Διυλιστήριο: 10/30/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

«Στενοχωριέμαι» είπε θρασύτατα ο Κ. Σημίτης για τον Γιάννο στον Αμυρά του Ποταμιού που θα πολιτευτεί με την ΝΔ



Εβγαλε την «ουρά» του απέξω και για τον Γιάννο • «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι» είπε ο Κώστας Σημίτης για τις μίζες. Απίθανα πράγματα από Γιαννακοπούλου

Και ξάφνου, ο Κώστας Σημίτης μίλησε! Οχι για να μας πει αυτή τη φορά πόσο εκσυγχρονιστής ήταν και ότι θα περάσει στην Ιστορία ως ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, αλλά για να βγάλει, ως συνήθως, την ουρά του απέξω. Δεν είχε δε το θάρρος να το πράξει δημόσια, αλλά μέσω εκπροσώπου, και μάλιστα άλλου κόμματος.

Ο λόγος για τον Γ. Αμυρά, βουλευτή του Ποταμιού, που φλερτάρει τον τελευταίο καιρό με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Αμυράς, μιλώντας στο News 247, αποφάσισε να γίνει ο... κομιστής των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού. Οπως ισχυρίστηκε, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Κ. Σημίτη στο περιστύλιο της Βουλής.

«Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι» απάντησε στην ερώτησή του πώς βλέπει τις αποκαλύψεις για τους πρώην υπουργούς του που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Κώστας Σημίτης δεν έχει καταλάβει τις τεράστιες ευθύνες που είχε και έχει για όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του.

Και μπορεί στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου να είχε... ελαφρυντικά, αλλά σε αυτήν του «κολλητού» του Γιάννου Παπαντωνίου τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζουν τόσο απλά, με μια «στενοχώρια». Ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννος Παπαντωνίου διαχειρίστηκαν, πλην των άλλων, την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, αλλά είχαν τεράστιες ευθύνες και για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που ήταν η «φούσκα» του Χρηματιστηρίου.

Εν τω μεταξύ, απίθανα πράγματα είπε στην κυριακάτικη εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως» η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Ακης και ο Γιάννος, και ότι όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν τι... πρεσβεύει το Κίνημα! Για να προσθέσει την κορυφαία ανοησία: «Θα καταδικάσουμε την καλύτερη περίοδο της πατρίδας μας επί Σημίτη για λίγους που έβαλαν το χέρι στο μέλι; Εξάλλου, και σε άλλα κόμματα υπάρχουν απατεώνες...»


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 7 δισ.ευρώ σε έργα υπό δημοπράτηση, υπόσχονται αναθέρμανση των κατασκευών



Πάνω από 7 δισ.ευρώ σε έργα υπό δημοπράτηση υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Διάσπαρτα σε Φορείς Υλοποίησης από το Υπουργείο Υποδομών μέχρι Πανεπιστήμια, ΔΕΥΑ και άλλους, δεκάδες έργα είναι είτε στην αρχή είτε σε προχωρημένη φάση διαγωνισμών. Η νέα γενιά αυτή έργων υπόσχεται καλύτερες μέρες σε όλο τον κλάδο και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Τα είδη των έργων επίσης ποικίλουν. Από έργα Μετρό, ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, κτιριακά έργα, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, σιδηροδρομικά κ.α. καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Συνολικά περιλαμβάνονται 45 μεγάλα έργα με κόστος άνω των 10εκατ.ευρώ.

Επίσης ένα από τα θετικά είναι ότι βρίσκουμε έργα σε όλη την Ελλάδα, αν και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Αττική έχει και πάλι τον πρώτο λόγο. Ωστόσο βλέπουμε σημαντικά έργα και στα νησιά αλλά και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Από αυτά τα 7δισ.ευρώ τα σκήπτρα έχουν η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας με σχεδόν 1,8δισ.ευρώ και ο διπλός διαγωνισμός του ΒΟΑΚ με 1,45δισ.ευρώ. Επίσης μαζί με το Πάτρα-Πύργος και την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, πρόκειται για τα έργα που συγκεντρώνουν παραπάνω από τα μισά από το παραπάνω ποσό.

Από εκεί και έπειτα έχουμε την ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης (384εκατ.ευρώ), το νότιο τμήμα του Ε65 (310εκατ.ευρώ), η Σήραγγα Σεπολίων (151εκατ.ευρώ), η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού (150εκατ.ευρώ), η Γ`φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων (142εκατ.ευρώ), το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (100εκατ.ευρώ) συμπληρώνουν τα έργα άνω των 100εκατ.ευρώ.

Στα έργα μεταξύ 30-100εκατ.ευρώ βρίσκουμε την ηλεκτροκίνηση στο Κιάτο-Ροδοδάφνη (83εκατ.ευρώ), την ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (54εκατ.ευρώ), οι πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 (48εκατ.ευρώ), η Μονάδα Επεξεργασίας στο Ηράκλειο (48εκατ.ευρώ), η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας (39εκατ.ευρώ), το νέο κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Θράκης (38εκατ.ευρώ), η εργολαβία-σκούπα του Α/Κ16 του Περιφερειακού Θεσσαλονίκης (38εκατ.ευρώ) και η Παράκαμψη Συκεώνας (33εκατ.ευρώ).

Στα έργα 18-30εκατ.ευρώ έχουμε το νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (27εκατ.ευρώ), η σηματοδότηση της Γραμμής Καλαμαριάς, τα έργα Β`φάση στο Λιμάνι της Κω (25εκατ.ευρώ), η ανακατασκευή του άξονα Σ.Νιάρχου στα Ιωάννινα (25εκατ.ευρώ), το δίκτυο αποχέτευσης σε περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων (24εκατ.ευρώ), το Νέο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (21εκατ.ευρώ), 7έο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών (18εκατ.ευρώ).

Στα έργα 18-10εκατ.ευρώ έχουμε: αντιπλημμυρικά σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, ηλεκτροκίνηση στο Ισθμός-Λουτράκι, ακόμα ένα κτίριο στο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οδικό έργο Δέλτα-Παλαμά, η παράκαμψη του Αγ.Ιωάννη στο Κατάκολο, οι νέες σιδηροδρομικές γέφυρες στο Γαλλικό Ποταμό, ανάπλαση στη Νέα Ιωνία Βόλου, ο Α/Κ Αρκαλοχωρίου, αναβάθμιση κτιρίων στο 401 Νοσοκομείο, η νέα Τεχνόπολη ΙΑΣΩΝ στο Βόλο, δίκτυα αποχέτευσης σε Πάτρα , Χορτιάτη και η σύνδεση της Ηγουμενίτσα με την Εγνατία Οδό.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναπάντητα ερωτήματα και προκλήσεις Ράμα για την εκτέλεση Έλληνα στην Αλβανία


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στην Αλβανία από πυρά αστυνομικών. Το υπουργείο Εξωτερικών με μια ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα ζητά εξηγήσεις, ενώ ο Ράμα προκαλεί, κάνοντας λόγο για «τρελό» και «εξτρεμιστική ανοησία».

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αλβανία, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δεν βρήκε στην θέση της την ελληνική σημαία που υψώνει κάθε χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες, έξω από το Αργυρόκαστρο. Για τον λόγο αυτόν, φέρεται ότι λογομάχησε με αστυνομικούς και αποχώρησε από την πλατεία του χωριού για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα οπλισμένος με καλάσνικοφ.

Ο Κατσίφας πυροβόλησε στον αέρα τρεις ή τέσσερις φορές και ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι του, ωστόσο η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και περίπου στις 16:00 το απόγευμα έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στον θώρακα και μία στο κεφάλι.

Η αλβανική αστυνομία υποστηρίζει ότι τον κάλεσε αρκετές φορές να παραδοθεί, όμως εκείνος έβαλε εναντίον των αστυνομικών. Αλβανικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες με διάτρητα από σφαίρες περιπολικά, η γνησιότητα των οποίων και η σχέση τους με το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει διακριβωθεί ακόμη.

Στο χωριό υπάρχει ένταση, καθώς δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα γιατί οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας που διαχειρίστηκαν το συμβάν επέλεξαν την εκτέλεση αντί της σύλληψης. «Μας πυροβολούσε επί μισή ώρα, τον καλέσαμε να παραδοθεί και μας πυροβόλησε» απαντά η αστυνομία, χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που αφορούν το επιχειρησιακό σχέδιό της και το τραγικό αποτέλεσμα.
Εξηγήσεις ζητά το Υπουργείο Εξωτερικών

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε επισήμως για τον θάνατο του ομογενούς, αργά το απόγευμα της Κυριακής, και στην ανακοίνωση που εξέδωσε χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το τραγικό αποτέλεσμα της επιχείρησης.

«Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής».

«Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο. Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έντονο διάβημα προς την Αλβανία.

Πριν από λίγη ώρα πάντως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάλυψε πλήρως τις αλβανικές αρχές κάνοντας λόγο για ‘εξτρεμιστική ανοησία» ενός «τρελού». «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία», ανέφερε ο Έντι Ράμα.
Απάντηση Τζανακόπουλου

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τόνισε παραλλήλως ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα, όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Σημειώνεται ότι το αιματηρό περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι έχει δρομολογηθεί η επίλυση ανοιχτών ζητημάτων της Ελλάδας με την Αλβανία, στο πλαίσιο εξομάλυνσης των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή slpress.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....