Διυλιστήριο: 01/21/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - Πλημμύρισαν το κέντρο χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί


«Ψέμα κάθε λέξη, στο στόμα του Αλέξη» ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν - Κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στα δέντρα στον Αγνωστο Στρατιώτη οι δικηγόροι - Μαζική διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή - Αριστεριστές επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ


Πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας οι χιλιάδες επιστήμονες που κατέβηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες σε διαδήλωση ενάντια στο Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου. Στις 11:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια περισσότεροι από επτά χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, με μια εξίσου μεγαλειώδη με την προηγούμενη συγκέντρωση.

Με τις γραβάτες... στο πουκάμισο και κρατώντας άλλες στα χέρια, οι δικηγόροι φωνάζουν συνθήματα όπως: «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας». Ακόμη, οι δικηγόροι φωνάζουν: «Κατρουγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», αλλά και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες», ακούγονται επίσης από τους συγκεντρωμένους.

Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι δικηγόροι αποσπάστηκαν από την υπόλοιπη πορεία και στάθηκαν μπροστά στο από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί άρχισαν ξανά να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», ενώ στη συνέχεια έκαψαν ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας. Αμέσως μετά κρέμασαν τις γραβάτες τους σε δέντρα που βρίσκονται δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη και στάθηκαν προσοχή για να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κέρασαν... καφέδες τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ στην πορεία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε

Η εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του ασφαλιστικού, εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους που άρχισαν να τον προπηλακίζουν, εκτοξεύοντας ύβρεις και... καφέδες εναντίον του.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον κ. Παναγόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο και αξιώνοντας την αποχώρησή του από τη συγκέντρωση.

Ένας από τους διαμαρτυρόμενους προσπάθησε να χτυπήσει με πλακάτ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ενώ κάποιοι άλλοι εκτόξευσαν εναντίον του κέρματα και καφέ, με αποτέλεσμα οι άνδρες ασφαλείας του να τον φυγαδεύσουν.

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 10.000 άτομα ενώ κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι από και προς την πλατεία Συντάγματος. Αναλυτικά οι δρόμοι που πρέπει να αποφεύγουν οι οδηγοί: Β.Γεωργίου, Όθωνος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Β.Αμαλίας, Β.Σοφίας και Συγγρού.




Εδώ είναι η φωτογραφία από την τελευταία εμφάνιση του, τον Μάρτιο του 2010. Από τότε πέρασαν πολλές κυβερνήσεις, ψηφίστηκαν πολλά μέτρα εναντίον των εργαζομένων, αλλά ο άνθρωπος ήταν εξαφανισμένος. Μέχρι και το Ambert Alert είχαμε βγάλει να τον βρούμε, αλλά τώρα, σαν έτοιμος από καιρό,  που είδε πάλι την κατάσταση άσκημη ... εμφανίστηκε




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για το στενό συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc που αναφέρεται σε «σύλληψη για παιδεραστία» του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή και νυν στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος προσκόμισε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ενώ εγγράφως πρότεινε να εξεταστούν και συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.

Η υπόθεση θα ερευνηθεί σε συνδυασμό με άρθρα του Ποινικού Κώδικα για αδικήματα τελούμενα από ημεδαπό στην αλλοδαπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί δικαστική συνδρομή προς τη Μολδαβία.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εκρηκτική' στιχομυθία Τσίπρα-Σόιμπλε στο Νταβός. Το ΔΝΤ, το κερί και ο δυναμίτης



Η Ευρώπη για να μπορέσει να προχωρήσει πρέπει να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε πάνελ συζήτησης στο Νταβός, παρουσία Σόιμπλε. Τι είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διασταύρωσαν τα ξίφη τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αποτυχία του τρόπου που η Ευρώπη αντιμετώπισε την κρίση και έφερε ως παράδειγμα την ανεργία και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ.

"Η Ευρώπη για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης συνολικά και να μπορέσει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις χώρες της περιφέρειας και στις χώρες του βορρά" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Μια ελληνική επιχείρηση δανείζεται στην Ελλάδα με 7%, αντιστοίχως μια επιχείρηση σε μια βόρεια χώρα δανείζεται με 1%. Χρειάζεται λοιπόν να βάλουμε κοινούς κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία στην καρδιά της ευρωζώνης, στην καρδιά της Ευρώπης. Χρειάζεται να κάνουμε γενναία βήματα μπροστά, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, και περισσότερη κοινωνική συνοχή" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης. Είναι καιρός, η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, επανέλαβε ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά. Μίλησε για την ανθρωπιστική και την πολιτική πλευρά του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι ντροπή να χάνουν τόσοι άνθρωποι τη ζωή τους στο Αιγαίο, ενώ επισήμανε ότι λύση είναι να συνεργαστούν όλα τα κράτη και η ΕΕ να σηκώσει το βάρος με τη συνεργασία όλων των μελών της.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "αποδεχθήκαμε την απαίτηση άλλων χωρών να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα" και πρόσθεσε ότι "οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα καθυστερήσουν την αξιολόγηση".

Η αμυντική στάση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για το ΔΝΤ

Ο κ. Σόιμπλε από την πλευρά του τόνισε ότι η εφαρμογή των συμφωνιών είναι απαραίτητη, όπως και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Παραδέχθηκε πάντως ότι στην αρχή το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ, όμως πείστηκε από την καγκελαρία.

"Σε αντίθεση περίπτωση θα ήταν σαν να πήγαινα στη γερμανική Βουλή για το πρόγραμμα κρατώντας δυναμίτη κι ένα αναμμένο κερί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε για να πάρει την απάντηση από τον πρωθυπουργό: "Τότε, ας αφήσουμε το δυναμίτη κι ας κρατήσουμε το κερί για φως".

Παράγοντες που παρακολούθησαν τη συζήτηση εκτίμησαν ότι ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αμυνόμενος για την παρουσία του ΔΝΤ, χωρίς να αιτιολογεί το γιατί αυτή είναι απαραίτητη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι "αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να ισχυροποιήσουμε την Ευρώπη, και αυτό γίνεται τηρώντας και υλοποιώντας τις συμφωνίες" και τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και άμεση δράση σε ορισμένα ζητήματα, χωρίς να περιμένουμε αλλαγή συνθηκών.
Κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πλησίασε τον κ. Σόιμπλε και μίλησαν για λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες είπαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία για προσφυγικό για δύο ζητήματα: Το προσφυγικό και το θέμα του ελληνικού προγράμματος, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες αν αυτό θα γίνει με συνομιλίες πρωθυπουργών ή υπουργών.




http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την μαϊμού ΨΕΙΡΙΖΑ..

     Τις τελευταίες μέρες, όπως έχει γίνει ίσως αντιληπτό, το blog έχει σταματήσει να ασχολείται και να σχολιάζει την ''καυτή'' επικαιρότητα.

Ποιός ο λόγος να σχολιάσει κανείς ένα παιχνίδι ''χαμένο κι από πριν ξεπουλημένο'';
Τί να σχολιάσουμε; Τις τάχα διαπραγματεύσεις πριν εφαρμόσουν όσα
ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ότι θα εφαρμόσουν;

Τί αξίζει άραγε σχολιασμού;
Ο ανεκδιήγητος κλόοουν με το μαντηλάκι και όλοι οι υπόλοιποι της συνομοταξίας του,
..που κάποτε, τότε που η έννοια ''αριστερός'' σήμαινε για κάποιους την τιμιότητα και τις καθαρές κουβέντες, εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους αγαθιάρηδες ''κάποιους'',
..και πουλώντας αριστεροσύνη σε βάρος των ''συντρόφων'' τους έχτισαν περιουσίες και πολιτικές καριέρες,
..για να ξανάρθουν σήμερα να τους πουλήσουν λαϊκό μνημόνιο και αριστερά ΜΑΤ και κόψιμο συντάξεων;

Αξίζει σχολιασμού ο γελοιοδέστατος Μισελοζανάτσης, που κάθε φορά ''προειδοποιεί'' πως δεν θα ψηφίσει το τάδε ή το άλλο νομοσχέδιο;
Τί προειδοποιείς ρε χατζατζάρη; Αν φοράς παντελόνια πας και ξεφουρνίζεις απότομα ένα ''όχι'' και τους αφήνεις κάγκελο.
Αλλά δεν φοράς παντελόνια. Φοράς ζαρτιέρες. Και τους προειδοποιείς. Τί τους προειδοποιείς; Για να σου αυξήσουν το επίδομα;
Αφού ''ναι'' θα ψηφίσεις. Κρητικομ@λάκα.

Μήπως να σχολιάσουμε τους διορισμούς του Ραντανπλάν γραμματέα της νεολαίας; Δηλαδή να ασχοληθούμε μαζί του και να του δώσουμε αξία και υπόσταση;

Να σχολιάσουμε την απάντηση του Μαξίμου (Αλέξη) στην προχθεσινή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών: ''Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη έχει κριθεί''; Ωραία. Να την σχολιάσουμε:
Πώς έχουν κριθεί ρε καραγκιόζη Μαξίμου οι επιλογές του, αφού δεν εφαρμόστηκαν ποτέ; Οι δικές σου που εφαρμόζονται κάθε μέρα έχουν κριθεί, και θα το καταλάβεις αργά ή γρήγορα.
Μήπως θες να σχολιάσουμε δωσίλογε ''Μαξίμου'' και την Υγεία που δεν προσφέρεται πιά;
Και τις ανύπαρκτες επενδύσεις;
Πού είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα οέο;
Πού είναι όλα αυτά που έταζες πριν ένα χρόνο για να κλέψεις την ψήφο του λαού;

Να σχολιάσουμε τους 150 ή 200 ή 400 χιλιάδες που πήγαν και ψήφισαν Κούλη; Συγγνώμην. Δεν έχουμε πτυχίο ψυχιάτρου. Άλλο πτυχίο έχουμε.
Άλλωστε αυτό και αυτόν το σχολιάζει καλύτερα ο παλιός του συμμαθητής και σήμερα καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής Πανεπιστημίου Stanford, κύριος Ιωάννης Ιωαννίδης εδώ: http://www.huffingtonpost.gr/ioannis-ioannidis/-_3663_b_9007016.html#

Τίποτα από την καθημερινή ''καυτή'' επικαιρότητα δεν αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό.
Είναι τα πάντα ένα στημένο παιχνίδι του συστήματος διαπλοκής-εξουσίας-τοκογλύφων σε βάρος του λαού και της χώρας.

Και δυστυχώς όλες αυτές τις απατεωνιές τις έχουμε ξαναζήσει με το ΠαΣοΚ,
..και ο λαός τις έχει επικροτήσει και ξαναεπικροτήσει, ψηφίζοντας και ξαναψηφίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους,
..όπως άλλωστε έκανε και τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα είναι σαν να σχολιάζεις τον ίδιο τον λαό.
Ή, σαν να ψειρίζεις την μαϊμού.
Και αύριο, πάλι ψείρες θάχει!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλο που δεν θέλει ο ΓΑΠ. Λέει ναι στην πρόσκληση Γεννηματά


Άλλο που δεν ήθελε ο ΓΑΠ. Έχοντας διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και βρισκόμενος στο πολιτικό περιθώριο μετά την παταγώδη αποτυχία του ΚΙΔΗΣΟ προσπαθεί εναγωνίως να ξαναβρεθεί στο πολιτικό προσκήνιο.

Θετικός στην πρόταση-πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά δήλωσε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοπή της πίτας του ΚΙΔΗΣΟ, σύμφωνα με το pontiki.gr

Υποστήριξε ότι πρέπει «να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου με προοδευτικό πρόσημο». Πρόσθεσε ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα συμβάλλει για μια προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμενα.

Κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν αρκεί η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά είναι απαραίτητη η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και η συζήτηση θα πρέπει να στοχεύει σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωρεές 2,24 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχος



Νέο κύκλο δωρεών, συνολικού ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των τομέων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο νέος κύκλων των δωρεών αποτελεί μέρος της δεύτερης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ενάντια στην κρίση, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης.

Ειδικότερα, οι νέες δωρεές για τη στήριξη των υπηρεσιών και δομών Υγείας στην Ελλάδα αφορούν πρόγραμμα παροχής ιατρικών αναλώσιμων σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, δωρεά στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Τμήμα Κυτταρολογίας, δωρεά στο Ασκληπιείο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας για την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας ασθενών «Νικολούδειο Γ», δωρεά στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού για την αγορά διαγνωστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Προληπτικού Προγράμματος Νεογνών και δωρεά στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» για την υποστήριξη προγράμματος «Κατ' οίκον Βοηθείας» για ηλικιωμένους με άνοια και οικονομικά προβλήματα.

Στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας οι νέες δωρεές εστιάζουν στις ανάγκες ευάλωτων παιδιών και περιλαμβάνουν δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας για τη μερική υποστήριξη της λειτουργίας των κέντρων του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά και για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων σε Περιστέρι και Ιωάννινα, δωρεά στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του οργανισμού και για προμήθειες τροφίμων και δωρεά για τη νέα οργάνωση «Το Μεγάλο μας Σπίτι», για την υποστήριξη κατασκευαστικών εργασιών και την αγορά εξοπλισμού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μειώσεις έως 19% φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών



Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες με αναδρομική ισχύ από την 21η Μαίου του 2015 σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Η αναπροσαρμογή φέρνει μειώσεις από 5% έως 19% για τις περισσότερες περιοχές και ανάλογες μειώσεις στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν περιλαμβάνει αυξήσεις παρά τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για αυξήσεις σε κάποιες περιοχές.

Οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών οδηγεί σε μειώσεις στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων, γονικών παροχών και κληρονομιών.

Με βάση τις ισχύουσες τιμές από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ.

Σε όλες τις άλλες ομάδες τιμών ζώνης υπάρχει μείωση των ισχυουσών τιμών από 5- 19%.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η υπουργική απόφαση:

1) Εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ περί αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

2) Εφαρμόζει τις νομοθετικές αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί από το 2007, και καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε προχωρήσει σε εφαρμογή τους.

3) Διαψεύδει τις Κασσάνδρες, οι οποίες έσπευσαν να παραπληροφορήσουν για ¨αυξήσεις και νέα φορολογική επιβάρυνσή των πολιτών¨, χωρίς να έχουν δει καν τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών.

4) Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις περί καμίας αύξησης στις αντικειμενικές αξίες, εκ μέρους της Κυβέρνησης. Στις εννέα κλίμακες διαδοχικών ομάδων τιμών ζώνης που δημιουργούνται, και αφορούν όλη την επικράτεια, στις ισχύουσες τιμές από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, όπως και στις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ. Σε όλες τις άλλες ομάδες τιμών ζώνης έχουμε μείωση των ισχυουσών τιμών από 5- 19%.

5) Παρά τις εισηγήσεις για αύξηση των τιμών αντικειμενικής αξίας (σε μερικές ζώνες), η πολιτική βούληση ήταν ξεκάθαρη και σταθερή για καμία αύξηση στις τιμές των αντικειμενικών αξιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών και οι επιτροπές που συστάθηκαν (για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών) διεκπεραίωσαν επιτυχώς το έργο τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στις νομικές και κοινωνικές αναγκαιότητες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....