Διυλιστήριο: 07/04/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Με ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ φωτίστηκε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ φωτίστηκε το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του DIE LINKE, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Τα μέλη του κόμματος φώτισαν το κτίριο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών όπου βρίσκεται το γραφείο του Β. Σόιμπλε με μία ελληνική σημαία και ένα μεγάλο ΟΧΙ. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο επέλεξε το DIE LINKE να δείξει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και να πει ένα ηχηρό "ΌΧΙ" στις πολιτικές λιτότητας.

«Στην Ελλάδα την Κυριακή όλοι οι πραγματικοί Ευρωπαίοι λένε ΟΧΙ», αναφέρει το κόμμα σε σχετική του ανακοίνωση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διακοπή ομιλίας της Μέρκελ με «ελληνικό άρωμα» για το δημοψήφισμα

Μικρή ομάδα ατόμων «υποδέχθηκε» με συνθήματα για το ελληνικό δημοψήφισμα την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα κεντρικά του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο.

Η μικροένταση διήρκησε για λίγη ώρα, μέχρι οι πολίτες να βγουν από το κτίριο, χωρίς η καγκελάριος να χάσει την ψυχραιμία της.

Περίπου τρία άτομα φώναξαν «όχι», «όχι» (στα ελληνικά) και ύψωσαν χαρτιά με τη λέξη όταν η Μέρκελ πήγε στο βήμα.

Η ομάδα απομακρύνθηκε χωρίς ένταση. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο n-tv, η καγκελάριος απάντησε με «ναι» (επίσης στα ελληνικά) και δεν έχασε την ψυχραιμία της.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών διαψεύδει τις φήμες για "κούρεμα" στις καταθέσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority), ο πρόεδρός της Andrea Enria, δήλωσε ότι «δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή "κουρέματος" στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί. Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δήλωσή του ο κ. Enria υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ), είναι το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γκούντρουν του Ακη επιστρέφει μίζες 1,5 εκατ. δολαρίων στο ελληνικό Δημόσιο

Η Γκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζοπούλου, επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,5 εκατ. δολάρια!

Το ποσό αυτό είναι μέρος από το «μαύρο» χρήμα που φέρεται να μοιράστηκε για να υπογραφούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών όταν βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real Νews, η κ. Μολντενάουερ υπέγραψε δήλωση με την οποία συναινεί ώστε ποσό 833.000 δολαρίων που βρέθηκε σε λογαριασμό της στην Ελβετία να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου. Είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της και για ακόμα 620.000 δολάρια που εντόπισαν οι Ελβετοί σε θυρίδα στην Credit Suisse της Ζυρίχης.

Τα χρήματα αυτά φέρονται να τοποθετήθηκαν εκεί μέσω του Νίκου Ζήγρα από την κ. Μολντενάουερ και η θυρίδα αυτή ανοίχτηκε με παραγγελία των ελβετικών εισαγγελικών αρχών πριν από 1,5 χρόνο περίπου.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο-δήλωση που υπεγράφη, παρουσία του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η κ. Μολντενάουερ δηλώνει ότι «συναινώ στη μεταφορά του ποσού των περίπου 833.037 δολαρίων ΗΠΑ ή όσων ήθελαν ευρεθούν στον υπ’ αριθ. 0835-1547141-6 τραπεζικό λογαριασμό της CS LIFE (BERMUDA LTD), του οποίου φέρομαι ως δικαιούχος, στον τραπεζικό λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης συναινώ ανεπιφύλακτα στην επιστροφή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα ή θυρίδα κ.λπ. όπου εγώ φέρομαι δικαιούχος προσωπικά ή πληρεξούσιος ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στον ίδιο λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, αυτοβούλως και με ανυπόκριτη προθυμία, εξουσιοδότησε κάθε αρμόδια αρχή να άρει το τραπεζικό της απόρρητο και να αποδοθεί οποιοδήποτε περιουσιακό της στοιχείο ανευρεθεί στο ελληνικό κράτος, ώστε εμπράκτως να αποκατασταθεί η ζημιά του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι η κ. Μολντενάουερ έχει καταδικαστεί για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών, με πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο, σε ποινή φυλάκισης 6 ετών. Τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την ίδια υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε λόγω δύο εμβασμάτων της προς την εταιρεία SDG SrI του συγκατηγορουμένου της επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, αλλά και για 500.000 ευρώ που έλαβε το 2002 από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, «πήρε με εφ' άπαξ καταβολή» από τον πρώην υπουργό για να του δώσει το διαζύγιο. Κατά τον κ. Ζήγρα, δε, «από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο δεν είχε ποτέ δουλέψει, από όσο γνωρίζω, και ούτε είχε περιουσία στην Ελλάδα».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όλη η αλήθεια για τη διαπραγμάτευση στη γερμανική τηλεόραση (ΑRD) (με υπότιτλους)

Εδώ που όλα τα ΜΜΕ κρύβουν την αλήθεια,σας παρουσιάζουμε το videο από την γερμανική τηλεόραση ARD που εξηγεί με επιχειρήματα το τι έγινε τις τελευταίες ημέρες. Καλό είναι να δείτε αυτό το video πριν πάτε να ψηφίσετεhttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μόνο ο Χριστοφοράκος δεν βγήκε να μας πει υπέρ του ΝΑΙ !!!

από Γιώργο Χουδαλάκη

Σκέψου αδερφε μου,,,,
Αν τελικα το ΟΧΙ επικρατήσει,,,
Με τις τραπεζες κλειστές
και ολο το συστημα στα κεραμίδια
να σκούζει
να φωνάζει
και νεκρους να ανασταίνει...
Πόσες μάντρες θεσμίδια θα εχει τούτος ο λαός;
Δεν ξερω για τον λογαριασμό...
τα χουμε κανει μάντολες...
αλλα οτι μετράμε πολυ...μετράμε.
Απο μυαλο δεν ξερω....
μπορει να χουμε ελλείμματα...
αλλα απο καρδιά...δίνουμε και δανεικά.


ΥΓ. Αν μετά τον Σημιτη,
βγει και ο Χριστοφοράκος να στηρίξει το ΝΑΙ, προβλέπω οτι η εκλογική βραδιά θα εχει τελειώσει πριν ξεκινήσει.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Τρελάθηκαν» στο υπουργείο Οικονομικών: Ξαφνικά μεγάλοι οφειλέτες πλήρωσαν φόρους για να αποφύγουν «κούρεμα» καταθέσεων

Ένα φορολογικό «παράδοξο» απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ξαφνικά σημειώθηκε ένα «κύμα» πληρωμής φόρων, από επιχειρήσεις και γενικώς μεγάλους οφειλέτες, το οποίο σε πρώτη φάση δεν μπορούσε να εξηγηθεί, αφού είναι δεδομένο ότι οι κλειστές τράπεζες και το capital control, οδηγούν σε αναστολή εκπλήρωσης υποχρεώσεων.

Η εξήγηση, που δόθηκε, είναι ότι αρκετές επιχειρήσεις και οφειλέτες προχώρησαν στην πληρωμή σημαντικών ποσών φόρων, μόνο και μόνο για να μειώσουν το υπόλοιπο των τραπεζικών τους λογαριασμών, για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος που θα υποστούν από ένα πιθανό «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει ακυρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας τις κυρώσεις από τη μη πληρωμή κάθε είδους φόρων, ορισμένοι μεγάλοι οφειλέτες προχώρησαν στην εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων.

Μάλιστα, τα ποσά που πλήρωσαν ήταν σημαντικά και οι υπόχρεοι έκριναν ότι καλύπτονται έναντι του κινδύνου να «κουρευτούν» εφόσον υπάρξει haircut στις τραπεζικές καταθέσεις

Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο με τους φορολογούμενους που έπρεπε να πληρώσουν μικρότερα ποσά, όπως για παράδειγμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έπρεπε να αποδώσουν ΦΠΑ και τα φυσικά πρόσωπα που έπρεπε να πληρώσουν μια δόση της ρύθμισης των 100 δόσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: "Aποτύχατε και είστε υπεύθυνοι! Βοηθήστε την Ελλάδα αλλιώς...Βέτο" - Δείτε όλη την επιστολή του Κογκρέσου


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ' επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ. Την επιστολή όπως θα δείτε παρακάτω υπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής ενώ είναι απίστευτες οι απειλές που εκστομίζουν προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου αφού τους "σφάζουν" με το γάντι ενώ τους τονίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν "ανεπιθύμητα" αποτελέσματα.

Την επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναφέρει τα εξής:

"Σου στέλνουμε την επιστολή γιατί ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.

Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες για παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη.

Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την "σκληρή γραμμή" με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί

Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες

Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητα κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.

Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη τους στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ε Ελλάδα χρειάζεται μία λύση ενώ έχουν δείξει την προθυμία τους για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα....

Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την μπιστοσύνη τους στο Ταμείο....

Είναι γνωστό ότι θέλετε θεσμικές αλλαγές... Αν το ΔΝΤ θεωρηθεί υπεύθυνο για επιπλέον ζημιά στην ελληνική οικονομία όπως οι τωρινές απαράδεκτες επιπτώσεις ή οικονομική κατάρρευση δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γι αυτές που ζητάτε...

Ενώ κλείνει με τη σύσταση "Να δείξετε ευελιξία..."


Tαυτόχρονα, μαι σημαντική αποκάλυψη για την σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανία έκανε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση «Rai Tre».

«Οι Αμερικανοί μας βοήθησαν να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους το γεωπολιτικό πλαίσιο και ξέρω ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν επί του ΔΝΤ, διότι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο στο εσωτερικό του”.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ήταν λάθος η εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση ο κ. Κοτζιάς είπε: «Ήταν ένα πρόβλημα, αλλά ήταν λάθος να μην περικοπεί ένα μέρος του χρέους το 2010, όπως και το να επιβληθούν απαράδεκτα μέτρα λιτότητας. Τελικά, ετέθησαν εκτός κινδύνου οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, αλλά όχι η Ελλάδα».

Φαίνεται ότι οι παρασκηνιακές πιέσεις και διαβουλεύσεις των ΗΠΑ έπιασαν τόπο και για το λόγο αυτό το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για το ελληνικό χρέος ενώεμ διαρροή επιβεβαίωσε τον αήθη φανερό, αλλά και «υπόγειο», πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Reuters, κυβερνήσεις κρατών μελών της Ευρωζώνης προσπάθησαν -ευτυχώς μάταια- να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει της οποίας επιβεβαιώνεται η ελληνική κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο, το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην ΕΕ, ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Κατά τις πηγές, μάλιστα, του πρακτορείου, δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν — συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους του Θεσμού.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. «Δεν ζούμε σε έναν πύργο από ελεφαντόδοντο εδώ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες», πρόσθεσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέτασε όλα τα επιχειρήματα, όπως το ενδεχόμενο το έγγραφό του να αξιοποιηθεί για πολιτικούς λόγους, αλλά η άποψη που κυριάρχησε είναι πως τα στοιχεία και οι αριθμοί πρέπει να εκτεθούν με πλήρη διαφάνεια πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης», πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ΔΝΤ.
Η εκπρόσωπος του Ταμείου Άντζελα Γκαβίρια απέφυγε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείσα σχετικά από το Reuters.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους θεσμούς αλλά και στο εσωτερικό του ΔΝΤ μόλις ξεκίνησε...Οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη "τορπίλη" πριν το δημοψήφισμα αφού θεωρούν και εύλογα πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάκαμψη της Ελλάδας από την μείωση του χρέους όσο και αν αυτό "πονάει" τον εμμονικό και αιμοσταγή Β.Σόιμπλε...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - To ΔΡΑΜΑ του Μίλτου: ΔΕΝ μπορεί να κατεβάσει apps στην κινητάρα του!

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξηγεί σε τηλεοπτική εκπομπή τι σημαίνει χρεοκοπία – Δείτε το επίπεδο αλλά και τα προβλήματα των ανθρώπων που υποστηρίζουν το ΝΑΙ

Αφού πρώτα μας... κατέβασαν το επίπεδο ζωής και κόντεψαν να μας κατεβάσουν και τα παντελόνια, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τρολάρει τον ελληνικό λαό που βρίσκεται κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας.

Την ώρα που χιλιάδες ελληνικές οικογένειες δεν έχουν να φάνε ο Μιλτιάδης μας εξηγεί ότι χρεοκοπία είναι να μην μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές στο κινητό σου.

Δείτε το βίντεο για να φρίξετε με το επίπεδο αυτών των ανθρώπων που έφεραν τη χώρα στο βούρκο και συνεχίζουν να ζουν στον μικρόκοσμό τους.

Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιον ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία σχέση με όλους αυτούς τους μνημονιακούς χαρτογιακάδες. Είναι προφανές ότι ο Μιλτιάδης και η παρέα του δεν έχουν κοινά προβλήματα και αγωνίες με τον ελληνικό λαό.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νόμιμο το δημοψήφισμα αποφάσισε το ΣτΕ

Της Άννας Κανδύλη

Νόμιμο έκρινε το δημοψήφισμα της Κυριακής η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα δύο πολιτών να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα. Ο προεδρεύων του δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε από έδρας της Ολομέλειας πως το δικαστήριο "απορρίπτει τις αιτήσεις και δέχεται τις παρεμβάσεις των προσώπων που είχαν υποβάλλει παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά", είπε ο κ.Σακκελαρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Reuters: Ευρωπαίοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ

Κυβερνήσεις κρατών μελών της ευρωζώνης προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ελλάδας δικαιώνει την έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους όρους της συμφωνίας που της προτάθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το έγγραφο το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην ΕΕ, ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού αποκάλυψε τη διένεξη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τον διεθνή οικονομικό οργανισμό της Ουάσινγκτον, η οποία σιγόκαιγε για μήνες πίσω από κλειστές πόρτες, σχολιάζει το Reuters.

Κατά τις πηγές του πρακτορείου, δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν — συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους του θεσμού.

"Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση", σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. "Δεν ζούμε σε έναν πύργο από ελεφαντόδοντο εδώ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες", πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέτασε όλα τα επιχειρήματα, όπως το ενδεχόμενο το έγγραφό του να αξιοποιηθεί για πολιτικούς λόγους, αλλά η άποψη που κυριάρχησε είναι πως τα στοιχεία και οι αριθμοί πρέπει να εκτεθούν με πλήρη διαφάνεια πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

"Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης", πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ΔΝΤ. Η εκπρόσωπος του Ταμείου Άντζελα Γκαβίρια απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείσα σχετικά από το Reuters.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Game is over Τουσκ: Το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

«Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ σημειώνοντας ότι αν το αποτέλεσμα είναι "όχι" « δεν σημαίνει αυτόματα ένα Grexit».

«Το διάστημα των διαπραγματεύσεων θα είναι μικρότερο αλλά σίγουρα δεν χρειαζόμαστε δραματικά μηνύματα αν επικρατήσει το "όχι"», υπογράμμισε ο κ. Τουσκ μιλώντας στο «Politico» και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά τρόπους για να τους κρατήσει μέσα στην Ένωση. Κύριος στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη μετά από το δημοψήφισμα».

«Απαιτείται μία νέα προσέγγιση από την Ευρωζώνη, η οποία θα επιτρέψει την Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, ακόμα και αν επικρατήσει το ‘όχι’. Αν χρειαστούν κάποιες νομικές αλλαγές ώστε να διασωθεί η Ευρώπη, μπορούμε να τις συζητήσουμε», πρόσθεσε.http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεοδωράκης: Το ΝΑΙ δεν σημαίνει ότι ξαναγυρίζει ο Σαμαράς

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Να μην ενδώσουν στις κραυγές και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά ένα «Ναι για την Ελλάδα» κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος κυρίως σ' εκείνους που σκέφτονται να ψηφίσουν «όχι» και αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να έχουν πολλούς λόγους να είναι θυμωμένοι από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, τούς συμβούλεψε ότι ο θυμός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος, ιδίως σε στιγμές τόσο κρίσιμες όπου μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει έτοιμος να παίξει ρόλο μεσολαβητή. «Αυτή θα είναι η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Εμείς έχουμε σχέδιο. Και για τη χώρα και για τη διαπραγμάτευση. Αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι το μεγάλο ΝΑΙ» τόνισε.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Σταύρου Θεοδωράκη

"Θέλω να μιλήσω σε αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν όχι.

Όχι στους φανατικούς αλλά στους φίλους που νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει. Είναι και τα δύο λάθος.

Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά έμεινε χωρίς συμμάχους. Ακόμη και οι κεντροαριστεροί ηγέτες – ή μάλλον κυρίως αυτοί – όλος ο Νότος, μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης. Και μετά, ποιος στην Ευρώπη θα πει ναι; Ποιος θα πει «να στείλουμε λεφτά να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες» - αν εμείς πούμε ΟΧΙ.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς είστε θυμωμένοι. Όλοι θυμώσαμε τα τελευταία χρόνια. Έγιναν πολλά λάθη. Λάθη από τους πολιτικούς μας– λάθη από την ευρωπαϊκή ηγεσία – λάθη από τους λεγόμενους θεσμούς που δεν κατάλαβαν ότι το πρόγραμμα ήταν άδικο, πίεζε κυρίως τους φτωχούς και άφηνε στο απυρόβλητο τους πονηρούς και τους διαπλεκόμενους. Αλλά δεν είναι ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση. Ο θυμός δε βοηθά να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι. Συμμερίζομαι τον φόβο σου για την επόμενη μέρα. Ποιοι θα αποφασίσουν για μας;

Θέλω λοιπόν να σε διαβεβαιώσω: Το ΝΑΙ δε θα φέρει ξανά στα πράγματα το παλιό σύστημα! Αντιθέτως το ΝΑΙ είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση. Διορισμοί των πιστών, των φίλων, των συγγενών. Χάρισμα χρεών στους πλούσιους – στους πολύ πλούσιους. Σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας.

Αλλά ούτε αυτά είναι του παρόντος. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το αύριο. Όχι γενικώς και αορίστως το αύριο, αλλά τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη. Πώς θέλουμε να είναι η ζωή μας;

Ένας υπερυπουργός είπε σε ρωσικό πρακτορείο ότι «κάθε βοήθεια προς τον ελληνικό λαό και κάθε χειρονομία, έστω και συμβολική, θα είναι ευχάριστη». Η επαιτεία λοιπόν είναι το μέλλον μας; Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη.
Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ. Για να μπορούμε να πούμε στους συμμάχους μας: Οι Έλληνες αποφάσισαν – πάρτε και εσείς τη γενναία απόφαση. Μια καλύτερη συμφωνία, λεφτά για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του χρέους.

Έχει μεγάλη σημασία, αυτό το ΝΑΙ να το πούμε όλοι μαζί. Να μη διχαστούμε. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά, τα κόμματα έκαναν πίσω. Μπροστά είναι τα κινήματα, οι φορείς, οι ενώσεις, η κοινωνία. Προσωπικά δεν πήγα και δε θα πάω σε καμία συγκέντρωση. Τώρα μιλάνε οι πολίτες. Ο ρόλος ο δικός μας, ο ρόλος των πολιτικών είναι η εθνική συνεννόηση.

Η κρίση είναι βαθιά. Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του. Αυτό το έχω πει από την επόμενη μέρα των εκλογών στον κ.Τσίπρα. Κάνε μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς – όχι μια κυβέρνηση φανατικών. Δε με άκουσε. Συνεργάστηκε με τους ακροδεξιούς.

Κάτι ανάλογο λέω και τώρα. Οι φιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι αριστεροί, οι αριστεροί μεταρρυθμιστές πρέπει να πάνε μαζί. Η χώρα έχει ανάγκη από τη δύναμη της λογικής. Μια ομάδα αποφασισμένων Ελλήνων, με μια μόνο εντολή: Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

Το Ποτάμι μεσολαβεί. Είναι αυτό που σας είπα από την πρώτη μέρα. Μπαίνουμε μπροστά για να κάνουμε χώρο στην αληθινή Ελλάδα. Αυτή θα είναι η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Εμείς έχουμε σχέδιο. Και για τη χώρα και για τη διαπραγμάτευση. Αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι το μεγάλο ΝΑΙ.

Μπορεί αύριο να διαφωνήσουμε σε κάποιες λεπτομέρειες αλλά όλοι συμφωνούμε ποια πατρίδα θέλουμε, ποιο είναι το σπίτι μας. Κάποιοι σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σε καλώ λοιπόν να μη δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Ζημιά θα τους κάνεις. Έκαναν λάθος με το δημοψήφισμα. Ήταν μια επιπόλαιη απόφαση. Μην τους επιβραβεύσεις. Εσύ έχεις τη δύναμη. Τα χέρια σου και το μυαλό σου. Σε καλώ λοιπόν να μην κόψεις το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη. Σκέψου τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Τους γέροντες με τις χαμηλές συντάξεις. Τους αγρότες που δεν έχουν περιουσίες. Τις ανύπαντρες μητέρες. Αυτούς που ταλαιπωρούνται από δύσκολες ασθένειες. Τα θύματα της μαύρης εργασίας. Όλους αυτούς που νιώθουν ή είναι διαφορετικοί. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη τη στήριξη της Ευρώπης. Για λεφτά και δικαιώματα.

Φίλες και φίλοι

Η ζωή μας είναι φτιαγμένη από το καλό, το καλύτερο, το κακό, το χειρότερο. Δεν έχει άλλα υλικά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κακό. Και μας λένε ότι δεν υπάρχει χειρότερο. Υπάρχει. Και το ξέρουμε. Κράτα λοιπόν την Ελλάδα ανοιχτή. Μην ενδώσεις στις κραυγές. Και αποφάσισε με το χέρι στην καρδιά.
ΝΑΙ για την ΕΛΛΑΔΑ."


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....