Διυλιστήριο: 09/16/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Απαλλαγή Στ. Ψυχάρη προτείνει η εισαγγελέας για τα δάνεια «με εγγύηση αέρα»


Θα σας προτείναμε να διαβάσετε επίσης ΕΔΩ και ΕΔΩ

Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη για τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια του ΔΟΛ εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η ίδια ζήτησε την απαλλαγή των επίσης κατηγορούμενων στην υπόθεση στελεχών της Alpha Bank, σημειώνοντας ότι δεν αποδείχθηκε τραπεζική ζημία.

Κατά την εισαγγελική κρίση πρόκειται για νόμιμες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η κατάρρευση της επιχείρησης και η απόλυση 2.500 εργαζομένων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του μέχρι το 2010 γι’ αυτό και τα στελέχη της τράπεζας επέλεξαν να τον διευκολύνουν.

Πηγή www.efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Τζιά


Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Τζιά. Εργολάβοι μπαζώνουν κορυφαία παραλία για να ξεφορτώσουν οικοδομικά υλικά. Πρόκειται να ανεγερθεί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα Σαουδαραβικών συμφερόντων...

Μεγάλη οικολογική καταστροφή συντελείται σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Τζιάς στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης. Μπουλντόζες, εκσκαφείς και χωματουργικά μηχανήματα έχουν εισβάλει σε μία από τις παρθένες αμμουδιές που βρίσκεται στο μικρό όρμο του Βρόσκοπου κοντά στις Ποίσσες. Πρόκειται για πανέμορφη παραλία στην δυτική Τζια, την οποία δεν είχε αγγίξει μέχρι στιγμής ο πολιτισμός. 

Την περιοχή ανέλαβε να αξιοποιήσει επενδυτικά ο όμιλος Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, που σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, αγόρασε προ δεκαετίας μια μεγάλη έκταση περίπου 300 στρεμμάτων για να οικοδομήσει, ένα πεντάστερο σύνθετο θέρετρο με κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα και βίλες. Στην προσπάθεια του βρήκε συμμάχους τους Άραβες της ξενοδοχειακής αλυσίδας One and Only με έδρα το Ντουμπάι. 

Στις 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε τελετή θεμελίωσης του τουριστικού καταλύματος παρουσία των τοπικών αρχών και του περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου. Πριν από λίγες μέρες άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χωματόδρομος που φτάνει στην περιοχή δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια των εργολάβων και με μπουλντόζα επέκτειναν τον δρόμο μέχρι την παραλία. Μετά αποψιλώθηκαν αρκετά από τα μεγάλα αλμυρίκια της ακτής ώστε να εγκατασταθούν κοντέινερ. Στη συνέχεια άρχισε το μπάζωμα μέρους της ακτής προκειμένου οι εργολάβοι να δημιουργήσουν πρόχειρο μώλο. Μέσω αυτής της επιχωμάτωσης άρχισαν να ξεφορτώνουν οικοδομικά υλικά που είχαν φτάσει με πλοίο από την Αττική. Η επιχείρηση έμοιαζε με απόβαση.


Όταν τουρίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή για μπάνιο και είδαν από ψηλά εκσκαφείς και μπουλντόζες να έχουν εισβάλει μέσα στη μέχρι πρόσφατα παρθένα παραλία, σοκαρίστηκαν. Μόλις ανέβηκαν οι πρώτες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εργολάβοι έκλεισαν πρόχειρα τον δρόμο με ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή με τις εργασίες στην παραλία. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αστυνομία και το λιμεναρχείο. 

Το «One & Only Kea Island Resort» θα περιλαμβάνει 75 resort villas, έως 40 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες (One & Only Private Homes) διαθέσιμες προς πώληση, SPA, εστιατόρια, bars.

Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 640 στρεμμάτων και καταλαμβάνει δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα την θάλασσα. Στην δυτική πλευρά του Βρόσκοπου θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου 13,505 μ2 αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, σπα, κέντρο καταδυτικού τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστούν προς πώληση 30 υπερπολυτελής βίλες συνολικής δόμησης 16,000 μ2.

Η περιοχή του Βρόσκοπου πριν από τις οικοδομικές εργασίες 

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ρένα Βελισσαροπούλου έσπευσε να απαντήσει, τονίζοντας ότι η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είναι και θα παραμείνει αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κατοίκων, ενώ θα διερευνηθούν και όλες οι τυχόν περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην περιοχή. 

Η απάντηση της δημάρχου Κέας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» που πρώτη δημοσίευσε ρεπορτάζ έχει ως εξής: 

«Αγαπητέ κύριε διευθυντά, 

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα και καταγγελίες σχετικά με έργα που εκτελούνται στην παραλία του Βροσκόπου για την ανέγερση τουριστικής μονάδας, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα: Ως νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, από την αρχή του Σεπτέμβρη, υπήρξαν πολλά θέματα που αφορούν το νησί και τα οποία με απασχόλησαν. Ενα από αυτά, σημαντικό μεν αλλά όχι μοναδικό, είναι η καταγγελία που αφορά τον Βρόσκοπο. Ενημερώθηκα για αυτό το περασμένο Σάββατο και άμεσα επικοινώνησα με τη Λιμενική Αρχή Κέας, η οποία είναι η μοναδική αρμόδια Αρχή για να ενεργήσει σε περιπτώσεις καταγγελίας για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Στο Λιμεναρχείο η καταγγελία είχε ήδη φτάσει από την Παρασκευή και, όπως έμαθα, αμέσως διατάχθηκε αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας μαζί με τη καταγγελία διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη Αρχή του Λιμενικού Σώματος, την Εισαγγελία, την Κτηματική Υπηρεσία, καθώς και το Αρμόδιο Υπουργείο. 

Για εμένα προσωπικά όσο και για τον Δήμο Κέας διαχρονικά είναι απαραβίαστο το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, καθώς και η διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα του παραρεμάτιου μονοπατιού που καταλήγει στην παραλία. Στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας πάντα αναφέρονταν αυτές οι προϋποθέσεις ακόμα και αν ήταν εκ του περισσού εφόσον ο νόμος, που είναι πάνω από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, το επιτάσσει. Σε όλες τις περιπτώσεις με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται περιπτώσεις περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης σε περιοχές του τόπου μας. Η ισορροπία μεταξύ των επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή του Δήμου μας. 

Οπως προανέφερα, το ζήτημα του Βροσκόπου είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το μόνο σημαντικό θέμα που αντιμετώπισα την πρώτη εβδομάδα στη διοίκηση του Δήμου. Ενα άλλο πολύ σημαντικό θέμα αφορά τον ΧΥΤΑ Κέας και συγκεκριμένα τον δρόμο πρόσβασης σε αυτόν. Ο ΧΥΤΑ υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε και έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του, χωρίς όμως να έχει φτιαχτεί ο δρόμος πρόσβασης. Η πρόσβαση γίνεται από έναν δρόμο κακοτράχαλο, με στροφές, χωρίς διαπλατύνσεις και με ένα σωρό προβλήματα. Από τα τρία απορριμματοφόρα που έχουμε στο νησί μόνον ένα μπορεί να ανέβει τον συγκεκριμένο δρόμο και δεδομένης της κακής κατάστασης που προανέφερα πραγματικά είναι θέμα χρόνου να εμφανίσει ζημιές. Εκκρεμεί ακόμα στο δικαστήριο η απόφαση που θα ορίσει την τιμή των απαλλοτριώσεων που “θα” γίνουν για “να” έχουμε δρόμο για τον ΧΥΤΑ. Και, δυστυχώς, παραλάβαμε έναν δρόμο που δεν είχαν γίνει προσπάθειες για να βελτιώσουμε τη βατότητά του, έστω και έτσι που είναι με λίγο τσιμέντο ή τουλάχιστον να κλείσουν κάποιες λακκούβες. 

Για να μην αναφερθώ στην έλλειψη γιατρών στο νησί. Παιδίατρος έχει να έρθει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. Με έναν γιατρό επιμελητή, έναν γενικής ιατρικής και μια αγροτική γιατρό είμαστε 2.500 κάτοικοι τον χειμώνα και πολύ περισσότεροι το καλοκαίρι. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να συνυπολογίσουμε τις διακομιδές που γίνονται προς την Αθήνα περιπτώσεων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί και πρέπει να συνοδευτούν από έναν γιατρό. Πρακτικά αυτό μπορεί να σημαίνει ένας γιατρός ανά βάρδια. Απευθύνουμε έκκληση σε όσους γιατρούς ενδιαφέρονται, ο Δήμος μας δίνει και επιπρόσθετα κίνητρα που αφορούν τη στέγασή τους. Τα προβλήματα πολλά, η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί πολύ μεγαλύτερη. Κάθε πρόβλημα ξεχωριστό, όπως ξεχωριστή θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή του».


Διαβάστε περισσότερα.... »
....