Διυλιστήριο: 07/23/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Το Χαλιφάτο της Αλ-Καιντα… και της Κοντσίτα!

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη.*

Καλοκαίρι 2014. Η Ελλάδα, βυθισμένη στην μουντιαλική ραστώνη, ξεχνά για λίγο την ελλοχεύουσα φρίκη και τα όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες. Από τα ραδιόφωνα ακούγεται ο Μάρκος, γενάρχης του μπουζουκιού και πατριάρχης του ρεμπέτικου, που έχει γίνει ξανά της μόδας. Το μήνυμα που εκπέμπει, φτώχεια, ταπείνωση και καταδίωξη, ακόμα και άρνηση της κοινωνίας, είναι ξανά το πραγματικό σουξέ-στόρυ της εποχής. Η Αθήνα γίνεται πάλι μια «Συνοικία το Όνειρο» Α.Ε., όπως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Το αγκιστρωμένο ψάρι δεν χρειάζεται δόλωμα…, λέει σοφά ο λαός.

Όμως, η ιστορία έχει επιστρέψει σε γνωστά και δοκιμασμένα λημέρια από τον Μακιαβέλλι και τον Πρώσσο στρατηγό Φον Κλαούζεβιτς και τα πολεμικά σύννεφα συσσωρεύονται σε όλη την γειτονιά μας, όπως οι περίεργες καταιγίδες του φετινού καλοκαιριού.

Η σύγχρονη Βαβυλώνα της εικονικής πραγματικότητας είναι πάλι εν δράσει, παράγοντας ψευδαισθήσεις για να αποχαυνώσει τους διαχειρίσιμους της Δύσης και τρόμο για να σπείρει στους απείθαρχους του υπόλοιπου κόσμου.

Τα γενειοφόρα δολώματα τύπου Κοντσίτα δεν ξεκίνησαν με την Eurovision, αφού το αμερικανικό Χόλλυγουντ προηγείται πάντα στις υπερπαραγωγές.

«Στα μέσα του 1988, ο Λευκός Οίκος ρίχνει ακόμα έναν κακό στο παγκόσμιο προσκήνιο: ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι ισλαμιστής φονταμενταλιστής, έχει γένεια, φοράει τουρμπάνι και στην αγκαλιά του κρατάει και χαϊδεύει ένα τουφέκι. Θα κάνει άραγε καριέρα αυτό το καινούργιο αστέρι; Θα έχει καλές εισπράξεις; Θα τα καταφέρει να γκρεμίσει τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού ή δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένας κομπάρσος; Στα έργα τρόμου ποτέ δεν ξέρεις». Αυτά έγραφε πριν δεκαπέντε χρόνια, ο Ουγουρουανός διανοούμενος και συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο (Ένας Κόσμος Ανάποδα, εκδ. ΣΤΑΧΥ, Αθήνα 2000).

Σήμερα ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί φαίνεται σαν άξιος συνεχιστής του Μπιν Λάντεν. Ο επικεφαλής του ισλαμιστικού μετώπου ISIS, που προσωποποιεί τη νέα βαρβαρότητα στην Μέση Ανατολή, είναι δημιούργημα της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ το 2003, όταν, απόφοιτος της ισλαμικής θεολογίας, ανακατεύτηκε στην ένοπλη αντίσταση.

Κρατήθηκε τρία χρόνια στις φυλακές των Αμερικανών, όπου «εκπαιδεύτηκε» κατάλληλα, για να βγει το 2009 και στην συνέχεια να ηγηθεί της ισλαμικής Αλ-Νούσρα στον πόλεμο εναντίον του Άσσαντ. Ύστερα απ’ αυτόν, το Ιράκ, το οποίο δημιουργήθηκε τεχνητά μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την περίφημη Συμφωνία Σάϊκς-Πικό, κι έμεινε ενωμένο με την βία και με εθνικές και θρησκευτικές εκκαθαρίσεις, δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ως κράτος. Σε αντίθεση με το Ιράν, το οποίο είναι πάντα ο κεντρικός στόχος των αμερικανο-σιωνιστικών σχεδίων, αλλά… ζει και βασιλεύει και το Ιράκ του Αλ-Μαλίκι κυριεύει!

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο Ιράν και το Ιράκ, τόσο ως προς την φύση του καθεστώτος όσο και ως προς την δομή του πληθυσμού. Στο Ιράν βρίσκεται μεν μια ποικιλία εθνοτήτων και δογμάτων, όμως υπάρχει ένα ισχυρό ενοποιητικό ιστορικό υπόβαθρο, που ενοποιεί αυτή την ποικιλότητα σε μια ενιαία εθνικο-κρατική υπόσταση. Αλλά, πάνω απ’ όλα, -αντίθετα με το Ιράκ- το Ιράν δεν είναι χώρα-δημιούργημα «επί χάρτου» της νεο-αποικιοκρατίας. Είναι ένα ιστορικό έθνος κι αυτό εξηγεί απροκάλυπτα την σημερινή πραγματικότητα.

Αλλά σε μια περίοδο θεσμοποιημένης φονταμενταλιστικής βαρβαρότητας, είναι επόμενο οι όροι κατανόησης της ιστορίας να βυθίζονται και στο εσχατολογικό έρεβος…
Η βία που έχει ξεσπάσει στη γενικότερη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια έχει ανάλογες ρίζες, σύμφωνα με τον Άραβα Fa’iq Da’ud, συγγραφέα του βιβλίου Τα Μεγάλα Γεγονότα που Προηγούνται της Εμφάνισης του Μαχντί, που είναι το μπεστ-σέλερ της Δυτικής Όχθης και όχι μόνον.

Ο Da’ud είναι απλώς ένας από τους συγγραφείς που πραγματεύονται την επικείμενη Αποκάλυψη και θεωρούν την Ιερουσαλήμ ως τη σκηνή όπου θα διαδραματισθούν τα έσχατα πολιτικά γεγονότα. Και φυσικά δεν είναι η μόνη «αποκαλυπτική» άποψη για τις πληγές που απειλούν να πλήξουν την Ιερουσαλήμ. Σε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν αναπτυχθεί οι αντίστοιχοι μεσσιανισμοί.

Η φονταμενταλιστική εκδοχή του Ισλάμ, που χαρακτηρίζεται ως «ουχχαμπίτικη», δεν πρόκειται τόσο για ένα οργανωμένο κίνημα, αλλά για μια άλλη οπτική του Ισλάμ που δίνει προτεραιότητα σε μια πουριτανική και κατά γράμμα ερμηνεία του Κορανίου!

Ο Σαουδαραβικός Ουαχχαμπιτισμός, που θεμελιώθηκε από τον Αμπντούλ Ουαχχάμπ (1703-1792), ωθεί πολύ μακριά τον σκριπτουραλισμό (βιβλικό, των Γραφών) και έχει εναντιωθεί στις άλλες σχολές με την προτροπή της δυναστείας του Σαούντ.

Οι Βρετανοί και οι Σαουδάραβες έχουν παίξει έναν ρόλο-κλειδί στην εξάπλωση αυτού του φαινομένου αφού έθεσαν όλη την ισχύ τους οι πρώτοι και την οικονομική τους αυτοκρατορία οι δεύτεροι στην υπηρεσία της εξάπλωσης αυτής της ιδεολογίας.
Σε μια παλιότερη διαδικτυακή συνέντευξη με τον βετεράνο διανοούμενο και πολιτικό ακτιβιστή Ταρίκ Αλί, πακιστανικής καταγωγής, μάς είχε μιλήσει ξεκάθαρα για την αμερικανική μήτρα του φονταμενταλισμούκαι την χρησιμοποίησή του για την διεξαγωγή των πολέμων της Αυτοκρατορίας.
Στο πρόσωπο του νεοφονταμενταλισμού, που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο Ισλάμ, έχουν ενσαρκωθεί όλοι οι φόβοι, όλα τα φαντάσματα της δυτικής κοινωνίας που βρίσκεται σε οριστική ηθικοπνευματική κατάπτωση. Ο Δυτικός κόσμος, και ο παγκόσμιος καπιταλισμός, είναι νεκρός και από την σήψη του παράγονται σκουλήκια που τα χρησιμοποιεί σαν δολώματα.

Οι σημερινοί «φονταμενταλιστές» του Ισλάμ ταιριάζουν πολύ περισσότερο στην νοοτροπία όσο και στην πρακτική, τόσο με τις σέκτες των φονταμενταλιστών προτεσταντών στην Αμερική όσο και με τους οπαδούς της Αντι-Μεταρρύθμισης στην Ευρώπη μετά την Αναγέννηση, παρά με τις παραδοσιακές αρχές της μουσουλμανικής ιστορίας.
Στην Ιερά Εξέταση βρίσκουμε αυτό το μοντέλο της αυταρχικής εκκλησιαστικής διακυβέρνησης, ενός κράτους θεοκρατικού, ενός εθνικού συμβουλίου κληρικών και μιας θρησκευτικής αστυνομίας επιφορτισμένης να εξοντώσει κάθε αιρετικό ή βλάσφημο.

Όπως και οι σημερινοί Γιάνκηδες υπερ-στρατιώτες δεν έχουν καμμιά σχέση με τον δημιουργημένο ρομαντικό μύθο της «αγγλοσαξονικής παράδοσης του φιλελευθερισμού». Αντίθετα, είναι η συνέχεια της τάσης για απόλυτη κυριαρχία, κατακτητική μανία, εξουσιαστική πολιτική και πλιάτσικο, που ενσάρκωναν οι Νορμανδοί κατακτητές και ιδρυτές των «αγγλικών» κρατών. Σήμερα, μια χιλιετία και πάνω μετά από τους αρχικούς κατακτητές, οι απόγονοί τους παρουσιάζουν την αποκορύφωση του έργου…

Κατά βάθος, δεν ήταν ποτέ οι πρωτοπόροι «καπιταλιστές» αλλά μόνο οι «επιδρομείς πλουτοκράτες»…
Ο ιμπεριαλιστικός μεσσιανικός πυρετός είναι επικίνδυνος γιατί είναι η «μητέρα» όλων των φονταμενταλισμών και στηρίζεται από πολύ ισχυρά κέντρα δύναμης.
Για να νικηθεί χρειάζεται όλα τα αντιστασιακά ρεύματα να μετασχηματιστούν και να συγκλίνουν σε ένα παγκόσμιο απελευθερωτικό, αντι-νεοταξικό κίνημα σε ΗΠΑ, Ε.Ε. και τις άλλες χώρες. Χρειάζονται εναλλακτικά οράματα και θέσεις απέναντι σε κάθε ζήτημα και πρόκληση που θέτει η παγκοσμιοποίηση.
Δεν πρέπει ούτε οι ψευδαισθήσεις ούτε ο φόβος να κατακλύσουν την καρδιά μας.
Για να βρεθούμε όλοι από την «έξω» πλευρά του Matrix… «Aqui se queda la clara, / La entranable transparecia / De tu querida presencia, / Comandante Che Guevara».

[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.87, Ιούνιος 2014]

Πηγή: Hellasforce
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΔΝΤ παραδέχεται ένα ακόμη ολέθριο λάθος σε βάρος της Ελλάδας! Η μείωση των μισθών δεν έφερε ανταγωνιστικότητα!

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα, είναι το γενικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές».

Είναι η πολλοστή φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται ανοικτά τις αστοχίες της πολιτικής που ακολούθησε στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα λιτότητας δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ειδικά σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές οικονομολόγων αλλά και αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλούν το Ταμείο να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε.

Για μία ακόμη φορά οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αναγνωρίζουν ότι οι αρχικές προσδοκίες για την αύξηση της παραγωγικότητας στις ελλειμματικές οικονομίες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες και ότι ο πραγματικός ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας στην αγορά εργασίας επιβραδύνθηκε σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας σημαίνουν ότι τα ποσοστά εργασίας στις ελλειμματικές οικονομίες παραμένουν υψηλά, με εξαίρεση την Ιρλανδία, όπου αυξήθηκε το κόστος εργασίας ανά εργαζόμενο.

Στην Ελλάδα, η μείωση του κόστους εργασίας είχε ως κύρια πηγή τις περικοπές των μισθών. Ομως, η κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας ήταν τόσο μεγάλη, που η παραγωγικότητα περιήλθε σε τέλμα, παρά τις μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας. Αποτιμώντας τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες των χωρών του Νότου που έλαβαν πακέτο διάσωσης, το Ταμείο αναγνωρίζει πως κατά γενική ομολογία τα μερίδια αγοράς σε όρους ανταγωνιστικότητας δεν βελτιώθηκαν στη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Επίσης, ο δείκτης που παρακολουθεί την ανταγωνιστικότητα των τιμών στις εξαγωγικές αγορές, δηλαδή την τιμή των εξαγωγών σε σχέση με την τιμή των αγαθών που παράγονται στην αγορά, επιδεινώθηκε στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.

Και παρά την προσαρμογή των τιμών, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για ανακατανομή των πόρων από τους μη εμπορεύσιμους προς τους εμπορεύσιμους τομείς από τότε που ξέσπασε η κρίση. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά εργασίας συρρικνώθηκε ή παρέμεινε στάσιμη στους εμπορεύσιμους τομείς της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, η προσαρμογή του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ελλειμματικών χωρών της Ευρωζώνης επιτεύχθηκε μέσω της μείωσης της εσωτερικής ζήτησης και όχι μέσω της μεταστροφής του παραγωγικού τους μοντέλου, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ΔΝΤ. Επισημαίνεται δε ότι η προσαρμογή των ισοζυγιών στην Ευρωζώνη είναι άνιση, καθώς οι χώρες με πλεονάσματα δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντική μείωσή τους.

Επίσης, η πρόοδος ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές ήταν περιορισμένη, με τις εξαγωγές να ανακάμπτουν, αλλά με το μεταποιητικό τομέα να παραμένει χαμηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα.

Τα μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία συρρικνώθηκαν ή μετατράπηκαν σε πλεονάσματα κυρίως επειδή οι εισαγωγές και η δυνητική ανάπτυξη επιβραδύνθηκαν δραστικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΔΝΤ υπογραμμίζει ξανά την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ανακατανομή των πόρων στους εμπορεύσιμους τομείς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαϊμούδες και κ@λοι..

     '' Όσο πιό πολύ ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ@λος της''
Αθάνατη λαϊκή σοφία!

Εδώ, εμείς, αυτές τις μέρες έχουμε να κάνουμε με δύο μαϊμούδες που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκε ο κ@λος τους.
Ή μήπως, με δυό κ@λους που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκαν οι μαϊμουδιές τους;

Ο ένας, ο αψήφιστος, διορισμένος ΒεληΓκίκας δήλωσε πως ''Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία..'' υπονοώντας σαφέστατα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην συμμορφώνεται με όσες αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν την συμφέρουν.
Τέτοιο θράσος ο εγκάθετος! Ο εκλεκτός των τοκογλύφων-εχθρών της χώρας. Εχθρός και ο ίδιος!

Ο άλλος, ο Πόθεν Αίσχος υπουργός Δικαιοσύνης, με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο ''Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας''(!),
..απαλλάσσονται όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
Τέλεια! Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Ο ελεγχόμενος για πλαστό πόθεν έσχες υπουργός,
..νομοθετεί και απαλλάσσει τον εαυτό του και τους λοιπούς απατεώνες της συνομοταξίας του!

Και τί περίεργο: και οι δυό μαϊμούδες (ή κ@λοι;) προκαλούν με θέματα που έχουν σχέση με την δικαιοσύνη.
Γιατί μόνον αυτή φοβούνται και θα φοβούνται περισσότερο μόλις χάσουν την εξουσία.
Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι παράνομοι, κι εγκληματούν εις βάρος των πολιτών και της χώρας.
Γιατί ξέρουν πόσο ''μαϊμούδες'' (ήκ@λοι;) είναι!

Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως όλα όσα έχουν πεί κι έχουν πράξει καταγράφονται ανεξίτηλα στην λαϊκή μνήμη,
..και θα υπάρξει απάντηση μόλις υπάρξει ανεξάρτητη και ''αμπούκωτη'' από μισθολογικές αυξήσεις και αναδρομικές επιστροφές δικαιοσύνη!

Προς το παρόν μαϊμούδες και κ@λοι, κάνουν κουμάντο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....