Διυλιστήριο: 10/27/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Eπενδύσεις150 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η British American Tobacco στην Ελλάδα


Νέες επενδύσεις, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η British American Tobacco(ΒΑΤ) στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις, που θα στηρίξουν το νέο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου «glo», αναμένεται να δημιουργήσουν 250 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2019, τονίστηκε σε εκδήλωση, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και πολλών επισήμων.

Η κίνηση της BAT στην Ελλάδα αφορά τόσο στην επέκταση του εμπορευματικού κέντρου που έχει αναπτύξει στον Πειραιά και το οποίο διακινεί προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ ετησίως σε άλλες χώρες, όσο και στο δίκτυο διάθεσης των νέων προϊόντων της.

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία παρουσίασε και το προϊόν ατμίσματος Vype, στοιχείο που όπως σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΑΤ για τη Νότια Ευρώπη, Andrea Conzonato, «αποδεικνύει τη σημασία της χώρας για την εταιρεία, καθώς καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, που θα διαθέτει την πλήρη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου».

Για μια «σημαντική επένδυση που πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι «η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν όλα τα προϊόντα της επόμενης γενιάς και μειωμένου κινδύνου της εταιρείας.

Η απόφαση της British American Tobacco στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. Από την άλλη πλευρά πρόκειται για μία επιχειρηματική απόφαση η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας και πιστεύω ότι θα δικαιωθεί».

Το glo είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω δικτύου εξειδικευμένων καταστημάτων και e-shop, ενώ οι ράβδοι καπνού (NEO Sticks) που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συσκευή glo είναι διαθέσιμες στα σημεία πώλησης προϊόντων καπνού, περίπτερα και ψιλικά, σε όλη τη χώρα.

Η British American Tobacco έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος.

Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία. Έκτοτε, το προϊόν έχει επεκταθεί σε διάφορες αγορές, μεταξύ άλλων στον Καναδά, στη Νότια Κορέα, στη Ρουμανία, στη Ρωσία και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας ωστόσο, το εμπορευματικό κέντρο του Πειραιά που διακινεί 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως, αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά.

Ήδη η εταιρεία έχει συμβάλλει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, ενώ έχει στηρίξει με 320 εκατ. ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατ. ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού.

H British American Tobacco σε αριθμούς

Ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 55.000 ανθρώπους, διαθέτει εργοστάσια σε 42 χώρες και κατέχει ηγετική θέση σε πάνω από 55 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Όμιλο στον τομέα των προϊόντων ατμίσματος παγκοσμίως με βάση τα έσοδα του 2017. Το στρατηγικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει διεθνώς γνωστά εμπορικά σήματα τσιγάρων αλλά και μια αυξανόμενη γκάμα Προϊόντων Επόμενης Γενιάς.

To 2017 ο Όμιλος ανακοίνωσε έσοδα 20 δισεκατομμύρια λίρες και κέρδη από τις δραστηριότητες, ύψους 6,5 δισεκατομμύρια λίρες. Τον Ιούλιο του 2017, η British American Tobacco p.l.c. εξαγόρασε το υπόλοιπο 57,8% της Reynolds American Inc., δημιουργώντας μια ισχυρή, παγκόσμια εταιρεία καπνού και νικοτίνης.

Η British American Tobacco Hellas δημιουργήθηκε το 1999 από τη συγχώνευση των εταιρειών British American Tobacco Hellas ΕΠΕ και Rothmans Εταιρία Διανομών ΑΕΕ. Σήμερα απασχολεί 100 άτομα κι έχει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρεις 23χρονοι φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συσκευή που πολεμάει τη νόσο του Πάρκινσον

Η έκρηξη των start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης είναι σαν αυτή των airbnb, με τη διαφορά ότι οι πρώτες δεν σου δημιουργούν προβλήματα αν θες να νοικιάσεις σπίτι. Αντίθετα τις πιο πολλές φορές προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις.

Η ιδέα για μια start up μπορεί να προκύψει οπουδήποτε, στη φοιτητική εστία, στο ντουζ, στο γκαράζ του σπιτιού που σε λίγο θα μετατραπεί σε εργαστήριο. Νέοι, δημιουργικοί και παθιασμένοι, επιδίδονται σε ένα ατέλειωτο brainstorming και παρουσιάζουν ιδέες ώστε να καλύψουν κενά της αγοράς.

Στην περίπτωση των 23χρονων φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, τον Θωμά Μπίκια, τον Ρόνι Λέσι και την Αγγελική Παπαθανασίου, η ιδέα για το Tremor FreeMe προέκυψε μέσα από ένα πρόβλημα υγείας με το οποίο ο Θωμάς ερχόταν καθημερινά σε επαφή, το Πάρκινσον του παππού του.

Πρόκειται λοιπόν για μια συσκευή που θα φοριέται στο χέρι -σαν ρολόι- και θα σταματάει το τρέμουλο βοηθώντας τους ασθενείς με Πάρκινσον, Ιδιοπαθή τρόμο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τρόμου (τρέμουλο), να αποκτήσουν ξανά καθημερινότητα και αυτοπεποίθηση. Τη μείωση του τρόμου την επιτυγχάνει καταλαβαίνοντας ποιος μυς ενεργοποιείται ακούσια, λόγω της πάθησης, και ενεργοποιώντας τον αντίθετο, παρέχοντας έτσι μια «αντικίνηση» που σταθεροποιεί το χέρι.

«Ζώντας με τον παππού έβλεπα πόσες πρακτικές δυσκολίες αντιμετώπιζε καθημερινά και πόσο τον επηρέαζε και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συναναστροφή μας με το εργαστήριο Βιοιατρικής τεχνολογίας του ΑΠΘ οδήγησαν στην έρευνα ενός τρόπου ώστε να βοηθήσουμε αυτούς του ανθρώπους και να προσφέρουμε, εάν γίνεται, μια λύση πέρα από τα ακριβά και με έντονες παρενέργειες φάρμακα και εγχειρήσεις. Έτσι, σταδιάκα και ύστερα από την επιβεβαίωση από τον καθηγητή μας, κ. Χατζιλεοντιάδη, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δουλέψει, οδηγηθήκαμε στο Tremor FreeMe» εξηγεί ο Θωμάς στην Athens Voice.

Η καινοτομία πάνω σε αυτό εντοπίζεται σε πολλά σημεία. Τα παιδιά προτείνουν μια ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα καθώς, πέρα από τη σταθεροποίηση του χεριού μέσω μιας συσκευής που θα είναι κομψή και δεν θα διακριτοποιεί τον ασθενή, έχουν αναπτύξει και μια εφαρμογή που επικοινωνεί μαζί της. Μέσω της εφαρμογής κάθε συσκευή προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή ξεχωριστά, μέσω μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας εξατομικευμένη φροντίδα που αυξάνει το ποσοστό μείωσης του τρόμου. Πόσο εύκολο όμως είναι να αναπτυχθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;



Με βάση τον Θωμά, τα ελληνικά πανεπιστήμια παρέχουν πολύ υψηλό γνωστικό επίπεδο που σου επιτρέπει και να συλλάβεις και να υλοποιήσεις κάποια ιδέα. «Οι δυσκολίες όμως που υπάρχουν είναι πολλές, κυρίως προκύπτουν από οικονομικούς, συμβουλευτικούς, γραφειοκρατικούς παράγοντες, και τις συναντάς όταν φτάνεις στο σημείο να θες να βγάλεις την ιδέα σου στην αγορά. Δυστυχώς η οικονομία της Ελλάδας δεν διευκολύνει την κατάσταση, ωστόσο αυτό δεν πιστεύω ότι είναι απαγορευτικό καθώς όλα αντιμετωπίζονται δουλεύοντας πολλές ώρες και ζητώντας βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους».

Το ξεκίνημα, εκ των πραγμάτων, δεν είναι ποτέ εύκολο αλλά η αφοσίωση στο όραμα και το κίνητρο για δημιουργία είναι ένα καλό σημάδι ότι υπάρχει προοπτική. Άλλωστε η καθημερινότητα στην Ελλάδα, όπως είναι δομημένη το 2018, δείχνει ότι ακόμα και μέσα στην κρίση μια πρωτότυπη ιδέα μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο αλλά και να εξελιχθεί σε επικερδή επιχείρηση. «Για μένα, σαν μηχανικός, το “επιχειρώ” σημαίνει ότι μια πολύ καλή ιδέα που σκέφτηκα και έφτιαξα μπορεί να φύγει από το εργαστήριο και να φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους. Κι αυτός είναι και ο στόχος για τη συσκευή που αναπτύσσουμε. Να μπορέσει δηλαδή να εξυπηρετήσει όσους περισσότερους την έχουν ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Πάρκινσον, ένα λεπτό θέμα όπως όλα τα προβλήματα υγείας εξάλλου, που κατά καιρούς έχει αποτελέσει ταμπού και επηρεάζει πολύ τους ασθενείς ψυχολογικά. «Κάποια συμπτώματα όπως π.χ. η δυσκολία στο βάδισμα ή στην ομιλία και το τρέμουλο στο χέρι είναι αυτά που κακώς αποξενώνουν τον μέσο άνθρωπο που δεν ξέρει από τι προέρχονται, από τον ασθενή» μας λέει ο Θωμάς.

Αυτή τη στιγμή η συσκευή βρίσκεται σε στάδιο εργαστηριακού πρωτοτύπου που έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και έχει θετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η δουλειά για την ολοκλήρωση της τεχνολογίας και τη δημιουργία προϊόντος που θα μπορεί να φτάσει στον ασθενή το συντομότερο δυνατό. Η ομάδα συνεργάζεται με δύο γιατρούς σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει και την τεχνολογική υποστήριξη του εργαστήριου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ.
Χάρη στον παππού, τα παιδιά κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό καινοτομίας Cosmote Hackathon 2018 και πρόσφατα επιλέχτηκαν στο OK!Thess, ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στη Θεσσαλονίκη για εκπαίδευση και mentoring.

Πηγή on-news.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....