Διυλιστήριο: 09/13/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γερμανία έθεσε εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν. Κλείνει τα σύνορα προς Αυστρία

Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε πριν από λίγη ώρα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Με αυτό τον τρόπο αναστέλλεται προσωρινά η ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη. Μέσα σε δύο εβδομάδες 63.000 πρόσφυγες έφθασαν στο Μόναχο, από τους οποίους περίπου 13.000 μόνο χθες.


"Αυτή τη στιγμή η Γερμανία επαναφέρει προσωρινά τους μεθοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα (της ΕΕ). Το επίκεντρο (των ελέγχων) θα είναι αρχικά τα σύνορα με την Αυστρία", είπε ο Γερμανός υπουργός Μεζιέρ, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

"Ο στόχος των μέτρων αυτών είναι να περιοριστεί η εισροή στη Γερμανία και να επανέλθουμε σε τακτικές διαδικασίες όταν μπαίνουν άνθρωποι στη χώρα" είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο και για λόγους ασφαλείας.

Την ανησυχία του για το μέλλον του συστήματος ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή τα δημοσιεύματα για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία.

"Μόλις μίλησα με την καγκελάριο Μέρκελ. Συμφωνούμε: για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ των χωρών-μελών, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης" έγραψε στο Twitter ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει ο ίδιος, σε συνεργασία με το Βερολίνο, για να προωθήσει την εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο προσωπάρχης του Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σέλμαϊρ, έγραψε στο Twitter: "Η ελεύθερη μετακίνηση (η ζώνη Σένγκεν) θα τεθεί σε κίνδυνο αν οι χώρες-μέλη της ΕΕ δεν συνεργαστούν γρήγορα και αλληλέγγυα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης".

Με άλλα μηνύματά του ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στις εκκλήσεις που έχει κάνει στους ηγέτες χωρών της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι αντιτίθενται στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός τους.

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να διακόψουν τη σιδηροδρομική σύνδεση της Γερμανίας με την Αυστρία, ανακοίνωσαν και οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι


Μια εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας ÖBB είπε ότι η Γερμανία σταματά τα τρένα που κατευθύνονται στο έδαφός από την Αυστρία. Προς το παρόν είναι ασαφές αν διακόπτονται τα δρομολόγια και από την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή των τρένων που αναχωρούν από τη Γερμανία με προορισμό την Αυστρία.

Λίγο νωρίτερα, το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο APA είχε μεταδώσει ότι διακόπτονται τα δρομολόγια από Γερμανία προς Αυστρία από τις 18.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απόφαση αυτή συμπίπτει με την πληροφορία που μετέδωσαν πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ξαναρχίζουν οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σομπότκα, δήλωσε πως η χώρα του θα απορρίψει σθεναρά οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατανομή συνολικά 160.000 προσφύγων στις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία τάσσονται κατά της πρότασης.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Σομπότκα επανέλαβε τη θέση του λέγοντας: "Νομίζω πως είναι αδύνατο να υποχωρήσουμε, η θέση μας είναι σθεναρή και τα επιχειρήματά μας ισχυρά".

Πρόσθεσε πως η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει σε εθελοντική βάση και θα δεχθεί συνολικά 1.500 αιτούντες άσυλο τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το Radio Praha.

Επίσης, και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα του θα εκφράσει την αντίθεσή της στις ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, όπως επιθυμούν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των "28" που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

"Εάν εγκριθούν οι ποσοστώσεις, θα λάβουμε μια ουσιαστική και σαφή θέση. Θα κάνουμε για πάντα για να πείσουμε την Ευρώπη ότι οι ποσοστώσεις δεν έχουν νόημα", είπε ο Φίτσο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη λήψη απόφασης για τις ποσοστώσεις παρά την αντίθεση που έχουν εκφράσει ήδη οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία) θα αποτελούσε "παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων περί λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σύμφωνα με τον Φίτσο "οι ποσοστώσεις δεν αποτελούν παρά μόνο ένα προκάλυμμα" και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να μιλήσει για τα αίτια της μετανάστευσης. "Κανείς δεν θέλει να ακούσει να μιλάνε για τους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια και δεν θέλει να μιλήσει για το τι συμβαίνει στη Συρία και τη Λιβύη. Δεν θέλουν να μιλήσουν για το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες εντός της ΕΕ που στηρίζουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία", κατέληξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
Σουηδία: Μεγάλη διαδήλωση στο Μάλμε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν άλλωστε σήμερα στο Μάλμε της νότιας Σουηδίας, για να "Καλωσορίσουν τους Πρόσφυγες" και να ζητήσουν να εφαρμοστεί μια πιο γενναιόδωρη πολιτική όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν 4.000-5.000 άνθρωποι.

Σε μια σελίδα του Facebook ωστόσο περίπου 13.000 χρήστες είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διαδήλωση αυτή που οργανώθηκε από τους Νέους Οικολόγους και άλλα 40 κινήματα.

"Υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, αυτό μας χαροποιεί και μας κάνει υπερήφανους. Οι άνθρωποι κινητοποιούνται για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και το βλέπετε τώρα" είπε ένας εκπρόσωπος των Νέων Οικολόγων, ο Μάλτε Ρόος. "Ελπίζουμε ότι η διαδήλωση αυτή θα βοηθήσει ώστε να ασκηθεί πίεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς να δημιουργήσουν περισσότερες νόμιμες διόδους" για την άφιξη προσφύγων στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Στοκχόλμη και άλλοι 30.000 στην Κοπεγχάγη της Δανίας υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Το Μάλμε, η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας με πληθυσμό 320.000 κατοίκους, είναι η κύρια πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες στη χώρα. Πολλοί πάντως επιλέγουν να μην μείνουν εκεί αλλά να συνεχίσουν για να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές.

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε τι διαφέρει το αγγλικό από το ευρωπαϊκό Δίκαιο

Αυτό που είναι θετικό στο νέο Μνημόνιο είναι ότι φύγαμε από το αγγλικό και πήγαμε στο ευρωπαικό δίκαιο. Αλλά ποια είναι η διαφορά τους ;

Ηδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αν πράγματι είναι προς όφελος της χώρας ή αν, όπως έχει ήδη υπονοήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, γράφοντας «έχουν το θράσος να μιλούν για τις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις και το αγγλικό Δίκαιο!», τελικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Τον βασικό κορμό της λύσης στον παραπάνω γρίφο θα τον αναζητήσουμε από την αρχή: Το αγγλικό Δίκαιο δέχεται αυτό που ονομάζουν «εμπράγματες δεσμεύσεις». Δηλαδή, αποπληρωμή σε «είδος».

Με απλά λόγια, αν μια χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και έχει βάλει εγγύηση τον εθνικό της πλούτο, σύμφωνα με το αγγλικό Δίκαιο, αυτή δεσμεύεται. Ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό δεν δέχεται καν μια τέτοια συνθήκη, καθώς οι εμπράγματες δεσμεύσεις δεν είναι αποδεκτές.

Επίσης, πέραν του ότι το αγγλικό Δίκαιο λειτουργεί πάντα υπέρ του δανειστή, η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 ήταν γεμάτη με όρους που ίσχυαν μόνο για τον οφειλέτη, ενώ δεν προβλέπονταν αντίστοιχοι και για τον δανειστή.

«Αν ο δανειστής, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του οφειλέτη, αξιώσει μεγαλύτερο τόκο από εκείνον που ισχύει στις συναλλαγές, δεν μπορεί, σύμφωνα με το αγγλικό Δίκαιο, ο οφειλέτης να ζητήσει τη μείωσή του. Επιπλέον, ενώ, σύμφωνα με το Δίκαιο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει τη μείωση του χρέους κατά το ποσό που είναι “επαχθές”, στο αγγλικό Δίκαιο δεν του αναγνωρίζεται καν αυτό το δικαίωμα» είχε δηλώσει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης πριν από ένα χρόνο.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως:

● Η ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού Δικαίου στο εθνικό Δίκαιο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα δράσης, τον οποίο παρακολουθεί, συντονίζει και εποπτεύει η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

● Στο κλασικό διεθνές Δίκαιο, όταν γίνεται παραπομπή σε διεθνή σύμβαση, πρέπει να αναφέρονται και οι διατάξεις με τις οποίες αυτή έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο.

● Το ευρωπαϊκό Δίκαιο συνιστά υπερεθνικό και όχι διεθνές Δίκαιο strictο sensu (με τη στενή έννοια).

Από την άλλη, καθώς η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ESM - European Social Fund), τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, καθώς περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις περνούν άμεσα στον έλεγχο του Μηχανισμού.

Τι σημαίνει ΕΜΣ:

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δημιουργήθηκε από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ. Είναι, δηλαδή, καθαρό δημιούργημα της ευρωζώνης.

- Στις 25 Μαρτίου 2011 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τροποποιώντας το άρθρο 136 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσέθεσε τα εξής: «Η παροχή τυχόν απαιτούμενης χρηματοπιστωτικής συνδρομής δυνάμει του Μηχανισμού θα υπόκειται σε αυστηρούς όρους».

Τονίζει μάλιστα: «Η αυστηρή τήρηση του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ενοποιημένης μακροοικονομικής εποπτείας, ιδιαίτερα του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, του πλαισίου μακροοικονομικών ανισορροπιών και των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας έναντι καταστάσεων κρίσης εμπιστοσύνης που επηρεάζουν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χώρα μας, που κατά κοινή, ευρωπαϊκή ομολογία, βρίσκεται σε κατάσταση «κρίσης που επηρεάζει τη σταθερότητα του ευρώ».

- Ολα τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ πρέπει να γίνονται και μέλη του ΕΜΣ.

- Στην ίδια τη συνθήκη ίδρυσης του ΕΜΣ αναφέρεται ρητά: «Ο ΕΜΣ θα συνεργάζεται πολύ στενά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή στήριξης σταθερότητας. Η ενεργός συμμετοχή του ΔΝΤ θα επιδιώκεται, τόσο σε τεχνικό όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο.

Τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν χρηματοπιστωτική συνδρομή από τον ΕΜΣ αναμένεται να απευθύνουν, εφόσον είναι δυνατόν, ανάλογο αίτημα και στο ΔΝΤ». Ακριβώς ό,τι έχει γίνει και με μας, δηλαδή. Και εφόσον ανήκουμε στη ζώνη του ευρώ, όλα τα παραπάνω ήταν αναμενόμενα και μη ανακλητά.

- Το διοικητικό συμβούλιο του Μηχανισμού απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα και έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα:

α) Να αποκτά και να διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία.

β) Να συμβάλλεται.

γ) Να είναι διάδικος.

δ) Να συνάπτει συμφωνία και/ή πρωτόκολλα για την έδρα, όποτε είναι αναγκαίο, για την εξασφάλιση της αναγνώρισης και της επιβολής του νομικού καθεστώτος και των προνομίων και ασυλιών του.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 8, της Συνθήκης Ιδρυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο ίδιος, η περιουσία και οι χρηματοδοτικοί του πόροι «δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως». Τέλος, τα επιλεκτικά στελέχη, καθώς και το προσωπικό του «τυγχάνουν ασυλίας έναντι δικαστικών διώξεων».


«Προνομιούχος δανειστής» ο ESM

«Ο όρος “διεθνές ευρωπαϊκό Δίκαιο” επιστημονικά δεν υφίσταται. Ο επιστημονικά δόκιμος όρος είναι ο όρος “ευρωπαϊκό” και, κατά νομική ακριβολογία, “ενωσιακό” Δίκαιο. O ESM είναι διακυβερνητική οργάνωση διεπόμενη από το δημόσιο διεθνές Δίκαιο.

Η διεθνής συνθήκη, διά της οποίας συνεστήθη ο ESM, υπογράφηκε το 2012 και τυπικά ενεργοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 μετά την κύρωση της σχετικής συνθήκης από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Ο ESM έχει ούτως ή άλλως όσον αφορά τα χορηγούμενα από αυτόν δάνεια καθεστώς προνομιούχου δανειστή (preferred creditor status), ήτοι καθεστώς παραπλήσιο με αυτό που διέπει τα χορηγούμενα από το ΔΝΤ δάνεια.

Προφανώς επιστημονικά ακριβέστερες αξιολογήσεις σε σχέση με τα ζητήματα του εφαρμοστέου Δικαίου και τις εξ αυτού απορρέουσες νομικές και πολιτικές συνέπειες μπορεί να διατυπωθούν όταν δει το φως της δημοσιότητας το πλήρες, ακριβές κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας-ESM».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Κωνσταντοπούλου προτρέπει τους ''gay'' ...να περάσουν μέσα από την Βουλή

Να θυμηθούμε την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Κωνσταντοπούλου όταν συμμετείχε σε εκδηλώσεις των gay pride.

Οι θέσεις της είναι ότι πρέπει να ''συζητηθεί΄΄ το σύμφωνο συμβίωσης και ο πολιτικός γάμος και προτρέπει, προς έκπληξή μας η πορεία των gay pride να περάσει και μέσα από την Βουλή.

Λυπούμαστε που η Πρόεδρος της Βουλής γκρεμίζει με τις θέσεις, το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας που είναι η οικογένεια, το οποίο χάρις σε αυτό το κύτταρο καταφέραμε να έχουμε επιζήσει τόσο καιρό από την λαίλαπα των μνημονίων. Ελπίζουμε να μην ενστερνίζεται και τις θέσεις του Κίσσινγκερ ότι για να κτυπήσεις τον Ελληνικό λαό πρέπει να σπάσεις την την ελληνική οικογένεια την σύνδεσή του με την Πατρίδα και την Θρησκεία. Λυπούμαστε που η κύρια με τις θέσεις βασικά υποστηρίζει έμπρακτα τις θέσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων  




http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Φαλτσιανί καταθέτει για τη "λίστα Λαγκάρντ"

Κατάθεση από τον πρώην υπάλληλο της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέτες της τράπεζας που στην χώρα μας αποκαλούνται "λίστα Λαγκάρντ" λαμβάνουν στο Παρίσι τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Οι τέσσερις Εισαγγελείς ταξίδεψαν στο Παρίσι μετά από ραντεβού που κλείστηκε με τον κ. Φαλτσιανί κάτω από απόλυτη μυστικότητα προκειμένου ο άλλοτε υπάλληλος της HSBC να δώσει με την κατάθεσή του στοιχεία για το ελληνικό σκέλος της λίστας καταθετών -πολλοί εκ των οποίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποδείχθηκαν φοροφυγάδες - τα οποία παραμένουν άγνωστα ή αδιευκρίνιστα για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η κατάθεση του κ. Φαλτσιανί ξεκίνησε από το πρωί ενώπιον των Εισαγγελέων , εκτός από τον κ. Ζαγοραίο που προΐσταται του κλιμακίου το οποίο αποτελείται από τους εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη.

Η ομάδα των Εισαγγελέων φέρεται να θέλει να λάβει από τον κρίσιμο μάρτυρα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποτιμηθούν , αξιολογηθούν και θα συσχετιστούν με άλλα στοιχεία που ήδη γνωρίζει η Δικαιοσύνη για τους Έλληνες καταθέτες της HSBC Γενεύης , ώστε να διαπιστώσουν αν προκύπτουν και για ποια πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα αξιόποινες πράξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από το καλοκαίρι είχαν περιέλθει στην Δικαιοσύνη στοιχεία για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με τα στοιχεία της "λίστας Λαγκάρντ" η οποία έχει στο ενεργητικό της πράξεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας , φέρεται να αντέγραψε από το 2006 έως το 2008 ηλεκτρονικά αρχεία για περίπου 24 χιλιάδες πελατών της HSBC. Τα στοιχεία αυτά επιχείρησε να πουλήσει σε διάφορες χώρες που ενδιαφέρονταν να εντοπίσουν φοροφυγάδες υπηκόους του. Οι γερμανικές αρχές μάλιστα φαίνεται πως πράγματι πλήρωσαν για να παραλάβουν τα στοιχεία Φαλτσιανί για φορολογούμενους που έκρυβαν στην Ελβετική τράπεζα αδήλωτα ποσά. Ο άλλοτε υπάλληλος της τράπεζας τελικώς παρέδωσε , καθώς είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης από τις Ελβετικές αρχές, το υποκλαπέν υλικό στις γαλλικές αρχές .Το υλικό ελληνικού ενδιαφέροντος είχε αποσταλεί στην Ελλάδα όταν υπουργός Οικονομικών στην Γαλλία ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φαλτσιανί φέρεται να είναι απόλυτα συνεργάσιμος με τους Έλληνες εισαγγελείς πρόθυμος να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να συνδράμει το έργο των δικαστικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το απόλυτο σαρδάμ Μεϊμαράκη ...Έλληνες της Διαφθοράς



Πρέπει να ειναι το απόλυτο σαρδάμ της προεκλογικής περιόδου…

πριν λίγα λεπτά, απο το βήμα της ΔΕΘ, ο Β. Μεϊμαράκης…



απηύθυνε πρόσκληση προς τους Έλληνες της Διασπορας..

αποκαλώντας τους ‘Ελληνες της Διαφθοράς!

Τι να σκεφτόταν άραγε…



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σκέπτεστε να ψηφίσετε Ποτάμι ; Δείτε 17 λόγους για να το ξανασκεφτείτε


1. Γιατί είναι καλός στα παζάρια ... για αυτό είπε πάση θυσία στο ευρώ

2. Γιατί πιστεύει πως θα σώσει την χώρα

3. Γιατί χρηματοδοτείται από ξένους παράγοντες

4. Γιατί δεν θέλει αυξήσεις στους μισθούς για να μην καταναλώνουμε

5. Γιατί θέλει να ελαχιστοποιήσει το κόστος του εργαζόμενου για τον εργοδότη

6. Γιατί λέει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε τους δημοσιογράφους

7. Γιατί έχει εθνικές θέσεις

..... για την ονομασία των Σκοπίων

..... εγείρει το θέμα για ανεξάρτητες μουσουλμανικές περιοχές στην Θράκη

8. Γιατί είναι σταθερό σε αυτά που υπόσχεται

9. Γιατί έχει ικανά στελέχη ....

10. Γιατί δεν κρύβονται από πίσω του επιχειρηματικά συμφέροντα

11. Γιατί αναρωτιέται συνεχώς γιατί δεν τον ακούν .....αφού τα ξέρει όλα

12. Γιατί δεν θα στήριζε την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αλλά θα ψήφιζε για Πρόεδρο Δημοκρατίας για να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση
13. Θεωροί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ακροδεξιό κόμμα και ενοχλούνται οι Ευρωπαίοι αλλά δεν ενοχλούνται για Γεωργιάδη Βορίδη Πλέυρη

14. Γιατί ανήκει σε ένα club ανθρώπων που πιστεύουν στην Γερμανία

15. Γιατί τον υποστηρίζει ο Σούλτς, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και όλη η παρέα

16. Γιατί βρήκε την λύση του προβλήματος για τους πρόσφυγες ....θα τους δίνουμε σωσίβια

17. Γιατί είχε ικανούς βουλευτές με θέσεις και προτάσεις

...... η Μάρκου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί

...... η Λυμπεράκη (γένος Μητσοτάκη) εξηγεί ότι είναι καλύτερο να γίνουν πλειστηριασμοί αλλά να μην τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....