Διυλιστήριο: 07/15/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Αποκάλυψη-σοκ για τον Σαμαρά!Aπίστευτο κι όμως αληθινό. 

Δάνειο ύψους 2.000.000 ευρώ έλαβε από την Attica Bank η Ν.Δ. επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, που είχε εκχωρήσει όμως και σε άλλες τράπεζες για τη λήψη άλλων δανείων! Το «φέσι», μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κατά την απολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχει φτάσει σήμερα τα 2.500.000 ευρώ, αφού, μετά την εκταμίευσή του το 2011, δεν πληρώθηκε καμία δόση.

Την ίδια ακριβώς πρακτική ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο. Ελαβε δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ και, ενώ υποτίθεται πως θα αποπληρωνόταν δύο χρόνια αργότερα, το 2012, δεν καταβλήθηκε ούτε μία δόση, με συνέπεια να έχει φτάσει με τους τόκους στα 6.500.000 ευρώ. Τα δάνεια που έλαβαν συνολικά από την Attica Bank τα πολιτικά κόμματα την περίοδο 2010-2011, δηλαδή στην έναρξη του Μνημονίου, έφτασαν συνολικά τα 10.200.000 ευρώ.

Το ΚΚΕ πήρε από την Attica Bank δάνειο 1.272.513 ευρώ και 900.000 από αυτά δύο μέρες μετά, τον Οκτώβριο του 2011, πήγαν από τον λογαριασμό του κόμματος σε λογαριασμό της θυγατρικής εταιρίας Τυποεκδοτική για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο 200.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε.

Οσον αφορά τη δανειοδότηση των ΜΜΕ, ο κ. Αντωνόπουλος είπε πως συνολικά οι χορηγήσεις δανείων ανέρχονται σε 12.600.000 ευρώ και η εκτίμηση κινδύνου της τράπεζας για τη μη αποπληρωμή τους (εξαιτίας ελλείψεων ή μείωσης της αξίας των καλυμμάτων) φθάνει στα 6.900.000 ευρώ.

Από το σύνολο των δανείων στα ΜΜΕ τα δάνεια που είναι σε καθυστερήσεις ή έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν εκτιμώνται σε 10.600.000 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορνοστάρ αντιπροσώπευσε την Ουκρανία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟΤα πολωνικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν με καυστική διάθεση ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στις 8 και 9 Ιουλίου, η Ουκρανία εκπροσωπήθηκε από την
πορνοστάρ Ιρίνα Φρίζ, που τώρα είναι βουλευτής στη Βερχόβνα Ράντα με το συνασπισμό του Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Dziennik-polityczny», είναι υπεύθυνη του τομέα συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας εργασίας Ουκρανίας-ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιρίνα Φριζ, ήταν ‘καλλιτέχνης πορνό’ (φωτό) που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες που απευθύνονταν μόνο σε ενήλικες.

Επιπλέον, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πολωνίας,αναφέρουν ότι η πορνοστάρ είχε προταθεί από τον πρόεδρο Ποροσένκο λόγω ότι την προτιμούσαν οι περισσότεροι ενήλικοι Ουκρανοί.

Το πολωνικό δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η Ιρίνα Φριζ είναι η νούμερο δύο πορνοστάρ παγκόσμια βιομηχανία πορνό, μετά την Τσιτσιολίνα, στην Ιταλία, γράφει το δημοσίευμα.

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση των νέων επιστημόνωνΣτη κατεύθυνση της ενίσχυσης των νέων επιστημόνων της χώρας και ανάδειξης του έργου τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ενέκρινε από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς πρόγραμμα δράσεων ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δράσεις αυτές αφορούν πρόσκληση σε 1.860 κατόχους διδακτορικού κατ’έτος για απόκτηση ακαδημαϊκής και διδακτικής εμπειρίας σε διαφορετικά τμήματα ΑΕΙ ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον υλοποιείται η χορήγηση 422 υποτροφιών για διδακτορικά μέσω του ΙΚΥ, δίνοντας μετά από πέντε χρόνια την ευκαιρία σε υποψήφιους διδάκτορες να λάβουν υποτροφία ύψους 816,90 ευρώ.

Σε συνέχεια αυτών των δράσεων έχει σχεδιαστεί και αναμένεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η δυνατότητα υλοποίησης μεταδιδακτορικής έρευνας με αξιοπρεπή αμοιβή σε κατόχους διδακτορικού από τη παγκόσμια κοινότητα με μηνιαίες υποτροφίες ύψους 1,089,21 ευρώ.

Επιπλέον αναμένεται η χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων αποτελούμενες από κατόχους διδακτορικού και υποψήφιους διδάκτορες. Οι δράσεις αυτές που θα ενεργοποιηθούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 έχουν προϋπολογισμό ύψους 27 εκατομμυρίων.

Όλες αυτές οι δράσεις μέσω ΕΣΠΑ θα επαναλαμβάνονται σε κύκλους μέχρι το 2020 με στόχο να βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να εργαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αξιοποιηθεί από τη κοινωνία το ερευνητικό τους έργο.

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλειστό από το 2010 το νοσοκομείο της Σαντορίνης που σήμερα εγκαινιάζεται. Όλη η αλήθειαΕίναι αλήθεια ότι θίγονται κατεστημένα συμφέροντα από τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης γι αυτό και έβαλαν λυτούς και δεμένους να ματαιώσουν τα εγκαίνια σήμερα από τον Πρωθυπουργό;

Είναι αλήθεια ότι μέχρι και επιστολή εστάλη στον Υπ Επικρατείας Αλ Φλαμπουράρη με την οποία ζητούσαν αναβολή της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου έστω για λίγους μήνες, προφασιζόμενοι τη μη πλήρη στελέχωση του, κατά το οργανόγραμα;

Είναι αλήθεια ότι ο πραγματικός λόγος της αιτούμενης αναβολής πάση θυσία της έναρξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου οφείλεται στη συστηματική “προώθηση” από το συγκεκριμένο κύκλωμα συμφερόντων των λεγόμενων πιο “σοβαρών” περιστατικών και ιδιαίτερα των αλλοδαπών ασφαλισμένων, σε συγκεκριμένη κλινική στην Αθήνα;

Είναι αλήθεια ότι ακόμα και μέλη που θεωρητικά στηρίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, λειτουργούν υπονομευτικά λόγω προσωπικών “ενδιαφερόντων” σε επιχειρήσεις που θίγονται από τη λειτουργία του;

Είναι αλήθεια ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται γνωστός μεγαλοπαράγοντας , με στενή ιδεολογική σύνδεση με πολλά μέλη του ΔΣ το οποίο προχθές προσπάθησε να βγάλει ψήφισμα κατά της έλευσης στο νησί του Αλέξη Τσίπρα, για να εγκαινιάσει το Νοσοκομείο, με πρόσχημα ακόμα και την αύξηση του … ΦΠΑ;

Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας έκανε πολλά λεφτά την εποχή του Χρηματιστηρίου υπό την καθοδήγηση μαγαλόσχημων πολιτικών από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τους οποιους και δεν … “λησμόνησε” μετά, να “ευχαριστήσει”;;;

Είναι αλήθεια ότι τα λεφτά που τζογάρισε με … “σιγουριά” σε συγκεκριμένες εταιρείες κυρίως των νέων τεχνολογιών, την εποχή της φούσκας, προήλθαν από δάνειο από πολύπαθο τραπεζικό Ίδρυμα που πλέον έχει απορροφηθεί από μεγάλο όμιλο και που έχει ακουστεί σε πολλές απόκαλύψεις προσφατα, για θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, πολιτικούς και κόμματα; Επιπροσθέτως είναι αλήθεια ότι το δάνειο το έλαβε όταν στο συγκεκριμένο Ιδρυμα προίστατο κορυφαίο πολιτικό στέλεχος προερχόμενο από συγγενή ιδεολογικά χώρο;;;


(Ανάρτηση του 2014) Νοσοκομείο Σαντορίνης: κλειστό από το 2010 αν και κόστισε 14 εκατ. ευρώ

«Κλειστό» παραμένει από το 2010 το γενικό νοσοκομείο Σαντορίνης που κόστισε περίπου 14 εκατ. ευρώ. Το θέμα επανήλθε στην δημοσιότητα με αφορμή την αδυναμία νοσηλείας στο νησί της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε βαριά το βράδυ της Ανάστασης.

Το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το έργο ανέγερσης επόπτευε η ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με την ΑΕΜΥ ΑΕ (ανώνυμη εταιρεία που συστήθηκε το 2004). Το έργο χαρακτηρίστηκε «ειδικής φύσεως», η ΔΕΠΑΝΟΜ δεν προχώρησε σε ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό και αποπερατώθηκε το 2010.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε ως προτεραιότητα το θέμα της λειτουργίας του υπερσύγχρονου νοσοκομείου Σαντορίνης. Η αδυναμία χρηματοδότησής του από το δημόσιο, οδήγησε τον υπουργό στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας του. Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε τον περασμένο Αύγουστο επιστολή στον δήμαρχο του νησιού, κ. Νίκο Ζώρζο, προτείνοντας:
  • ή να αναλάβει το κόστος λειτουργίας ύψους 6 εκατ. ευρώ ετησίως ο δήμος Σαντορίνης και το υπουργείο Υγείας να συμβάλλει με 2 εκατ. ευρώ (τόσο κοστίζει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί),
  • ή να υπάρξει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τη λειτουργία του νοσοκομείου,
  • ή να παραχωρηθεί το νοσοκομείο στο ΤΑIΠΕΔ ώστε μέσα από την αποκρατικοποίησή του ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε.
Τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίστηκε από κοινού να δημιουργηθεί μια τοπική Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποκλειστική αρμοδιότητα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών (αναφορικά με τη σύσταση τοπικής Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας). Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην υπόθεση.

Στη Σαντορίνη ο Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον δήμαρχο του νησιού ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, καθώς εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων μπορεί να βοηθήσει και τον τουρισμό.

Στα εγκαίνια παραβρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Ν. Συρμαλένιος.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις 10:30 με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, και κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί από το 2011, ότι η κατασκευή και η διάταξη του ειναι εξαιρετική και πως ένα πρόβλημα του είναι ότι είναι ενεργοβόρο.

«Ενεργοβόρο στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, αφού εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορεί να λειτουργήσει και για τον τουρισμό, καθώς άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, θα μπορούν να επισκεφθούν το νησί.

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13:00 θα έχει συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς του νησιού.

Στις 5 Ιουλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είχε επισκεφθεί και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η δημιουργία του νέου νοσοκομείου στο Καρτεράδος Θήρας, είναι έργο ενταγμένο στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό 2009-2011 (ΦΕΚ τ.Β'1830/03-09-2009), δυναμικότητας 50 κλινών και συνολικής επιφάνειας 4.580 τ.μ., και στοίχισε 13,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο ετήσιος προϋπολογισμός θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο νοσοκομείο περιλαμβάνονται Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, Απεικονιστικά Εργαστήρια, Βιοπαθολογικά Εργαστήρια, Μαιευτικό τμήμα, Χειρουργικό τμήμα, Νοσηλευτικές Μονάδες (32 κλινών), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (5 κλινών) και Μονάδα Εμφραγμάτων (5 κλινών).

Το προσωπικό αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου είχαν ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, είχε παγώσει η στελέχωσή του. Στο πλαίσιο, όμως, του «παράλληλου πρόγραμματος» το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης εντάχθηκε στην ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ και καταργείται έτσι το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μετατίθεται για το φθινόπωρο ο πλειστηριασμός του Athens Ledra - Μέλη του ΕΠΑΜ σταμάτησαν τον πλειστηριασμό, όπου ήθελαν οι εργαζόμενοι


Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα διαδικασία πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και παραμένει κλειστό ενάμιση μήνα.

Η χθεσινή διαδικασία για τον πλειστηριασμό της ξενοδοχειακής μονάδας απέβη άκαρπη μετά και την εισβολή μελών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στον χώρο του Ειρηνοδικείου. Τα μέλη του ΕΠΑΜ κατά την εισβολή τους διαπληκτίστηκαν και με εργαζομένους του ξενοδοχείου, οι οποίοι ήθελαν να προχωρήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο του πλειστηριασμού εμφανίσθηκε ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν συμμετείχε τελικά στη διαγωνιστική διαδικασία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή πρώτης προσφοράς στο πλαίσιο της διενέργειας του νέου πλειστηριασμού θα είναι χαμηλότερη από τα 47,8 εκατ. ευρώ, που είχαν ορισθεί ως τιμή εκκίνησης κατά τη χθεσινή διαδικασία. Επιπλέον, στελέχη από τον χώρο της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος για όσους ενδιαφέρονται για το ξενοδοχείο πρέπει να υπολογισθεί σε υψηλότερα επίπεδα από την τιμή απόκτησής του, καθώς μέρος των εγκαταστάσεών του χρήζει εκσυγχρονισμού.

Σημειώνεται ότι η ξενοδοχειακή μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της στις 31 Μαΐου. Τη διακοπή λειτουργίας ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία AΣΤΥ Α.Ε. αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή σε οικονομικές δυσχέρειες. Είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους του ξενοδοχείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Πέραν των οφειλών προς τους εργαζομένους η ξενοδοχειακή εταιρεία βαρύνεται με χρέη προς τρεις τράπεζες, το ΙΚΑ αλλά και προμηθευτές. Το γνωστό ξενοδοχείο λειτούργησε επί 30 χρόνια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 υπό τη διαχείριση της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International. Η ΑΣΤΥ Α.Ε. συναποφάσισε τότε με τον διεθνή όμιλο να μην υπογραφεί σύμβαση ανανέωσης της διαχείρισης του ξενοδοχείου. Ετσι, η ιδιοκτήτρια εταιρεία από την 1η Ιανουαρίου 2014 ανέλαβε και τη διαχείρισή του, ενώ παράλληλα το μετονόμασε σε Athens Ledra.

Τα «κόκκινα» δάνεια


Η περίπτωση του Athens Ledra επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων του τουρισμού και ειδικότερα των ξενοδοχείων προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από τα δάνεια ύψους 7,6 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί σε τουριστικά καταλύματα περίπου τα μισά καταγράφονται ως μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. Αναλυτικά, ποσοστό 20,2% επί του συνόλου είναι δάνεια αβέβαιης είσπραξης, ποσοστό 19% είναι δάνεια σε καθυστέρηση και ποσοστό 10,6% είναι ήδη καταγγελμένα δάνεια. Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων προς τα τουριστικά καταλύματα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία αυτή να ανέρχονται σε περίπου 1.400.

Εδώ σας παραθέτουμε την άποψη του ΕΠΑΜΤο video από το starΠηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρειος Πάγος: Αναιρεί το βούλευμα απαλλαγής Μπουτάρη από παράβαση καθήκοντοςΆρειος Πάγος: Αναιρεί το βούλευμα απαλλαγής Μπουτάρη από παράβαση καθήκοντος 

Αναίρεση κατά του βουλεύματος που απαλλάσσει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον πρώην αντιδήμαρχο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, Ανδρέα Κουράκη, για την υπόθεση των διπλών αναθέσεων επέκτασης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), με παράλληλες κτηματογραφήσεις στους πρώην δήμους Εγνατίας και Αρέθουσας, άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Μπόμπολης, ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα στο σκέλος της απαλλαγής των Μπουτάρη-Κουράκη και τεσσάρων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ώστε αυτοί να κριθούν εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με διαφορετική σύνθεση, αυτή τη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, το δικαστικό συμβούλιο με πολυσέλιδο βούλευμα που δημοσιεύτηκε απήλλαξε τους παραπάνω, και επιπλέον 41 πρόσωπα, από κάθε κατηγορία, κρίνοντας ότι δεν έγιναν υπερβάσεις στην ανάθεση των συγκεκριμένων έργων, ούτε προκλήθηκε ζημία στο δημόσιο, παρά τις ενστάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων ως προς αυτό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ενεπλάκη στην υπόθεση δεδομένου ότι λόγω του «Καλλικράτη», η Πολεοδομία του κεντρικού δήμου συνέδραμε τους ΟΤΑ που δεν διέθεταν οργανωμένες πολεοδομικές υπηρεσίες.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Πρόεδροι του "ελεύθερου κόσμου"!..

     Γιοακίμ Γκάουκ (πρόεδρος της Γερμανίας) για την χθεσινή τρομοκρατική(;) επίθεση με φορτηγό εναντίον του πλήθους στην Νίκαια της Γαλλίας:
".. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου.."

Και ποιός ακριβώς είναι αυτός ο "ελεύθερος κόσμος" κατά την γνώμη σας χερ Πρόεδρε του νεοναζιστικού τέταρτου Ράϊχ;
Η Ελλάδα ας πούμε είναι "ελεύθερος κόσμος";
Και η Πορτογαλία; Και η Ισπανία;
Και σε τί ακριβώς είναι τέτοιες χώρες και λαοί "ελεύθερος κόσμος";
Στο να εκτελούν τις εντολές και να
υποτάσσονται στον νέο Άξονα που ονομάσατε "Ευρωπαϊκή Ένωση";

Είναι ελεύθεροι οι λαοί να εκλέξουν τους κυβερνήτες τους χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και εκβιασμούς;
Μπορούν να καθορίσουν την πολιτική της χώρας τους, είτε λέγεται οικονομική είτε εξωτερική πολιτική;
Είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν κατά το δοκούν το ένα ή το άλλο γεωπολιτικό σύστημα;
Το Σύνταγμά τους εν τέλει, είναι ανώτερο ή υποκείμενο των αποφάσεων του κάθε Eurogroup,
..του κάθε μη εκλεγμένου, δοτού, και άτυπου "θεσμού";
Έχει ο "ελεύθερος κόσμος", κόφτες;
Έχει επίτροπους, κομισάριους, γκαουλάϊτερς;
Έχει προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους;

Πώς λοιπόν μιλάτε χερ-νεοφύρερ για "ελεύθερο κόσμο";
Χεσμένο τον έχουμε αυτού του είδους τον "ελεύθερο κόσμο" σας χερ-νεοφασίστα.
Σ' αυτόν τον "ελεύθερο κόσμο" σας την μόνη τελικά ελευθερία που έχουν οι λαοί,
..είναι αυτή που δεν εφαρμόζουν: την επανάσταση, την εξέγερση.

Κι αν τέλος πάντων κάποιοι άλλοι λαοί του "ελεύθερου κόσμου" σας, δείχνουν κάποια ψήγματα ανυπακοής κι εξέγερσης,
..εμείς εδώ στο Ραγιαδιστάν,
..ασχολούμαστε με την προπώληση εισητηρίων των 500 και 1000 ευρώ για την συναυλία κάποιου τροβαδούρου σε κάποιο ανεμοδαρμένο νησί,
..ασχολούμαστε με την απλή ή απλούστερη, την "άδολη" ή την δόλια απλή αναλογική,
..με το αν θα εκλέγεται απ' τον λαό ο ομόλογός σας Πρόεδρος μιας άχρηστης Δημοκρατίας,
..και με το βρακί του κάθε καρακατσουλιού που έχει μεσημεριανή εκπομπή σε κάποιο νταβατζήδικο κανάλι.

Δεν φταίς εσύ χερ Γκάουκ ή γκάου ή γκαγκάου ή όπως αλλιώς ονομάζεστε όλοι οι "Γκάουκ" του νέου Άξονα.
Φταίνε αυτοί που μας κοιτάζουν μέσα απ' τον καθρέφτη.
Αυτοί φταίνε που μπορείτε ακόμα και μιλάτε,
..και αυτοί θα πληρώσουν!..

Υ.Γ. Τελειώνοντας το κείμενο έπεσε στην αντίληψη του blog το διάγγελμα του άλλου Πρόεδρου του "ελεύθερου κοσμου", αυτού με τον κομμωτή των 9000 ευρώ μισθό.
Είπε ο μεσιέ Πρόεδρος (τσ)Ο(γ)λάντ: (οι υπογραμμίσεις είναι του blog)
" Η τρομοκρατική φύση της επίθεσης δεν αμφισβητείται. Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στη Συρία και το Ιράκ "!

Κατανοητό;
Δεν έχουν περάσει καν 24 ώρες απ' το μακελειό και ο μεσιέ-ελεύθερος κόσμος έσπευσε να εξαργυρώσει το αίμα των συμπατριωτών του,
..έσπευσε να πατήσει πάνω στα κορμιά τους για να εξυπηρετήσει τις "συμμαχίες",
..και να κάνει εξαγωγή "ελευθερίας",
..εκεί όπου κατά το οπτικό πεδίο της Παγκοσμιοποίησης δεν υπάρχει "ελεύθερος κόσμος"!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοι θα προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από 1η ΑυγούστουΔωρεάν, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι πρώην κάτοιχοι βιβλιαρίων απορίας και οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι, από την 1η Αυγούστου.

Καταργείται το 1ευρώ/ συνταγή για τις συνταγές μηδενικής συμμετοχής.

Την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας για τη μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Η σημαντικότερη αλλαγή που θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτό θα διασφαλίζεται με τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ).
Επιπλέον, οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου πρόνοιας, οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της ΚΥΑ 25132/2016 (ΦΕΚ Β 908) και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, δεν θα καταβάλλουν πλέον το 1 ευρώ/ συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ ενώ τα φάρμακά τους θα τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ισχύει σήμερα. Ωστόσο, τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα παραμείνουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς. Όσον αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), θα χορηγούνται από τα φαρμακεία και τα ειδικά σημεία διανομής του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή www.info

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση για παραπομπή σε δίκη Γκιρτζίκη και άλλων 21 της ΕΠΟΠαραπομπή σε δίκη για τον Γιώργο Γκιρτζίκη και άλλων 21 της ΕΠΟ πρότεινε η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Τελειώνει (;) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας. Η λίστα με τους κατηγορούμενους.

Πρόταση να παραπεμφθούν σε δίκη οι 22 από τους 23 κατηγορούμενους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της “κάρτας υγείας” έχει κάνει η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Η τελική απόφαση για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν σε δίκη ανήκει στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών όπου παραπέμπεται η υπόθεση και η απόφαση θα παρθει εντός των επομένων 30 ημερών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που σημαίνει ότι έπειτα από την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας που έγινε σήμερα το πρωί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να διερευνήσει το αδίκημα και να τους θέσει στο περιθώριο.

Το αδίκημα είναι “κακουργηματική απιστία κατ' εξακολούθηση για ζημιά σε βάρος της περιουσίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ”. Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα Υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013 που δεν έγιναν.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια.

Η λίστα με τους κατηγορούμενους για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε δίκη προς το συμβούλιο Εφετών:

1. Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος ΕΠΟ

2. Βαγγέλης Τοπολιάτη, αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ

3. Γιώργος Καραμελίδης, πρόεδρος ΚΕΔ.

4. Βαγγέλης Μαζαράκης, β' αντιπρόεδρος ΕΠΟ

5. Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος Football League

Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ:

6. Γιάννης Οικονομίδης

7. Νίκος Προύντζος

Πρώην πρόεδροι ΕΠΟ:


8. Βασίλης Γκαγκάτσης

9. Γιώργος Σαρρής

10. Σοφοκλής Πιλάβιος

Πρώην μέλη ΕΠΟ:

11. Βασίλης Χατζηαποστόλου

12. Γιώργος Σιντόρης

13. Αριστείδης Σταθόπουλος

14. Νίκος Φύριος

15. Γιάννης Σίγαλας

16. Νίκος Ανασόπουλος

17. Σωκράτης Παπαδόπουλος

18. Θόδωρος Φωτίου

19. Γιάννης Δεσύλας

20. Γιάννης Καλύβας

21. Χρήστος Σάββας

22. Βασίλης Μάντζιος


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Bόμβα» Ολάντ για Σημίτη και Goldman Sachs – Παραποιούσαν αριθμούς και στοιχεία
Σε μια περίοδο τεκτονικών ανακατατάξεων στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος,Φρανσουά Ολάντ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με βόμβα που ανατινάζει συθέμελα την αμαρτωλή περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη και τη σχέση της Goldman Sachs με την παραποίηση αριθμών, των δημοσίων λογαριασμών, ώστε να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν,Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε:

«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά χρόνια αργότερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπαρόζο θα προσληφθεί από την Goldman Sachs; Νομικά είναι δυνατό, όμως ηθικά θίγεται το πρόσωπο, είναι ηθικά απαράδεκτο», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ .

«Τον κ. Μπαρόζο, δεν ήμουν εγώ αυτός που τον επέλεξε, ορισμένοι θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην επιλογή αυτή», υπογράμμισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει παραδοσιακά την 14η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Οι δεξιοί προκάτοχοί του Ζακ Σιράκ (1995-2007) και Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) είχαν συμβάλει στον διορισμό αυτού του συντηρητικού Πορτογάλου το 2004 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην ανανέωση του διορισμού του το 2009.

Ο Μπαρόζο διηύθυνε την Επιτροπή «τη στιγμή που υπήρξε αυτή η κρίση που προκλήθηκε απ’ αυτά που αποκαλούμε subprimes (σ.σ.: τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου), για τα οποία η Goldman Sachs υπήρξε μια από τις βασικές τράπεζες», υπογράμμισε ακόμη ο Ολάντ στη συνέντευξή του.

Η Γαλλία ζήτησε ήδη την Τετάρτη «επισήμως» από τον Πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι’ αυτή την τράπεζα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παγκόσμιο σοκ από τη νέα επίθεση στη Γαλλία – 80 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες80 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες, οι 50 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με δράστη έναν 31χρονο Γαλλοτυνήσιο στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, ο οποίος παρέσυρε με φορτηγό εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το βράδυ της Πέμπτης, τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της χώρας.

Τα πλάνα σοκάρουν, με το πλήθος να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις στην προσπάθεια του να σωθεί.

Βρήκαν βαρύ οπλισμό μέσα στο φορτηγό

Σύμφωνα με ένα μέλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αρχές εντόπισαν στο φορτηγό τα εν λόγω αντικείμενα και κλήθηκε άμεσα η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, για να ελέγξει ενδελεχώς το όχημα. Διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παγιδευμένο με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκουν στη συνέχεια τα πολυβόλα και τις χειροβομβίδες.

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές, αλλά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη

Στο άκουσμα της τραγωδίας στη Νίκαια, αυτόματα σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος έσπευσε να κάνει αναφορές στον ρόλο που μπορεί να έπαιξε το Ισλαμικό Κράτος.

Υπήρξαν ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ο ISIS να κρύβεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Site Intel Group, οι τζιχαντιστές δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά πανηγυρίζουν.

Είναι πλέον η πιο σοβαρή επίθεση που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων την 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, πιο πολύνεκρη από αυτή που διαπράχθηκε την 22η Μαρτίου στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς. Αυτές οι δύο επιθέσεις διαπράχθηκαν από το ίδιο δίκτυο ανθρώπων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, περίπου δεκαπέντε μέλη της οποίας σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους βομβιστές-καμικάζι. Περίπου 20 ακόμη μέλη του ΙΚ, ή φερόμενοι ως συνεργοί τους, έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί στη Γαλλία και στο Βέλγιο.Πηγή www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....