Διυλιστήριο: 02/28/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

VIDEO - Γέμισαν από Μακεδονία και οι δρόμοι της ΜελβούρνηςΣτη μακρινή Μελβούρνη χτύπησε την Κυριακή η καρδιά της Μακεδονίας, καθώς χιλιάδες ομογενείς κάθε ηλικίας διαδήλωσαν μπροστά από το ελληνικό προξενείο υπέρ της ελληνικότητάς της!

Κρατώντας ελληνικές σημαίες οι περίπου 3.500 συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, όπως «Ελλάς - Ελλάς - Μακεδονία», ενώ άκουσαν τις ομιλίες προσωπικοτήτων της ομογένειας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Μελβούρνης και Βικτόρια Παναγιώτης Ιασωνίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, ακόμη και στις τάξεις της ομογένειας, προαναγγέλλοντας αδιαπραγμάτευτη στάση, ενώ τόνισε πως «η αποδοχή συμφωνίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία θα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Βικτόρια Στέλιος Δημόπουλος είπε απευθυνόμενος στο πλήθος πως «η Μακεδονία είναι όσο ελληνική και η Ακρόπολη». Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ, καθώς και ομογενείς βουλευτές της πολιτείας, που ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκτός εθνικής γραμμής και πάλι ο Στουρνάρας!Ο διοικητής της ΤτΕ επιμένει σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου

Στην υπαγωγή της χώρας σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου επέμεινε άλλη μια φορά χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, συνεχίζοντας την κόντρα του με την κυβέρνηση από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ). Η τοποθέτηση του κεντρικού τραπεζίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη, ο οποίος μετείχε στη συνέλευση ως εκπρόσωπος του Δημοσίου.

«Συμπληρωματικά (στο μαξιλάρι διαθεσίμων) θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης. Το ενδεχόμενο προσφυγής σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνηγορούν, δεν θα πρέπει να δραματοποιείται, καθώς οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας. Επιπλέον, άφησε αιχμές για την πρόσφατη έκδοση του 7ετούς ομολόγου, λέγοντας ότι «η έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνεται με προσεκτικά βήματα».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουτεντάκη, που τόνισε: «Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε επίπεδο Eurogroup ότι η διαδικασία εξόδου θα υποστηριχθεί από τη συσσώρευση ταμειακών διαθεσίμων, μια πρακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία και σε άλλες χώρες κατά την έξοδό τους από παρόμοια προγράμματα. Η προσπάθεια ομαλής εξόδου δυσχεραίνεται σημαντικά όταν η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αμφισβητεί την επάρκεια της συμφωνημένης διαδικασίας και επαναφέρει το αίτημα για προληπτικό πρόγραμμα στήριξης...»

Παράθυρο για bad bank

Το ενδεχόμενο δημιουργίας «κακής τράπεζας» (bad bank), στην οποία θα συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος «κόκκινων» δανείων, αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας στη χθεσινή έκθεσή του. Παράλληλα, όμως, καλεί τις τράπεζες να λάβουν δραστικότερες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων, τη συντονισμένη αντιμετώπιση οφειλετών με πολλαπλούς πιστωτές, τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εφαρμογή οριστικής λύσης για μη βιώσιμες επιχειρήσεις.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....