Διυλιστήριο: 09/06/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Το συγκινητικό άρθρο ενός πατέρα στον γιο του : ''Αντί 500 καφέδες στο Μανχάτταν, επέλεξες 500 σκοπιές στην Πατρίδα !''



Του Δρ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη 

Γιε μου ξύπνησες να πας σκοπιά; 
– Ναι. 
Γιε μου τελείωσες τη σκοπιά; 
– Ναι. 
Οκ γιε μου, πήγαινε να κοιμηθείς ακόμη 2-3 ώρες. 

Όπως το υπολόγισα, στους 14 μήνες θητείας, η πιο πάνω συνομιλία έγινε περίπου 500 φορές (2-3 φορές τη μέρα, όσες περίπου και οι σκοπιές). Οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας σε Κύπρο και ΗΠΑ το επιβεβαίωναν μέσα από τις μηνιαίες καταστάσεις λογαριασμού. Το ίδιο και ο Μαρκ Ζάγκεμπερκ, ιδρυτής της facebook (messenger)! 

Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Ίσως καμιά αν απομονώσουμε το πιο πάνω. Αν όμως δούμε τις “επιλογές”, τότε ίσως έχει κάποια σημασία. 

Ιούνης 2017: Μπορεί να έρθει στις ΗΠΑ για σπουδές. Έχει το δικαίωμα της πράσινης κάρτας. Έχει το δικαίωμα να είναι δίπλα στον πατέρα του με όλα τα σχετικά χαρτιά. Μπορεί να μην υπηρετήσει στο στρατό. 
Σχετικό άρθρο: ΕΔΩ

5 Ιουλίου 2017: Πύλη ΚΕΝ Πάφου: Κουράγιο γιε μου. Κάνεις το σωστό. Τιμάς την πατρίδα μας. Θα το περάσουμε μαζί, έστω κι από απόσταση. 

5 Ιουλίου 2017 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018: Το “repeat” (επανάλειψη) του CD σταθερό! Γιε μου ξύπνησες να πας σκοπιά (ή θαλαμοφύλακας); 500 φορές ΝΑΙ! Ίσως και να σκεφτόταν κάθε φορά: “να’ τον πάλι, καραούλι”. Τι να κάνουμε, κάποιοι καραούλι στη σκοπιά και κάποιοι καραούλι στην “έγνοια”! 

Σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2018: Χαλάλι τα 500 “βασανιστικά” ξυπνήματα της περηφάνιας. Χαλάλι το ταλαιπωρημένο “αθλητικό” πόδι που δεν ζήτησε ούτε μια μέρα αναρρωτητικής άδειας. Περηφάνια για την κατεχόμενη πατρίδα μας, περηφάνεια για την σημαία μας, περηφάνια για τον εαυτό σου, την οικογένεια και κυρίως την μαγκιά της επιλογής σου. 

Αντί 500 καφέδες στο Μανχάτταν, έβγαλες 500 σκοπιές για την πατρίδα! Τι άλλο να ζητήσω! 500 φορές ξύπνιος για την Κύπρο μας με ένα περήφανο απολυτήριο στο χέρι! 

Καλός Κύπριος Πολίτης γιε μου. Σε μια πατρίδα που σχεδόν όλα “χαρίζονται”, εσύ το κέρδισες με τσαμπουκά, δεν στο χάρισε ΚΑΝΕΙΣ.

Ο πατέρας σου! 

Υ.Γ.1: Καμιά απόσταση δεν έχει τη δύναμη να ξεριζώσει την σπορά της πίστης και της ΥΓΙΟΥΣ αγάπης για την πατρίδα. 

Υ.Γ. 2: Η λέξη “κίνητρο” είναι η “βενζίνη” μιας επιχείρησης ή ενός κράτους. Καιρός η πολιτεία να κατανοήσει την έννοια αυτής της λέξης! 

Dr. Nicos Antoniades Adjunct Assistant Professor City University of New York (CUNY) / College of Staten Island (CSI) Political Marketing Consultant Editor ikypros.com and LA Voice https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία AIG στην Αμερική κατέρρευσε και βρέθηκαν στον αέρα εκατομμύρια φορολογούμενοι


Λόγω της πρότασης της ΝΔ διά στόματος του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη, για ιδιωτική ασφάλιση σας παραθέτουμε για να σας θυμήσουμε, ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ξεκίνησε από την κατάρρευση της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας AIG, όπου άφησε ξεκρέμαστρους όλους τους ασφαλισμένους (χωρίς συντάξεις, χωρίς νοσήλεια κτλ) και ανάγκασε την ομοσπιανδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για ενίσχυση 180 δισεκατομμύρια δολάρια και την κυβέρνηση να πάρει τον έλεγχο.

Η Εξεταστική Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Κρίσης (FCIC) της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η AIG απέτυχε κυρίως γιατί πούλησε τεράστια ποσά ασφαλειών χωρίς αντιστάθμιση των επενδύσεών της. Οι τεράστιες πωλήσεις συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης έγιναν χωρίς να υπάρξη αρχικά εξασφάλιση, θέτοντας κατά μέρος αποθεματικά κεφάλαια, ή αντισταθμίζοντας την έκθεσή της. Μια βαθιά αδυναμία στην εταιρική διακυβέρνηση, ιδιαίτερα στις πρακτικές διαχείρισης κινδύνου.

Το ''τσουνάμι'' από αυτήν την κρίση βρήκε εμάς ως ''αδύναμο κρίκο'', αλλά και ως σωτήρα άλλων Ευρωπαικών Κρατών και οικονομιών όπως της Γερμανίας,  και επιβλήθηκαν τα καταστρεπτικά μνημόνια.

Παλιότερο Άρθρο από DW

Άλλη μια μαύρη Δευτέρα στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τις απώλειες - μαμούθ της AIG – νέα ένεση ύψους 30 δις αποφάσισε η κυβέρνηση - γιατί να πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι τα σπασμένα του ασφαλιστικού κολοσσού;
Ήταν άλλη μια μαύρη Δευτέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια. O Dow Jones υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7.000 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997, ενώ τον κατήφορο πήραν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη Dax της Φρανκφούρτης να καταγράφει χθες απώλειες της τάξης του -3,48 %. Αφορμή αποτέλεσαν οι απώλειες - ρεκόρ ύψους 100 δις δολαρίων, που ανακοίνωσε χθες ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG για το οικονομικό έτος 2008. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε ανησυχίες ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Αναγκαία η διάσωση της AIG ;

Το πακέτο βοήθειας ύψους 150 δισ. δολαρίων που χορηγήθηκε στην AIG, την American International Group, φαίνεται πως δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ζημίες του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού. Έτσι χθες ανακοινώθηκε η χορήγηση επιπρόσθετης ενίσχυσης ύψους 30 δισ. δολαρίων. Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έχουν διαθέσει μέχρι σήμερα συνολικά 180 δις δολάρια για να σώσουν την επιχείρηση από πιθανή κατάρρευση που θα απειλούσε άμεσα τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο Έντουαρντ Λίντι, διευθύνων σύμβουλος της AIG από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα της νέας οικονομικής ένεσης:

"Δεν διαφυλάσσουμε μόνον την AIG. Προστατεύουμε τους πελάτες μας, τους ασφαλιζόμενους. Διασφαλίζοντας την επιβίωση της εταιρίας, προσπαθούμε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να χειροτερεύσει η ήδη δύσκολη οικονομική συγκυρία".

Οι συνέπειες της κατάρρευσης

Για τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ δεν υπάρχει προφανώς χειρότερο σενάριο στην παρούσα φάση από την κατάρρευση του ασφαλιστικού κολοσσού. Η AIG δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ μετρά 74 εκατομμύρια πελάτες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, που σε περίπτωση κατάρρευσης της εταιρίας, θα έπρεπε να κλείσουν νέες ασφάλειες, οι οποίες θα συνοδεύονταν πιθανότατα από υψηλότερο κόστος.

Το μέλλον του ασφαλιστικού γίγαντα, όμως, ανησυχεί πρωτίστως εκατομμύρια πελάτες της στις ΗΠΑ που - σε περίπτωση επαλήθευσης των χειρότερων σεναρίων - θα έπρεπε να απευθυνθούν σε άλλες εταιρίες, οι οποίες ενδεχομένως δεν προσφέρουν τόσο ευνοϊκούς όρους ασφάλισης όσο η AIG.

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί όχι μόνον για τις ΗΠΑ αλλά και για την Ευρώπη ενδεχόμενη κατάρρευση της AIG είχε προειδοποιήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο: "Το πιο δραματικό σενάριο που σκεφτόμουν και το οποίο πιθανότατα θα συμπαρέσυρε και την Ευρώπη, ήταν η AIG. Θα είχε ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από την περίπτωση της Lehman Brothers".

«Γιατί να την πληρώσουν οι πολίτες;»

Και η ίδια η AIG τονίζει κάθε τόσο ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλο τον κόσμο; Και γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αυτό, διερωτάται ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς; "Θέλουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι να σώσουν ξένες επιχειρήσεις; Μπορεί να απειλούνται ορισμένα συνταξιοδοτικά ταμεία. Μερικές επιχειρήσεις θα τα καταφέρουν, άλλες θα χρειαστούν βοήθεια. Αλλά τότε ας τοποθετήσουμε τα χρήματά μας ακριβώς εκεί και όχι μέσω του δρόμου που ακολουθούμε στο παράδειγμα της AIG".

Ο νομπελίστας εννοεί ότι η βοήθεια θα έπρεπε να δοθεί στοχευμένα σε εκείνους που θα κινδύνευαν από πιθανή κατάρρευση του ασφαλιστικού κολοσσού. Αυτή θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Στίγκλιτς, η σωστή συνταγή και όχι να προσφέρουμε τεχνητή αναπνοή δισεκατομμυρίων σε μια επιχείρηση την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει εάν στην πραγματικότητα μπορεί να επιβιώσει στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γεωργιάδης: Θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση των χρεών της ΝΔ



«Θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση εκτός αν θέλουμε κόμματα εξαρτημένα» ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ρύθμιση των χρεών των κομμάτων, κάτι που είναι ηθικώς ορθό λόγω αλλαγής των οικονομικών συνθηκών, όπως ισχύει και για όλους με το νόμο Κατσέλη, ζήτησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε ότι μετά την κρίση άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα, μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων και αυξήθηκαν τα επιτόκια και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα χρέη τους. Θα πρέπει να ισχύσει και για τα κόμματα ότι ισχύει για όλους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι επί της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ έχει μειώσει το κόστος λειτουργίας της από 8,5 εκατομμύρια ευρώ στα 2 εκατ. και έχει παραχωρήσει το σύνολο της εκλογικής επιχορήγησης στις τράπεζες και «ζει» από τις εισφορές των μελών της. «Θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση εκτός αν θέλουμε κόμματα εξαρτημένα» συμπέρανε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι στο παρελθόν το μόνο κόμμα που είχε κάνει διαγραφή χρεών ύψους 178 εκατομμυρίων δραχμών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές ΝΔ: «Θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση»

Η απόφαση του δικαστηρίου κατόπιν της προσφυγής της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορά στην εξόφληση των χρεών του κόμματος, δεν έχει κοινοποιηθεί στη ΝΔ.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση ή κατάσχεση και εφόσον κοινοποιηθεί «θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση». Διευκρινίζουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ΝΔ είναι απολύτως οικονομικά αυτάρκης και καλύπτει τα έξοδά της από τις εισφορές των μελών της. Σημειώνουν επίσης ότι το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης διοχετεύεται στην αποοπληρωμή των χρεών.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση των χρεών, μία φόρμα εξυπηρέτησης των δανείων διαφορετικά θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας του κόμματος.



πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....