Διυλιστήριο: 08/11/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η FDA έδωσε το πράσινο φως για απελευθέρωση μεταλλαγμένων κουνουπιών στη Φλόριντα!

Κάποιοι το παρομοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά… περισσότερο μοιάζει με εφιάλτη!

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για μια δοκιμή κατά την οποία θα απελευθερώσει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια-δολοφόνους του ιού Ζίκα στα νησιά Keys της Φλώριδας.

Την Παρασκευή, ο FDA κυκλοφόρησε μια τελική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δοκιμής, βρίσκοντας ότι «δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Το έργο, με επικεφαλής την Oxitec, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στον έλεγχο των εντόμων, απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση των χιλιάδων του γενετικά τροποποιημένων αρσενικών κουνουπιών Aedes aegypti. Τα εργαστηριακά έντομα εκτρέφονται έτσι ώστε την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να σκοτώσει ένα μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού των κουνουπιών με το πέρασμα ενός γονιδίου μοιραίο για τα θηλυκά τα οποία δεν θα μπορούν να έχουν απογόνους. Με λίγα λόγια, θα τα καταστήσουν στείρα.

Η εταιρεία θα πρέπει να κερδίσει και την έγκριση της διοίκησης των Florida Keys, η οποία σχεδιάζει να ψηφίσει την πρόταση διεξάγοντας πρώτα μια έρευνα σχετικά με το τοπικό συναίσθημα των κατοίκων αυτό το φθινόπωρο.

Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει το έργο να έχει την πλειοψηφία της υποστήριξης, υπάρχουν ωστόσο πολλοί αρνητές, που καταλογίζονται με… παραπληροφόρηση! Κάποιοι φοβούνται τις επιπτώσεις στο περιβάλλον με την εισβολή των κουνουπιών Aedes aegypti, «άλλοι αντιρρησίες έχουν περισσότερη φαντασία, βασιζόμενοι σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το έργο», αναφέρει το Fusion.


Η Oxitec ισχυρίζεται ότι μελέτες στη Βραζιλία, ο Παναμάς και οι Νήσοι Κέιμαν έχουν μειώσει τους πληθυσμούς των κουνουπιών κατά 90%, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα επιτυχία «σε πρωτοφανές επίπεδο» του ανθρώπινου ελέγχου πάνω στη φύση.

Και οι… «θεωρίες» συνωμοσίας ή οι συνωμοσίες σε εφαρμογή

Ενόσω η Oxitec καυχιέται για τον έλεγχο της Φύσης και τα επιτεύγματα της, δουλεύοντας παράλληλα με τα λόμπι και την προπαγάνδα, μια άλλη εκδοχή του ξεσπάσματος του ιού Ζίκα έχει δει το φως της δημοσιότητας: Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια είναι αυτά που τον προκάλεσαν στη Βραζιλία!



Και η «θεωρία» δεν είναι διόλου αβάσιμη. Η Oxitec έστησε εκεί το εργαστήριο της, στη Βραζιλία, και αμόλησε τα ΓΤ κουνούπια της κάνοντας πειράματα. Μειώθηκε ο πληθυσμός των κανονικών κουνουπιών; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αλλά αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι ΜΕΤΆ ξέσπασε ο Ζίκα!

Το αρσενικό μεταλλαγμένο κουνούπι ζευγαρώνοντας με το θηλυκό της μεταδίδει το γονίδιο της στειρότητας. Τι θα συμβεί όμως αν αυτό το κουνούπι τσιμπήσει μια έγκυο; Τι επιπτώσεις θα έχει στο έμβρυο; Είναι ο Ζίκα πραγματικός ιός ή γενετική ανωμαλία; Τα περί μετάδοσης με σάλιο και σεξουαλικά φυσικά είναι λόγια ανεπιβεβαίωτα.

Όπως αναφέρει και το theantimedia.org, θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι το ξέσπασμα έγινε ακριβώς σε εκείνη την περιοχή που διεξήχθη το “πρόγραμμα”της βρετανικής εταιρίας Oxitec η οποία μάλιστα έχει και την αναίδεια να θέλει να το επεκτείνει με δεύτερο εκτροφείο!

Το πιο πιθανό είναι, αν αρχίσει αυτό να γίνεται «μόδα», μετά από λίγο καιρό είναι να δούμε το ίδιο που έγινε με την Μονσάντο και τα ζιζανιοκτόνα της που θέριεψαν τα ζιζάνια του πλανήτη: Κουνούπια τέρατα ανθεκτικά στα πάντα και μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού. Στόχος επετεύχθη!

Στο μεταξύ κάποιοι θα έχουν γεμίσει τις τσέπες τους με χρήμα…

Πηγή www.i-gata.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον εισαγγελέα τα δάνεια της εφημερίδας του Τριανταφυλλόπουλου

Στη ζούγκλα των χρηματοδοτήσεων από την αμαρτωλή Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όχι μόνο φαίνεται πως είχε εμπλοκή, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει ως σήμερα να μην είναι ελεγχόμενος για ένα ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξαν στα ταμεία της εφημερίδας VETO, της οποίας ήταν εκδότης, λίγο πριν κλείσει. Η ομώνυμη εταιρία, της οποίας ο Τριανταφυλλόπουλος είχε το 51% των μετοχών, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία ΝΕΠ, του αχυράνθρωπου του Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν ούτε στη ΝΕΠ ούτε και στο φυσικό πάροχο, δηλαδή την τράπεζα. Πληρώθηκαν προφανώς, όπως και όλες οι «τραπεζικές απώλειες», από τον ελληνικό λαό. Η εταιρία VETO του Τριανταφυλλόπουλου η οποία είναι υπό εκκαθάριση από το 2010, καταγράφει απλώς στους ισολογισμούς της το χρέος ως τη διάλυσή της. Μετά την εκκαθάριση είναι προφανές πως πρακτικά δεν μπορεί να εισπραχθεί τίποτα. Το περίεργο είναι πως, παρότι η ιστορία της χρηματοδότησης της εφημερίδας VETO παρατίθεται αναλυτικά στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, o Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με νομικούς, ο Τριανταφυλλόπουλος έπρεπε να ελεγχθεί για ηθική αυτουργία και ενδεχόμενο δόλο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η εταιρία του να εισπράξει 9 εκατομμύρια, τα οποία δεν ήταν περιουσία ούτε του Κυριακίδη, που εμφανιζόταν ως επενδυτής, ούτε του Λαυρεντιάδη. Οι ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος, απαντώντας στο Hot Doc (αφού αρχικώς εξαπέλυσε ύβρεις και απειλές) υποστηρίζει πως τα 9 εκατομμύρια πήγαν σε χρέη στους εργαζόμενους. Αναζητείται λοιπόν τράπεζα να μας δώσει 9 εκατομμύρια για να πληρώσουμε χρέη στους εργαζόμενους και να μην τα πάρει πίσω.

Το Νοέμβριο του 2009, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προχώρησε στην έκδοση της εφημερίδας VETO, σε συνεργασία με τον Θανάση Λάλα. Η έκδοση της εφημερίδας ήταν το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης με τους πρώην συνεκδότες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη και Τάσο Καραμήτσο. Το πετυχημένο διαφημιστικό του Πρώτου Θέματος, που εμφάνιζε Τριανταφυλλόπουλο και Αναστασιάδη σε κοινή μπανιέρα, είχε καταλήξει άδοξα, τουλάχιστον για τη συνεργασία. «Μόλις άνοιξε η τάπα», έγραφαν την εποχή εκείνη σχολιαστές, «αποκαλύφθηκε πως στη μπανιέρα δεν υπήρχε ούτε μύρο ούτε νερό αλλά βοθρολύματα». Οι πρώην συνεκδότες πραγματικά πυροδότησαν μια αντιπαράθεση με αλληλοκατηγορίες για μαύρο χρήμα, χρηματισμούς και υπονοούμενα ακόμη και για δολοφονίες.

Με αυτή την έννοια, ήταν λογικό και αναμενόμενο η έκδοσης της εφημερίδας VETO από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια για τη συνέχεια της αντιπαράθεσης. Το πρώτο φύλλο της VETO πούλησε 200.000 περίπου φύλλα. Πολύ γρήγορα, όμως, η κυκλοφορία της εφημερίδας άρχισε την πτώση. Τον Ιούνιο του 2010, μετά βίας πουλούσε 30.000 φύλλα, ενώ μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας κατέληξε στις 11.000. Την ίδια περίοδο, οι πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες ξεπερνούσαν τα 150.000 φύλλα.

Ο… επενδυτής Κυριακίδης και ο Μάκης

Το 2010, ο Πέτρος Κυριακίδης, μέντορας και αχυράνθρωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χρησιμοποιεί την εκδοτική εταιρία ΝΕΠ για να επενδύσει σε συγκροτήματα Τύπου. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει, είναι να δανειοδοτείται από την Proton Bank του Λαυρεντιάδη για να αγοράζει μετοχές σε διάφορα συγκροτήματα Τύπου και να εξασφαλίζει τη σιωπή των εκδοτών σε όσα κάνει ο Λαυρεντιάδης. Το σύνολο σχεδόν του Τύπου, από τη σκανδαλοθηρική Espresso έως το ΣΚΑΙ, αποκτούν ως εταίρο τη ΝΕΠ του Κυριακίδη, δηλαδή αφανώς τον Λαυρεντιάδη.

Στις 29 Μαρτίου 2010, η εταιρία ΝΕΠ του Κυριακίδη παίρνει δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank φυσικά. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, που διενήργησε έλεγχο στην Proton Bank, με προϊστάμενο κλιμακίου ελέγχου τον Λ. Μαυρίδη, υπήρξε «έγκριση νέου Μ/Π δανείου 10 εκατομμυρίων ευρώ, 4ετούς διάρκειας, με σκοπό την εξαγορά του 49% των μετοχών της VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε. και τη χρήση του υπολοίπου ως κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα». Από αυτά τα 10 εκατομμύρια, τα 2 εκατομμύρια φαίνεται πως δίνονται για την αγορά του 44% της VETO του Τριανταφυλλόπουλου. Ενώ η εταιρία είναι μόλις μερικών μηνών και με δυσμενή οικονομικά στοιχεία, το 44% πουλιέται έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, αντί 132.000 ευρώ που σύμφωνα με την ΤτΕ είναι η ονομαστική αξία του ποσοστού.

Ας υποθέσουμε, όμως, πως τόσο αποτίμησε ο Κυριακίδης το ποσοστό, με υπερτίμηση 1.188.000 ευρώ. Άλλωστε, απ’ ό,τι αποδείχθηκε, τα λεφτά δεν ήταν δικά του αλλά των καταθετών της Proton.


9 εκατομμύρια σε εφημερίδα που καταρρέει

Κατά τον έλεγχο, όμως, των οικονομικών στοιχείων της ΝΕΠ, του Κυριακίδη, αποδείχθηκε πως όχι μόνο τα δάνεια που πήρε για να «επενδύσει» στα συγκροτήματα Τύπου δεν είχαν καλύψεις, αλλά υπήρχε και μία χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ προς την εφημερίδα VETO. Μετά από συνάντηση των ελεγκτών της ΤτΕ με τον Πέτρο Κυριακίδη, παραδέχθηκε πως η χρηματοδότηση αυτή δόθηκε για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της εφημερίδας. Γι’ αυτό και στους ισολογισμούς εμφανίζεται ως χρέος της VETO προς τη ΝΕΠ. Στην πραγματικότητα, βέβαια, είναι χρέος χωρίς επιστροφή και επίσημη δανειοδότηση προς την Proton Bank. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση μια νεοσύστατη εταιρία μηνών δεν θα μπορούσε να πάρει δάνειο 9 εκατομμυρίων από τράπεζα. Έτσι η δανειοδότηση έγινε μέσω της ΝΕΠ του Λαυρεντιάδη και υπήρξε χωρίς επιστροφή.

Στο μετέπειτα έλεγχο, που ακολούθησε, το ποσό αντιμετωπίστηκε ως χρέος της ΝΕΠ του Κυριακίδη προς την Proton και όχι του Τριανταφυλλόπουλου.

Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα: η VETO πήρε 9 εκατομμύρια για διευκόλυνση από τα ταμεία της Proton και δεν τα έχει επιστρέψει.

Είναι γνωστό και θεμελιωμένο νομικά πως η ΝΕΠ ήταν ένα εταιρικό όχημα με το οποίο ο Λαυρεντιάδης αποσπούσε τα χρήματα των καταθετών και τα διοχέτευε σε επιχειρήσεις συμφερόντων του, χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Ως σήμερα δεν έχει ελεγχθεί αν τα 9 εκατομμύρια, που δόθηκαν στη VETO, αποτέλεσαν μαύρο χρήμα ή ακόμη και χρήμα χρηματισμών. Πώς είναι δυνατόν να δίνονται 9 εκατομμύρια και 2 ακόμη για τον τίτλο της VETO, μια εφημερίδα λίγων μόνο μηνών και λίγο μάλιστα πριν την κατάρρευσή της; Ποιο επιχειρηματικό κριτήριο ικανοποιείται με αυτή την κίνηση;


Το μεγάλο κόλπο



Στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνεται πως στην εταιρία ΝΕΠ «επισημαίνεται ο λογαριασμός “χρεώστες διάφοροι”, όπου ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ περίπου αποτελεί απαίτηση από τη VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε., καθότι επρόκειτο για ταμειακή διευκόλυνση. Η εν λόγω εταιρία είναι υπό εκκαθάριση, και όπως ειπώθηκε στο κλιμάκιο ελέγχου κατά τη συνάντηση, θεωρείται σχεδόν εξ ολοκλήρου επισφάλεια-ζημιά». Η παραδοχή που κάνει η ίδια η ΝΕΠ, πως τα 9 εκατομμύρια που δόθηκαν στη VETO του Τριανταφυλλόπουλου είναι ζημιά, κάνει ακόμη πιο επιτακτικά τα ερωτήματα: πώς δόθηκαν, γιατί δόθηκαν και πού κατέληξαν;

Η εισαγγελική έρευνα και η ανάκριση δεν έχει απαντήσει ως σήμερα σε αυτά τα ερωτήματα, πιθανόν χαμένη μέσα στο λαβύρινθο των κινήσεων των χρημάτων και των αλληλοδιαπλεκόμενων εταιρικών σχημάτων. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, από τη μεριά του, απαντά πως τα χρήματα δόθηκαν σε υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Αυτό, ακόμη και αν ισχύει, δεν αναιρεί πως ο Λαυρεντιάδης έδωσε 9 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν επιστράφηκαν στη ΝΕΠ και κατ’ επέκταση στην τράπεζα. Δηλαδή πρόκειται για χρήματα που χρωστάει η εταιρία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Η VETO βρίσκεται σήμερα υπό εκκαθάριση. Στους ισολογισμούς της, ένα ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίζεται ως χρέη σε τρίτους. Πρόκειται για το επίμαχο ποσό. Ακόμη και αν η ΝΕΠ του Κυριακίδη έχει εκχωρήσει αυτή την οφειλή της VETO προς την τράπεζα Proton, δηλαδή την Eurobank σήμερα, η τράπεζα δεν μπορεί πρακτικά να πάρει τίποτα από μια εταιρία η οποία δηλώνει «ουκ αν τι λάβετε εκ του μη έχοντος». Το συμπέρασμα είναι πως ένα θαλασσοδάνειο, ειδικής μεθόδευσης, δόθηκε στην εταιρία του Τριανταφυλλόπουλου, η οποία προφανώς δεν θα το επιστρέψει. Αυτός που χρεώνεται δεν είναι ο Λαυρεντιάδης αλλά ο ελληνικός λαός.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει γιατί κανένας δεν έκανε απαιτητά αυτά τα χρήματα στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Πού τελικώς κατέληξαν και αν υπάρχουν πραγματικά παραστατικά που δηλώνουν την κατάληξη.

Επίσης, αν η εταιρία που πήρε τα 9 εκατομμύρια και κατ’ επέκταση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος. Σε αντίστοιχη περίπτωση χρηματοδότησης του εκδότη της εφημερίδας Το Ποντίκι, Αντώνη Δελατόλα, αναγκάστηκε να επιστρέψει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που είχε πάρει από τον Κυριακίδη για αγορά μετοχών της εφημερίδας, για να μην χαρακτηριστεί ως αποδέκτης προϊόντων εγκλήματος. Πρέπει επίσης να εξακριβωθεί αν ο Τριανταφυλλόπουλος γνώριζε για τις άνομες ενέργειες του ζεύγους Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη και αν επωφελήθηκε με αυτά τα 9 εκατομμύρια.

Εκτός αν κάνουμε την παραδοχή πως όλα σε αυτή τη χώρα είναι ζούγκλα, με προνομιακό κάτοικο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο…

Η επίσημη απάντηση της Veto





«Η εταιρία ΝΕΠ κατέστη μέτοχος σε ποσοστό 49% της εταιρίας VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε. Επισημαίνεται ότι η μέτοχος εταιρία ΝΕΠ κατέβαλε με νόμιμες διαδικασίες μέσω τραπεζών σταδιακά και τμηματικά το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε., ήτοι προς τους προμηθευτές της εταιρίας, προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς κλπ. και έχουν αποδοθεί όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο που αφορούν τις καταβολές του μετόχου. Με το υπ’ αριθ. 695/2014 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών δεκάδες πρόσωπα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Τράπεζας Proton Bank.

Φυσικά, μεταξύ των ατόμων αυτών δεν είναι ο Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος. Αυτοί που έγραψαν το κατάπτυστο άρθρο αναφέρουν ότι στηρίζονται σε πόρισμα ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης, τονίζουν ότι βάσει αυτού του πορίσματος παραπέμπονται να δικαστούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ούτε κατηγορήθηκε, ούτε παραπέμπεται, για τον απλούστατο λόγο ότι όσα γράφονται σκοπίμως είναι παντελώς ανακριβή, καθώς όλα όσα έχουν σχέση με τη VETO Α.Ε. φέρουν τη σφραγίδα της νομιμότητας.

Συνεπώς, τα χρήματα αυτά ούτε σε «τσέπες» μπήκαν ούτε ο Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος εξασφάλισε «γερό κομπόδεμα», όπως «σκαρφίστηκαν» συντάκτες και διευθυντές που βρίσκονται σε πανικό για το κύμα αποκαλύψεων».

Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Κανένα ευρώ δεν «έβαλε στην τσέπη του» από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στη Veto, υποστηρίζει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην απάντηση που δίνει για το ρεπορτάζ του Hot Doc. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η «υγιής εταιρία ΝΕΠ» του Κυριακίδη μπήκε στη VETO αγοράζοντας το 49% των μετοχών. «Ο μέτοχος έβαλε τα 9 εκατομμύρια ευρώ προς ταμειακή διευκόλυνση προς τρίτους.

Ήταν ταμειακή διευκόλυνση της ΝΕΠ προς τη VETO και όχι κάποιας τράπεζας», σημειώνει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει: «Η VETO δεν είχε καμία σχέση με τράπεζες και συγκεκριμένα την Proton Bank. Η Proton Bank έδωσε στη ΝΕΠ τα χρήματα και όχι στη VETO. Έχει μεγάλη διαφορά. Η ΝΕΠ, που μπήκε στην εφημερίδα, χρωστάει τα εκατομμύρια καθώς εκείνη δανείστηκε και όχι η VETO».

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει επίσης πως τα 9 εκατομμύρια δόθηκαν για να καλυφτούν ανάγκες της εφημερίδας, όπως μισθοί δημοσιογράφων κ.ά., ενώ επισημαίνει πως η εταιρία του Κυριακίδη ήρθε για να επενδύσει στη VETO χωρίς να το ζητήσει η εφημερίδα και χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων (σ.σ. η εφημερίδα) από πού προερχόντουσαν τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επιβεβαιώνει πως στον ισολογισμό της VETO και συγκεκριμένα στα χρέη προς διάφορους πιστωτές συμπεριλαμβάνονται αυτά τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η απάντηση του λογιστή της VETO

Τα 9 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για να καλύψουν ανάγκες και υποχρεώσεις της VETO, όπως προμηθευτές, μισθοδοσία και φόρους, υποστηρίζει ο λογιστής και μέλος του πρώτου Δ.Σ. της εφημερίδας VETO, Νίκος Ξυκομηνός. Μιλώντας στο Hot Doc, υπογραμμίζει πως τα 9 εκατομμύρια οφείλονται ακόμα από τον μέτοχο και όχι από τη VETO. «Η VETO δεν έχει καμία οφειλή προς τράπεζα», προσθέτει.

Πηγή hotdoc.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aθώο (μετά θάνατον) κήρυξε τον Μιλόσεβιτς το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία – Αφοσιωμένος σοσιαλιστής ως το τέλος της ζωής του



Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές Σεβενίγκεν της Χάγης, αφού οι δεσμώτες του είχαν αρνηθεί τη μεταφορά του στη Μόσχα για την περίθαλψή του, παρότι υπέφερε από καρδιακά προβλήματα. Από τα κυριότερα στοιχεία του κατηγορητηρίου στο Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν η υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Την περασμένη Δευτέρα, ένας άλλος θεσμός της διεθνούς δικαιοσύνης, το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, απάλλαξε μετά θάνατον τον Μιλόσεβιτς και τη χώρα του από την κατηγορία της γενοκτονίας. Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχουν πειστήρια που να αποδεικνύουν ότι το Βελιγράδι είχε υπό τον έλεγχό του τον στρατό των Σερβοβοσνίων και απέρριψε την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης από τη Σερβία στη Βοσνία–Ερζεγοβίνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο Δικαστήριο που έκρινε τον πρώην Σερβο-βόσνιο πρόεδρο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ένοχο για εγκλήματα πολέμου, καταδικάζοντας τον, σε 40 χρόνια φυλακή, αποφάσισε, παμψηφεί, πως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με θύματα Μουσουλμάνους και Κροάτες στον πόλεμο της Βοσνιας.

Οι δικαστές έκριναν πως Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς ήταν ευνοημένοι από τη διατήρηση της Γιουγκοσλαβίας με τον Μιλόσεβιτς να είναι, αρχικά, υποστηρικτικός, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, οι επιδιώξεις τους σημείωσαν απόκλιση. Το δικαστήριο έκρινε πως από το 1990 εως τα μισά του 1991, ο πολιτικός στόχος της ηγεσίας των Σερβοβόσνιων ήταν η διατήρηση της Γιουγκοσλαβίας και η αποτροπή του διαχωρισμού η της ανεξαρτησίας της Βοσνίας-Ερζεγοβινης, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα των διαχωρισμό των Σερβοβόσνιων από τη Σερβία, Το δικαστήριο σημείωσε πως ο Μιλόσεβιτς ενέκρινε αυτό τον στόχο και μίλησε κατά της ανεξαρτητοποίησης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Μιλόσεβιτς προσπάθησε να έχει μια πιο προσεκτική προσέγγιση της κατάστασης. Επίσης, έκρινε ότι σε υποκλαπείσες συνομιλίες με τον Κάρατζιτς, ο Μιλόσεβιτς αναρωτιόταν αν είναι σοφή η χρήση αθέμιτης ενέργειας σε απάντηση μιας άλλης αθέμιτης ενέργειας και εξέφραζε τις αμφιβολίες του για τη νομιμοτητα μιας Σερβοβοσνιακής Συνέλευσης.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με τους δικαστές, εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για το γεγονός πως η Σερβοβοσνιακή Συνέλευση απέκλειε τους Μουσουλμάνους που προέρχονταν από τη Γιουγκοσλαβία.




Παράλληλα, σε συναντήσεις με Βόσνιους και Σερβοβόσνιους αξιωματούχους, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με τους δικαστές, υπογράμμιζε πως όλα τα μέλη των άλλων εθνών και εθνικοτήτων πρέπει να προστατευτούν. Τόνιζε επίσης πως το διεθνές ενδιαφέρον για τους Σέρβους δεν συνιστούσε διάκριση.

Επίσης, ο Μιλόσεβιτς υπογράμμιζε την ανάγκη αποφασιστικής καταπολέμησης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, σε ιδιωτικές συναντήσεις ο Μιλόσεβιτς ήταν εξαιρετικά εξοργισμένος με την απόφαση της ηγεσίας των Σερβοβόσνιων να απορρίψουν το σχέδιο Βανς-Όουεν. Επίσης διαπιστώθηκε πως ο Μιλόσεβιτς έλεγε πως κατανοούσε τις ανησυχίες των Σερβοβόσνιων, αλλά υπογράμμιζε πως το πιο σημαντικό ήταν ο τερματισμός του πολέμου.

Ο Μιλόσεβιτς αναρωτιόταν κατά πόσο ο κόσμος θα δεχόταν πως οι Σερβοβόσνιοι που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα έπαιρναν το 50% της ιδιοκτησίας και προσπάθησε να ενθαρρύνει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είχε χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο αμερικανικό και ευρωπαϊκό «χασάπης των Βαλκανίων»… Το CNN είχε χαρακτηρίσει την δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πιο σημαντική……ακόμη και από την δίκη της Νυρεμβέργης.

Ωστόσο, 12 χρόνια μετά τον θάνατο του, το Δικαστήριο της Χάγης τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της γενοκτονίας.

Γράφει σε σχετικό άρθρο του ο Neil Clark στο Russia Today:
Το συμπέρασμα του Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία ότι μία από τις πιο δαιμονοποιημένες προσωπικότητες της μοντέρνας ιστορίας είναι αθώος των φρικτών εγκλημάτων για τα οποία των κατηγορούσαν θα έπρεπε να έχει κάνει πρωτοσέλιδους τίτλους σε όλο τον κόσμο. Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ακόμα καιΔιεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία το έθαψε βαθιά στο πόρισμα των 2.590 σελίδων του στη δίκη του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάραζιτς που καταδικάστηκε τον Μάρτιο για την Γενοκτονία της Σρεμπενίτσα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα όταν ξεκίνησε η δίκη του αποκαλούμενα “Χασάπη των Βαλκανίων” τον Φεβρουάριο του 2002.

Το CNN προέβαλε κάθε λεπτομέρειες αυτού που περιέγραφαν ως “την πιο σημαντική δίκη από τη Νυρεμβέργη”. Βεβαίως, η ενοχή του Μιλόσεβιτς θεωρούταν δεδομένη. “Όταν θα έρθει η καταδίκη του και θα εξαφανιστεί σε ένα κελί, ουδείς θα ξανακούσει από αυτόν”, είπε ο αμερικάνος δικηγόρος Judith Armatta από την οργάνωση “Coalition for International Justice”.

Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τη θέση του ΝΑΤΟ χαρακτηριζόταν ως “απολογητής του Μιλόσεβιτς”, ή, ακόμα χειρότερα ως “αρνητής της γενοκτονίας”.



Και σε άλλο σημείο του άρθρου του αναφέρει:


Υπό κανονικές συνθήκες, σε μια δίκη, πρώτα συλλέγονται τα στοιχεία και μετά, εφόσον κριθεί αναγκαίο, κατηγορείται καποιος για ένα έγκλημα και δικάζεται. Στην περίπτωση του Μιλόσεβιτς συνέβη το αντίθετο: Πρώτα κατηγορήθηκε και δικάστηκε για πολιτικούς λόγους και μετά ήρθαν τα στοιχεία.

Η ειρωνία βεβαίως είναι ότι ο πρώην Πρόεδρος της Ηνωμένης Γιουγκοσλαβίας είχε ήδη εισπράξει τους επαίνους τους προέδρου Κλίντος για τον ρόλο που είχε παίξει στη συμφωνία ειρήνης με τη Βοσνία το 1995, που υπογράφηκε στο Ντέιτον.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν ποτέ ένας ακραίος Σέρβος εθνικιστής, αλλά σε όλη του τη ζωή υπήρξε ένας αφοσιωμένος σοσιαλιστής που πάντα πίστευε και αγωνιζόταν για μία πολυεθνική Γιουγκοσλαβία.




Ο στόχος του καθόλη την πορεία του στην εξουσία δεν ήταν να κτίσει μια “Μεγάλη Σερβία” αλλά προσπαθούσε να διατηρήσει τη Γιουγκοσλαβία ενωμένη όπως πλέον αναγνωρίζει και με κάθε επισημότητα τοΔιεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Όχι μόνο ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν ένοχος για εθνικές εκκαθαρίσεις που έγιναν στη Βοσνία, μίλησε πολλές φορές ενάντιά τους. Το Διεθνές Δικαστήριο αναγνωρίζει την επαναλαμβανόμενη κριτική και έντονη αποδοκιμασία του για τις πολιτικές του Κάραζιτς και της Σερβοβόσνιας ηγεσίας.

Ο Μιλόσεβιτς ήταν ένας άνθρωπος που κάθε μορφή ρατσισμού ήταν ένα ανάθεμα, και επέμενε ότι όλες οι εθνικότητες πρέπει να προστατευθούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης σχετικό άρθρο από counterpunch. Ψέμματα για τη Γιουγκοσλαβία, όπως και για το Ιράκ. Απόσπασμα από το άρθρο:
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την καχυποψία ότι ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα προτιμούσαν να δουν τον Μιλόσεβιτς να πεθαίνει πριν το τέλος της δίκης παρά να τον δουν να αποκαλύπτει τα ψέμματά τους. Τηλεγραφήματα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που διέρρευσαν στο Wikileaks επιβεβαιώνουν ότι το Διεθνές Δικαστήριο συζήτησε την κατάσταση της υγείας και έδειξε τους ιατρικούς φάκελούς του σε προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Χάγη, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του.


Δεν είναι ικανοποιητικό ότι ο Μιλόσεβιτς, δίχως πολύ φασαρία, αθωώνεται για τα πιο σοβαρά εγκλήματα για τα οποία τον κατηγορούσαν, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του. Οι χώρες της Δύσης που συμμετείχαν στον πόλεμο πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις στη Σερβία.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση για τον Κάρατζιτς του Διεθνές Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από το monthlyreview.

Πηγή agonaskritis.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Spiegel: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δις που της χρωστά


«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισ. ευρώ που της χρωστά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Der Spiegel που αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην έκθεση που υπέβαλε η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, βάσει της οποίας τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας και προσθέτει πως είναι η πρώτη φορά που μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου συντάσσουν έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα της χώρας τους.

Σύμφωνα με το Spiegel το ποσό ανέρχεται στα 287,7 δισ. ευρώ. Στην έκθεση σύμφωνεα με το περιοδικό, περιέχεται ένας οδικός χάρτης για το πώς θα διεκδικήσει η Ελλάδα τα εν λόγω χρήματα, μέσω διπλωματικών οδών, και «εάν καταστεί αναγκαίο» μέσω της νομικής οδού.


https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσό μετάλλιο ξετσιπ(ρ)ωσιάς..

    Το θέμα δεν είναι μόνον πως σπεύδουν να καπηλευτούν και να ιδιοποιηθούν κάθε διεθνή επιτυχία σε οποιοδήποτε τομέα, καθενός από 'μας,
..επιτυχίες στις οποίες όχι μόνο δεν συνέβαλλαν,
..αλλά τις περισσότερες φορές τις σαμποτάρισαν με γραφειοκρατικά προσκόμματα και
αδιαφορία,
..το θέμα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος της χοντροπετσιάς και της παλιανθρωπιάς τους.

Το φαινόμενο των πολιτικών απατεώνων που μας κυβερνούν, που μας κυβέρνησαν και που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν,
..είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο σε τέτοια κλίμακα.

Επιβραβεύοντας στην πράξη την τεμπελιά, την αναξιοκρατία, την κομματοκρατία, την αρπαχτή,
..και καταδιώκοντας την προσπάθεια, την αριστεία, την διάθεση για διάκριση και προσφορά,
..έχουν χάσει κάθε ηθικό έρεισμα που θα τους έδινε το δικαίωμα έστω και να συγχαρούν ταπεινά όσους με δικό τους πνευματικό, σωματικό, και ψυχικό ξόδεμα κρατούν το όνομα της πατρίδας και τούτου του λαού ψηλά.

Ο κάθε άξιος άνθρωπος στο κράτος αυτό των δωσιλόγων,
..από τον Μεγάλο Ηλίθιο, μέχρι τους Σαμαροβενιζελοπροδότες, και μέχρι την "πρώτη φορά τόσο σκ@τά",
..θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως εσωτερικός εχθρός.
Και μόνον όταν έρχεται η διεθνής αναγνώριση, τα σιχαμερά αυτά σκουλήκια σκύβουν για να γλείψουν εκεί που έφτυναν, ξετσίπωτα, θρασύτατα, ανήθικα, φαρμακερά.

Παρ' όλα αυτά, και παρ' όλο το γεγονός πως ο πολύς κόσμος τούς έχει πάρει είδηση και τους κράζει ανηλεώς,
..εκείνοι δεν φαίνεται να πτοούνται και συνεχίζουν την βρωμιά και την κολακεία τους προς κάθε τι και καθέναν που παλιότερα αδιαφόρησαν,
..μαγαρίζοντας ό,τι αγγίζουν και ό,τι πιάνουν στο στόμα τους,
..και αμαυρώνοντας κάθε νίκη και κάθε θρίαμβο.
Και βέβαια η ανύπαρκτη παιδεία και ηθική τους δεν τους επιτρέπει να δουν, να υποπτευθούν έστω το μέγεθος της ξεδιαντροπιάς, της χοντροπετσιάς, της έλλειψης φιλότιμου και προσωπικής αξιοπρέπειας που τους χαρακτηρίζει.

Το χειρότερο όμως είναι πως προσπαθούν και έχουν καταφέρει να κάνουν μία σημαντική μερίδα του λαού, σαν τα μούτρα τους.
Και σ' αυτό ακόμα πρέπει να αντισταθούμε.
Έχουμε φτάσει στην εποχή που πρέπει να δίνουμε συνεχώς μάχη για να διατηρήσουμε τις αυτονόητες ανθρώπινες αξίες και συμπεριφορές.
Κάθε μέρα μάχη.
Κάθε μέρα προσπάθεια να αποκρούσουμε τις συμπεριφορές και τις ύπουλες, υπόγειες επιθέσεις της Νέας Τάξης ενάντια στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

Μα όσο ακόμα βλέπουμε,
..όσο ακόμη είμαστε ικανοί να διακρίνουμε και να στηλιτεύσουμε τις γλοιώδεις συμπεριφορές των μικρόνοων και ανήθικων πολιτικών,
..έχουμε ελπίδες να νικήσουμε.
Κουράγιο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens


Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου και ακόμη δυο εισαγγελικών λειτουργών –αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεσηSiemens, που είχε ως συνέπεια τηνεπ΄αόριστον αναβολή της δίκης– άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Εκτός του Ισίδωρου Ντογιάκου, πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της επίσης εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε από την κ. Δημητρίου μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντιεισαγγελέως του Αρείου ΠάγουΆννας Ζαΐρη. Ωστόσο, τον τελικό λόγο και για τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς θα έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την κ. Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens στο στάδιο της προπαρασκευαστικής διαδικασίας και μέχρι να εισαχθεί η υπόθεση της Siemens στο ακροατήριο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η κ. Θεοδωροπούλου είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην επίμαχη υπόθεση της Siemens.

Το αίτημα απορρίφθηκε τη χρονική εκείνη στιγμή, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Εξάλλου, η κυρία Θεοδωροπούλου είχε επικαλεστεί σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών.

Στη συνέχεια ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών.

Με τη σειρά του, ο κ. Ντογιάκος από τη θέση του προϊσταμένου τηςΕισαγγελίας Εφετών Αθηνών –δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής– δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο και σέρνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση λόγω της πολυπλοκότητας της.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους που είχαν ζητήσει να μεταφραστεί, αλλά αφορούσαν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο του εξωτερικού, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία (δηλαδή δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους) και δεν έχει καν απολογηθεί ακόμα.

Με άλλα λόγια είχε ζητηθεί η μετάφραση τμημάτων του βουλεύματος για άλλο τρίτον κατηγορούμενο και όχι για εκείνους που είχαν καταθέσει αίτημα για μετάφραση του βουλεύματος.

Τέλος, ως προς το κατηγορούμενοΦάνη Λυγινό, του επέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα και την κλήση επίδοσης σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε πια. Ο δικηγόρος που του επιδόθηκαν τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν και είχε δηλωθεί η αλλαγή συνηγόρου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δέσμευση περιουσίας Γιάννη Αλαφούζου



Φέρεται να εμπλέκεται στη λίστα των 65 CDs. Δεσμεύθηκε κινητή και ακίνητη περιουσία με απόφαση του ΚΕΦΟΜΕΠ ύστερα από εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος


Η εμπλοκή του στη λίστα των 65 cds με στοιχεία των τραπεζών, φαίνεται πως οδήγησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου.

Με εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε στην επίμαχη κίνηση. Παράλληλα, ο Γ. Αλαφούζος, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που αφορά τα 65 CD με στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι ελεγχόμενοι καταθέτες πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012, ενώ σε βάρος του Γ. Αλαφούζου, όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει και καταγγελία οικονομικού περιεχομένου.
ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών», αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ομίλου "Σκάι" Γιάννης Αλαφούζος για την εισαγγελική παραγγελία για δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων. «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του», τονίζει ενώ αφήνει αιχμές για τον χρόνο ενεργοποίησης της συγκεκριμένης διαδικασίας.<

"Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).

Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.

Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη".


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....