Διυλιστήριο: 03/20/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ… ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Η «μάχη» της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς μόλις ξεκίνησε, με την ψήφιση του νόμου όσον αφορά στη φορολόγηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε φορολογικούς παραδείσους.


Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, κατέστη απόλυτα σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην υλοποίηση της δέσμευσής της ενώπιον του ελληνικού λαού, ώστε να διαλύσει τη διαπλοκή και να καταπολεμήσει τη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα. Μάλιστα, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί τη χώρα μας ο υπουργός Επικρατείας της Ελβετίας, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας φορολόγησης των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες πολίτες στις ελβετικές τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή του η αναζήτηση εσόδων που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση του «μαύρου» χρήματος, ενώ διευκρίνισε πως τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή σε σχέση με τη φορολογία, θα αφορούν -κυρίως- εκείνους που τα χρόνια της κρίσης δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη και όχι τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους.

Για τον κ. Τσίπρα η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησής του, για την καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών, είναι μόνο η αρχή…

«Είχαμε τονίσει πριν τις εκλογές ότι με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα πάψουν να πληρώνουν, επιτέλους, στην Ελλάδα το λογαριασμό οι συνήθεις ύποπτοι. Έρχονται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που θα μεταφέρουν το κόστος από τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, σε εκείνους που όλα τα χρόνια της κρίσης δεν είχαν πληρώσει το μερτικό τους στο λογαριασμό. Χθες, με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις νομοθετήσαμε και για τις τριγωνικές συναλλαγές, προκειμένου να σταματήσουν να μην πληρώνουν φόρους οι γνωστοί – άγνωστοι. Και είδατε ότι τα συμφέροντα έπεσαν να μας φάνε… Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα και ζήτησα υποστήριξη εταίρων σε αυτό», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει και τις λίστες της διαπλοκής…

«Εξήγησα στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, λίστα Φαλτσιάνι την ονομάζουν εδώ, από τις 2065 υποθέσεις, μόνο 25 έχουν ελεγχθεί και αυτό συνέβη γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν δεσμευμένες με συμφέροντα. Εμείς μόνη δέσμευση έχουμε με το λαό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Αυτή την υποστήριξη ζήτησα χθες και έχω την αίσθηση πως σε αυτό το σημείο έπεισα τους συνομιλητές μου. Θα φανεί όμως από την πορεία»…

«Πάνω από 800 εκατ. ευρώ από τις λίστες…»
Η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, έναντι της καταπολέμησης των εγχώριων συμφερόντων και της διαπλοκής, τηρείται στο ακέραιο, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε δημόσια την απόφασή του να προχωρήσει στην επίτευξη διακρατικής συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες.

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Επικρατείας της Ελβετίας για να προχωρήσουμε, επιτέλους, σε μια ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών και συμφωνία που θα αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία που δεν έχουν φορολογηθεί. Μια συμφωνία που έκανε ήδη η Ιταλία και που δεν ήταν προτεραιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Εμείς και πολύ σύντομα θα το δείτε, έχουμε επεξεργαστεί πρωτοβουλίες τέτοιες, ώστε οι μεταρρυθμίσεις μας και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να προσφέρουν και δημοσιονομικό αποτέλεσμα», κατέστησε σαφές.

O κ. Τσίπρας μίλησε, επίσης, για μια ακόμη φορά με τα καλύτερα λόγια και για τη «μάχη» που δίνει ο κ. Νικολούδης όσον αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς: «Ο νόμος για τις τριγωνικές συναλλαγές χτυπά συντεταγμένα τη διαδικασία φοροδιαφυγής εταιρειών που έχουν δραστηριότητες σε χώρες με χαμηλό συντελεστή αποφεύγοντας να φορολογηθούν. Είναι μια μεγάλη επιτυχία αυτό που κάναμε χθες και έχουμε στόχο να προχωρήσουμε σε μια σειρά τέτοιων παρεμβάσεων. Ο κ. Νικολούδης έχει εξαγγείλει μια σειρά από δράσεις για να αντιμετωπίσουμε τη συστηματική φοροδιαφυγή. Ο ίδιος την έχει διαπιστώσει ως επικεφαλής της αρχής εντοπίζοντας μια σειρά καταθετών των οποίων οι καταθέσεις δεν είχαν καμία αντιστοιχία με το πόθεν έσχες τους. Μιλάμε για μια συσσωρευμένη φοροδιαφυγή ίσως πάνω από 2 δισ. ευρώ, που μπορούμε μέσα στον επόμενο χρόνο να έχουμε πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από διάφορες λίστες», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δείτε τον Κεφαλογιάννη στην πλήρη αυτογελοιοποίησή του !!!


Συνάντηση είχε από ότι μας περιγράφει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά όπως θα δείτε μάλλον ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει μια κοινή δήλωση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ούτε να αναφέρει έστω τι συζήτησαν σε μία κοινή συνέντευξη τύπου, ούτε καν μία κοινή φωτογραφία ρε αδελφέ. Σας πήρανε χαμπάρι μέχρι και οι Τούρκοι πολιτικοί. Έτσι αποφάσισε, ο βουλευτής, μόνος του να μας αναφέρει τι συζήτησαν. Μπράβο και σε ανώτερα !!!!

Δείτε το video και γελάστε ελεύθερα :




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πακέτο Γιούνκερ δύο δισ. για την ανθρωπιστική κρίση


Κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα η ΕΕ για την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και την ανεργία των νέων

Κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα η ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο κ. Γιούνκερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και την ανεργία των νέων, ένα πρόβλημα στο οποίο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί μια λύση.

«Θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.

Στόχος της έρευνας ήταν η μελέτη της επίδρασης της κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της στη μείωση των εισοδημάτων καθώς επίσης στην όξυνση των φορολογικών και γενικότερα οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι διαφοροποιήσεις ως προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθησαν κατά την περίοδο της κρίσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, η οποία ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, είχαν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της φτώχειας. Όπως αναφέρει η έρευνα, το ονομαστικό ακαθάριστο προϊόν των μέσων ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε συνολικά μεταξύ 2008 και 2012 έως και κατά ένα τέταρτο, ενώ οι μεγάλες αυτές μειώσεις οφείλονται κατά το ήμισυ στις περικοπές μισθών.

Το βάρος της κρίσης έφεραν οι φτωχότεροι

Ιδιαίτερα επιβαρυμένα παρουσιάζονται, σύμφωνα με την έρευνα, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τα οποία αναγκάστηκαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα, τα χαμηλότερα στρώματα αναγκάστηκαν να υποστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα, τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%. Σε απόλυτους αριθμούς, αν και η φορολογική επιβάρυνση στα μη προνομιούχα νοικοκυριά αυξήθηκε μόνο κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, εντούτοις συνοδεύτηκε από τις μαζικές μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

Η έρευνα πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον αναφορικά με τις μειώσεις μισθών η έρευνα σημειώνει ότι αυτές ήταν πολύ πιο επίπονες στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι μειώσεις που αποφασίσθηκαν για μισθούς του δημοσίου είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη είτε αποσύρθηκαν, εν μέρει, λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.

Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το «ιερατείο» της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες - Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «αριστερής παρένθεσης» - Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr

Ο Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι «ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι», εννοώντας προφανώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν διαπραγματεύτηκαν σχεδόν ποτέ και απλώς επικύρωναν τις εντολές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Εκτιμά, κατά τις πληροφορίες μας που προέρχονται από συνομιλητή του, ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι ο Αλ. Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της.

Επίσης εκτιμά ως θετικά απ' τη συνάντηση Τσίπρα με τους «εφτά» το ότι τελικά δεν επέμειναν στο βέτο για τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και –φυσικά- την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «Grexit».

Γενικά θεωρεί τα αποτελέσματα της συνάντησης ως ένα «έντιμο συμβιβασμό» και πιστεύει πως «βήμα προς βήμα» απομακρύνεται το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», ένα σενάριο στο οποίο άλλωστε ποτέ δεν πίστεψε...

Βέβαια θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πολύ σύντομα πίνακα συγκεκριμένων και απολύτως κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην χαθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Αυτό το θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό και προσθέτει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και ότι σε αυτό το ζήτημα έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γκ. Έτινγκερ: «Είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία»

«Πρόοδο» χαρακτήρισε την ανανέωση της δέσμευσης της Ελλάδας να προσκομίσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ και τόνισε ότι «είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία».

Οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, σημείωσε ο κ. Έτινγκερ μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι εάν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα». Εάν αυτός ο κατάλογος (μεταρρυθμίσεων) δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα» προειδοποίησε ο Γερμανός επίτροπος, αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε μια σχεδιασμένη έξοδος αλλά ούτε ένα «ατύχημα» (Grexident).

O κ. Έτινγκερ δήλωσε ακόμη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «ίσως χρειάζεται το "εγώ" του την επί ίσοις όροις νυχτερινή συνάντηση με τους αρχηγούς κυβερνήσεων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ρότσιλντ αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας


Réseau International (Γαλλία) (μτφρ. Κριστιάν)

Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας αγοράστηκε από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Franklin Templton για την αμερικανική οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild). Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μια πληροφορία της Bloomberg.

Έτσι, η ομάδα Ρότσιλντ πρότεινε τη δημιουργία μιας ομάδας κατόχων τίτλων της Ουκρανίας. Η γαλλική ομάδα Rothschild & Cie έχει εκφράσει την επιθυμία της να γίνει μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας και των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Οι δανειστές είναι σε αναμονή των προτάσεων του Κιέβου, οι οποίες πρέπει να γίνουν γνωστές στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε ο Giovanni Salvetti, γενικός διευθυντής της Rothschild & Cie στη Ρωσία και τις χώρες της ΕΟΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί διαπραγματευτές προετοιμάζονται για δύσκολες συνθήκες.

Ο Salvetti σημείωσε επίσης, ότι οι απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό ποικίλλουν μεταξύ των πιστωτών: μερικοί προτιμούν να περιμένουν τις προτάσεις της
ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν μερικούς σκληρούς και ταχείς κανόνες.

Πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, το Ίδρυμα και οι δανειστές συμμετέχουν σε ανταλλαγή απόψεων και συζητήσουν την κατανομή των ευθυνών και του προγράμματος δράσης».

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι από εδώ έγινε κατά προσέγγιση μετάφραση από τα ρωσικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισχύς τους η αγάπη του λαού!..

     Μία μία οι βρωμιές και τα αίσχη του καθεστώτος των δωσιλόγων βγαίνουν στον αέρα.

Ώστε η περίφημη ''εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ'' που μας πιπιλούσε τ' αυτιά ο πρώην ''πρωθυπουργός'',
..και που η σύνταξή της, (που έγινε κατά τους γνωρίζοντες από έλληνες), κόστισε 900.00 ευρώ,
..ήταν τελικά το εργαλείο συγκεκριμένου υπουργού προς εξυπηρέτηση ''πάνω στην τούρλα του χαμού'' συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων!
Να μην ξεχνάμε πως στην περίφημη αυτή ''εργαλειοθήκη'' περιλαμβάνονταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι ρυθμίσεις για το γάλα, για το ψωμί, τις τιμές των φαρμάκων, και άλλα που εφαρμοζόμενα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά και μεγάλα κέρδη για κάποιους!




Σήμερα μαθαίνουμε επίσης, πως το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης, μεγάλωσε δραματικά σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler,
..καθώς οι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%!
Στην ίδια έρευνα αναφέρεται επίσης πως το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%!


Κι αυτά όλα έγιναν ''με εντολή Ψευταρά'', συνεπικουρούντος του Μέγιστου Χυδαίου, και που οι δυό μαζί τίμησαν και συνέχισαν το έργο του Μεγάλου Ηλίθιου.
Αυτοί όλοι, και τα υπουργάκια-δουλικά τους,
..κριτικάρουν σήμερα, τανιόνται και σφίγγονται μέσα στην Βουλή,
..και κάνουν πως δεν βλέπουν ότι και η παραμικρή συμφωνία κι αν γίνει αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες,
..θα είναι η σφραγίδα τού προδότη στο κούτελό τους, και ο δρόμος προς την φυλακή!


Επειδή το blog αδυνατεί να περιγράψει όλο αυτό τόσο καλά όσο ο φίλος Στάθης, παραθέτει εδώ αυτούσιο ένα κομμάτι απ' το προχθεσινό του σχόλιο:
''Αυτοί που συγκυβέρνησαν με τον Μπαλτάκο και κυβερνώνται απ’ τον Σόιμπλε την πέφτουν στους Έλληνες και τους καλούν να διορθώσουν την ψήφο τους, αλλιώς θα τους τη διορθώσουν αυτοί. Πώς; Με τον πνιγμό και την οικονομική ασφυξία. Αυτοί, οι απολογητές της κυρίας Μέρκελ που παρομοιάζουν τον κ. Τσίπρα με τον Χίτλερ, δεν είναι απλώς γελοίοι - τότε θα ήταν ακίνδυνοι. Είναι το ίδιο το σύστημα, είναι η πεμπτουσία του. Είναι η στρατηγική του. Διότι ένα σύστημα δεν δημιουργεί 1.500.000 ανέργους για πλάκα, ούτε λεηλατεί μισθούς και συντάξεις για χαβαλέ. Το κάνει για να δημιουργήσει μια νέου τύπου νεοταξίτικη χώρα-παρία. Και αυτό υπερασπίζονται οι ρατσιστές (οι αρχιρατσιστές) που ενοχοποιούν (για να τον αδρανοποιήσουν) τον λαό για πράγματα που ο ίδιος δεν πιστεύει, ότι δηλαδή είναι περιούσιος ή ανάδελφος και άλλα τέτοια χρυσαυγίτικα. Δουλειά των ρατσιστών, σμπίρων του συστήματος, είναι να ενοχοποιούν τον λαό για χρυσαυγιτισμό, να βγάζουν τον Αγανακτισμένο φασίστα, και τον αριστερό, λαϊκιστή. Ποιοι; αυτοί που δεν έχουν αφήσει κατουρημένη ποδιά χωρίς να μηδίσουν μπροστά της..''


Από αυτήν ακριβώς την εφαρμοσμένη κακουργία ξεφύγαμε στις 25 Ιανουαρίου.
Από 'δω κι εμπρός ό,τι κι αν μας συμβεί αποκλείεται να είναι χειρότερο (τουλάχιστον μεσο-μακροπρόθεσμα), από αυτό που μας ετοίμαζαν τα κουρέλια που κριτικάρουν ακόμα!


Εμείς, ο λαός, ναί!
Δικαιούμαστε να κρίνουμε.
Και αυστηρά μάλιστα.
Εκείνοι δικαιούνται μόνον να απολογηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ - Πείραμα ρατσισμού στους δρόμους της Αθήνας. Οι Έλληνες ποτέ δεν ήταν ρατσιστές, ούτε ποτέ θα γίνουν. Είναι θέμα πνευματικού επιπέδου.


Πολλοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια ρατσιστική επίθεση σε ένα λεωφορείο, σε ένα δρόμο ή στην ουρά για μια υπηρεσία. Κάποιοι αντέδρασαν, άλλοι έμειναν απαθείς. Η Action Aid πραγματοποίησε ένα πείραμα στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις των πολιτών στο θέαμα μιας ρατσιστικής επίθεσης. Στο βίντεο ο θύτης και το θύμα του ρατσισμού είναι ηθοποιοί που τεστάρουν πόσο ρατσιστές είναι τελικά οι Αθηναίοι. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά…

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με ελληνική ευθύνη οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα ανακτά την εθνική της κυριαρχία !!!

Οι ελληνικές Αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 02:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωσης της επταμερούς συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα, έχει ως εξής:
«Αποδεχόμαστε απόλυτα τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015. Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε το έργο μας και να το ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες. Επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρακτική συμφωνία επί της διαδικασίας: Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν».

«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς συνάντησης. Τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει.
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε επαναβεβαίωση της διάθεσης όλων των πλευρών να εργαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....