Διυλιστήριο: 09/22/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η Εισαγγελία ψάχνει τον Καρυπίδη για «ξέπλυμα» - Ερευνά μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 10 εκατ. ευρώ

(Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Θέλαμε να ξέρουμε αν ήξερε τίποτα ;)

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται η «τύχη» του Θόδωρου Καρυπίδη, μετά από σχετικό «σήμα» της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», που αποκαλύπτει σήμερα η FMVoice.gr.

Γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος

Διαβιβαστικό από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που σε αποκλειστικότητα φέρνει στην επιφάνεια η FMVoice.gr (αρ. πρωτ. 4504/26.07.2018), ζητεί από την Εισαγγελία να ελέγξει την περίπτωση του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, επειδή έχει διαπιστώσει ότι «λείπουν» 10 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη Αρχή επισημαίνει ότι η διαδικασία αυτή υποκρύπτει «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και ζητάει στην ουσία να ελεγχθεί εάν πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ζητεί να μάθει πού πήγαν τα χρήματα και γιατί δεν αποδόθηκαν στο ελληνικό δημόσιο.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης του Λαζάρου, είναι ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έχει αφήσει απλήρωτους 1.400 εργαζόμενους εδώ και ενάμιση χρόνο. Έχει δεχθεί πάνω από 150 μηνύσεις από τους εργαζόμενους για μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Τα 143 υποκαταστήματα που διαθέτει βρίσκονται διάσπαρτα σχεδόν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα (νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Κιλκίς, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης). Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες και η συνολική οφειλή υπερβαίνει πια τα 9 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο επιχειρηματίας, από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, οφείλει πάνω από 37 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο κ. Καρυπίδης επιδίωξε να τακτοποιήσει τα χρέη του μέσω ρυθμίσεων, χωρίς, ωστόσο, να καταβάλλει τις αντίστοιχες δόσεις. Το Δημόσιο έχει καταφέρει, έως τώρα, να εισπράξει το ποσό των 9,67 εκατ. ευρώ, μέσω κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και μέσω κατασχέσεων ακινήτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μουσεία και αρχαία μνημεία μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο (Η λίστα)


Λίστα με ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού, στα οποία περιλεμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο

Στα 10.119 ακίνητα που βρίσκονται προς πώληση για να καλυφθεί μέρος του χρέους, έχουν συμπεριληφθεί στην σχετική λίστα αρκετά μνημεία, κυρίως από τα Χανιά.

«Αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής» είναι η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Η ΛΙΣΤΑ

- μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων,
- η τάφρος του Βυζαντινού τείχους,
- η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων,
- ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα,
- συγκροτήματα ενετικών νεωρίων,
- ο προμαχώνας Μοnigo,
- o Ενετικός προμαχώνας Lando,
- το φρούριο Φιρκά και
- το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης).

Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία,

-τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου
-αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως
-το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος
- ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης».

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού


Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα της δήθεν παραχώρησης μνημείων και ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου το ΥΠΠΟΑ διευκρινίζει ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018-ΦΕΚ Β΄2320/2018) και η παρ. 4 του άρθρου 196 του ν.4389/2016 διασφαλίζουν ότι τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δεν παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι για τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δεν τυγχάνει εφαρμογής η παράγραφος 5 του άρθρου 196 του ν.4389/2016 σχετικά με τη διατήρηση του καθεστώτος διαχείρισης από την ΕΤΑΔ, γιατί αυτή αφορά αποκλειστικά σε ακίνητα τα οποία ήδη διαχειριζόταν η ΕΤΑΔ πριν από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.

Τα μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, η πολιτιστική κληρονομιά εν γένει δεν παραχωρούνται και δεν υπάγονται σε καθεστώς συναλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί αποκλειστική και αδιαπραγμάτευτη αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για ένα έργο σταθμό στην παγκόσμια ιστορία σε χρόνο ρεκόρ!



Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για ένα έργο σταθμό στην παγκόσμια ιστορία υποβρύχιων διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας. Η υποβρύχια Διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου μπαίνει πλέον στην φάση της υλοποίησης θέτοντας παράλληλα τον πήχη για τέτοιου είδους διασυνδέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών φακέλων εντός χρόνου ρεκόρ (2 μήνες) για την ιστορία παρόμοιων έργων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, αποτελεί μια επιτυχία για τον νέο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έτσι εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εξέλιξη ενός ακόμα έργου εθνικής σημασίας με ευεργετικές συνέπειες για την αξιόπιστη τροφοδότηση της Κρήτης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι πλέον έμπειρες και δόκιμες εταιρείες σε έργα καλωδιακών διασυνδέσεων. Η συγκεκριμένη διασύνδεση είναι η μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια-υπόγεια AC καλωδιακή διασύνδεση στον κόσμο (134 χλμ. υποβρύχιο τμήμα και 42 χλμ. υπόγεια τμήματα), ενώ το μέγιστο βάθος πόντισης των καλωδίων κατά μήκος της υποβρύχιας διαδρομής την τοποθετεί στην κορυφή των πλέον απαιτητικών τεχνικά έργων πόντισης καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας διεθνώς (950 μέτρα μέγιστο βάθος).

Μια επιπλέον καινοτομία στις διαδικασίες του έργου αυτού αποτελεί και η νέα μέθοδος ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που ακολουθήθηκε για την ανάδειξη των αναδόχων για τα επιμέρους τμήματα των καλωδιακών διασυνδέσεων που συνέβαλλε καθοριστικά τόσο στην εξασφάλιση σημαντικού οφέλους από τον οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων όσο και στην έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνιστικών τμημάτων.

Συγκεκριμένα:
  • Μειοδότρια για το πρώτο (Δυτικό) κύκλωμα της υποβρύχιας διασύνδεσης Πελοποννήσου-Κρήτης και τις υπόγειες διασυνδέσεις της Πελοποννήσου ανακηρύχθηκε η εταιρεία FULGOR AE έναντι τιμήματος 140,2 εκατ. ευρώ.
  • Μειοδότρια για το δεύτερο (Ανατολικό) κύκλωμα της υποβρύχιας διασύνδεσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Prysmian Powerlink έναντι τιμήματος 125,9 εκατ. ευρώ.
  • Για τις υπόγειες διασυνδέσεις της Κρήτης στο πλαίσιο της διασύνδεσής της με την Πελοπόννησο μειοδότησε η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ έναντι τιμήματος 41,09 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, «Η διασύνδεση της Κρήτης ξεκίνησε και η έγκαιρη ολοκλήρωση της εντός του 2020 θα συμβάλει καθοριστικά στην αξιόπιστη τροφοδότηση της νήσου μέσω των διασυνδέσεων που αποτελούν πλέον τον πυρήνα της στρατηγικής μας. Μετά και την σημερινή εξέλιξη και σε συνδυασμό με την «μεγάλη διασύνδεση» Κρήτης-Αττικής η οποία μας ανατέθηκε πρόσφατα και θα υλοποιήσουμε μέσω της θυγατρικής μας Αριάδνη Interconnection, προχωράμε στο φιλόδοξο επενδυτικό μας πρόγραμμα εξασφαλίζοντας στους Έλληνες καταναλωτές τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προσφέρουν οι σύγχρονες διασυνδέσεις.»

Πηγή bigbusiness.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....