Διυλιστήριο: 05/11/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Πεθαίνω σαν χώρα: Κρίση και παιδί


ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου.Η επέλαση των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων» επέφερε τη δραματική μείωση των γεννήσεων, την αύξηση των αμβλώσεων, την αύξηση των νεκρών εμβρύων, την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας και τους πλημμελείς προγεννητικούς ελέγχους: δραματική παρακαταθήκη μιας Ελλάδας σε ανθρωπιστική κρίση. Ο αντίκτυπος των μνημονίων στη δημόσια υγεία είναι δραματικός. Στο ρεπορτάζ του UNFOLLOW ξετυλίγουμε τα ιατρικά αποτελέσματα της «οικονομικής συμμόρφωσης» στους πολίτες της χώρας, σε μια δραματική παρακαταθήκη μιας Ελλάδας που πεθαίνει σαν χώρα.

Με τους ανασφάλιστους να ανέρχονται πλέον στα 3,5 με 4 εκατομμύρια, το 35,4% των παιδιών αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ιατρικές έρευνες που αποδεικνύουν πως η διεύρυνση των ανισοτήτων μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης στα άτομα εξαιτίας του έντονου χρόνιου στρες και της κατάθλιψης, προδιαθέτοντας ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού σε γενική νοσηρότητα.

Κοινό τόπο στις έρευνες το συμπέρασμα για τον ρόλο στη δημόσια υγεία της μείωσης των πόρων συστηματικής περίθαλψης. Πρώτα καταρρέουν τα καθολικά προγράμματα δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμοί, επιδημιολογική επιτήρηση κτλ.

Το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet προσδιόρισε την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας μεταξύ 2008 και 2010 στο 43%, κάνοντας λόγο και για αύξηση κατά 19% των γεννήσεων παιδιών χαμηλού βάρους.

Δραματική πτώση των γεννήσεων της τάξης του 12,5%, συγκεκριμένα από 114.766 γεννήσεις το 2010 στις 100.371 το 2012.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βάκος.
Η οικονομικη πολιτικη που εφαρμοζεται οδηγει στην περαιτερω διαιωνιση της υπερχρεωσης και την μονιμη εξαρτηση και ποδηγεσια της χωρας απο ξενες δυναμεις. Επιδιωξη ή λαθος;

Τι πρεπει να γινει αμεσα ωστε να δημιουργηθουν καποιες δυνατοτητες ανακαμψης και αναπτυξης:

1/ Στοπ στην αγρια λιτοτητα. Η λιτοτητα δεν φερνει την αναπτυξη.
2/ Αυστηρες διαπραγματευσεις (και οχι "ναι σε ολα"), για ευνοικους ορους αποπληρωμης των δανειων. Εχουμε ασσους στο μανικι μας.!
3/ Δημοσια εργα με εξοικονομηση πορων απο τους εξοπλισμους.
4/ Εντολη στις Τραπεζες να χρηματοδοτησουν την οικονομια, διοτι αποφευγουν να το κανουν παρα τον πακτωλο της "στηριξης". Η καθε μια απο τις συστημικες Τραπεζες εχει παρει εως τωρα συνολικα ~50 δισ κατα μεσον ορο σε πορους και εγγυησεις.!!
5/ Γενναια ελαφρυνση των υπερχρεωμενων νοικοκυριων απο τις Τραπεζες ωστε να ανασανει η κοινωνια. Οι Τραπεζες καλυπτονται με το παραπανω απο τον πακτωλο που πηρανε με χρεωση του λαου. Οι Τραπεζες δανειστηκανε απο τον λαο και τωρα ζητανε και τα ρεστα.
6/ Οι Τραπεζες να εξαγορασουν τα warrants με τις αρχικες τιμες, ωστε να ελαφρυνει το Δημοσιο χρεος
7/ Αμεση καταργηση των οχι απαραιτητων οργανισμων και Δεκο.
8/ Κοιτασματα.
9/ Πολεμικες αποζημειωσεις...

Ποιος ομως θα ηγηθει αυτης της επαναστατικης πολιτικης?
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη: Κάνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνείται να τους απαντήσει!

Αν επιβεβαιωθούν όσα διαρρέουν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων περί του ποσοστού ανταπόκρισης στις έρευνες πρόθεσης ψήφου, τότε πιθανότατα στις ευρωεκλογές - και όχι μόνο - θα βρεθούμε ενώπιον της μεγαλύτερης εκλογικής έκπληξης απ΄πο την μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.

Και κυρίως αν επιβεβαιωθούν οι "φόβοι" που εκφράζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών στις τηλεφωνικές έρευνες αγγίζει μετά βίας του 30% με τους υπόλοιπους πολίτες να κλείνουν οργισμένοι το τηλέφωνο ή την πόρτα τους στους ερευνητές!

Δηλαδή πέρα από τα - δεδομένα - "μαγειρέματα" υπάρχει το στοιχείο της άρνησης καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, σε σημείο που να αδυνατούν οι εταιρείες να εκδώσουν ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων!

Τα αποτελέσματα που διαβάζουμε (σε μία δημοσκόπηση εβδοιμαδιαίας εφημερίδας από μία παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία η ... Ελιά και το Ποτάμι άφηναν ... πέμπτο τον Λαϊκό Σύνδεσμο) δεν είναι πλαστά. Είναι ελαφρά "πειραγμένα" και αφορούν το 30% των ερωτώμενων μόλις!

Το ερώτημα είναι "Τι ψηφίζει αυτό το 70% που αρνείται να απαντήσει;". Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και από το υπόλοιπο 30% που δέχεται να συμμετάσχει στις έρευνες, υπάρχει ένα ποσοστό 15-20% το οποίο δηλώνουν "αναποφάσιστοι". Δηλαδή αναποφάσιστοι και αρνητές συμμετοχής στις έρευνες αγγίζουν το 75% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Και ακόμα πιο λογικό αν πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά το υπόλοιπο ποσοστό; Το υπόλοιπο ποσοστό κατά κανόνα είναι οργισμένοι πολίτες οι οποίοι δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν. Και εκεί έρχεται το "πατατράκ" για το συνταγματικό τόσο και ειδικά για το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτή στην στιγμή είναι ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει, έστω με τον μανδύα της "Ελιάς" ευρωβουλευτή, δηλαδή αν θα φτάσει το εκλόγιμο όριο του 4,5%. Εξ ου και ο πανικός Βενιζέλου. Αλλά και για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, κανείς δεν παίρνει όρκο. Την πρώτη θέση της έχει "κλεισμένη" ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά να κάνει έστω και νύξη για εθνικές εκλογές .

Εφτασε να θέτει τον πήχυ της διαφοράς στις +4 μονάδες αθροιστικά πάνω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά (!) διά στόματος Γ.Σταθάκη για να δεήσει να ζητήσει εθνικές εκλογές. Πάλι καλά που δεν περιέλαβε στο άθροισμα και ... Το Ποτάμι.

Πάντως σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παναγούλης το είπε ανοικτά-ανοικτά: "Η ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι τρίτο κόμμα"...
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιματοκύλισε την Λάρισα ο Ε.Βενιζέλος - Διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν στους πολίτες που του ζητούσαν να φύγει

Με "πίσσα και πούπουλα" υποδέχθηκαν οι Λαρισαίοι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο στη πόλη τους, όπως ξεπροβόδιζαν οι κάτοικοι στις πόλεις της Άγριας Δύσης τους ανεπιθύμητους επισκέπτες (ήδη έχει γράψει κάποιες πρώτες πληροφορίες από το σκηνικό το defencenet.gr).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έτρωγε το ξύλος της αρκούδας αν δεν τον έσωζαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ από τους οργισμένους Λαρισαίους ανάμεσα στους οποίους πρωτοστατούσαν στις διαμαρτυρίες απολυμένοι εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες.

Πεδίο μάχης έγινε η χώρος έξω από το ξενοδοχείο «Διβάνι», όπου ήταν προγραμματισμένη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εκπροσώπους επτά περιφερειακών τηλεοπτικών δικτύων.

Στις 12 η ώρα έφτασε ο Ε.Βενιέλος και αμέσως οι Λαρισαίοι του ζήτησαν να φύγει από την πόλη τους.Αυτός αρνήθηκε και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Αμέσως τους επιτέθηκε η αστυνομία (η αστυνομία η οποία ήταν απούσα στο αιματοκύλισμα στην λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου όπου τραυματίστηκαν σοβαρά από παρακρατικούς τρεις γυναίκες) και ξέσπασε σφοδρή σύγκρουση.

Πέντε Λαρισαίοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο Ε. Βενιζέλος, ατάραχος από το ξύλο που έπεφτε, έδωσε την διακαναλική την οποία φυσικά δεν είδαν παρά ελάχιστοι, γιατί απώς δεν έχει καμία σημασία για τους Ελληνες το τι λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Προφανώς έχει αντιγράψει μεθόδους καταστολής από τους φίλους του της φιλονεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου τους οποίους επισκέφθηκε πριν από δύο μήνες.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....