Διυλιστήριο: 05/01/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά είναι...

     Μπορεί να μας πει κάποιος απ' την κυβέρνηση, απ' τους μνημονιακούς, απ' τους μενουμευρώπηδες τέλος πάντων
..τί ακριβώς γιορτάσαμε σήμερα;

Την εργατική πρωτομαγιά;
Δηλαδή "το δίκιο του
εργάτη";
Τα εργασιακά δικαιώματα; Τί;

Αυτά τα εργασιακά δικαιώματα που διακόσιοι είκοσι τόσοι προδότες τα ξέσκισαν με την ψήφο τους τον Αύγουστο του 2015, υπερψηφίζοντας το τρίτο αριστερό μνημόνιο;
Το δίκιο του εργάτη, που αυτές τις μέρες, τώρα, το πηδάνε απ' όλες τις μπάντες η Αχ-βαχ-τσιόγλου και ο Τσαλακωτός στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους και τα λοιπά λυκόρνια;

Και ποιά εργασιακά δικαιώματα με 30+% ανεργία, με "ευέλικτη" εργασία, με δίωρη και τετράωρη απασχόληση των 2 ευρώ την ώρα;
Με έναν λαό γονατισμένο και ηλίθιο που επαιτεί για μία απασχόληση ό,τι νάναι,
..που αντί να τρέχει στις εξοχές για το μαγιόξυλο, και να τσακίζει ό,τι αμνοερίφιο είχε ξεμείνει απ' το Πάσχα στις κατάμεστες σήμερα χασαποταβέρνες, εξοχικά κέντρα και λοιπά φαγάδικα,
..θα έπρεπε να έχει πάρει κουτρουβαληδόν στο κυνήγι τους λιμάρηδες και τους προδότες,
..μέχρι τα σύνορα, ή μέχρι την αγχόνη;

Πρωτομαγιά: άλλη μία ευκαιρία για "ξεκάρφωμα" για όλους τους ψευτοαριστερούς και ψευτοδημοκράτες της γης.

Πρωτομαγιά: άλλη μιά κοροϊδία του συστήματος στα μούτρα των λαών.

Πρωτομαγιά: άλλη μία απόδειξη πως τούτος ο λαός, ο δικός μας, δεν αξίζει τίποτα παραπάνω από έναν οβελία, και αυτόν κατ' ουσία δανεικόν,
..αφού τις υπόλοιπες μέρες θα τις περάσει με όσπρια και μακαρόνια,
..μπας και του φτάσουν τα λεφτά να βγάλει τον υπόλοιπο μήνα.

Καλό μας μήνα.
Κακή, ψυχρή μας μέρα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φωτογραφίες - Ο Μπόγρης σήκωσε το Champions League με την ελληνική σημαία




Με μία ελληνική σημαία στην πλάτη πανηγύρισε την κατάκτηση του Basketball Champions League ο Γιώργος Μπόγρης.

Η Τενερίφη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στο νεοσύστατο Basketball Champions League και ο Γιώργος Μπόγρης το πανηγύρισε με τη ψυχή του, κι ας μην είχε μεγάλη συνδρομή στον τελικό με τη Μπάνβιτ. Η ουσία είναι ότι ο Ελληνας σέντερ αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στο δρόμο προς τον τίτλο και δεν επιλέχθηκε τυχαία στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.



Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού ο Μπόγρης κρέμασε μία ελληνική σημαία στην πλάτη, έκοψε το ένα διχτάκι και βρέθηκε στο επίκεντρο των πανηγυρισμών της ισπανικής ομάδας, η οποία γιόρτασε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της μαζί με τους οπαδούς της. Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τα πανηγύρια του Μπόγρη, καθώς και το video από τα αποδυτήρια της Τενερίφης.

Δείτε παρακάτω video από τα αποδυτήρια της Τενερίφης, τις συνεντεύξεις των παικτών και τις φωτογραφίες του Γιώργου Μπόγρη να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία στην πλάτη...




Πηγή www.sportfm.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tο τουρκικό προξενείο στη Θράκη προκαλεί: Κάνει έρανο για τη διαστημική υπηρεσία της Τουρκίας



Σε απίστευτη πρόκληση προχώρησε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, που καλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής να δώσου χρήματα για την Τουρκική Υπηρεσία Αεροπορίας.

Είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι της Θράκης καλούνται μέσω του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να δώσουν από το υστέρημά τους για μια κρατική υπηρεσία της Τουρκίας. Ο έρανος μάλιστα έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Προξενείου και αναφέρει:

«Σε αυτό το Ραμαζάνι με την θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την Ιπτάμενη Τουρκική Νεολαία… Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην Τουρκική Υπηρεσία Αεροπορίας».

Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης αντιδρούν στον προκλητικό έρανο που θέλει να κάνει το Τουρκικό Προξενείο και αυτό γιατί στο Ραμαζάνι που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες είναι έθιμο να δίνουν χρήματα σε φτωχές οικογένειες και όχι σε κρατικές υπηρεσίες και μάλιστα της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο μουσουλμάνου για νέα πρόκληση του προξενείου.

«Ντροπή… Μόνο ντροπή. Εάν δοθούν χρήματα έστω και ένα ευρώ γι’ αυτόν τον λόγο τότε είναι επίσημη δωρεά στο τουρκικό κράτος», έγραψε.

Στην ιστοσελίδα του στο Twitter το τουρκικό προξενείο έχει αναρτήσει επίσης και τους λογαριασμούς τραπεζών που θα καταθέσουν οι μουσουλμάνοι τις δωρεές τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν για τη διαστημική υπηρεσία που ονειρεύεται ο Ερντογάν, ενώ τον έρανο διεξάγει ο ψευδομουφτής, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να πείσει τους κάτοικους της Θράκης να δώσουν τα χρήματα για την κρατική υπηρεσία της Τουρκίας.

Οι νόμιμοι μουφτήδες της Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Σινίκογλου και Τζεμελί Μέσο τα έβαλαν με την τουρκική Μιλιέτ, στην οποία και έκαναν μήνυση. Ο λόγος; Αρθρογράφος της εφημερίδας τους αποκάλεσε λεκέδες και ότι δεν είναι νόμιμα τοποθετημένοι ως μουφτήδες στην περιοχή.

Πηγή: star.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα στα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου



Δύο κατηγορίες, που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δωροδοκία και δωροληψία, απήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη με συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε για την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από αίτημα της ανακρίτριας Διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή στην υπόθεση των εξοπλιστικών μετά την περίοδο Τσοχατζόπουλου, Γιώργου Ευαγγέλου, οι οποίοι εγγράφως ζήτησαν την απαγγελία κατηγοριών με βάση στοιχεία που έχουν συλλέξει από την ανακριτική έρευνα που διενεργούν.

Το αίτημα των δύο δικαστικών λειτουργώνσχετίζεται με νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους με κυρίαρχα αυτά που απέστειλε τον Μάρτιο η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας σχετικά με δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας κ. Παπαντωνίου. Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών, ώστε να έχουν πλήρη καταγραφή των κινήσεων των χρημάτων, τις εισροές και τις εκροές τους.

Ωστόσο τα στοιχεία που διαβίβασαν οι ελβετικές αρχές δεν είναι τα μόνα που έχουν στη διάθεση τους οι δύο ανακριτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που εμπλουτίζεται συνεχώς με σημαντικό υλικό, φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση μάρτυρα μετά την αξιολόγηση της οποίας οι δύο ανακριτές αιτήθηκαν τη συμπληρωματική δίωξη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την κατάθεση αυτή έδωσε γάλλος υπήκοος πρώην στέλεχος εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο. Η κατάθεση και οι ισχυρισμοί του εν λόγω μάρτυρα που έχουν διασταυρωθεί με στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρα μας, ο οποίος προκύπτει να έχει άμεση γνώση για τις «ανεπίσημες», παρασκηνιακές, διαπραγματεύσεις πριν υπογραφούν πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πηγή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καμπάνα» 1,6 εκατ. σε τράπεζα για αδήλωτη εργασία


  • Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτική αυθαιρεσία, τονίζει η υπουργός Εργασίας
  • «Καμπάνα» σε μεγάλη τράπεζα

Μηνύματα εντός και εκτός στέλνει η Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκεπρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλη τράπεζα, όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.

Συγκεκριμένα η υπουργός Εργασίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις.

Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης. Και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα.

Από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κατέστη κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Με συντονισμένες ενέργειες στοχεύουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα.

Το πρόβλημα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aποχή «Καραμανλικών» από την επίθεση του Κυρ.Μητσοτάκη κατά Ι.Σαββίδη

Να αδειάσουν επέλεξαν σήμερα οι «Καραμανλικοί» της ΝΔ, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για τη ΣΕΚΑΠ κορυφαίων στελεχών της ΝΔ παρά το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να ``ανεβάζει`΄ ψηλά το θέμα ώστε να υποβαθμίσει την καταψήφιση από το κόμμα του του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα έξι βουλευτές της ΝΔ (Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Τζαβάρας) απουσίαζαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, χωρίς καν να δηλώσουν πρόθεση ψήφου, ενώ μεταξύ των στελεχών αυτών είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία αλλά δεν γνωστοποίησαν καν την πρόθεση ψήφου τους.

Την ίδια ώρα γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου.

Αναλυτικά οι αποντες βουλευτές της ΝΔ

Οι απόντες βουλευτές από τη ΝΔ που είχαν στείλει όμως επιστολή πρόθεσης ψήφου ήταν οι Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας.

Απόντες βουλευτές από τη ΝΔ χωρίς όμως πρόθεση ψήφου ήταν Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Σαμαράς Αντώνιος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος.

Nα σημειωθεί ότι, έπειτα από τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου. Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, από τη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι «έσυραν» τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και τον ανάγκασαν να ομολογήσει ότι πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα στον Σαββίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση: «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και όπως είπε «αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε, δε, στον πρόεδρο της Βουλής την επίσκεψή του την Πέμπτη για τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας κοινοβουλίου. «Στάθηκα ιδιαίτερα στο ζήτημα των εκπρόθεσμων τροπολογιών υπουργικών και βουλευτικών που γίνονται αποδεκτές χωρίς καμία εξήγηση από υπουργούς. Μισή ώρα μετά πήγατε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συμφωνήσατε ότι υπάρχει ζήτημα με εκπρόθεσμες τροπολογίες. Μια ώρα μετά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία ίδια με αυτή που κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο που είχε απορριφθεί και γίνεται αποδεκτή από υπουργούς. Εγείρει πολλά ερωτηματικά γιατί διαγράφονται προστίματα από λαθρεμπόριο, ποια η επιβάρυνση για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γιατί αυτή η ανησυχία. Γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση».

«Σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος του κοινοβουλίου. Να το αποσύρετε με δική σας παρότρυνση. Είναι απαράδεκτοι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Βουλή. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε με αίσθηση καθήκοντος μην κρύβεται το άγχος εκείνων να γίνουν καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει ή να δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η τροπολογία».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αφού παρατήρησε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν είναι ανέφελη, ζήτησε τα ρέστα από τη ΝΔ λέγοντας ότι εσείς θα έπρεπε να την υπερασπιστείτε γιατί κόπτεστε για την επιχειρηματικότητα.

«Αν έχετε το θάρρος να συζητήσετε την ουσία και όχι τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη του βρίσκονται σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλιόυ όταν έκλεισε η πολιτική και τώρα κλείνει και η τεχνική συμφωνία. Η αμηχανία και η αγωνία σας είναι έντονη. Μην έχοντας άλλο να πείτε δημιουργείτε θέματα επί της διαδικασίας και αποφεύγετε την ουσία. Είχα πει ότι όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η τρομολογανεία θα γίνει γραφική σας προκαλώ να μιλήσετε επί της ουσίας και όχι της επί της διαδικασίας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «είχε σκοπό η τροπολογία να προστατεύσει επενδυτές; Γιατί έρχεται η τροπολογία ως βουλευτική;»

«Θα την αποσύρετε, θα την καταθέσετε ξανά ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιτάσσει το σύνταγμα και θα συζητήσουμε επί της ουσίας» έκλεισε αυτό το γύρο ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι θεμιτό για μια παράταξη που θέλει να προσελκύει τη δυσαρέσκεια και θέλει να ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Μπορεί για κόμματα της τάξης του 3-5% να είναι θεμιτό και όχι για εσάς. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας κ. Μητσοτάκης. Κάποιο βουλευτές της ΝΔ μπορεί να μην ψηφίσουν αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά» επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπενθύμισε την πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού «όταν κλείνατε την ομιλία σας συγκινημένος λέγοντας ότι είστε μέρος του Συντάγματος. Απαντήστε τώρα, το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να κατατίθεται τροπολογία χωρίς έκθεση του ΓΛΚ; Που είναι η επιχείρηση αυτή; Είναι στην Κοζάνη; Ούτε ο βουλευτής της περιοχής στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν είχε το θάρρος να την υποστηρίξει. Αν θέλετε να βελτιωθεί το ύφος, τότε αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς θα είστε υπόλογος για τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν».

Στην κόντρα των δύο παρενέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος αναφέρθηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη:

«Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη. Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα. Καταθέτει ονομαστική για όσα έπρεπε να κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα φέρουμε τροπολογία και όπου υπάρχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Πράττετε αντεθνικά όπως οι ευρωβουλευτές σας. Εμποδίζετε επενδύσεις ακόμα και εκείνες που εσείς φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισραήλ: «Θέλουμε την ίδρυση μεγάλου Κουρδιστάν»



Nέο σοκ για την Άγκυρα καθώς μετά τις ΗΠΑ (παρασκηνιακά) και το Ισραήλ (προσκηνιακά) υποστηρίζει την ίδρυση κουρδικού κράτους βάζοντας «φωτιά» στις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις:
Ο πρεσβευτής του Τελ Αβίβ στο Βατικανό Zion Evrony είπε ότι «το Ισραήλ υποστηρίζει την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους το οποίο με την σειρά του θα συμβάλει στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην Μέση Ανατολή» όπως αναφέρει η κουρδική εφημερίδα Khebat.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι εδώ και δεκαετίες ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν την δημιουργία ενός «Μεγάλου Κουρδιστάν» καθώς χρειάζονται ένα κατεξοχήν κοσμικό κράτος για να ελέγχει προς τα συμφέροντά τους τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και θέλουν ένα ισχυρό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη καθώς είναι περικυκλωμένο από αραβικές χώρες που πάντα βρίσκονται στα όρια της επικράτησης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού.

Η ίδρυση ενός ανεξάρτητου Kurdistan «έχει συζητηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (συνεπώς εννοεί τον πρωθυπουργό και την Κνεσέτ) και η υποστήριξη του Ισραήλ δεν είναι μόνο στα λόγια και είναι μια επίσημη θέση»

«Η Κνεσέτ, η ισραηλινή κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και ο κόσμος σκέφτονται ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν είναι ένα φυσικό δικαίωμα των Κούρδων και νομοτελειακά θα οδηγήσει σε σταθερότητα στην Μέση Ανατολή»

Δεν παρέλειψε να υμνήσει τον ρόλο των Κούρδων Peshmerga στον αγώνα κατά του ISIS, προσθέτοντας ότι οι Peshmerga απέδειξαν στον κόσμο ότι είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη στρατιωτική δύναμη που έπαιξε ηγετικό ρόλο στην προστασία όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων

Ο Evrony δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί Κούρδοι είναι περήφανοι για την καταγωγή τους και ακόμη νιώθουν ότι ανήκουν στην περιοχή του Kurdistan

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Masoud Barzani (του οποίου η οικογένεια είναι προσκέιμενη στους Αμερικανούς από το 1950) σε μια συνέντευξή του σε σαουδαραβική εφημερίδα είπε ότι «Το να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ των Κούρδων και των Ισραηλινών δεν είναι έγκλημα ειδικά από τότε που πολλές αραβικές χώρες ήδη έχουν δεσμούς με το εβραϊκό κράτος»

Οι Ισραηλινοί θέλουν την ίδρυση κουρδικού κράτους και για έναν ακόμα λόγο: Μελλοντικά ελπίζουν ότι θα προσαρτήσει και το Δ.Ιράν και τη ΝΑ.Τουρκία κόβωντας την ισχύ των δύο χωρών.

Στην Τουρκία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη το Τελ Αβίβ μετά το δημοψήφισμα με το οποίο πιθανότατα ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα μείνειο στην εξουσία μέχρι το 2029 με απόλυτες εξουσίες.

Στην Τουρκία τα εδάφη όπου κατοικούν κουρδόφωνοι αποτελούν το 25% της συνολικής επικράτειας

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....