Διυλιστήριο: 08/01/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η Άντζελα Γκερέκου νέα πρόεδρος του ΕΟΤ

Η Άντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει νέα πρόεδρος του ΕΟΤ, όπως ανακοίνωσε επισήμως το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμη ένα πρόσωπο προερχόμενο απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προτού μεταπηδήσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον Γενάρη του 2015, επιστρατεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο λόγος για την Άντζελα Γκερέκου που, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΟΤ.

Η θέση έμεινε κενή πριν από λίγες ημέρες καθώς ο πρώην πρόεδρος Χαράλαμπος Καρίμαλης παραιτήθηκεμετά τις αποκαλύψεις της Εφ.Συν. για τις φιλοχουντικές απόψεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη.

«Πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου, της οποίας η εμπειρία και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η κ. Γκερέκου είχε διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.


Τις εποχές που δεν μας ενοχλούσε το τσιγάρο

Πηγή: www.efsyn.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν ο Άδωνης «κυνηγούσε» την Γιάννα Αγγελοπούλου για τα εκατομμύρια του «Αθήνα 2004»



Με λαϊκίστικες φανφάρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακηρύξει ως έτος εθνικής γιορτής το 2021, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τοποθέτησε ως επικεφαλής της Επιτροπής εκδηλώσεων την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Δεν ξέρουμε όμως αν ρώτησε γι’ αυτή του την απόφαση τον αντιπρόεδρο της παράταξής του, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προ ετών εξαπέλυε μύδρους και κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί όπου καταγράφεται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης να καταγγέλλει την Γιάννα Αγγελοπούλου για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και αδιαφανείς πρακτικές στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.




Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2013 ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Προς τους αξιότιμους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Οικονομικών.

Θέμα: «Μη Δημοσιοποίηση Καταστάσεων και Αναλυτικών Πινάκων για την Οικονομική Διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του 2004»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κα Γιάννα Αγγελόπουλου κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με το οποίο επαίρεται για τη Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως, πολλά έχουν ακουσθεί και έχουν δημοσιευθεί για την οικονομική διαχείριση στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» χωρίς ακόμη και σήμερα έχουν υπάρξει αναλυτικές καταστάσεις και πίνακες που αναφέρουν τι ποσά και σε τι θέματα έχουν δαπανηθεί.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Έχει πραγματοποιηθεί επίσημος έλεγχος και δημοσιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου των Οικονομικών για τα ποσά που δαπανήθηκαν και με ποιές διαδικασίες από την Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004;

2. Αληθεύει ο απολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 εμφανίστηκε πλεονασματικός κατά 7 εκατομμύρια ευρώ αλλά όμως από τα συνολικά έξοδα των 2.271 εκατομμυρίων ευρώ αφαιρέθηκαν 462,7 εκατομμύρια ευρώ που καταγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό, ως επιχορηγήσεις;

3. Υπήρξε πόρισμα ελέγχου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;

4. Γιατί ο Οργανισμός «Αθήνα 2004» δεν εποπτευόταν και δεν είχε χρηματοδοτηθεί από την Γ.Γ.Α.;

5. Αν δεχτούμε ότι τα έσοδα του Οργανισμού «Αθήνα 2004» κάλυψαν τις δαπάνες του, πλην των 462,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρεώθηκαν στον προϋπολογισμό, τότε συμπεραίνουμε ότι ο «Αθήνα 2004» είχε έλλειμμα 455 εκ. Ευρώ, τουλάχιστον. Τότε για ποιο λόγο μέχρι σήμερ αδεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα αυτά, αφού δεν υπάρχει καμία λίστα με καταγεγραμμένες δαπάνες και έσοδα;

6. Αληθεύει ότι έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία στον Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Τύπο από Τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή που αναφέρουν ότι μόνο για το έτος 2000 ο Οργανισμός «Αθήνα 2004» δαπάνησε 2 δις. δρχ. σε δεξιώσεις και ενοικιάσεις οχημάτων και μάλιστα με απευθείας ανάθεση;

7. Ως προς τις αμοιβές των ατόμων που πλαισίωναν τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» για ποιο λόγο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματά τους, τα καθήκοντα που είχαν αλλά και το έργο που επιτελούσαν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις, Β’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία»

«Δεν έχει πλάκα που η Αγγελοπούλου δηλώνει αντισυστημική;»

Βέβαια το μένος του Άδωνη Γεωργιάδη με την κ. Αγγελοπούλου δεν μπορούσε να «καταπνιγεί» από μία ερώτηση στη Βουλή… έτσι, έναν χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2014, ο τότε βουλευτής της ΝΔ είχε σχολιάσει δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου περί «αντισυστημικότητας».

«Δεν έχει πλάκα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αντισυστημική; Ότι ένας άνθρωπος που είναι δισεκατομμυριούχος και ζει τη μισή ζωή του στο Γκστάαντ και την άλλη μισή στον Πύργο στο Λονδίνο, και στο ενδιάμεσο κάνει μια βόλτα στην Αράχωβα για να ξεσκάσει, δηλώνει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα γιατί δεν τον φοβάται και δηλώνει αντισυστημική;» δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM.

«Απ' ό,τι μαθαίνω, ο γιος της κάνει μεγάλη εκστρατεία στο Χάρβαρντ, με διάφορα άλλα φτωχόπαιδα των λαϊκών συνοικιών. Μάχονται για το κατώτατο εισόδημα και τη φτώχεια, σκληρά. Έχουν ταράξει το αμερικανικό κατεστημένο αυτοί οι αντισυστημικοί!» συνέχισε απτόητος.

«Είναι ένα πρόσωπο που θέλει να παίζει στο νέο σκηνικό, διότι όταν έχεις δηλώσει πριν από τις εκλογές ότι θα ψηφίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκάς σε κάποιου είδους πρόσβαση. Είναι, όμως, μια εικόνα Πιραντέλο. Ξεπερνά τον Ιονέσκο και είναι Μίστερ Μπιν... Ολα μαζί, είναι πέραν των ορίων!» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Και μετά από όλα αυτά η απορία είναι εύλογη και την εκφράζουμε ξανά; Τον ρώτησε τον Άδωνη Γεωργιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όχι;



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της φιέστας για τα 200 χρόνια από το 1821

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Θα προτιμούσα για τα 200 χρόνια από την επέτειο του 1821, να μην αναλωθούμε σε φιέστες. Ήλπιζα πως τα χρήματα θα πήγαιναν ώστε τα παιδιά μας αλλά και οι μεγαλύτεροι να μάθουν την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, να μάθουν τον ρόλο που έπαιξαν οι φίλιες χώρες, ποια είναι η εισβολή του Αττιλα στην Κύπρο, ποιοι είναι οι γείτονες μας Τούρκοι οθωμανοί και ίσως αυτά τα χρήματα να δίνονταν σε κάποια μουσεία ανάδειξης της Επαναστάσης. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αναλωνόμαστε σε φιέστες. Δυστυχώς θα χαλάσουμε πολλά λεφτά για το θεαθήναι. Και φυσικά κάποιοι πάλι θα έχουν τα δωράκια τους και φυσικά πάλι θα πέσουν οι αναμενόμενες μίζες. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο ...'' 

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός αναθέτοντας στη Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Η κ. Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καραμανλής: «Αποβράσματα της κοινωνίας όποιοι χρησιμοποιούν τσάμπα τα ΜΜΜ»



Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η δήλωση του Κώστας Καραμανλή οτι όσοι χρησιμοποιούν τσάμπα τα ΜΜΜ θα πρέπει να νιώθουν αποβράσματα της κοινωνίας.

Σε μία δήλωση που σίγουρα προκαλεί αντιδράσεις για το ύφος της, προέβη ο Κώστας Καραμανλής...

Ο Υπουργός Μεταφορών, φιλοξενήθηκε την Τρίτη το πρωί στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αυτούς που χρησιμοποιούν χωρίς εισιτήριο τα ΜΜΜ.

Αυτούς του χαρακτήρισε «αποβράσματα της κοινωνίας», λέγοντας πως «θα διοργανώσει και καμπάνια προκειμένου να νιώσουν έτσι».


Ακούστε το συγκεκριμένο κομμάτι στο 15:34 του video:


Βέβαια, ο κ. Καραμανλής ίσως θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο πως ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο, δεν το κάνει από άποψη ή επειδή του αρέσει να ρισκάρει να τον πιάσει κάποιος ελεγκτής, αλλά επειδή με τους μισθούς και την ανεργία που υπάρχει στην χώρα να μην έχει να διαθέσει το ποσό των 1,4 ευρώ για κάθε διαδρομή.

Πηγή www.gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....