Διυλιστήριο: 05/10/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Η πρώτη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ δόθηκε στην Creta Farms ύψους 15 εκατ. Ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε σήμερα χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την Creta Farms SA, πραγματοποιώντας την πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα .
"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα για την υπογραφή αυτής της δανειακής συμφωνίας ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Creta Farms.
Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης καινοτόμου εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη, συνάδει δε με την πλούσια δράση του Ομίλου ΕΤΕπ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας εδώ και πολλά χρόνια.
Η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (ΕΑΚ) και για να αναπτύξει την καινοτόμο επιχείρησή της που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών διατροφικών προϊόντων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η χρηματοδότηση της Creta Farms που υπογράφηκε σήμερα αφορά δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με πενταετής διάρκεια αποπληρωμής.
Οι όροι της χρηματοδότησης έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας.
Η εταιρική στρατηγική περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων στη βιομηχανία αλλαντικών και γαλακτομικών.
H επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια όσο και στις εξαγωγικές αγορές.
Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
Από το 2008 ο Όμιλος ΕΤΕπ έχει χορηγήσει πάνω από 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανείων και εγγυήσεων.
Το σύνολο της ρευστότητας που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα ανέρχεται συνολικά στα 18 δισ. ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% περίπου του ΑΕΠ της χώρας". Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Creta Farms, δήλωσε: "Επενδύουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επιβεβαίωση των κινήσεων που έχει κάνει η εταιρεία τα τελευταία έτη. Πρωτοπορούμε πάλι, όντας η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο Juncker για την Ευρώπη.
Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας, στέκεται δίπλα μας στην υλοποίηση του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και στην επέκταση των προϊόντων μας σε διεθνείς αγορές".
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕλλάδαΠρόσθετες επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα αποφέρουν οι τρεις συμφωνίες που υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με ελληνικές ενδιάμεσες τράπεζες και Ταμεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συγκεκριμένα, το ΕΤΕ υπέγραψε συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία Διόραμα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν επενδύσεις άνω των 125 εκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες εταιρείες.

Επίσης, υπεγράφη συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, καλύπτοντας ένα χαρτοφυλάκιο δανείου 5 εκατ. ευρώ για πάνω από 300 μικροδανειστές, κυρίως αγρότες, νέους άνεργους δανειστές, συνεταιρισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις, καθώς και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πράσινη οικονομία. Η τρίτη συμφωνία με τον όμιλο ProCredit αναμένεται να χορηγήσει 20 εκατομμύρια ως δάνεια σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τα επόμενα δύο έτη.

Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Aβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Οι μικρές εταιρείες στην Ελλάδα χρειάζονται χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν αυτήν την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την ProCredit, τη Διόραμα και τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας θα βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρουν πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση. Προτρέπω κι’ άλλες τράπεζες να συνεργαστούν με το ΕΤΕ και να συνάψουν παρόμοιες συμφωνίες, στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερες ελληνικές εταιρείες να αναπτυχθούν».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε εξέλιξη έφοδοι για εξάρθρωση κυκλώματος απατεώνων με «μαϊμού» Funds και Offshore εταιρείες


Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων –Funds και χρησιμοποιώντας Offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς «παραδείσους»δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσαν επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και στην Ελλάδα, υποσχόμενοι στα θύματά τους μεγάλα κέρδη και αποδόσεις.

Έως τώρα έχουν συλληφθεί με εντάλματα που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους, τα 5 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε άλλα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και με το πέρας τους αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικομικού εγκλήματος.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει πολύπλοκα εταιρικά σχήματα (FUNDS), και χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι», με το πρόσχημα των επενδύσεων, εξαπατούσαν επενδυτές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία. Έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EG: Ολοκληρώθηκε η αξιολογηση των μετρων, τις επόμενες ημερες η εκταμιευση. Στο επόμενο EG (24/5) η θεσμοθέτηση του Μηχανισμού επάνω στην ελληνική πρόταση. Συζητήθηκε το χρέος.Έκλεισε η αξιολογηση στο σημερινό Eurogroup χωρίς πρoληπτικά μέτρα, ενώ ορίστηκε η συγκεκριμένη διαδικασία – χρονοδιάγραμμα ( 3 επίπεδα ) για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα οι θεσμοί αναγνώρισαν τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Σε 3 επιπεδα συμφωνηθηκε η διενέργεια της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους. Το πρωτο το βραχυπρόθεσμο θα περιλαμβάνει άμεσες πρόνοιες στη βάση της πορείας των μέτρων του προγράμματος, το δεύτερο το μεσοπρόθεσμο και το τρίτο μακρυπρόθεσμο θα ασχοληθεί με την ουσιαστική αναδιαρθρωση ( και οχι το κουρεμα ) του χρεους. Ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολογηση, με συμφωνία, επί των μετρων και των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος, στη βαση της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015, ενώ συμφωνήθηκε τις επόμενες ημερες να γίνει η τεχνική εργασία επί της θεσμοθέτησης Μηχανισμού Διορθωσης Δημοσιονονικών αποκλίσεων, αν και εφόσον προκύψει ανάγκη, στη βάση της πρότασης που κατεθεσε η ελληνική πλευρά ( επιστολή Τσακαλώτου ), καθώς οι Ευρωπαιοι ΥπΟικ συμφωνησαν στη νομική αδυναμία να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα. Ο έλεγχος επί της πορείας των στοχων θα γίνεται μια (1) φορά το χρόνο, όπως πρότεινε η Ελλαδα.

Ντάισελμπλουμ: Δεν επιβάλουμε εκ προοιμίου να εφαρμόσουν προληπτικά μέτρα, αλλά να νομοθετήσουν τον μηχανισμό.Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένουμε συμφωνία ώστε να υπάρχει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.Το 2018 η αρχιτεκτονική της αναδιάρθρωσης του χρέους στη βαση της εικόνας που θα παρουσιάζει τότε ( στο τέλος της Συμφωνίας του Ιουλιου του 2015…)

H ανακοίνωση του Eurogroup

«Το Eurogroup καλωσορίζει την ολοκλήρωση του πακέτου πολιτικών που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων» αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη δήλωσή τους και στη συνέχεια κάνουν αναφορά στα όσα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, ανάμεσά τους και ο μηχανισμός για τα προληπτικά μέτρα, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια:

Ένα πρώτο πακέτο δημοσιονομικών παραμετρικών μέτρων που ισούται με το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2018. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, τη μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, και περαιτέρω δημοσιονομικά παραμετρικά μέτρα, όπως η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ, και μέτρα για τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.
Έναν πρόσθετο προληπτικό μηχανισμό ο οποίος θα νομοθετηθεί ώστε να διασφαλίσει ότι ένα πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα εφαρμόζονται αυτόματα αμέσως μόλις προκύπτει αντικειμενική ένδειξη αποτυχίας επίτευξης του ετήσιου στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρόγραμμα. (3,5% του ΑΕΠ). Εάν τα μέτρα ενεργοποιηθούν προσωρινά όταν ο μηχανισμός εφαρμοστεί, μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς, θα μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη χρονιά, ως μέρος του προϋπολογισμού, ώστε να επανέλθει αυτός σε διαρθρωτική τροχιά. Εξαιρέσεις στην ενεργοποίηση του μηχανισμού θα περιορίζονται σε έκτακτα γεγονότα με μεγάλο αντίκτυπο ο έξω από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Αυτές οι εξαιρέσεις θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς.
Η πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή μίας στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η οποία θα συμβάλει στην ισχυροποίηση των ισολογισμών των τραπεζών και που θα επιτρέψει την επιστροφή της εγχώριας πίστωσης στην ελληνική οικονομία. Ως προαπαιτούμενες δράσεις, θα ληφθούν μέτρα άμεσα ώστε να ανοίξει η αγορά για την πώληση και την εξυπηρέτηση των εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την προσωρινή εξαίρεση μικρών δανείων που εξασφαλίζονται από την κύρια κατοικία.

H “εκτίμηση” του Μαξίμου:

“Τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με τους θεσμούς θα ολοκληρώσουν το σύνολο των τεχνικών λεπτομερειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του staff level agreement. Στη συνέχεια θα το παραδώσουν στους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup.
Μετά και την νομοθέτηση και την ψήφιση των προαπαιτούμενων, το Eurogroup θα προχωρήσει στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος του ESM. Η δόση θα συμπεριλαμβάνει, εκτός της κάλυψης των δανειακών αναγκών έως το τέλος της επόμενης αξιολόγησης, και την ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χρηματική δόση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό των 5,7 δις.€ που προβλέπονταν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Για πρώτη φορά οι απαραίτητες ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους διατυπώνονται ρητά και καθορίζουν μια συγκεκριμένη διαδικασία σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα υπάρξουν βελτιώσεις στη διαχείριση του χρέους όπως η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς τα κράτη μέλη ή/και το ΔΝΤ. Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, μετά το τέλος του προγράμματος, θα εξεταστούν συγκεκριμένα μέτρα όπως η επιμήκυνση των λέξεων και οι μεγαλύτερες περίοδοι χάριτος στις αποπληρωμές των δανείων και η χρήση/μεταφορά των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ. Για το μακροπρόθεσμο διάστημα το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε περαιτέρω πιθανά μέτρα επίτευξης του στόχου βιωσιμότητας του χρέους.
Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων και μεταρρυθμίσεων το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να συζητήσει τα επιπρόσθετα μέτρα που εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα α) τη σταθερή μείωση του ποσοστού του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και β) τις αναγκαίες αναχρηματοδότησης του χρέους σε σταθερά βιώσιμα επίπεδα.
Το Eurogroup επίσης συμφώνησε στις βασικές αρχές για αυτά τα μέτρα που αφορούν: α) διευκόλυνση για την έξοδο στις αγορές, β) την εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμών, γ) την παροχή κινήτρων για τη διατήρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μετά τη λήξη του προγράμματος και δ) την παροχή ευελιξίας στην περίπτωση αβεβαιότητας για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ύψος των επιτοκίων δανεισμού.
Το Eurogroup συμφώνησε στη δημιουργία ενός δείκτη βιωσιμότητας για το επίπεδο του χρέους και τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης του σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Το Eurogroup προκρίνει την προοδευτική εφαρμογή των μέτρων επίτευξης της βιωσιμότητας του χρέους σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό επίπεδο. “


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτός που ζήτησε πριν λίγες μέρες, απολύσεις 180.000 δημοσίων υπαλλήλων εμπλέκεται στα Panama Papers.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (τέως Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας εμπλέκεται στα Panama Papers.

Το όνομα του Φέσσα βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας το International Consortium of Investigative Journalists, μέσω της ειδικής βάσης δεδομένων που δημιούργησε .

O Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD , εταιρείας offshore με έδρα τις Παρθένους Νήσους. H εταιρεία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και λειτούργησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.


Στην ίδια offshore βρίσκουμε και την πρώην γυναίκα και συνέταιρο του Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, η οποία μάλιστα διατηρούσε από το 1997 μέχρι το 2014 ακόμα μία offshore, την Terminus Develpment LTD
Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Info‐ Quest και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Η Info‐Quest ιδρύθηκε το1981, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις άνω των €400 εκατ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής, στην ανάπτυξη λογισμικού καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής,μέσω της θυγατρικής της Unisystems. Θυγατρική εταιρία της Info‐Quest είναι και η ACS Courier, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα.Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Είναι επίσης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του InternationalChamber of Commerce (ICC).http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ήρθε η ώρα των εισαγγελέων για τον Σαμάρα! Ο υπεύθυνος του ΥΠΟΙΚ για το Ελληνικό σε οφσορ μαζί με τον Παπασταύρου!
Ο Δημήτρης Δημητρίου, υπεύθυνος του υπουργείου Οικονομικών (επί Σαμαρά, Στουρνάρα) στην πώληση του παλαιού αεροδρομίου, σε δύο offshore μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»:

Νέα αδιανόητη διαπλοκή κρατικών αξιωματούχων και ιδιωτικών συμφερόντων, με πρωτοφανή ασυμβίβαστα ταυτόχρονης κατοχής θέσεων σε κρίσιμα δημόσια πόστα και υπεράκτιες εταιρίες στον Παναμά, φέρνει στο φως η έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία».

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα (πέραν αυτών που δημοσιοποιήθηκαν χθες διεθνώς από το ερευνητικό ινστιτούτο ICIJ με τα Panama Papers), ο υπεύθυνος του υπουργείου Οικονομικών για την ιδιωτικοποίηση του «φιλέτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο Δημήτρης Δημητρίου, συμμετείχε σε δύο offshore εταιρείες στη μακρινή χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Στις ίδιες εταιρείες με τις ονομασίες Diman και Green Shamroch συμμετείχε και ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου.

Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς δύο εκπρόσωποι των ίδιων offshore εταιριών, αφενός είχαν τη δυνατότητα ανάμειξης σε συμβόλαια αξίας πολλών εκατομμυρίων και διεθνούς ενδιαφέροντος και αφετέρου είχαν σχέση ελεγκτή-ελεγχόμενου (γραφείο Πρωθυπουργού και Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών). Επίσης πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση μέγιστης οικονομικής σημασίας, μετά τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία ο πρώην Πρωθυπουργός είτε κάλυπτε στενούς συνεργάτες του είτε αυτοί λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα πίσω από την πλάτη του και το όνομα του. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της η εφημερίδα «Δημοκρατία» και βάσει ειδικής έρευνας που αγγίζει και άλλες offshore, το ιστορικό της περίεργης αυτής υπόθεσης διαπλοκής είναι το εξής:

1. Στις 25 Νοεμβρίου 2005 (δηλαδή την ίδια εποχή που ο κ. Παπασταύρου έκλεινε ένα λογαριασμό του στην HSBC Γενεύης και λίγο μετά άνοιγε άλλον στην ίδια τράπεζα, όπως αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ), ιδρύονται οι εταιρίες Diman Foundation και Green Shamrock Foundation. Εκτός από τον κ. Παπασταύρου, στο διοικητικό συμβούλιο των δύο εταιριών συμμετέχουν και οι Πρόδρομος Πατούνης και Αλέξανδρος Πετρίδης.
2. Στις 12 Μαΐου 2009 γίνεται τροποποίηση των καταστατικών των δύο εταιριών, ώστε μαζί με τους τρεις προαναφερθέντες, να συμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια και ο Δημήτρης Δημητρίου. Τα τέσσερα μέλη της νέας σύνθεσης των Δ.Σ φέρεται ότι έχουν συναντηθεί περίπου έναν μήνα νωρίτερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2009, στη Γενεύη, προς συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεων.
Παραμένει άγνωστο, προς το παρόν, αν ο κ. Δημητρίου συμμετείχε στις δύο εταιρίες ως «αυτόνομος» επιχειρηματίας (ως φυσικό πρόσωπο η με την εταιρία του Δ. Δημητρίου Α.Ε) ή ως εκπρόσωπος τρίτου επενδυτή.
3. Στις 6 Φεβρουαρίου 2012 (δηλαδή επί κυβέρνησης Παπαδήμου), ο κ. Δημητρίου προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε θέση ειδικού συμβούλου στη Γενική Γραμματία Δημόσιας Περιουσίας. Προϊστάμενός του ήταν ο γενικός γραμματέας Αβραάμ Γούναρης, που θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του τότε προέδρου της ΝΔ (στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου) Αντ. Σαμαρά. Οι συμβάσεις του κ. Δημητρίου θα ανανεωθούν αργότερα, έως τις αρχές του 2013.


4. Στις 12 Μαρτίου 2013, με απόφαση που υπογράφει ο τότε υπουργός Οικονομικών (και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος), Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Δημητρίου αναβαθμίζεται, οριζόμενος «προϊστάμενος του Γραφείου Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, επί θητεία διαρκείας τριών (3) ετών με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης». Είναι πολιτικά αυτονόητο ότι στη σημαντική αυτή θέση, που επόπτευε το ΤΑΠΙΕΔ και αποτελούσε τη γέφυρά του με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Δημητρίου μπορούσε να διοριστεί μόνο μετά την προσωπική έγκριση του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Το σημαντικό που μένει να αποδειχθεί, είναι αν ο κ. Δημητρίου επόπτευε για λογαριασμό του Μαξίμου τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας (και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), ως προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά ή ως πρόσωπο που υποδείχθηκε από τον κ. Παπασταύρου ή και τα δύο. Σε επίπεδο πολιτικών ευθυνών, έκθετος είναι ασφαλώς ο κ. Σαμαράς, που είτε γνώριζε τη δράση των δύο «Παναμέζων» είτε έπεσε θύμα τους.


5. Το φθινόπωρο και στις αρχές του χειμώνα του 2014 σημειώνονται σοβαρότατες και περίεργες εξελίξεις που συμπίπτουν με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά λόγω της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και εν μέσω κυβερνητικής κρίσης (είχε προκληθεί από την αποτυχημένη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ και την παραίτηση του Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο Παν. Ζωγράφου) ο κ. Παπασταύρου σπεύδει να συναντηθεί με τον κ. Δημητρίου και με άλλα μέλη των Δ.Σ των δύο offshore, αποφασίζοντας τη λύση των εταιριών.

Κατά περίεργο τρόπο η εν Αθήναις απόφασή τους υλοποιείται στον Παναμά σχεδόν δύο μήνες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου 2014, και αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού στις αρχές Οκτωβρίου.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω αλυσιδωτών εξελίξεων, είναι ενδεικτικό πως ο κ. Δημητρίου, με νέα απόφαση του τότε Μαξίμου, αναβαθμίζεται σε άλλη θέση ευρύτερου ενδιαφέροντος, απ’ όπου θα χειριζόταν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις αν μακροημέρευε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή ανήμερα της αποτυχημένης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Δημητρίου διορίζεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Στη θέση αυτή θα παραμείνει και τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς έως τώρα να έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε σε άλλες offshore αυτήν την περίοδο.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λειτουργούν 1.000 «έξυπνες» στάσεις μέσω τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της τηλεματικής και των "έξυπνων" στάσεων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, με την οποία το επιβατικό κοινό ενημερώνεται για την ακριβή ώρα άφιξης του οχήματος, την ακύρωση δρομολογίων, αλλά και συμβάντων που θα αλλάζουν την συχνότητα των δρομολογίων.

Η τηλεματική μαζί με τις «έξυπνες» στάσεις του ΟΑΣΑ ξεκίνησε την εφαρμογή της στις 21 Μαρτίου 2016, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου, σε ολόκληρο το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας.

Ήδη, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λειτουργούν και οι 1.000 «έξυπνες» στάσεις (300 διπλής όψεως και 700 μονής όψεως). Στο σύστημα της τηλεματικής έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα οι περισσότερες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες απεικονίζονται στις «έξυπνες» στάσεις, ενώ είναι ζήτημα ημερών η ένταξη και όλων των υπολοίπων. Η εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού θα γίνει σε 2.000 οχήματα (1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ).

Το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, όπου σύμφωνα και με τις συμβατικές προβλέψεις, δίνεται η ευκαιρία στους τεχνικούς και τα άλλα στελέχη του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του συστήματος και να διασφαλίσουν την βέλτιστη λειτουργία του.

Τις επόμενες ημέρες, θα τεθεί σε εφαρμογή και η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) δίνοντας την ευκαιρία για εύκολη και έγκαιρη ενημέρωση των στοιχείων κάθε δρομολογίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Panama Papers: Ξαφνικές έφοδοι σε χώρους εμπλεκομένων- Δικαστική συνδρομή ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς


Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε χώρους εμπλεκομένων στα Panama Papers και αποστολή εξειδικευμένων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από τους οικονομικούς εισαγγελείς, μετά τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν 

Με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους προσώπων που περιλαμβάνονται στα Panama Papers και εξειδικευμένα, πλέον, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, τόσο στις Αρχές του Παναμά, όσο και στις κυπριακές Αρχές, εντατικοποιούν τις έρευνές τους οι οικονομικοί εισαγγελείς. 

 Με βάση τα «ελληνικού ενδιαφέροντος» στοιχεία των Panama Papers, που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ με την ευθύνη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ, οι οικονομικοί εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, ετοιμάζουν εξειδικευμένα αιτήματα δικαστικής συνδρομής παροχής πληροφοριών για Έλληνες φορολογούμενους, εκπροσώπους, δικαιούχους, κ.α, υπεράκτιων εταιρειών και ιδρυμάτων, πελατών της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca. 

 Ήδη, πριν από τη χθεσινή δημοσιοποίηση των αρχείων, ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου είχε δώσει εντολή ενδελεχών οικονομικών ελέγχων για εμπλεκόμενα πρόσωπα, στο πλαίσιο των οποίων διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους πολλών υπό έρευνα τελούντων πολιτών. Επίσης, έχουν ζητηθεί, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αρχείων του εφόρου εταιρειών από τις κυπριακές Αρχές, αφού φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων φορολογουμένων και σε «κυπριακού ενδιαφέροντος» υπεράκτιες εταιρείες που έκαναν χρήση των υπηρεσιών της παναμέζικης δικηγορικής εταιρείας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ από την Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), στα αρχεία εμφανίζονται περίπου 220 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος με εμπλεκόμενους, είτε δικαιούχους, είτε στελέχη, είτε διαχειριστές τους, περίπου 400 πρόσωπα. Αντίστοιχα, οι κυπριακού ενδιαφέροντος εταιρείες ξεπερνούν τις 6.000, ενώ τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αυτές είναι περισσότερα από 3.500. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο συνεταίρος του Βγενόπουλου και εκλεκτός του Βενιζέλου στα Panama Papers
Tο όνομα του αντιπροέδρου της MIG, Iskandar Safa, φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των Panama Papers. Αποκαλυπτικές συνομιλίες μέσω ηλ. Ταχυδρομείου στοιχειοθετούν τον τρόπο που ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου και Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κάλυπτε τα ίχνη του, όντας παράλληλα «αχυράνθρωπος» υπουργού Εξωτερικών.

Τώρα, που ο γρίφος για το έρεβος της παγκόσμιας παραοικονομίας αρχίζει να λύνεται, συνδέοντας offshore – φαντάσματα με φυσικά πρόσωπα, το όνομα ενός παλιού γνώριμου βρέθηκε στα τεφτέρια των Panama Papers.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του univision.com, στις 4 Ιουνίου του 2009 φτάνει στη Mossack Fonseca το αίτημα του Iskandar Safa προκειμένου να αναλάβουν την εταιρεία του, Mashdale SA, ώστε να μπορέσει να αγοράσει ένα πολυτελές σκάφος, νηολογημένο στα νησιά Κέιμαν. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία του Safa χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστεί το μεγαλύτερο yacht στην υφήλιο, το «Ecstasea», του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.Όπως σημειώνει το olympia.gr, το αίτημα μεταφέρθηκε στο τμήμα ελέγχου της εταιρείας, το οποίο ενέκρινε τους πελάτες βάσει του προφίλ τους, προκειμένου να μην εμπλακεί η εταιρεία σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εσωτερικής αλληλογραφίας που διέρρευσαν, στο τμήμα σήμανε συναγερμός. Η επικεφαλής Gabriela Agrazalez, απέρριψε αμέσως το αίτημα, λέγοντας ότι «το προφίλ αυτού του ανθρώπου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». Δηλαδή, στον άνθρωπο που δεν μπορούσε να γίνει δεκτός ούτε στην σφηκοφωλιά των offshore, το ελληνικό δημόσιο -με απόφαση του τότε ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελου Βενιζέλου- αποπλήρωσε προκαταβολικά δύο υποβρύχια που παραγγέλθηκαν από τα Ναυπηγεία, αντί αυτό να γίνει με βάση την εξέλιξη του έργου.

Ακολούθησε αλληλογραφία επί 8 ημέρες, προκειμένου το τμήμα να πειστεί να εγκρίνει τη συναλλαγή. Και εκεί βγαίνει άλλο ένα μεγάλο λαυράκι: «Ο Σάφα πρέπει να γίνει δεκτός διότι η εταιρεία που εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος, έχει πραγματικό ιδιοκτήτη την αυτού μεγαλειότητα, Σείχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι και υπουργού εξωτερικών». Αυτό ήταν το επιχείρημα στελέχους του λονδρέζικου γραφείου που τον πρότεινε, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του τμήματος ελέγχου.
«Εντάξει, δεν είμαστε και δικαστές για να κρίνουμε τους ανθρώπους» ήταν η εισήγηση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, για να δικαιολογήσει την τελική έγκριση που έδωσε.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2015 έρχεται και η εντολή: «The intention was to create a company named Palomar Energy Holdings in the British Virgin Islands which would Privinvest Iksandar Safa partner and the final beneficiary».Ο Σάφα, τα ναυπηγεία και ο Βενιζέλος
Ο Ισκαντάρ Σάφα γνωρίζεται καλά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τον καιρό που ο συνταγματολόγος ήταν υπουργός Άμυνας. Όπως είχε δημοσιεύσει και παλαιότερα το Hot Doc, o Βενιζέλος με τον γνωστό του τρόπο και τροπολογίες «καθάρισε» τους Γερμανούς της HDW για τη φοροδιαφυγή και τα λογιστικά τερτίπια (σ.σ. πιστωτικά και χρεωστικά τιμολόγια), απαξίωσε και δαιμονοποίησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έως ότου τα Ναυπηγεία καταλήξουν στα χέρια του Λιβανέζου, Σάφα.

Τότε, ο Βενιζέλος, προφασιζόμενος ότι εξυπηρετεί το δημόσιο και τους εργαζομένους που θα έμεναν άνεργοι, εκτός από την παραχώρηση των Ναυπηγείων, συμφώνησε την προκαταβολική πληρωμή του Ισκαντάρ Σάφα για τα δύο υποβρύχια που παρήγγειλε και όχι με βάση την εξέλιξη του έργου. Μάλιστα, τότε υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν «διπλάσιο σκάνδαλο από αυτό του Τσοχατζόπουλου» τη συμφωνία αυτή. Τότε, οι Σαμαράς - Αθανασίου με μία επινοητικότατη μεθόδευση, έκλεισαν τη Βουλή όταν η δικαιοσύνη έστειλε το φάκελο ζητώντας την άρση ασυλίας του Βενιζέλου. Έτσι, ο Βενιζέλος νομοθέτησε την ασυλία του και βγήκε λάδι μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργού.

Μάλιστα, ο Σάφα ως Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων είχε στείλει και επιστολή στον «εξοχότατο» -όπως τον αποκαλεί, λέγοντας του κατά γράμμα τα εξής: «Όπως θα ενθυμείστε, Εξοχότατε, οι πληρωμές συγκεκριμένα δεν ήταν συνδεδεμένες με συμβατικά ορόσημα εκτέλεσης. Αυτή είναι η λεπτή εξίσωση που καθιερώθηκε προκειμένου να περισωθούν τα ΕΝΑΕ».
Από το 2012 Αντιπρόεδρος στη MIG

Ο Λιβανέζος όμως απέκτησε και παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας, όντας από το 2012 Αντιπρόεδρος της MIG, γεγονός που λύνει το κουβάρι της στήριξης που παρείχε πρόσφατα ο Βενιζέλος στον Βγενόπουλο, στέλνοντας επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2871 25/4/2012 ο Ισκαντάρ Σάφα είναι το νούμερο 2 στη MIG, όντας βέβαια όπως και ο Βγενόπουλος μη εκτελεστικό μέλος. Όπως προκύπτει και από τις τελευταίες καταχωρήσεις (σ.σ. Αρ. Πρωτ. 79300) της «MARFIN ΙΝVESTMENT GROUP ANΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» στο ΓΕΜΗ, ο κ. Σάφα διατηρεί τη θέση του στο ΔΣ της MIG.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων μετά το Eurogroup


Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κάτω από το 8%, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έξι μήνες, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων υποχώρησε περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,88%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις αποδόσεις ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στο 7,97%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών. 

«Τουλάχιστον φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών μειώνεται και αυτό έγινε αποδεκτό καλά από τους επενδυτές», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική ομολόγων της εταιρείας RIA Capital Markets. 

Οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,29% και 1,57%, αντίστοιχα, ενώ των ιταλικών τίτλων μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,42%. Όσον αφορά τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν ελαφρά στο 0,14%, υψηλότερα από το 0,075% που είναι το χαμηλό επίπεδό τους το 2016.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη για «μαύρη τρύπα» 3,5 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΛ και στον πρώην δήμαρχο Λαγκαδά

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης για την «μαύρη τρύπα» 3,5 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ταμειακό έλλειμμα επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα 2011-14, ενώ οι διώξεις στρέφονται εναντίον συνολικά πέντε προσώπων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο τότε δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης. 

Κατά τις ίδιες πηγές, ως εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης φέρεται ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο. Σε βάρος του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Μάλιστα, η πρώτη κατηγορία είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και προβλέπει ποινή που φτάνει έως τα ισόβια δεσμά. 

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Λαγκαδά Γιαν. Αναστασιάδη και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία. 

Η έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΛ έγινε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές κι ενώ είχε προηγηθεί αναφορά της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης. Στην πορισματική έκθεση, περιγράφεται μία σειρά από παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στο μηχανογραφικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΛ, όπως μαζικές διαγραφές ανείσπρακτων λογαριασμών καταναλωτών και καταχωρήσεις χρεών σε καταναλωτές «φαντάσματα». 

Το ύψος του ταμειακού ελλείμματος προσδιορίστηκε κατά την έρευνα σε 3,5 εκατ. ευρώ. 

Μετά την απαγγελία των διώξεων, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή.Το βιογραφικό του δημάρχου 

Ο Ιωάννης Αναστασιάδης, λογιστής φοροτεχνικός και μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 1972 και κατοικώ στον Λαγκαδά. Τέλειωσε το Λύκειο του Λαγκαδά και στη συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Λογιστικής - Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ απ' όπου αποφοίτησε το έτος 1994.

Έκτοτε και μετά την εκπλήρωση των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων ίδρυσε λογιστικό γραφείο.

Είναι έγγαμος με την ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑ, το γένος ΡΑΜΤΣΙΟΥ, Κοινωνική Λειτουργό, με την οποία απόκτησαν τέσσερα τέκνα.

Από τα μαθητικά του χρόνια του άρεσε η ενασχόληση με τα κοινά και η ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά - αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Υπήρξε κατά καιρούς συνδικαλιστής στην ΜΑΚΙ, ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και γενικά δραστηριοποιήθηκε στο Φοιτητικό Κίνημα συμμετέχοντας στα διάφορα όργανα με την παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΠ. Η αγάπη του όμως για τον τόπο που μεγάλωσε, που τον βοήθησε να σταθεί επαγγελματικά και να δημιουργήσει την οικογένειά του, τον οδήγησε να αφιερωθεί πολιτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκλέγεται από το 1998 Δημοτικός Σύμβουλος συνεχώς και μάλιστα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2002-2006) οι συνδημότες του τον τίμησαν με την προτίμησή τους ιδιαίτερα, αναδεικνύοντας με Πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο όλων των Δημοτικών Παρατάξεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν μπορεί να ξεκινήσει της εργασίες η Eldoraldo Gold


H έγκριση μιας απλής τροποποίησης διαδικαστικού χαρακτήρα, που έλαβε η Eldorado με απόφαση Σκουρλέτη και η ανακοίνωση για επανέναρξη των εργασιών στις Σκουριές, προκάλεσαν κύμα δημοσιευμάτων που μιλούσαν για «πράσινο φως» στην εξόρυξη χρυσού. Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Η άδεια δόθηκε, αλλά δεν βγάζει από το αδιέξοδο την Ελληνικός Χρυσός, που δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μπορεί να ελπίζει μόνο στο «κλείσιμο του ματιού» από το Υπουργείο

της Μαρίας Καδόγλου

Με σημερινή της ανακοίνωση η Eldorado Gold, μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός, γνωστοποιεί την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές που είχαν ανασταλεί από τον περασμένο Ιανουάριο. Στην ίδια ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Καναδικής εταιρείας Πολ Ράιτ δηλώνει ενθουσιασμένος από την «εποικοδομητική συνεργασία, την κατανόηση και την ευθυγράμμιση» μεταξύ της εταιρείας του και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που οδήγησε στις πρόσφατες αδειοδοτήσεις για Σκουριές και Ολυμπιάδα. Η τελευταία έγκριση που δόθηκε ήταν η έγκριση του «Συμπληρωματικού – Τροποποιητικού Τεύχους Τεχνικής Μελέτης του υποέργου Σκουριών» την Παρασκευή 6/5.

Παράλληλα η Εldorado ανέβαλε την προγραμματισμένη για τις 4/5 ανακοίνωση των οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου 2016 για τις 11/5, προφανώς για να συμπεριλάβει και την πανηγυρική ανακοίνωση της επανέναρξης των εργασιών. Όλα δείχνουν ρόδινα για την εταιρεία.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και καθαρά όσο παρουσιάζονται: Δόθηκε η άδεια – Συνεχίζουμε. Όπως το antigoldgr.org άμεσα ενημέρωσε τους αναγνώστες του – και εκ των υστέρων επιβεβαίωσε και το Υπουργείο – η τελευταία αυτή έγκριση δεν είναι παρά μια άνευ σημασίας τροποποίηση κάποιων επιφανειακών εγκαταστάσεων στις Σκουριές, η οποία κανένα πρόβλημα της εταιρείας δεν λύνει και σε τίποτα δεν διευκολύνει την εξέλιξη του έργου.

Το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε από την έγκριση της Παρασκευής μέχρι τη θριαμβευτική ανακοίνωση της Δευτέρας έγινε χαμός στα μέσα ενημέρωσης – σε όσα τουλάχιστον λειτουργούσαν. Εντυπωσιακοί τίτλοι προεξοφλούσαν με απόλυτη βεβαιότητα την επανεκκίνηση των έργων στις Σκουριές – ωστόσο τα άρθρα έδειχναν παντελή άγνοια των αρθρογράφων για το περιεχόμενο της έγκρισης που δόθηκε. Για παράδειγμα, όπως έγραψε το capital.gr και αντέγραψαν πολλές δεκάδες ιστότοποι: «Η υπουργική αυτή απόφαση έρχεται σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει της οποίας ακυρώθηκαν οι ανακλητικές αποφάσεις που είχε εκδώσει ο κ. Σκουρλέτης το περασμένο καλοκαίρι». Μαύρα μεσάνυχτα δηλαδή, αφού η απόφαση του ΣτΕ και οι ανακλητικές αποφάσεις του περασμένου καλοκαιριού αφορούσαν τη μεταλλουργία χαλκού-χρυσού του Μαντέμ Λάκκου ενώ η πρόσφατη απόφαση τις επιφανειακές εγκαταστάσεις στις Σκουριές. Ουδεμία σχέση.

Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Η Eldorado ξανακάνει ακριβώς το ίδιο που είχε κάνει και τον Ιανουάριο : διαρροές στα φιλικά της μέσα ενημέρωσης (καμία πρωτοτυπία στην επιλογή των μέσων και των δημοσιογράφων) για να προαναγγείλει τις επόμενες κινήσεις της και να δημιουργήσει θόρυβο και «κλίμα» εν’οψει της έλευσης του αφεντικού στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις.

Διαβάζουμε λοιπόν σημερα το πρωί , περίπου ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Eldorado: «Ωστόσο, το τι θα πράξει η Eldorado Gold θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ώρες, παρουσία του επικεφαλής της εταιρείας κ. Πολ Ράιτ που βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην χώρα μας. Είναι σαφές ότι το επιτελείο της Ελληνικός Χρυσός θα επεξεργαστεί και θα αναλύσει όλα τα δεδομένα, πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η επανεκκίνηση του έργου».

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι αυτή η ασήμαντη έγκριση της Παρασκευής δεν ήταν «πράσινο φως» όπως γράφτηκε, δεν επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει τίποτα παραπάνω από αυτά για τα οποία έχει ήδη αδειοδοτηθεί και δεν μπορεί να είναι αυτή που θα καθορίσει αν η «επένδυση» θα προχωρήσει ή όχι. Ο Ράιτ γνωρίζει και οΣκουρλέτης το έχει κάνει σαφές ότι υπολείπονται ακόμα σημαντικές εγκρίσεις με πλέον βασική αυτή της μεταλλουργίας flash smelting που είναι ο στόχος της σύμβασης. Αν δεν εγκριθεί η μεταλλουργία (που δεν μπορεί να εγκριθεί γιατί η μέθοδος μεταλλουργίας είναι μια απάτη ) οδηγείται σε κατάρρευση όλο το οικοδόμημα της αδειοδότησης, συμπεριλαμβανομένης και της ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/2011. Η μεταλλουργία είναι ένα ζήτημα καθαρά επιστημονικό το οποίο έχει εξελιχθεί σε εξόχως πολιτικό. Ο Υπουργός που διαλαλεί την προσήλωσή του στη νομιμότητα δείχνει απρόθυμος να ακουμπήσει αυτό το θέμα, φοβούμενος τις επιπτώσεις του στην «επένδυση» της Eldorado για την οποία δεν υπάρχει η πολιτική απόφαση να σταματήσει.

Άποψή μας είναι ότι η εταιρεία θα προχωρήσει μόνον όταν (και αν) έχει την πολιτική διαβεβαίωση οτι ζήτημα της μεταλλουργίας θα θαφτεί οριστικά στα συρτάρια του ΥΠΕΝ και η «επένδυση» θα υλοποιηθεί κουτσουρεμένη, χωρίς το σημαντικότερο κομμάτι της και χωρίς έσοδα για το Δημόσιο. Ή όταν (και αν) λάβει διασφαλίσεις για ταχεία νέα αδειοδότηση για μεταλλουργία με διαφορετική μέθοδο (υδατική οξείδωση υπό πίεση με κυάνωση), χωρίς να τεθεί υπο αμφισβήτηση συνολικά το έργο της. Aυτό όμως είναι προβληματικό διότι η κυάνωση είχε μπλοκαριστεί από το ΣτΕ με την απόφαση της Ολομέλειας 613/2002 και αυτός ήταν ο λόγος που η Ελληνικός Χρυσός κατέφυγε στην απάτη του flash smelting.

Αν υπάρχει μια τέτοια αφανής συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικής και η τυπική άδεια της Παρασκευής ήταν το μυστικό σήμα για την ενεργοποίηση της δεν το γνωρίζουμε. Αυτό θα σημαίνει πλήρη υιοθέτηση του δόγματος Σαμαρά «η επένδυση θα γίνει, με κάθε κόστος». Θεωρούμε όμως (ακόμα) αρκετά πιθανό η ανακοίνωση της επανέναρξης των εργασιών, τη μέρα ακριβώς της έλευσης του Ράιτ στην Αθήνα και μετά από όλο το θόρυβο που προκλήθηκε χάρη σε μια έγκριση στην οποία δόθηκαν διαστάσεις που δεν έχει, να είναι μια ακόμα στρατηγική της εταιρείας για άσκηση πίεσης στην Αθήνα. Και αυτό διότι η επαναλειτουργία των Σκουριών θα καταστήσει πλέον δύσκολη οποιαδήποτε ΝΟΜΙΜΗ απόφαση που θα οδηγούσε στο εκ νέου σταμάτημά τους – αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια τέτοια πρόθεση από την παρούσα κυβέρνηση.

Το βέβαιο είναι οτι όσο ο Υπουργός αποφεύγει να ασχοληθεί με το πλέον κρίσιμο για την επένδυση ζήτημα, συνεχίζει να δίνει στην εταιρεία δευτερεύουσες άδειες και της επιτρέπει να συνεχίζει ανενόχλητη να παραμορφώνει τον τόπο μέρα με τη μέρα, τόσο η εκδοχή της συμφωνίας ισχυροποιείται.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χουγιάχτε γιατί χανόμαστε!..

    Το τρίο-στούτζες που βλέπουμε στην φωτογραφία, όλο μαζί, αυτό το πράμα,
..είναι η επιτομή της αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Βέβαια όλα τα πράγματα έχουν δυό όψεις. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν αυτοί που ονομάζουμε προγόνους μας.
Έτσι όπως κατάντησαν τούτοι δώ, με κάτι
Τσαλακωτούς με ''λόγο συμβόλαιο'', και κάτι κλόουν με στολή στρατάρχη,
..είναι μόνο για χούγιασμα.
Όοοοοοοοοοα, ρέεεε. Πρρρρρρρρρρ.
Δεν χρειάζεται πιά να τους αντιμετωπίζεις σοβαρά και να σπας τα νεύρα σου.
Τους γλεντάς.
Σοβαρά θα μιλάνε αυτοί; Τσκ, τσκ, τσκ θα σαλαγάμε τα γίδια, εμείς.
Επιχειρήματα αυτοί; Πουλ, πουλ, πουλ τις κοτούλες μας, εμείς.
Τσαμπουκαλεύονται αυτοί; Σου ρε Λάκη, εμείς.

Εξυπακούεται βέβαια πως έτσι δεν έχουμε ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση, ούτε κράτος, ούτε τίποτα.
Αλλά τί πειράζει;
Σάμπως έχουμε λαό;
Μερικοί σκόρπιοι εαυτούληδες εδώ, κάτι άλλοι παραπέρα, δυό-τρείς ρομαντικοί πιό κεί, κι αυτό είναι όλο.
Δεν το λες και λαό όλο αυτό.

Το να βγαίνει όμως βέβαια κι ο τσαλακωτός ξεφτίλας και να βάζει τις φωνές επειδή του θυμίζουμε την ξεφτίλα του,
..και να τσαμπουκαλεύεται πως έχουμε το μεγαλύτερο αφορολόγητο όριο στην Ευρώπη,
..δεν είναι και κάτι που το καταπίνεις πολύ εύκολα.
Είναι όμως κι αυτό χαρακτηριστικό όλων των θρασύδειλων.
Κρύβονται πίσω απ' την εξουσία και παριστάνουν ''τους άντρες''.
Κατέβα κάτω ρε μπάμια, χωρίς φουσκωτούς και ΜΑΤ, κι έλα να το συζητήσουμε.
Τσαλακωμένος θάρθεις, σιδερωμένος θα φύγεις.

Εκνευριστήκαμε όμως πάλι. Και δεν πρέπει.
Είπαμε: χούγιασμα.
Όοοοοοοα, ρεεεέ!..


Σημ. (για όσους είναι πολυτελείας) χούγιασμα ή χουγιαχτό : οι δυνατές φωνές από απόσταση, το ξεφωνητό.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιτέλα: Θα αντιταχθούμε στην απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης- όταν η ζώνη Σένγκεν και η Ε.Ε. βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη κρίση από τη δημιουργία τους- οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος συνδρομής θα μείνουν ανολοκλήρωτες».

Αυτό δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα τις «διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το δράμα του περασμένου χρόνου, περί Grexit. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ενάμιση μήνα θα έχουμε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απαίτηση του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα. Αυτό είναι ο θάνατος μιας χώρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του» τόνισε ο κ. Πιτέλα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tα ελληνικά ονόματα των Panama Papers- Η λίστα των 400σίωνΣτο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, το Διεθνές Κονσόρτσιουμ της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας(ICIJ), έφερε στο φως την μεγαλύτερη λίστα offshore εταιρειών καθώς και των ανθρώπων που συνδέονται μαζί τους, με διάφορους τρόπους.

Η βάση δεδομένων περιέχει 214.000 ονόματα εταιρειών και μετόχων και είναι πλέον προσβάσιμη για το κοινό. Πρόκειται για εταιρείες βιτρίνες με έδρα σε 21 φορολογικούς παραδείσους, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους ως το Χονγκ Κονγκ και την αμερικανική πολιτεία της Νεβάδας.

Πρόκειται για την «σημαντικότερη δημοσίευση σχετικά με τις υπεράκτιες εταιρείες και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ICIJ, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και η οποία συντόνισε την έρευνα για τη μαζική διαρροή εγγράφων της παναμέζικης εταιρείας δικηγόρων Μοσάκ Φονσέκα.

Η ελληνική λίστα

Για την Ελλάδα αποκαλύπτονται οι 223 offshore εταιρίες και 400 ονόματα Ελλήνων που εμπλέκονται με αυτές. Είναι προφανές ότι η ύλη αυτή και τα στοιχεία των εταιρειών, θα αποτελέσουν υλικό της δικαστικής διερεύνησης που έχει ξεκινήσει.

Ανάμεσα στα πιο ηχηρά ονόματα είναι αυτά του Σ. Κόκκαλη και μελών της οικογένεια του Ελένης και Πέτρου Κόκκαλη, του Φ. Φέσσα, νυν προέδρου του ΣΕΒ(που πρόσφατα ζήτησε έμμεσα απολύσεις 180.000 δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών), φυσικά του κ. Στ. Παπασταύρουπου εμπλέκεται και στη λίστα Λαγκάρντ, του Νισίμ Μιωνή, αδελφού του Σαμι Μιωνί ο οποίος επίσης εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ, ο επιχειρηματίας Σαμι Φάις, που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση απάτης στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσω της εταιρείας Μακεδονικά Κλωστήρια.

Αναφέρονται ακόμη τα ονόματα του Πάνου Γερμανού, του Γ. Τράγκα, του Π. Μπερνίτσα, του Παν. Τσουπίδη, της Henriette Λάτση, της EUROBANK, της Hedley Finance Ltd, H τελευταία ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως ¨παρατράπεζα».

Αναδημοσιεύουμε την λίστα όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ICIJ:
Linked ToData From
PSAROLOGOS PANAGIOTIS Greece Panama Papers
MICHALIS RIZOS Greece Panama Papers
Theodoros Fessas Greece Panama Papers
MS. POLYTIMI MANIATIS Greece Panama Papers
Giorgios Feidakis Greece Panama Papers
GRIGORIOS SIOUROUNIS Greece Panama Papers
Grigorios Siourounis Greece Panama Papers
Achilleas MACROPOULOS Greece Panama Papers
MR. ALEXANDROS KASKAVELIS Greece Panama Papers
FOTINI TEREZA DOUKA Greece Panama Papers
AZIZ RODNEY DAOUD SYRIANI & SUE GEORGY SYRIANI Greece Panama Papers
CHRISTINE PETRAKIS Greece Panama Papers
Theodoros Tryfon Greece Panama Papers
Panagiotis Tryfon Greece Panama Papers
DIMITRIOS XYLINAKIS Greece Panama Papers
STYLIANOS STAMATINOS Greece Panama Papers
CHRISTOS SARIGIANNIS Greece Panama Papers
SPYROS SARIGIANNIS Greece Panama Papers
EMMANOUIL SARIGIANNIS Greece Panama Papers
MRS. ANASTASSIA TSOUPIDES Greece Panama Papers
MR. PANAGIOTIS TSOUPIDES Greece Panama Papers
Mr. Othon ANASTASSIOU Greece Panama Papers
Mrs. Nteniz Misel ANASTASIOU Greece Panama Papers
PANOS KOUTALIDES Greece Panama Papers
Elias M.Michalides Greece Panama Papers
THEOCHARIS PAPAMANOLIS Greece Panama Papers
Sam Fais Greece Panama Papers
PANAGIOTIS KOUTALIDIS Greece Panama Papers
Maryam Ebrahim Greece Panama Papers
David John Evans Greece Panama Papers
Christopher Frederic Pateras Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
SPYRIDON RIZOPOULOS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
KONSTANTAKATOS MARINOS Greece Panama Papers
NIKOLAOS VASILEIADIS Greece Panama Papers
Petros Petridis Greece Panama Papers
MR. NISSIM MIONIS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
BRAVOS PAPADIMITRIOU FOKION ATHANASIOS Greece Panama Papers
ALEXIOS KOMNIMOS Greece Panama Papers
Panagiotis Plakotaris Greece Panama Papers
Athanasios Panagiotopoulos Greece Panama Papers
ANTONIOS PANAGIOTOPOULOS Greece Panama Papers
MRS. AIKATERINI ATHANASIADOU Greece Panama Papers
MRS. PIERETA-PETROULA ATHANASIADOU Greece Panama Papers
MRS. PIERETA PETROULA ATHANASIADOU Greece Panama Papers
Mrs. Aikaterini Elina Panagiotopoulou Greece Panama Papers
Filippos Antonopoulos Greece Panama Papers
Mrs. Nawar Al-Husseini Hijazi Greece Panama Papers
Mr. C. Poutous Greece Panama Papers
ANGELOS STERGIOU Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Michael Papagiorgiou Jr. Greece Panama Papers
Elli Papagiorgiou Greece Panama Papers
Michael Papagiorgiou Greece Panama Papers
Anthula Papagiorgiou Greece Panama Papers
Julia Papagiorgiou Greece Panama Papers
IOANNIS PANAGIOTOPOULOS Greece Panama Papers
ATHANASIOS PANAGIOTOPOULOS Greece Panama Papers
Mrs. Ioanna KAPRALOU Greece Panama Papers
Mrs. Maria KAPRALOU Greece Panama Papers
CHARALAMPOS PANDIS Greece Panama Papers
Mrs. Matrona Egon Greece Panama Papers
Mr. Evangelos CHRONIS Greece Panama Papers
MR. ALEXANDRE LANTIEZ Greece Panama Papers
PETROS PETRIDIS Greece Panama Papers
MR. GEORGE SKOURTIS Greece Panama Papers
NIKOLAS KALAMAKIS Greece Panama Papers
VASILEIOS KALAMAKIS Greece Panama Papers
ARETI KALAMAKIS Greece Panama Papers
SERGEI GOLOVIN Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
MR. GEORGE SISKOS Greece Panama Papers
Mr. Othon PAPADOPOULOS and Mrs. Aikaterini IOANNIDOU Greece Panama Papers
IOANNIS KOUTALIDES Greece Panama Papers
Mr. Sokratis KOKKALIS Greece Panama Papers
ANGELIKI STASINOPOULOU Greece Panama Papers
CHARALAMPOS STASINOPOULOS Greece Panama Papers
Mrs. Maria KARGATZI Greece Panama Papers
IOSIF MICHAILIDIS Greece Panama Papers
MR GEORGE STASSIS Greece Panama Papers
Hans E. Reiche Greece Panama Papers
Lampros Kouzounas Greece Panama Papers
Dimitros Parginos Greece Panama Papers
Dimitrios Parginos Greece Panama Papers
Eleni Saliagopoulos Greece Panama Papers
Emmanouil Saliagopoulos Greece Panama Papers
Georgios Psarros Greece Panama Papers
SU ZHONGYI Greece Panama Papers
ELEFTHERIOS ELEFTHERIOU Greece Panama Papers
ESKITZOGLOU SOFIA Greece Panama Papers
KALYVAS LAMPROS Greece Panama Papers
GEORGIOS ELETHERKAOS Greece Panama Papers
Stylianos Orfanakis Greece Panama Papers
MR. OTHON ANASTASSIOU Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
MRS. IOANNA ARVANITI Greece Panama Papers
ANASTASIA PANAGIOTOPOULOU Greece Panama Papers
Sophia Amalia POLITI Greece Panama Papers
MRS. MARINA PAPOUNIDOU Greece Panama Papers
Eftychia Koutsoureli Greece Panama Papers
Constantin Voyatzis Greece Panama Papers
PANAGIOTIS VENTOURIS Greece Panama Papers
KORNILIOS STYLIANIDIS Greece Panama Papers
Eftychia Koutsoureli Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
FREDERICK WILLIAM BULLOCK Greece Panama Papers
PENTHEROUDAKI DIMITRA Greece Panama Papers
Mr. Periklis KATSIOULAS Greece Panama Papers
Valentina Georgina POLITI Greece Panama Papers
Georgios Kassapis Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mr. Ioannis NTELIDIMOS Greece Panama Papers
IOANNIS DESPOTIDES Greece Panama Papers
STAMATINA ANTONIOU Greece Panama Papers
MR. IOANNIS KARKALEMIS Greece Panama Papers
MAGDALINI AROUSTAMIAN Greece Panama Papers
Dragan PEROVIC Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Karytinos PANAGIOTIS Greece Panama Papers
EVANGELOS STASSINOPOULOS Greece Panama Papers
Valentina Georgina POLITIS Greece Panama Papers
Sophia Amalia POLITIS Greece Panama Papers
Constantine Diamantis Pateras Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mr. Demetrios TSOUVELEKAKIS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
IOANNIS DELIKANAKIS Greece Panama Papers
Ioannis Delikanakis Greece Panama Papers
KONSTANTINOS GALATSOPOULOS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mr. Alexios Sgoumpopoulos Greece Panama Papers
MR LEONIDAS STAVROPOULOS Greece Panama Papers
Mr. ANTONIO ILIAKIS Greece Panama Papers
KALIN BELOCHINOV Greece Panama Papers
KALLERGIS Antonios Greece Panama Papers
OURANIA TODOULOU Greece Panama Papers
KALIN BELOCHINOV Greece Panama Papers
MILTIADIS SOUGIOULTZOGLOU Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Olypia Kedrou Greece Panama Papers
Mr. Konstantinos Papoundis Greece Panama Papers
Victor Pisante Greece Panama Papers
HLS M.Egon Greece Panama Papers
Charalampos Pandis Greece Panama Papers
ILIAS PAPAIOANNOU Greece Panama Papers
Sam Fais and Lousi Fais Greece Panama Papers
Lousi Fais Greece Panama Papers
Geogios Vasilakis Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
GEORGIOS DASKALAKIS Greece Panama Papers
BOUFIDIS NIKOLAOS Greece Panama Papers
MR ROGNVALD HUNTER PERCY RAMAGE Greece Panama Papers
DIMITRIOS AMORGIANOS Greece Panama Papers
MR. Emmanuel Christofides Greece Panama Papers
ALEXANDRA VOYAZIDES Greece Panama Papers
GEORGE KALLINTERIS Greece Panama Papers
CHRISTOS LIAPIS Greece Panama Papers
Petropoulos Nikolaos Greece Panama Papers
Alexopoulou Aikaterini Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mr. Ioannis MANOS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Matrona Egon Greece Panama Papers
MRS. EVGENIA DASKALOPOULOU Greece Panama Papers
Giannopoulos Anastasios Greece Panama Papers
Paraschos Chloros Greece Panama Papers
PANAGIOTIS DOTSIOS Greece Panama Papers
Katerina Simou Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Antonios Vasilakis Greece Panama Papers
Mr. Anthimos Vasilakis Greece Panama Papers
Agni Vasilakis Greece Panama Papers
Nikolakakis Evangelos Greece Panama Papers
PANOS GERMANOS Greece Panama Papers
Mrs. Myrto KAROTSIERI Greece Panama Papers
BOUFIDIS NIKOLAOS Greece Panama Papers
Mr. Anastasios Meletopoulos Greece Panama Papers
Alexios Sgoumpopoulos Greece Panama Papers
GEORGIOS DASKALAKIS Greece Panama Papers
Mrs. Aikaterini Elina Panagiotopoulou Greece Panama Papers
KLIMENTINI KAFOPOULOU Greece Panama Papers
Mrs Androniki Sitina 25% of 32,83% Greece Panama Papers
DIMITRIOS AMORGIANOS Greece Panama Papers
KALLERGIS Antonios Greece Panama Papers
GRIGORIOS SIOUROUNIS Greece Panama Papers
Mr Nikolaos Sitinas 25% of 32,83% Greece Panama Papers
Mr Ilias Michailidis 29,43 of 100% Greece Panama Papers
Georgios MAVROSKOTIS Greece Panama Papers
Mr. Ioannis Sitinas 8.3 of 100% Greece Panama Papers
NIKOLAOS CHRISTOS VARVERIS Greece Panama Papers
OTHON ANASTASSIOU Greece Panama Papers
Mrs Alexandra Sitina 25% of 32,83% Greece Panama Papers
Anna Diamantopoulou Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mrs. Alexandra ATHANASSIADES Greece Panama Papers
Mrs. Emmanouela ATHANASSIADES Greece Panama Papers
Mrs. Helene ATHANASSIADAS Greece Panama Papers
Athanasia Kalaitzi Greece Panama Papers
Mr. Konstantinos KOKKALIS Greece Panama Papers
Mrs. Eleni KOKKALI Greece Panama Papers
Mr. Petros KOKKALIS Greece Panama Papers
Mr. Sokratis KOKKALIS (born on 06/01/1984) Greece Panama Papers
Evangelia Kapsi Greece Panama Papers
ESKITZOGLOU SOFIA Greece Panama Papers
Mr. Athanasios MAXOPOULOS Greece Panama Papers
Angelos Morfopoulos Greece Panama Papers
MR. VANGELIS TSIRONIS Greece Panama Papers
ANTONIOS VIDALIS Greece Panama Papers
Karyn Roberts nee Parginos Greece Panama Papers
Karyn Roberts Greece Panama Papers
Dario Cehovin Greece Panama Papers
NIKOLAOS CHRISTOS VARVERIS Greece Panama Papers
Mrs. Maria NIKOLAIDOU Greece Panama Papers
Mr. Panagiotis Bitsos Greece Panama Papers
SOCRATIS KOMINAKIS Greece Panama Papers
MR. PERTE GREGORY SPARTALIS Greece Panama Papers
NATALIA SKOULIDOU Greece Panama Papers
GEORGIOS GIANNIKOPOULOS Greece Panama Papers
THEODOROS RIZOS Greece Panama Papers
ANGGLOS ECONOMIDES Greece Panama Papers
MRS. OLGA PANAGOPOULOU Greece Panama Papers
MRS. MARIA VAKALOUDI Greece Panama Papers
MR. ALEXANDRE PROTOPAPAS Greece Panama Papers
IOANNIS DESPOTIDIS Greece Panama Papers
EVANGELOS MAKRIS Greece Panama Papers
ANASTASIA TSAKONA Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mrs. Theano PAPAGEORGOPOULOU Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mrs. Adela STEFANI Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
PHILIMON PATITSAS Greece Panama Papers
NIKOLAOS SKILIOV Greece Panama Papers
AIKATERINI SAMARA Greece Panama Papers
ATHANASIOS SAMARAS Greece Panama Papers
ANDREY N. SPERANSKIY Greece Panama Papers
ANGELIKI KRASTANA Greece Panama Papers
Nikolaos Trivyzas Greece Panama Papers
MRS. JOSELYNE PILLET Greece Panama Papers
Mr. Georgios DRAGOUMANOS Greece Panama Papers
MR. VICTOR GAZANTSIDIS Greece Panama Papers
MRS. ELENA GORBUNOVA Greece Panama Papers
MR. THEODOROS K. ILIOPOULOS Greece Panama Papers
Mrs. Argyro KARGATZI Greece Panama Papers
PAPATHEOCHARIS IOANNIS Greece Panama Papers
ANGELOS MICHALOPOULOS Greece Panama Papers
Nikolakaki Ioanna Greece Panama Papers
Panagiotis Dimopoulos Greece Panama Papers
Mr. Geron Pozov Greece Panama Papers
PAPATHEOCHARIS SPYRIDON DIOGENS Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
CARDICO SA Greece Panama Papers
Samir Hasib Sabbagh Greece Panama Papers
Suhail Hasib Sabbagh Greece Panama Papers
MR. GREGORY VASSILIOU Greece Panama Papers
EVANGELOS BEIS Greece Panama Papers
ATHINA GRAVANI Greece Panama Papers
Kadio Lampropoulou Greece Panama Papers
Aliki marina Labropoulou Greece Panama Papers
Anastasios Kapsis Greece Panama Papers
Sophia Stella Soseilos Greece Panama Papers
Mr. Anastasios AVEROF Greece Panama Papers
DIMITRIOS PAPACHRISTOS Greece Panama Papers
Mr. Christos Karkanidas Greece Panama Papers
Georgios Papadakis Greece Panama Papers
Eleni Thalassinou Greece Panama Papers
MR. PANAGIOTIS ERINIS Greece Panama Papers
MR. NICHOLAS BALTAZANIS Greece Panama Papers
MRS. FERENEKI-LIDA KALAMIDA Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
THE BEARER Greece Panama Papers
Mrs. Avgousta SVORONOU Greece Panama Papers
Mr. Petros Bitsos Greece Panama Papers
Mr. Georgios BOULOUGARIS Greece Panama Papers
Mr. Georgios MOLYVIATIS Greece Panama Papers
Pantelis NIKOLOPOULOS Greece Panama Papers
Pagona NIKOLOPOULOS Greece Panama Papers
Mrs. Maria DIAMANTIDOU Greece Panama Papers
IOANNIS KARAKADAS Greece Panama Papers
STEFANOS GIANNITSAS Greece Panama Papers
Mr. Dimitrios BARTZALKIS and Mr. Iraklis BARTZALKIS Greece Panama Papers
MR. IOANNIS PANAGIOTOPOULOS Greece Panama Papers
IOANNIS DESPODITES Greece Panama Papers
Eleni Athousaki Greece Panama Papers
Amanta TAMVAKA Greece Panama Papers
Mr. Alexandre Lantiez Greece Panama Papers
Mr Constantinos Tiritas 29,43% of 100% Greece Panama Papers
Constantina Diamantis Pateras. Greece Panama Papers
Mrs Maria Antzela Sitina 25% of 32,83% Greece Panama Papers
Mr. Hans Erich Reiche Greece Panama Papers
Ioannis Panagiotopoulos Greece Panama Papers
Athanasios Panagiotopoulos Greece Panama Papers
Aikaterini Vranopoulou Greece Panama Papers
John Nicholas Sitinas Greece Panama Papers
GEORGIOS MANTZOUKIS Greece Panama Papers
DIMITRIOS AMORGIANOS Greece Panama Papers
Diamantidou Maria Greece Panama Papers
NATALIIA KARPUSHKO Greece Panama Papers
Mr. Georgios MAVROSKOTIS Greece Panama Papers
Mrs. Anna NIKOLAIDI Greece Panama Papers
Demetrius J. Papakyriacou Greece Panama Papers
SPIROS ANDREAS MARAMBOS Greece Panama Papers
SANDRA ROBB Greece Panama Papers
Agni Vasilakis Greece Panama Papers
Mr. Alexios Sgoumpopoulos Greece Panama Papers
Mr. Vlasios Kampouroglou Greece Panama Papers
Nikolaos VARELAS Greece Panama Papers
Antonios Vasilakis Greece Panama Papers
Panagiotis Sakkoulas Greece Panama Papers
George Eleftherakos Greece Panama Papers
ELENA GEMELIARI Greece Panama Papers
Geogios Vasilakis Greece Panama Papers
Alexandros Iliaskos Greece Panama Papers
ILIAS PAPAIOANNOU Greece Panama Papers
Marianne Eliasco Greece Panama Papers
Mr Anthimos Vasilakis Greece Panama Papers
Mr. Stylianos Stamatinos Greece Panama Papers
MRS. STAVROULA LIONDA Greece Panama Papers
Jean Gozlan Greece Panama Papers
Christopher Frederick Pateras Greece Panama Papers
FEDERICO RODOLFO ARDUINO Greece Panama Papers
Mr. Georgios KARLAFTIS Greece Panama Papers
Lilia Ioannou Greece Panama Papers
ORESTIS ATHANASIOS KAFOPOULOS Greece Panama Papers
ALEXIOS KOMNIMOS Greece Panama Papers
Mr. Sotirios LAMPROU Greece Panama Papers
KATINA KAFOPOULOU Greece Panama Papers
Eleni VARELA Greece Panama Papers
FRANCOIS CADET Greece Panama Papers
KAFOPOULOS ORESTES ATHANASIOS Greece Panama Papers
Vasileos TAMVAKAS Greece Panama Papers
Mr Hans Erich Reiche Greece Panama Papers
Mrs. Isabella Ioanna ARVANITI Greece Panama Papers
Constantinos Mavromatis Greece Offshore Leaks
Sharecorp Limited Italy, Canada, Australia, United States, Philippines, , Mauritius, Guernsey, United Arab Emirates, Russian Federation, Germany, Hong Kong, Kazakhstan, Taiwan, Province of China, Japan, Thailand, Switzerland, China, Djibouti, Indonesia, Spain, Virgin Islands, British, United Kingdom, Sri Lanka, Greece, India, Singapore, Malaysia, Not identified, Turkey Offshore Leaks
John Paul Papanicolaou Greece Offshore Leaks
George Macrymichalos Greece Offshore Leaks
Christos Lataniotis Greece Offshore Leaks
Bradford E. Willoughby Greece Offshore Leaks
cpt Antonios Grammatikos Greece Offshore Leaks
GEORGIOS ROIDODIMOS Greece Offshore Leaks
Costas Spyropoulos Greece Offshore Leaks
John Sfinias Greece Offshore Leaks
ROBERT YENOVKIAN Greece Offshore Leaks
Christos Mistriotis Greece Offshore Leaks
Panagiotis Mytaros Greece Offshore Leaks
MICHAIL DRAMYTINOS Greece Offshore Leaks
Konstantinos Pantos Greece Offshore Leaks
KONSTANTINOS VELENTZAS Greece Offshore Leaks
Afroditi Leonidou Greece Offshore Leaks
Afroditi Leonidou Greece Offshore Leaks
Mrs. Kyriaki Kontogianni Greece Offshore Leaks
Yiannis Kavaratzis Greece Offshore Leaks
Theodora Haniati Greece Offshore Leaks
David H Adams & Mary E Adams Greece Offshore Leaks
Konstantinos Papazachariou Greece Offshore Leaks
Totalserve Management Limited Greece Offshore Leaks
Evgenia-Alexa Lazarou Greece Offshore Leaks
GEORGIOU PANAGIOTIS Greece Offshore Leaks
Mr. Vasileios Mouchtaris Greece Offshore Leaks
Mr. Theodoros Desypris Greece Offshore Leaks
PETROU RALLI S.A. Greece Offshore Leaks
Mrs. Efthymia Anters Greece Offshore Leaks
Mr. Protogerellis Dimitrios Greece Offshore Leaks
Marina Papounidou Greece Offshore Leaks
Marina Papounidou Greece Offshore Leaks
Mr. Nikolay Kasiteridi Greece Offshore Leaks
Glavas &Sia A.E. Greece Offshore Leaks
Ioannis Sofianidis (Sofianides) Greece Offshore Leaks
Mr. Achillefs Chatzinikos Greece Offshore Leaks
Dimitropoulos Panagiotis Greece Offshore Leaks
Apostolos Vakakis Greece Offshore Leaks
Aspasia Gyftopoulou Greece Offshore Leaks
George Konstantonopoulos Greece Offshore Leaks
Mr. Emmanouil Papadogiannakis Greece Offshore Leaks
Ioannis Kypriotakis Greece Offshore Leaks
George Giannikos Greece Offshore Leaks
Constance McFadden Greece Offshore Leaks
LEONIDAS KONTOGIANNIS Greece Offshore Leaks
Mr. Nabih Georges Rachid Georges Nassif Greece Offshore Leaks
Panos Papaleloudis Greece Offshore Leaks
Helen Economides Greece Offshore Leaks
Christoforos Varvias Greece Offshore Leaks
Constantine Varvias Greece Offshore Leaks
Anikhtos Anonimi Eteria Ekmetallefseos Akiniton Greece Offshore Leaks
Horizon Air Investment SA Greece Offshore Leaks
Marios Papathanos Greece Offshore Leaks
Dimitrios Koutras Greece Offshore Leaks
Georgios X.Spiliotopoulos Greece Offshore Leaks
Sotirios Galanopoulos Greece Offshore Leaks
Konstantinos Velentzas Greece Offshore Leaks
Dimitrios Charitatos Greece


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....