Διυλιστήριο: 07/09/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Με δακτυλικό αποτύπωμα στις δουλειές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία


Με δακτυλικό αποτύπωμα στα γραφεία οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πάταξη των... λουφαδόρων.

Η Ιταλία προσπαθεί να βρει λύση με τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους και βάζει δακτυλικό αποτύπωμα για την είσοδο στα γραφεία

Το πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους δεν είναι ελληνική πατέντα. Στην Ιταλία αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο με τους... λουφαδόρους να αυξάνονται και η ιταλική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βάλει ένα στοπ στις απουσίες.

Μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία χτυπούσαν κάρτα κατά την είσοδό τους στα γραφεία αλλά το συγκεκριμένο μέτρο δεν βοήθησε καθώς οι γείτονες βρήκαν τρόπο να φαίνεται πως βρίσκονται στη δουλειά αλλά στην πραγματικότητα ίσως και να ήταν στην Καλάβρια, την Τοσκάνη ή την Σικελία για μπάνιο.

Una faccia una razza, όπως λέει και το ρητό, καθώς οι γείτονες έδιναν την κάρτα τους σε συναδέλφους για να δείχνουν πως είναι στο γραφείο τους, αλλά η Υπουργός Δημοσίας Διοίκησης, Τζούλια Μποντζόρνο φαίνεται πως βρήκε τρόπο να σταματήσει το φαινόμενο. Αρκεί να καταφέρει να περάσει το σκόπελος της επιτροπή προσωπικών δεδομένων.

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», δήλωσε η Υπουργός η οποία θέλει να βάλει δακτυλικό αποτύπωμα για την είσοδο στα γραφεία ώστε να είναι αναγκασμένοι όλοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το 40% του νέου Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, πολλά από τα οποία προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ


Το 40% του νέου Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, πολλά από τα οποία προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ,  έχοντας γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό από την εποχή του Κώστα Σημίτη και το σημαντικότερο είναι τακτικοί συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μέσω του εξωκοινοβουλευτισμού, ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό, έμμεσα καταλύεται η δημοκρατία μας, γιατί ψηφίζουμε και μπαίνουν άλλοι για υπουργοί.

Οι υπουργοί των άλλων κομμάτων

1. Πιερρακάκης Κυριάκος - Πρώην ΠΑΣΟΚ


O Κυριάκος Πιερρακάκης που αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας – Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι απόφοιτος του Harvard, καθηγητής στο Athens Tech College και, από το 2015, διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, ήταν στην ηγετική ομάδα του Κινήματος και στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος.

2. Μενδώνη Λίνα - Πρώην ΠΑΣΟΚ


Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, καθώς από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Σημίτη, ενώ η ίδια δηλώνει ότι ανήκει στην κεντροαριστερά κι έχει συχνότατες επαφές με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα κάποιες πηγές αναφέρουν ότι τον ρώτησε όταν της έγινε η πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

3. Χρυσοχοίδης Μιχάλης - Πρώην ΠΑΣΟΚ


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο τρίτος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει σε ένα υπουργείο που γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί, και που επί των ημερών του η αστυνομία σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, με κορυφαία τη σύλληψη των μελών της 17Ν. Θα αναλάβει να υλοποιήσει τον κεντρικό στόχο της Ν.Δ. να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την εφαρμογή της κατάργησης του ασύλου ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μέλος των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. Επί προεδρίας Σημίτη έχει θητεύσει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την εποχή που παραδόθηκε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2004.

4. Ζαββός Γιώργος - Πρώην ΠΑΣΟΚ


Ο αδελφός του Στέλιος Ζαββός είναι ο πρόεδρος της ΜΚΟ SolidarityNow του George Soros, στενός φίλος, συνεργάτης και κουμπάρος του. Αγαπημένο «παιδί» της Άννας Διαμαντοπούλου (δηλαδή Σημίτης και «βαθύ εγκληματικό ΠΑΣΟΚ»), ο Γιώργος Ζαββός ξεχωρίζει για τη λαθρολαγνία του, με αρθρογραφία υπέρ της παγκοσμιοποίησης και κατά των Εθνών-κρατών. Αφιερωμένο σε όλα τα πρόβατα που ψήφισαν τους χειρότερους εχθρούς της Ελλάδας, κι όταν τους έλεγες την αλήθεια βέλαζαν για «το κόμμα τους», και στους ηλίθιους που πίστευαν ότι η ΝΔ ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ αυτοί κάνουν μπίζνες με το Σόρος!

5. Σκυλακάκης Θεόδωρος - Πρώην Δράση - Πρώην ΠοτάμιΟ Θόδωρος Σκυλακάκης που αναλαμβάνει υφυπουργός οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική είναι οικονομολόγος και έχει διατελέσει ευρωβουλευτής από το 2009 έως το 2014 καθώς και αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αθηναίων από το 2003 ως το 2006, ενώ από το 2014 είναι Πρόεδρος της Δράσης.

6. Θεοδωρικάκος Τάκης - Πρώην ΠΑΣΟΚ


Διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ την φορτισμένη περίοδο 1990-1991 και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κώστα Λαλιώτη. Ηταν στο επιτελείο του την εποχή που ο κ. Λαλιώτης ήταν στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ,την εποχή του Κώστα Λαλιώτη.


7. Λιβάνιος Θεόδωρος - Πρώην ΠΑΣΟΚ


Ο Θεόδωρος Λιβάνιος που αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών και θα αναλάβει τη διαμόρφωση του νέου εκλογικού νόμου, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι σήμερα ήταν Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019. Ήταν συνεργάτης του Καμίνη στον δήμο Αθήνας (γραμματέας), έχοντας στενές σχέσεις και με το ΠΑΣΟΚ και με την ΔΗΜ.ΑΡ. Πριν αναλάβει γραμματέας στον δήμο Αθήνας ήταν μεταξύ αυτών που σχεδίασαν επί υπουργίας Ραγκούση τον Καλλικράτη.

8. Σκέρτσος Άκης - Πρώην ΠΑΣΟΚΟ Άκης Σκέρτσος που αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ήταν Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι πρόσφατα, ήταν εκ των συνεργατών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

9. Θεοχάρης Χάρης - Πρώην ΠΑΣΟΚ - Πρώην Ποτάμι 


Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Τουρισμού αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοφυείς εταιρείες καινοτομίας (start-up).

Από το Νοέμβριο του 2011 ως το τέλος του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών μειώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατία. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Στις προτεραιότητές του ήταν η εδραίωση της διαφάνειας και του ελέγχου τόσο από τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τον πολίτη μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr.

H θητεία του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής στη Β' Αθηνών με το Ποτάμι συγκεντρώνοντας 18.185 σταυρούς και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ως τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε και έγινε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Τον Δεκέμβριο του 2018 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

10. Βορίδης Μάκης - Πρώην ΛΑΟΣ


 Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1964 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με το ΛΑΟΣ . Διετέλεσε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Υγείας (2014-2015) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (2012-2014).

Επίσης κατέχει το αξίωμα του αντιπροέδρου της ειδικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τη μετανάστευση.

11. Γεωργιάδης Άδωνις - Πρώην ΛΑΟΣΟ Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης είναι Έλληνας πολιτικός, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συγγραφέας, εκδότης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών πωλήσεων. Εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθήνας το 2007 και το 2009 με το ΛΑΟΣ, ενώ από το 2012 εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία

ΟΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ 


1. Τσακίρης Γιάννης 

Ο Γιάννης Τσακίρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είναι ένας από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), διαθέτει πλούσια πείρα στον ιδιωτικό τομέα ενώ από το 2006 είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

2. Παπαθανάσης Νίκος 


Ο Νίκος Παπαθανάσης που αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου, είναι από το 2016 γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στα 35 χρόνια εργασιακής εμπειρίας του, πολλά από τα οποία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών καθώς και στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

3. Φραγκογιάννης Κώστας


Ο Κώστας Φραγκογιάννης που αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια έχει διατελέσει για πάνω από 30 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις και ομίλους ενώ μέχρι σήμερα ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Chipita.

4. Διαματάρης Αντώνης - Εκδότης του Εθνικού Κύρηκα (δάνειο 780.000 Ευρώ)


Ο Αντώνης Διαματάρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, είναι ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα”, ίσως της πιο ιστορικής εφημερίδας των Ελλήνων της διασποράς.

5. Οικονόμου Λεφτέρης

O Λευτέρης Οικονόμου που αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής Πολιτικής και σωφρονιστικού συστήματος είναι Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων ΔΙΑΣ.

6. Αλκιβιάδης Στεφανής 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής που αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας είναι πρώην αρχηγός ΓΕΣ και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας». Μεταξύ άλλων στη σταδιοδρομία του έχει διατελέσει αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

7. Ζαχαράκη Σοφία 


Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη που αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών.

8. Μιχαηλίδου Δομνα


Η Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και τα τελευταία χρόνια Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

9.  Κοντοζαμάνης Βασίλης 


Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης που αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας, έχει διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και Γενικός Γραμματέας Υγείας.

10. Θωμάς ΓεράσιμοςΟ Γεράσιμος Θωμάς που αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

11. Οικονόμου Δημήτρης Ο Δημήτρης Οικονόμου που αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

12. Κράνης ΔημήτριοςΟ Δημήτριος Κράνης που αναλαμβάνει υφυπουργός Δικαιοσύνης υπήρξε ανώτατος δικαστικός λειτουργός, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών.13. Ζαριφόπουλος Γρηγόρης 


Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος που αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής είναι στέλεχος επιχειρήσεων, μέχρι πρόσφατα Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google.


14. Πέτσας ΣτέλιοςΤέλος, ο Στέλιος Πέτσας, που αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Από τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....