Διυλιστήριο: 09/15/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βρετανός ζωντανεύει τις αναπαραστάσεις αρχαιοελληνικών αμφορέων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βρετανός Steve Simons δίνει ζωή στις εικονογραφήσεις των αρχαιοελληνικών βάζων και αμφορέων μ” έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο! Σπουδάζοντας σχέδιο και εικονογράφηση, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη δημιουργία βίντεο βασισμένων στην Ελληνική Μυθολογία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει κίνηση στις σκηνές που απεικονίζονται σε αρχαιοελληνικούς αμφορείς. Κάθε φορά προσπαθεί να μένει όσο το δυνατόν πιο πιστός στο αρχικό σχέδιο και να το αποδίδει με όσο λιγότερες αλλαγές γίνεται στα βίντεο του.

 Ο Steve μαζί με τη σύζυγό του Sinya Nevin δημιούργησαν το site Panoply, όπου αναρτούν όλα τα βίντεο που προκύπτουν από τις σχεδιαστικές ικανότητες του Steve και την εξειδίκευση της Sonya στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία και κουλτούρα. Συνεργάζονται μάλιστα με μουσεία, Πανεπιστήμια και σχολεία και χρησιμοποιούν τα βίντεο για μαθησιακές δραστηριότητες.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποστομωτική απάντηση του δημάρχου Βιάννου στον Φούχτελ: “Θα του στείλω λίστα των νεκρών που σφαγίασαν οι ναζί”

“Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννου είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής”, δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ προς τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω του οποίου ζητά την καταγραφή όλων των περιουσιακών τους στοιχείων.
Ο κ. Μπαριτάκης, συνέχισε λέγοντας ότι ………..

………θα υπενθυμίσει στον κ. Φούχτελ, τις εκκρεμότητες που έχει η χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων.

“Η Βιάννος δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης και τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και που οφείλει ο κος Φούχτελ και η Κυβέρνηση του στην Πατρίδα μας” …σημείωσε ο δήμαρχος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....