Διυλιστήριο: 05/05/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Δίκη Siemens: “Δείχνει” την κυβέρνηση Σημίτη ο Βουρλούμης

«Η απόφαση για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΕ και Siemens ελήφθη το 1997 από το τότε Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ)»

Από την πρώτη κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ελήφθη η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, είπε ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Βουρλούμης.
«Η απόφαση για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΕ και Siemens ελήφθη το 1997 από το τότε Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ)», είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού την περίοδο 2004-2010 που σήμερα (5/5/2017) συνέχισε την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της σύμβασης «8002».
Όπως είπε ο μάρτυρας: «Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ.
Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση.
Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του».
Ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος σε πολλές ερωτήσεις απαντούσε «δεν γνωρίζω» ή «αυτά συνέβησαν πριν από εμένα» επανέλαβε στο δικαστήριο πως η επίδικη συμφωνία με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, υπεγράφη τη δεδομένη στιγμή «γιατί επιτρεπόταν η απευθείας ανάθεση ενώ στη συνέχεια το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη συμφωνία «ήταν μεγάλη και οικονομικά και τεχνολογικά για τον ΟΤΕ καθώς η προμήθεια εξοπλισμού καθορίζει την πορεία μιας εταιρείας στο μέλλον» ενώ τόνισε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε έντονος ανταγωνισμός γιατί άνοιγαν οι επικοινωνίες.
Κατά την εξέταση του από συνηγόρους υπεράσπισης ο κ. Βουρλούμης είπε πως ουδέποτε επιχείρησε κάποιος να τον επηρεάσει σε ζητήματα προμηθειών του οργανισμού και συμπλήρωσε πως όταν κάποιος είναι επικεφαλής του ΟΤΕ «μπορεί να τον πάρει ένας υπουργός και να του πει κάτι».
Όπως κατέθεσε ο κ. Βουρλούμης όσο είχε τον έλεγχο του ΟΤΕ «είχαμε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών για διάφορα θέματα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπουργός Μεταφορών μου ζήτησε να παραιτηθώ και εγώ αρνήθηκα».

Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άγγελος Βώρος ο υπάλληλος που γλίτωσε τον ΟΑΕΔ από 903.913 ευρώΜε πρωτοβουλία του αναβάθμισε τη μηχανογράφηση του οργανισμού υποσκελίζοντας τη γραφειοκρατία

Αγνοώντας τη γραφειοκρατία και τον δυσκίνητο μηχανισμό του Δημοσίου, ένας εργαζόμενος του ΟΑΕΔ, με δική του πρωτοβουλία, κατάφερε να αναβαθμίσει τη μηχανογράφηση του οργανισμού εξοικονομώντας περίπου 1.000.000 ευρώ από τις ετήσιες δαπάνες!

Πρόκειται για τον Αγγελο Βώρο, ο οποίος εργάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και κατάφερε να αναβαθμίσει τον τρόπο σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL / VDSL IP VPN) όλων των υπηρεσιών του οργανισμού με συνολική εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΔ ύψους 903.913 ευρώ. Οι μειώσεις άρχισαν σταδιακά να αποτυπώνονται και στον μηνιαίο ενιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών δαπανών του ΟΑΕΔ από τον Οκτώβριο 2016 και μετά.

Για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη αναβάθμιση και να υπάρξει η παραπάνω σημαντική ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης, χρειάστηκε η συνδρομή εργαζομένων του ΟΑΕΔ από τα γραφεία Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων και από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την επιτυχή υλοποίηση της πρώτης εκ των δύο μελετών - προτάσεων που υποβλήθηκαν στη διοίκηση ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου ΟΑΕΔ. Η δεύτερη μελέτη-πρόταση, που αφορούσε την αναβάθμιση των συνδέσεων των επτά Περιφερειακών Διευθύνσεων ΟΑΕΔ με αξιοποίηση του Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ, έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2016.

Ενδεικτικά αναφέρεται στη δημιουργία νέας αυτόνομης σύνδεσης σε κάθε υπηρεσία ανεξαρτήτως συστέγασης, στην αναβάθμιση της κεντρικής γραμμής δικτύου σύνδεσης της διοίκησης στο δίκτυο ΟΑΕΔ στα 200 Mbps, αντί για 150 Mbps που είχε αρχικά προταθεί, και τη διατήρηση τελικά των παλιών μισθωμένων κυκλωμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων (μόνο), λόγω της αποκλειστικής χρήσης της νέας διασύνδεσης μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ για τις ανάγκες του νέου Call Center ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να στηριχθεί αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει και να απαλλαγεί από συνεργασίες που απομυζούν τον ΟΑΕΔ και δημιουργούν πολυποίκιλα προβλήματα.

Καλεί δε τη διοίκηση να επιβραβεύσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η ομοσπονδία δεν παραλείπει δε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους που συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί διώκεται ο γ. διευθυντής της Ν.Δ.Ο πρώην διευθ. σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης κατηγορείται ότι έκανε στραβά μάτια σε υπεξαίρεση 1.000.000

Στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς βρίσκεται ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που περιγράφει βαριά αδικήματα για τον νυν γενικό διευθυντή της Ν.Δ. και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με την υπόθεση ζημίας άνω του 1.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι προκλήθηκε από την υπεξαίρεση χρημάτων από τη διακίνηση εισιτηρίων το 2015.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ήδη ασκήθηκαν διώξεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες θα προσωποποιηθούν (με τη σύνταξη κατηγορητηρίων) από τον ανακριτή κατά 12 στελεχών των σταθερών συγκοινωνιών.

10+1 στελέχη

Αυτοί που θα κληθούν ως κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ επί κυβέρνησης Σαμαρά Ν. Παπαθανάσης, ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γ. Θωμόπουλος και ακόμα 10 στελέχη του οργανισμού. Η τότε διοίκηση κατηγορείται ουσιαστικά ότι έκανε τα στραβά μάτια όταν μια ομάδα υπαλλήλων του τομέα καταμέτρησης αφαιρούσε εισπράξεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς ύστερα από έρευνα -στηρίχθηκε στην έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας Μάνης Παπασπύρου- άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και των καρτών, και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για το 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Η νυν διευθύνων σύμβουλος φέρεται από τις εισαγγελικές Αρχές ότι αποδέχτηκε το γεγονός πως οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι προκάλεσαν έρευνα και πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις... 16.000 ευρώ, επιχειρώντας προφανώς, κατά τις Αρχές, να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Ακολούθησε όμως δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στέλεχος της ΝΔ συνελήφθη για τον βιασμό της ανάπηρης ανιψιάς τουΑποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του βιασμού μιας κοπέλας με αναπηρία από τον θείο της, ο οποίος τυγχάνει στέλεχος της ΝΔ στις περιοχή των Αχαρνών. Ο, υπεράνω πάσης υποψίας άνδρας, συνελήφθη σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου στο σπίτι του στις Αχαρνές, όταν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και πριν από δύο ημέρες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν τα Μέσα της περιοχής, ο θείος και στέλεχος της ΝΔ, εμφανίζεται να βίαζε την ανιψιά του κατ’ εξακολούθηση επί περίπου δύο χρόνια, ενώ οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του, έπειτα από καταγγελίες γειτόνων οι οποίοι είχαν ενημερώσει πως άκουγαν φωνές και κλάματα από το σπίτι. Της σύλληψης του στελέχους της ΝΔ είχε προηγηθεί οργανωμένη και συστηματική παρακολούθησή του.

Πέραν της αποτρόπαιας πράξης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μέχρι σήμερα, έξι ημέρες μετά τη σύλληψη του δράστη, δεν έχει δοθεί εντολή δημοσιοποίησης των στοιχείων του όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της μη έκδοσης απόφασης δημοσιοποίησης των στοιχείων από την αρμόδια Εισαγγελία, είναι η καθυστέρηση αποστολής σχετικού αιτήματος από την Ασφάλεια. Το αίτημα, όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr εστάλη σήμερα το πρωί και ως εκ τούτου αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, ίσως και εντός της ημέρας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δονούσα: Εγκαίνια νηπιαγωγείου που έχτισε η ΜΟΜΑΤο νηπιαγωγείο στη Δονούσα εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος στους τοπικούς φορείς στις 11 Δεκεμβρίου 2015, οπότε είχε επισκεφθεί τα νησιά της άγονης γραμμής - Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασιά, Ανάφη και Δονούσα - ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Το νηπιαγωγείο κατασκεύασε η διακλαδική διοίκηση κατασκευής έργων ειδικού σκοπού ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ).

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του νησιού, ο κ. Καμμένος παρατήρησε: «Δεν κάνουν μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις εθνικό έργο, εθνικό έργο κάνετε κι εσείς που κατοικείτε στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά που δεν παρέχουν όλα εκείνα που μπορεί κανείς να έχει σε μία μεγάλη πόλη. Η παραμονή σας στο νησί, οι γεννήσεις των παιδιών, είναι ένα μήνυμα ότι το Αιγαίο, τα νησιά μας που κατοικούνται χιλιάδες χρόνια, δεν θα εγκαταλειφθούν ποτέ».

«Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο περισσότερο μας φοβούνται, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και την ιστορία μας. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα και σε κανέναν» διεμήνυσε ο Π. Καμμένος.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε την Αμοργό όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ν. Φωστιέρη και τοπικούς φορείς.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σόιμπλε «κόβει» κάθε κουβέντα για το ελληνικό χρέος - Άμεση αντίδραση από το ΔΝΤΑπέρριψε κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Δεν γίνεται προετοιμασία για καμιά ελάφρυνση χρέους», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε γραπτή δήλωσή του η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι μεταρρυθμίσεις στην εφαρμογή των οποίων συμφώνησε η Ελλάδα θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους της.

«Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μια σαφή συμφωνία (η οποία συμπεριλαμβάνεται) στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα γίνει μια εκτίμηση για το εάν είναι αναγκαία τα όποια μέτρα για το χρέος. Αυτό ισχύει ακόμη», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Με την ανακοίνωση αυτή, το υπουργείο διέψευσε δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας προετοιμάζουν ένα πακέτο ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα.

Τι έλεγε το δημοσίευμα της Handelsblatt


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο με μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης χρέους, το οποίο θα σταλεί στο Eurogroup για περαιτέρω συζήτηση.

Βασικό στοιχείο της πρότασης είναι μια ανταλλαγή χρέους στην οποία ο ESM, θα αγοράσει 13 δισ. ευρώ σε δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα που λήγουν το 2019 ή και αργότερα, χρησιμοποιώντας πόρους από το πρόγραμμα διάσωσης. Το ESM θα προσφέρει χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες ωριμάνσεις, προσφέροντας στην Ελλάδα σημαντική ελάφρυνση.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν και άλλα μέτρα. Μια εναλλακτική είναι η επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 10 με 15 χρόνια. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, μέσω των κρατών μελών της ευρωζώνης, μπορούν επίσης να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη που έβγαλαν από τα ελληνικά ομόλογα.

Πηγές της Handelsblatt ανέφεραν πως στη συνάντηση του Συμβουλίου του ΔΝΤ την Τετάρτη, η επικεφαλής το Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα της Ελλάδας να διατηρήσει το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα για να λάβει μέρος το Ταμείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΔΝΤ εξετάζει να προσφέρει στην Ελλάδα πακέτο διάσωσης διάρκειας ενός έτους.


Άμεση αντίδραση από τον Υφυπουργό Υποδομών - Μεταφορών και δικτύων 


Είναι προφανές πως οι Έλληνες βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Μαυραγάνης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι σε ένα υψηλό επίπεδο όπως ήταν πάντα την 7ετία των μνημονίων ενώ υπογράμμισε ότι πέρυσι έγινε εκταμίευση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων. Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βολφγκανγκ Σόϊμπλε για παιχνίδια στο θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς όπως ανέφερε η συμφωνία Αθήνας – θεσμών προβλέπει ότι πρώτα θα ληφθούν τα μέτρα για το χρέος και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί η συμφωνία. Σχετικά με τη συμφωνία σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε ως αντάλλαγμα ισόποσα ποσά για την κοινωνία και τόνισε ότι βγαίνοντας στις αγορές θα τελειώσει η κηδεμονία συμπληρώνοντας ότι αυτό θα πετύχει φέτος η κυβέρνηση.

Λαγκάρντ για χρέος: Δεν υπάρχουν μόνο κρέας και ψάρι

Λίγο μετά την ενημέρωση του Πόουλ Τόμσεν για την κατάσταση στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να συνοψίσει με εύθυμη διάθεση τη δική της θέση της για τη διαμάχη γύρω από το ελληνικό χρέος, γράφει η Handelsblatt στο αυριανό της φύλλο. Για την ίδια δεν φαίνεται να αρκεί ότι οι Ευρωπαίοι μιλούν μόνο γενικόλογα για πιθανές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους. «Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ό,τι μόνο κρέας και ψάρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη», σημειώνει η Handelsblatt.

«Σύντομα η Λαγκάρντ θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θέλουν να 'σερβίρουν' οι Ευρωπαίοι ως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt η Κομισιόν, η ΕΚΤ, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ έχουν συντάξει έγγραφο με πιθανές επιλογές. Μεταξύ άλλων εκεί προβλέπεται μια ανταλλαγή χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ». Στο έγγραφο παρατίθενται πέντε διαφορετικές δυνατότητες για απομείωση του χρέους, οι οποίες με τη σειρά τους παρουσιάζονται με πολλές υποεπιλογές και συνδυασμούς δυνατοτήτων», αναφέρει η Handelsblatt σημειώνοντας: «Μεταξύ άλλων προτείνεται να επιμηκυνθεί η διάρκεια των υφιστάμενων δανείων διάσωσης σε δέκα, δεκαπέντε, είκοσι ή ακόμη περισσότερα χρόνια. Επιπλέον η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσαν να αποστέλλουν στην Αθήνα τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τα ελληνικά ομόλογα». Ένα άλλο κομβικής σημασίας στοιχείο: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης EMΣ θα μπορούσε να αναλάβει τα δάνεια που έχει εκταμιεύσει το ΔΝΤ στην Αθήνα. Πρόκειται για 13 δις ευρώ για το 2019, σύμφωνα με το έγγραφο. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας κίνησης: Τα επιτόκια του ΕΜΣ είναι εμφανώς χαμηλότερα, οι προθεσμίες εξόφλησης των δανείων μεγαλύτερες. Η Ελλάδα έτσι θα απαλλαγεί από το βάρος. Το ΔΝΤ θα έχει έτσι τη διαβεβαίωση ότι θα πάρει πίσω τα χρήματά του από τον ΕΜΣ και όχι από την Ελλάδα. Και ο ΕΜΣ θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά την όλη διαδικασία: Είναι ήδη σαφές ότι η Αθήνα μακροπρόθεσμα δεν θα χρειαστεί όλα τα χρήματα από το βαρύ πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις ευρω. Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί μόλις 36 δις ευρώ».

Ζητούμενο οι ξεκάθαρες προθέσεις

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και το Βερολίνο θα μπορούσε να αρχίσει να εξοικειώνεται με μια τέτοια ιδέα. «Είναι μια επιλογή, ακούγεται σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα αποφασιστεί 'τώρα' αλλά στα μέσα του 2018.» Σύμφωνα με την Handelsblatt στο Βερολίνο επικρατεί ανακούφιση για το γεγονός ότι το διευθυντήριο του ΔΝΤ στη συνεδρίαση της Τετάρτης έστειλε σήμα ότι θα συμμετάσχει εκ νέου στη διάσωση της Ελλάδας. «Τουλάχιστον για ένα χρόνο, μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ θα μπορούσε και πάλι να βοηθήσει την Αθήνα. Αλλά μόνο εάν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό είναι και το λιγότερο ευχάριστο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει γρήγορα να προσδιορίσουν με ακρίβεια πώς θέλουν να μειώσουν το ελληνικό χρέος, ακόμη κι αν τα μέτρα συμφωνηθούν μετά το πέρας του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. «Αυτό είναι κυρίως για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU) ένα πρόβλημα. Λόγω των γερμανικών εκλογών θα προτιμούσε να συζητήσει για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους κατά προτίμηση από το 2018 –αν όχι καθόλου». Από την άλλη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο Σόιμπλε επιμένει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό απαιτεί και η κοινοβουλευτική του ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός». Η Ηandelsblatt εκτιμά ότι το έγγραφο που επικαλείται ανοίγει το δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Το όλο «τρικ» έγκειται στο ότι από τη μια πλευρά θα πρέπει οι πιθανές ελαφρύνσεις να τεθούν όσο πιο αόριστα γίνεται, ώστε να συμφωνήσει ο Σόιμπλε. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να συνταχθούν τόσο συγκεκριμένα, ώστε η επικεφαλής του ΔΝΤ να έχει την αίσθηση «ότι οι Ευρωπαίοι δεν τις προσφέρουν μόνο κρέας και ψάρι».

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

TOTAL: «Προχωρούμε στην γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 και ορίζουμε ζώνη ασφαλείας γύρω από το γεωτρύπανο»! - Αναμένεται η τουρκική αντίδραση


Προχωρά η γαλλική εταιρεία TOTAL τις διαδικασίες της γεώτρησης στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρουν πηγές της εταιρείας. Η γεώτρηση θα υλοποιηθεί εντός του ερευνητικού τεμαχίου 11.

Το προς διερεύνηση Οικόπεδο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 Km από την ακτογραμμή.

Οι γεωτρητικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella.

"Μια ακτίνα 500 μέτρων από τα εξωτερικά σημεία του πλωτού γεωτρύπανου προβλέπεται να κηρυχθεί Ζώνη Ασφαλείας και οτιδήποτε πλησιάσει σε αυτή την ζώνη ή απειλήσει την γεώτρηση, θα αντιμετωπιστεί από τις κυπριακές δυνάμεις ασφαλείας ή από το γαλλικό Ναυτικό που θα κληθεί να συνδράμει, όπως ορίζει ο γαλλικός και διεθνής νόμος", ανέφεραν στο pronews.gr, πηγές του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Στο ερώτημα αν αυτό περιλαμβάνει και το τουρκικό Ναυτικό, η πηγή ανέφερε επί λέξει: "Η άδεια της TOTAL για εξερεύνηση του Οικοπέδου 11 είναι απόλυτα νόμιμη και βασίζεται στο διεθνές, ευρωπαϊκό, κυπριακό και γαλλικό δίκαιο. Δεν βλέπουμε τον λόγο που κάποιος θα αμφισβητήσει τη νομιμότητα αυτή".

Μάλιστα, ήδη προχωρά η κατασκευή και λειτουργία χερσαίας βάσης εφοδιασμού στο λιμάνι Λεμεσού για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ από την TOTAL E&P CYPRUS B.V. για σκοπούς της εταιρείας EDT Agency Ltd.

Το προτεινόμενο έργο αποτελεί την εγκατάσταση προσωρινής Βάσης Εφοδιασμού για να υποστηρίζει τις υπεράκτιες δραστηριότητες γεώτρησης της εταιρίας TOTAL E&P Cyprus B.V. στην Κυπριακή ΑΟΖ στο οικόπεδο 11. Στη βάση εφοδιασμού θα πραγματοποιούνται οι εξής εργασίες: Δημιουργία ρευστών γεώτρησης, αποθήκευση, παραλαβή, μεταφορά, χειρισμός υλικών και εξοπλισμού από και προς την υπεράκτια εγκατάσταση της γεώτρησης.

Η ΤΕΡ Cyprus σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη ερευνητική γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 τον Ιούλιο του 2017. Μπορεί να ακολουθήσει μία γεώτρηση αξιολόγησης, αν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης είναι θετικά.

Η ερευνητική γεώτρηση, Onesiphoros West-1 (OW-1), του Οκκοπέδου 11 και θα διαρκέσει περίπου 50 ημέρες στην περίπτωση ξηράς οπής, και 72 ημέρες στην περίπτωση εντοπισμού του κοιτάσματος

Η κινητοποίηση και η επανεγκατάσταση του πλωτού γεωτρύπανου θα χρειαστεί ακόμη 12 ημέρες συνολικά.

Οι εργασίες γεώτρησης θα υποστηρίζονται από μια βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης μέσα στον ιμένα Λεμεσού. Οι εγκαταστάσεις στη βάση θα περιλαμβάνουν: χώρο αποθήκευσης σωλήνων, αποθήκευση - εσωτερική αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής αποθήκευσης χημικών, μια προβλήτα, μία εγκατάσταση ανάμιξης υγρών γεώτρησης και χώρο αποθήκευσης υγρών γεώτρησης, χώρους για γραφεία, οχήματα, διαλογή, εμπορευματοκιβώτια, μεταφοράς και διέλευσης αποβλήτων (χωρίς επεξεργασία αποβλήτων).

Η βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης θα βρίσκεται στις υπάρχουσες διαθέσιμες λιμενικές εγκαταστάσεις. Ένας ανάδοχος έργου θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τη βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τρία σκάφη θα υποστηρίξουν τις εργασίες γεώτρησης από τη βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ένα σκάφος υποστήριξης θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο χώρο της γεώτρησης, παρέχοντας ασφάλεια.

Τα άλλα δύο πλοία θα μεταφέρουν προμήθειες, υλικά, εξοπλισμό και απόβλητα μεταξύ του πλωτού γεωτρύπανου και της βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Υπολογίζεται ότι θα απαιτούνται οκτώ δρομολόγια μετ' επιστροφής ανά εβδομάδα. Η μεταφορά του προσωπικού με ελικόπτερο θα γίνεται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, με εκτιμώμενα έξι δρομολόγια μετ 'επιστροφής ανά εβδομάδα.

Η εταιρεία EDT Agency Ltd ορίστηκε ως υπεύθυνη από την TOTAL E&P Cyprus B.V. για τη διαχείριση ολόκληρης της εφοδιαστικής βάσης που θα βρίσκεται εντός του Νέου Λιμανιού στη Λεμεσό, εκτός από τη διαχείριση της Μονάδας Παραγωγής ρευστών γεώτρησης που θα έχει αποκλειστική ευθύνη η εταιρεία TOTAL E&P Cyprus B.V. και ο υπεργολάβος της Halliburton Mediterranean Ltd.

Οι Γάλλοι δείχνουν αποφσισμένοι. Θα δούμε στην πράξη πόσο το εννοούν...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Le Pen: Πλησιέστεροι σε μας είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες - Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα που να μας μοιάζει


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Επιτέλους !!! Η Ελλάδα εφαρμόζει έξυπνη στρατηγική. Πρέπει να το καταλάβουμε στην παγκοσμιοποίηση που ζούμε. Δυστυχώς, πρέπει να είσαι με όλους, ακόμα και με αυτούς που δεν συμπαθείς. Πέτυχε η στρατηγική αυτή στις εκλογές στην Αμερική. Ο Τσίπρας υποστήριζε τον απερχόμενο Πρόεδρο Ομπάμα, ο Κοτζιάς την Χίλαρυ, και ο Καμμένος τον Τραμπ. Βγήκε ο Τράμπ, βγήκε και πανηγύριζε ο Καμμένος, και υπάρχει μια άκρη για την Ελλάδα στον νέο Πρόεδρο της Αμερικής. Για αυτό και οι συναντήσεις αμέσως μετά την εκλογή του.
Και τώρα πάλι οι Γαλλικές εκλογές. Ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας υποστηρίζει Μακρόν (ακόμα και αν είναι φιλελεύθερος τραπεζικός), και ο Καμμένος την Λεπέν. Δεν λες λίγο το ποσοστό του 40% στην Γαλλία. Και να δείτε μόλις, αν βγει ο Μακρόν, θα πανηγυρίζει ο Τσίπρας. Αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική μας, που σκοπό έχει όχι να συμφωνήσει με τους άλλους, αλλά να έχεις συμμάχους για την Ελλάδα ....''


Την προτίμηση της στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, Marine Le Pen.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιστορίες» στον Σκάι αναφέρθηκε στην προσπάθεια συστράτευσης όλων των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων της Ευρώπης έπειτα και από την συνάντηση που είχαν τον περασμένο Ιανουάριο στην Γερμανία.

«Αυτή η ομάδα είναι πολύ δυνατή» είπε η ίδια και εξέφρασε την δυσθυμία της διότι όπως είπε «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα που να μοιάζει με το δικό μας και να μπορεί να γίνει φορέας ευρωσκεπτικισμού προκειμένου να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Στην ερώτηση αν βλέπει εταίρο από την Ελλάδα που θα μπορούσε να ενταχθεί στον συνασπισμό απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι πλησιέστεροι σε μας είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά αντιλαμβάνομαι ότι έχουν συμμετάσχει σε μια πολιτική (κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ) που καθιστά την επιρροή τους περιορισμένη».

Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε τάμα για να βρει τον έρωτα της ζωής της

Αυτός είναι ο τύπος των ανθρώπων που βαυκαλίζεται να μας κυβερνήσει ; Έκανε τάμα για να βρει τον έρωτα της ζωής της. Δηλαδή αν κυβερνούσαν και δεν πήγαιναν τα πράγματα όπως τα είχε στο μικρό της μυαλουδάκι, θα έκανε βουντού ; Ή μάλλον θα έριχνε την κατάρα της και θα είχε ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά ; Δεν θέλω να σκεφτώ, τι έκανε πριν φτάσει στο τάμα.

Μάλλον για αυτό της έρχονταν υψηλοί λογαριασμοί τηλεφώνων. Είχε μάλλον ρωτήσει, όλες τις τηλεοπτικές χαρτορίχτες, τους μάντεις με το κληρονομικό χάρισμα, για το πότε θα βρει τον έρωτα της ζωής της. Είχε πιει ελληνικούς καφέδες και είχε βάλει σε συνεχόμενη εργασία όλες τις καφετζούδες στην Αθήνα. Βέβαια το βράδυ που έβγαινε στα κανάλια, όποιος δυστυχής είχε σκεφτεί να κάνει κάτι μαζί της, μάλλον το ξεχνούσε αμέσως, και έτσι η μικρή μας Μισέλ ξαναγύριζε στις πατροπαράδοτες συνήθειές της.

Και τελικά βρήκε και η Μισέλ τον έρωτά της. Το μήνυμα απλό σε όλες τις Ελληνίδες. Δεν έχετε άντρα. ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΊΖΕΣΤΕ !!! ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΤΑΜΑ - ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
Και η κυρία Μισέλ δεν έχει καταφέρει μόνο αυτό. Κατάφερε να πλήξει και την θρησκεία μας. Να την ''μικρύνει''. ΚΥΡΑ ΜΟΥ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝΤΡΑ. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, με σοβαρότερα προβλήματα, όπου βρίσκουν απάγγειο και δύναμη στην σκέπη της Εκκλησίας. Και εσύ έρχεσαι να, να το εκμηδενίσεις, να τους εξαφανίσεις την τελευταία τους ελπίδα, και να την κάνεις ίδια με το μικροπαζαριού της του επιπέδου σου.

Δεν θέλω να σκεφτώ, τώρα που υποτίθεται ότι έχει βρει τον έρωτα της ζωής της, τι κάνει. Που βλέπει τον αριστερούλη Τσίπρα πρωθυπουργό, τον δεξιό Καμμένο να είναι πυλώνας της ασφάλειας μας και το όνειρο της να γίνεται υπουργός να εξαφανίζεται. Μάλλον θα πηγαίνει στην μαγική μπάλα, να της πεις τι πρέπει να κάνει. Και θα συμβουλεύει και άλλους βουλευτές να κάνουν το ίδιο. Θα έχει φτιάξει ομοιώματα του Καμμένου και θα τρυπάει την ώρα που μιλάει. Θα παρακαλάει τον Θεό,να σπάσει το πόδι του και όλοι όσοι τους ψηφίζουν, να πεθάνουν...

Αλλά δεν φταίει αυτή. Εμείς φταίμε. Που τους ψηφίζουμε. Που βλέπουμε, ότι δεν είναι ικανή για τίποτα και πάμε και την ψηφίζουμε. Δηλαδή να ρωτήσω τους ψηφοφόρους της ΝΔ, Δεν υπάρχουν άλλοι πιο ικανοί άνθρωποι για να τους υποστηρίξεις εκτός απο την Μισέλ, τον Μάκη, τον Άδωνι, τον Τζήμερο, τον Φωτήλα, την Ξαφά,τον Σκυλακάκη ; Αλλά τι λέω ; Αυτοί τώρα είναι η ηγεσία της ΝΔ. Αυτοί είναι που πιστεύουν ότι θα μας κυβερνήσουν.  https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....