Διυλιστήριο: 10/29/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Απολύθηκε ο Ν.Μπογιόπουλος από τον Ριζοσπάστη επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση !!!

Η εκκαθάριση στο “Ριζοσπάστη” συνεχίζεται. Σήμερα απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος. Λίγες εβδομάδες πριν η εφημερίδα του ΚΚΕ είχε καταργήσει τη στήλη του. Ως αιτιολογία της απόλυσης προβάλλεται η άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης.
Σε μια προφανή αλλά και πρωτοφανή προσπάθεια να επικαλύψει πολιτικά την δρομολογημένη, όπως φαίνεται, εκδίωξη του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε, σύμφωνα με άρθρο στα Νέα, την απόλυσή του.
Η κίνηση αυτή δεν έχει ιστορικό προηγόυμενο, καθώς μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος να απολύει εργαζομένους του, καθήκον με το οποίο είναι επιφορτισμένη η διεύθυνση της εφημερίδας. Ο Νίκος Μπογιόπουλος εργαζόταν στον Ριζοσπάστη επί σειρά ετών. Η στήλη που διατηρούσε («Ημεροδρόμος»), καταργήθηκε προσφάτως, επίσης με άνωθεν εντολή. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Κατά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του (υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπογιόπουλος βρισκόταν στο «στόχαστρο» της ηγετικής ομάδας του Περισσού εδώ και καιρό. Από τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γενική γραμματέα κυρία Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του εν λόγω δημοσιογράφου για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» (εκδόσεις Λιβάνη) έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».
Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω όταν ο κ. Μπογιόπουλος αρθρογράφησε τον περασμένο Μάρτιο στον «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος πήρε την μορφή χιονοστιβάδας κατά της ακολουθούμενης «γραμμής» η οποία οδήγησε το ΚΚΕ στην συντριπτική ήττα των εκλογών του 2012. Ο κ. Μπογιόπουλος κατέκρινε την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σημείωνε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών ΄΄πλησιάζουμε΄΄ το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό», καθώς και ότι η διακηρυσσόμενη «Λαϊκή Συμμαχία», «είναι ΄΄συμμαχία΄΄ μόνο με τον εαυτό μας». Μιλούσε επίσης για «λάθος πορεία» και υποστήριζε ότι από την πολιτική της ηγεσίας που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια «έχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας ΄΄Ρ΄΄, επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάθε δύο δηλώσεις οι τρεις (!!!) απαράδεκτες. VIDEO - Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στο Βήμα FM, υποστηριξε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρεσβευτής.
«Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.
Tαυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Άγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις».
Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε πάντως ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια και άρα «έχουν παραγραφεί τα πάντα», ενώ σημείωσε ότι οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν γιατί «το κατάλαβαν οι Αμερικανοί».
«Κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
«Κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σε ερώτηση για το αν οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες απάντησε:
    «Πλάκα μου κάνετε; Μα, τι με ρωτάτε τώρα; Προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία! Κι αν το έστελναν μόνον στον υπουργό Εξωτερικών; Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ – που μπορεί να είναι ο υπουργός Εσωτερικών ή Προεδρίας, διότι κάποτε ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος».
Κατά τα λοιπά, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε τις απόψεις του για τις παρελάσεις, λέγοντας ότι «καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει δύο εθνικές εορτές».
«Μπορεί να γίνονται συναυλίες, μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις στα σχολεία, ένα πρόγραμμα πολιτιστικό και μορφωτικό», είπε για την επέτειο του «Όχι» ο κ. Πάγκαλος και διευκρίνισε: «Με ενοχλεί η στρατιωτικοποίηση ενός γεγονότος και με ενοχλεί η πληθώρα τελετών και εορτασμών για να μην δουλεύουμε...».

Ο πρώην υπουργός, τέλος, συνέδεσε την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου με την κοπάνα και πρότεινε να θεσμοθετηθεί ότι η 28η Οκτωβρίου θα είναι αργία μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημαγωγοί: Οι εχθροί της δημοκρατίας

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός.

Είναι ιστορικά αποδεκτό, ότι τα περισσότερα δεινά σε μια χώρα, τα έχουν προκαλέσει οι δημαγωγοί. Αυτοί, που εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την παρορμητικότητα της μάζας, γινόντουσαν και γίνονται αιτία εξόντωσης ενάρετων ανδρών, κατασπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών τους αντιπάλων.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, η Ιστορία έχει καταγράψει στις σελίδες της, πλήθος αρίστων που κυνηγήθηκαν από δημαγωγούς.

Ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, ο Ξενοφών κι ο Αριστείδης ο Δίκαιος σε εξορία, ο Καλλίστρατος κι ο Πυθαγόρας σε θάνατο, ο Ηρόδοτος σε εξορία, ο
Θουκυδίδης σε εξορία – δολοφονία, ο Φειδίας σε θάνατο, ο Θεμιστοκλής σε εξορία – αυτοκτονία, ο Αναξαγόρας σε φυλακή – αυτοκτονία, ο Αριστοτέλης κι ο Πλάτωνας σε αυτοεξορία, ο Πρωταγόρας σκοτώθηκε ενώ δραπέτευε, ο Ίππαρχος κι ο Κριτίας σε θάνατο και πολλοί άλλοι, θύματα των δημαγωγών.

Σήμερα παγκοσμίως, κυβερνούν δημαγωγοί. Αυτοί, που με μοναδικό αλλά και πανίσχυρο όπλο την ικανότητά τους να παραπλανούν τους πολίτες, ηγούνται ή υπηρετούν πολιτικο – οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται στο τιμόνι ή σε σημαντικές θέσεις στα κόμματα, σε κυβερνήσεις.

Το δυστύχημα είναι, ότι όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει σε όλους αυτούς, κανένα προτέρημα, κανένα δεσμό, καμία σχέση, που να δικαιολογεί την συγγένειά τους με τον βασανισμένο εργάτη, με τον καταπιεσμένο υπάλληλο.
Αντίθετα βρίσκει πλήθος συγγενών στοιχείων με τους οικονομικά ισχυρούς, τους σύγχρονους δυνάστες της ανθρωπότητας. Είναι δηλαδή, ομοούσιοι με αυτούς που ο εργάτης θεωρεί αίτιους των δεινών του.

Κι όμως ο λαός, τους έχει θεοποιήσει και περιμένει από αυτούς λύση στα πολλά προβλήματά του.
Μπροστά σ’ αυτό, το τεράστιο πρόβλημα, τι μπορεί κανείς να αντιτάξει;
Πως μπορεί να κατεβάσει τους δημαγωγούς από τα μπαλκόνια, από τα παράθυρα της τηλεόρασης, από τις ανώτατες θέσεις εξουσίας, και στις θέσεις τους να τοποθετήσει άνδρες έντιμους, ενάρετους, ηθικούς;

Η λύση είναι πολύ δύσκολη.
Είναι βέβαιο, ότι ένας ενάρετος, ηθικός άνδρας, όταν ανέλθει στην εξουσία, θα έχει ως μέλημά του, την ομαλή λειτουργία του Κράτους, την δίκαιη κατανομή οικονομικών παροχών και φορολόγησης, την αξιοκρατική κατάληψη των θέσεων στο δημόσιο, την ισοτιμία, την δικαιοσύνη.
Δεν θα σκεφθεί να στραφεί εναντίον άλλου επειδή είναι πολιτικός του αντίπαλος. Αντίθετα, θα ακούει με προσοχή τις προτάσεις του, την κριτική του για πολιτικές αποφάσεις που έλαβε. Έχει δε το ψυχικό μεγαλείο, την σωστή κι ωφέλιμη πρόταση για το καλό της χώρας και των πολιτών, να την υλοποιήσει.
Κι αυτή του η πολιτική συμπεριφορά, είναι η Αχίλλειος πτέρνα του. Γιατί ο λαός εκπαιδεύτηκε κι έμαθε στην αναξιοκρατία, το προσωπικό όφελος.

Ο δημαγωγός, από την πρώτη στιγμή ανόδου του στην εξουσία, θα στραφεί κατά των αντιπάλων του. Και αντίπαλοί του είναι, εκείνοι που δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν. Αντίπαλοί του δεν είναι πολιτικοί άλλων κομμάτων που ακολουθούν την ίδια τακτική με αυτόν, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

Με επιχειρηματολογία γεμάτη αναλήθειες, διαστρεβλωμένα γεγονότα, πλαστές κατηγορίες, ο δημαγωγός στρέφεται εναντίον των αρίστων. Με κάθε τρόπο, προσπαθεί όχι μόνο να καταστρέψει, να εξαφανίσει κάθε αντίπαλο, αλλά και να αποθαρρύνει κι όλους όσους σκέπτονται να στραφούν εναντίον του.

Ταυτόχρονα, επιδίδεται με αλόγιστη τακτική, σε λαϊκισμούς, σε στρατολόγηση οπαδών, σε ρουσφετολογικές προσλήψεις με μοναδικό στόχο, τον πλήρη έλεγχο του Δημόσιου τομέα.
Επειδή τα κίνητρα του δημαγωγού που επιθυμεί την εξουσία είναι ευτελή, ποταπά, οδηγεί τη χώρα του, τον λαό του, στην εξαθλίωση, στην υπερχρέωση.
Μέσα από την διακυβέρνησή του, ωφελημένοι βγαίνουν αυτός και το Κεφάλαιο.

Μια προσεκτική έρευνα μας δείχνει, ότι αρεστός είναι αυτός που μπορεί να λέει αυτά που η μάζα θέλει να ακούσει κι όχι εκείνος που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχεται, αυτά που πρέπει κι έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα.
Γιατί είναι σίγουρα πιο εύκολο να υπόσχεσαι κάτι μεγάλο από το να κάνεις κάτι μικρό!
Και οι δημαγωγοί, γνωρίζοντας πολύ καλά την δύναμη των υποσχέσεων, καταφέρνουν και επηρεάζουν την συντριπτική πλειοψηφία της μάζας.

Οι ελάχιστοι, που έχουν την δυνατότητα αντίληψης του πραγματικού προσωπείου του δημαγωγού, δεν μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά για να αποτρέψουν η εξουσία να περιέλθει στα χέρια του. Γιατί ο δημαγωγός, στηριζόμενος από οικονομικά συμφέροντα, προσπαθεί να ελέγξει και να κατευθύνει όλα τα σημαντικά μέσα ενημέρωσης των πολιτών και συνήθως τα καταφέρνει. Τηλεόραση, εφημερίδες, συνδικάτα, στηρίζουν μετά μανίας τον δημαγωγό και με την ίδια μανία – ίσως και μεγαλύτερη – πολεμούν με κάθε τρόπο, ηθικό ή ανήθικο, όποιον είναι στην αντίπερα όχθη.
Αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής τακτικής είναι, να χαρακτηρίζεται ως Δον Κιχώτης και να χλευάζεται, όποιος αντιπαλεύει δημαγωγούς πολιτικούς!

Ο χρόνος όμως έρχεται να δικαιώσει αυτόν που τον χαρακτήρισαν ως Δον Κιχώτη κι οι πολίτες να παραδέχονται έστω κι αργά, ότι αυτός τους έλεγε την αλήθεια.
Αυτοί, οι σύγχρονοι Δον Κιχώτες, είναι οι μόνοι που αγαπούν τον λαό, τη χώρα τους. Έχουν όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα: δείχνουν στον λαό το φρικτό πρόσωπο της αλήθειας, προσπαθούν να τον βγάλουν από την αυταπάτη του. Και το κάνουν αυτό γιατί δεν είναι ψεύτες αλλά και γιατί γνωρίζουν, πως για να ξεκινήσει μια χώρα να μπει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και πολιτιστικής προόδου, πρέπει ο λαός να ταυτιστεί με αυτή την προσπάθεια, να γίνει δικός του αυτός ο αγώνας.

Όμως ο λαός, δεν το αντέχει αυτό!
Δεν το αντέχει όχι από αδυναμία να το αντιληφθεί αλλά από την εσωτερική άρνηση που έχει απέναντι σε δυσκολίες, σε βασανιστικές ατραπούς, σε συγκρούσεις.

Η μάζα, ακολουθεί τον ηγέτη, που θα την προσκαλέσει σε ένα τραπέζι πλούσιο με λαχταριστά και πεντανόστιμα εδέσματα κι ας διαισθάνεται ότι μπορεί αυτά να είναι δηλητηριασμένα. Νοιώθει ιδιαίτερη τιμή που θα γίνει ομοτράπεζη με τον ηγέτη και ικανοποιημένη γιατί η κοιλιά της θα γεμίσει με περισσότερο και γευστικότερο φαγητό! Τον λογαριασμό όμως που θα κληθεί να πληρώσει δεν τον σκέπτεται.

Η μάζα θα ακολουθήσει τον δημαγωγό που θα της υποσχεθεί υλιστικές και ηδονιστικές απολαύσεις χωρίς να σκεφθεί αν οι υποσχέσεις είναι πραγματοποιήσιμες ή τι κόστος θα έχουν για τη χώρα και τους πολίτες αν υλοποιηθούν.
Δημαγωγοί, οι εχθροί της δημοκρατίας.
Αυτοί είναι ο μεγάλος αντίπαλος του λαού.
Αυτούς πρέπει να πολεμήσει.
Μπορεί; Έχει την δύναμη; Έχει το κουράγιο;
Ας απαντήσει ο καθένας αφού πρώτα ρωτήσει τον εαυτό του…



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια σήραγγα από την Ευρώπη στην Ασία θα ανοίξει στην Κωνσταντινούπολη

Η πρώτη σιδηροδρομική σήραγγα κάτω από το Βόσπορο, η οποία συνδέει την Ασία και την Ευρώπη, ανοίγει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, την ημέρα της 90ης επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά την ιδέα της σήραγγας είχε προτείνει το 19ο αιώνα ο σουλτάνος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Αμπντούλ-Μετζίντ.
Οι εργασίες κατασκευής της σήραγγας ξεκίνησαν το 2004, όμως η κατασκευή καθυστέρησε λόγω ανακάλυψης ερείπιων βυζαντινής εποχής.
Οι τεχνολογικές δυσκολίες στην κατασκευή της σήραγγας σχετίζονταν επίσης με το ότι έπρεπε να αντέχει ισχυρούς σεισμούς.
Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Spiegel: Η ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι κέντρο παρακολουθήσεων [εικόνα]



Μετά τις αποκαλυψεις που έκανε ο Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Γερμάνια και την Ισπανία (στην Ισπανια μάλιστα συμφωνα με δημιοσίευμα της El Mundo μέσα στο μήνα Δεκέμβριο έγιναν 60 εκατομύρια τηλεφωνικές υποκλοπές), ήρθαν οι αποκαλύψεις και για την Ελλάδα.

Μια ακόμη σελίδα έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών της NSA κατά απλών πολιτών καθώς και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Η πληροφορία αυτή, εντοπίζεται σε έγγραφο της αμερικανικής NSA το οποίο παρουσίασε το Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών με το όνομα Special Collection Service, τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA και της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε 80 χώρες στον πλανήτη, με τις 19 να είναι στην Ευρώπη, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους «Τα Νέα».


Τι ισχύει για την Ελλάδα


Στην ευρωπαϊκή λίστα, εμφανίζεται πρώτη η Αθήνα, όπου εκτός από την μονάδα SCS υπάρχει σύμφωνα με το έγγραφο και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται και η παρουσία μόνιμου προσωπικού. Αξιοσημείωτο είναι δε, πως από τις ευρωπαϊκές πόλεις, μόνο στην Αθήνα, την Μόσχα και την Βιέννη υπάρχει και προσωπικό αλλά και μηχανήματα, ενώ στο Μιλάνο υπάρχουν μόνο συσκευές υποκλοπής και καταγραφών.

Από που καταγράφει τα πάντα η NSA -Από που παρακολουθείται όλη η Αθήνα


Στο ίδιο έγγραφο, τονίζεται πως οι εν λόγω πράκτορες εργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας σε δωμάτια πρεσβειών με ειδική θωράκιση, αναφέρει το Spiegel, το οποίο παράλληλα υποστηρίζει πως οι μονάδες αυτές έχουν υπερσύγχρονους εξοπλισμούς υποκλοπών, οι οποίοι συνήθως τοποθετούνται στους υψηλότερους ορόφους αλλά και σε ταράτσες και καλύπτονται με πάνελ ή άλλες κατασκευές. Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στην Βασιλίσσης Σοφίας.


Πληροφορίες από: iefimerida
Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π.Καμμένος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση" - ΒΙΝΤΕΟ

-Εγκληματική ομάδα το Πασοκ; Γιατί το λέτε αυτό ρωτάει μες την απορία ο Χατζηνικολάου, και συνεχίζει: Το ξέρετε ότι αυτό το λέει η Χρυσή Αυγή;
-Και τι πάει να πει αυτό, επειδή η Χρυσή Αυγή παίρνει μια θέση, πρέπει να καταδικάζουμε όποιον πιστεύει το ίδιο;
-Όχι,.. εγώ σας το επισημαίνω απλώς.
Όχι κύριε Χατζηνικολάου δεν το επισημάνεις απλά. Παίζεις το βρώμικο παιχνίδι της εξουσίας και χρησιμοποιείς έντεχνα(μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας) το δεκανίκι του συστήματος για να στοχοποιήσεις και να ταμπέλιασεις οποιονδήποτε λέει αλήθειες. Αλήθειες που πια δεν κρύβονται. Αλήθειες που έβαλε το σύστημα να πει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα δολοφόνων και ηλιθίων, ώστε όποιος τις αναφέρει να ταμπελιάζεται σαν φασίστας.

Το άσπρο δεν θα μας το κάνετε μαύρο. Το Πασοκ όχι μόνο είναι μια εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι και μια οργάνωση προδοτών και δοσίλογων, και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η 30χρονη πορεία του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κι αν αυτό με κάνει φασίστα στα δικά σας μάτια, τότε είναι είναι τιμή μου να είμαι φασίστας, όπως ήταν και τιμή των Ελλήνων αγωνιστών, που πολεμούσαν την φασιστική Γερμανία, να αποκαλούνται τρομοκράτες και εχθροί του έθνους από την τότε κυβέρνηση δοσίλογων.


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα ψηφιδωτά της Αντιόχειας

Ορισμένα ψηφιδωτά  που παρουσιάζουμε, υπάρχουν στο αρχαιολογικό μουσείο του Χατάι, στη νοτιοδυτική Τουρκία, είναι ελληνικά έργα του 2ου έως τον 6ο αιώνα μ.Χ..

Απεικονίζονται θέματα της ελληνικής μυθολογίας, αλλά και θέματα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Όλα είχαν δημιουργεί για διακοσμητικούς σκοπούς στην εποχή τους. Τα εκθέματα στο σύνολό τους προέρχονται από την πόλη της Αντιόχεια και την περιοχή γύρω από αυτήν.


Οι πρώτες ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν το 1932 από αμερικανούς αρχαιολόγους του Chicago Oriental Institute. Το 1936 ανασκαφές άρχισε και ο Sir Leonard Wolley από το Βρετανικό Μουσείο. Από τότε συνεχίζονται οι ανασκαφές από διάφορες αρχαιολογικές σχολές της Δύσης.

Τα ευρήματα αναδεικνύουν τον πλούτο της Αντιόχειας, αλλά και το ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων της.

http://www. mikres-ekdoseis.gr

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τούρκος υπουργός καλεί Έλληνες γιατρούς να εργασθούν στην Τουρκία

Ο υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να έρθουν να εργασθούν  στην Τουρκία, γράφει  το τουρκικό Haber3.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν θέμα με 7.000  Έλληνες γιατρούς που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Έχουμε εμείς την ανάγκη τους. Η πόρτα της Τουρκίας είναι ορθάνοιχτη για τους 7.000 Έλληνες γιατρούς. Τους καλούμε να έρθουν να εργασθούν στη χώρα μας», δήλωσε ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CnnTurk, όπως αναφέρει το Haber 3.



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....