Διυλιστήριο: 02/22/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Χάρρυ Κλυνν σε Γλέζο: Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς


Με σκληρά λόγια αναφέρεται στον Μανώλη Γλέζο, ο Χάρρυ Κλυνν σχολιάζοντας τη συγγνώμη που ζήτησε από το ελληνικό λαό γιατί συνήργησε στον συμβιβασμό.

Ο γνωστός ηθοποιός και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το προσωπικό του ιστολόγιο, αναφέρει για τον Μανώλη Γλέζο: "Έχεις λάθος σύντροφε, μεγάλο λάθος, και ο τρόπος που χειρίζεσαι το λάθος αυτό δε βλάπτει, ασφαλώς, τον εαυτό σου, κάθε άλλο… Τον «περνάει ένα ακόμα χέρι» στίλβουσας μονωτικής πορσελάνης, που αγιοποιεί ακόμα πιο πολύ την εικόνα του «ιερού μεταξοσκώληκα», που κανείς δε δικαιούται να τον ανακαλεί στην τάξη, να διαφωνεί με τα λεχθέντα του, και σε τελευταία ανάλυση να τον αμφισβητεί… Παρ’ όλα αυτά, αυτό που γίνεται-γίνεται, και αυτό που είναι-είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο".

..."Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Ασφαλώς, έχεις τη γνώμη σου, αλλά καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Σε πληροφορώ, όμως, ότι αυτό το είδος των επικοινωνιακών «ακροβατισμών» δεν το έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ του 50%, ούτε και που το φοβάται… Αυτό μας έλειπε… ", συνεχίζει: "Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν. Αυτά τα λίγα είχα να σου πω σύντροφε, και πολύ θα λυπηθώ αν μάθω ότι δε σε στεναχώρησα… Πολύ θα λυπηθώ ακόμα και για την Αριστερά και για μένα και για τον Μανώλη Γλέζο".

Ολόκληρη η ανάρτησή του

"Σύντροφε Μανώλη

Διαφωνήσαμε για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα. Πριν από 15-20 χρόνια, όμως, ήταν «αλλιώς», και το «αλλιώς» εκείνο, δεν έχει καμιά, απολύτως, σχέση με το «αλλιώς» του σήμερα. Αλλά, απ’ ότι φαίνετε, ο χρόνος αδυνατεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της «Αριστεράς» , που έμαθε να βαυκαλίζεται, «κολλημένη» σε «παρελθόντα κλέη», σε ανδριάντες και παράσημα, σημαίες, τακτικές και ονόματα παρελθουσών εποχών… Έχεις λάθος σύντροφε, μεγάλο λάθος, και ο τρόπος που χειρίζεσαι το λάθος αυτό δε βλάπτει, ασφαλώς, τον εαυτό σου, κάθε άλλο… Τον «περνάει ένα ακόμα χέρι» στίλβουσας μονωτικής πορσελάνης, που αγιοποιεί ακόμα πιο πολύ την εικόνα του «ιερού μεταξοσκώληκα», που κανείς δε δικαιούται να τον ανακαλεί στην τάξη, να διαφωνεί με τα λεχθέντα του, και σε τελευταία ανάλυση να τον αμφισβητεί… Παρ’ όλα αυτά, αυτό που γίνεται-γίνεται, και αυτό που είναι-είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Βλάπτεις, δυστυχώς, σοβαρά την Αριστερά σύντροφε, την τραυματίζεις, κι εκεί που είναι να σηκωθεί για να σταθεί στα πόδια της, μπανγκ-μπανγκ την ξαναρίχνεις στο χώμα. Κουράστηκαν οι πολίτες να ακούνε πόσο δίκαιο έχεις εσύ και πόσο άδικο έχουν οι άλλοι… Πόσο «ήρωας» είσαι εσύ και πόσο δεν είναι οι άλλοι.

Ο κάθε αγωνιστής με τον τρόπο του, ήρωας είναι κι αυτός σύντροφε. Το λυπηρό είναι ότι αυτήν την καινούρια, τη σύγχρονη Αριστερά, την «κυβερνώσα» όπως την αποκαλούνε, όσο κι αν προσπαθήσεις δε θα μπορέσεις μάλλον να την κατανοήσεις… Λείπουν πολλοί κρίκοι από την αλυσίδα σου! Σαν Μικέλε σύντροφε… Η βάρκα πλέει προς την άλλη όχθη και οι συνομιλίες των συντρόφων ηχούν παράξενα στ’ αυτιά μας… Λόγια αλλόκοτα, ακαταλαβίστικα για ΄μας… Τη συνέχεια την ξέρεις, και το τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, με όλο το συμβολισμό που εμπεριέχει, όταν είσαι μόνος σου, χωρίς την παρέα του ήρωα Γλέζου, κι αυτό το ξέρεις. Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Ασφαλώς, έχεις τη γνώμη σου, αλλά καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Σε πληροφορώ, όμως, ότι αυτό το είδος των επικοινωνιακών «ακροβατισμών» δεν το έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ του 50%, ούτε και που το φοβάται… Αυτό μας έλειπε…

Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν. Αυτά τα λίγα είχα να σου πω σύντροφε, και πολύ θα λυπηθώ αν μάθω ότι δε σε στεναχώρησα… Πολύ θα λυπηθώ ακόμα και για την Αριστερά και για μένα και για τον Μανώλη Γλέζο.

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Σημείωση: γρουπούσκουλα και όχι κρουπούσκουλα σημαίνει: α) μικρή ομάδα και β) Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο "groupuscules". Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσόγονος: Δεν είναι συμφωνία αλλά πλαίσιο διαπραγμάτευσης


Για μια προσωρινή εκεχειρία έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πλαίσιο διαπραγμάτευσης χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία στο Eurorgoup ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος προσθέτοντας ότι κατά την εκτίμησή του δεν μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία.


«Εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα καταθέσουμε, μέχρι τη Δευτέρα, τις προτάσεις μας και οι απέναντι υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν αυτές τις προτάσεις και θα έρθουν σε έναν διάλογο μαζί μας μέχρι τα τέλη Απριλίου» εξήγησε το σκεπτικό του μιλώντας στο RealFM.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος αλλά «μια προσωρινή εκεχειρία σε μία κατάσταση η οποία ενέχει ισχυρά συγκρουσιακά στοιχεία».

Όσο για το ποιο θεωρεί ο ίδιος το σημαντικότερο θετικό στοιχείο της συμφωνίας απάντησε την επαναφορά σε καθεστώς ομαλότητας «ώστε να σταματήσει και η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, που ήταν μία ανοιχτή πληγή».
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλ. Μητρόπουλος (VIDEO): Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα η συμφωνία του Eurogroup, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα

Σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα με πολλές δεσμεύσεις, πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

Αν και τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση κριτικής στην κυβέρνηση σπεύδοντας μάλιστα να της δώσει συγχαρητήρια, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι σε βάρος της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση των δανειστών και κυρίως της γερμανικής πλευράς.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα περιμένουν την περιγραφή σκληρών μέτρων. Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα και τη σκληρότητά του αυτό το προσύμφωνο, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις όπως «οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευση για τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους στο ακέραιο και εγκαίρως», η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Παρασκευής για το χρέος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταίροι εκβιάζουν την Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να συντάξει λίστα καθ' υπαγόρευσιν των δανειστών, υπογραμμίζοντας, επίσης ότι η νέα συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις που να δεσμεύουν έναν περήφανο λαό.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι. «Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δέσμευσαν 404 εκατ. € από 17 καταθέτες



Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο, μέχρι τώρα, 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, κλπ.

Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται, όπως ορίζει ο νόμος, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου, για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».

Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD – και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται – με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γλέζος: Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό

Κεραυνοί Μανώλη Γλέζου από τις Βρυξέλλες κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο - παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.


"Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση", γράφει συγκεκριμένα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που εμφανίζεται απογοητευμένος από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.

"Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση", αναφέρει σε άλλο σημείο και καλεί τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να λάβουν άμεσα μέρος σε διάλογο για την πορεία του κόμματος και των σχετικών χειρισμών.

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015
Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες
Διαβάστε περισσότερα.... »
....