

Οι αποκλεισμοί των συνόρων από γάλλους αγρότες που αντιτίθενται στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες όπως η Γερμανία δεν είναι αποδεκτοί, δήλωσε ο Σμιτ στο γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk. «Είμαστε σε μια ενιαία αγορά, και αυτό πρέπει να τηρείται«.

Η Γαλλία εξάγει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από ό,τι εισάγει, πρόσθεσε ο Σμιτ. «Δεν έχω δει να παρεμποδίζονται οι εξαγωγές των γάλλων αγροτών, συνεπώς δεν θα πρέπει και αυτοί να παρεμποδίζουν τις εισαγωγές«, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Ο Κρίστιαν Σμιτ ήταν επίσης επικριτικός απέναντι στη γαλλική κυβέρνηση που εξετάζει ένα σχέδιο προώθησης των γαλλικών τροφίμων, υπενθυμίζοντας ότι παρόμοια ιδέα είχε εξετάσει η Βρετανία πριν από μερικά χρόνια.

«Αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με την ενιαία αγορά και με το πνεύμα της ενιαίας αγοράς«, δήλωσε ο Σμιτ. Οι γάλλοι αγρότες θα πρέπει αντίθετα να εξετάσουν γιατί μπορεί να μην είναι ανταγωνιστικοί σε ορισμένους τομείς, πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει μια εκστρατεία υπέρ της προώθησης και αγοράς των γερμανικών τροφίμων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....