Διυλιστήριο: 09/17/17
ροη αναρτησεων

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

VIDEO - Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση!»


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Το ότι δεν έχεις να φας συνταξιούχε παρόλο ότι δούλευες 45 χρόνια και βάλε , είναι κοινωνική ανισότητα. Το ότι δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα σου επιστήμονα, παρόλο που δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα είναι κοινωνική ανισότητα. Το ότι δεν μπορείς να κρατήσεις το σπίτι που κληρονόμησες από τον πατέρα σου λόγω ΕΝΦΙΑ, είναι κοινωνική ανισότητα. Το ότι δεν έχεις να αγοράσεις το γάλα για τα παιδιά σου, εσύ μάνα που πλένεις σκαλοπάτια, είναι κοινωνική ανισότητα. Το ότι παιδιά στην Ελλάδα του 2017 υποσιτίζονται και πέφτουν λιπόθυμα είναι κοινωνική ανισότητα. Το ότι εσύ δεν πήγες καν φέτος διακοπές ενώ το 80% των βουλευτών της ΝΔ ήταν στην Μύκονο, είναι κοινωνική ανισότητα.
 Αυτά και άλλα πολλά, είναι κοινωνική ανισότητα κατά τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλά δεν μας είπες, τι είναι ότι δέκα οικογένειες 80 και πλέον χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα χωρίς ποτέ να έχουν δουλέψει στην ζωή τους. Δεν μας είπε τι είναι να χρωστάς 310 εκατ. ευρώ και να μην πληρώνεις. Δεν μας είπε τι είναι να παίρνουν κάποιοι δάνεια και ποτέ να μην δίνουν τίποτα. Δεν μας είπε τι είναι να είσαι ανεπάγγελτος και να πληρώνεσαι περισσότερο από τον καθηγητή. Δεν μας είπε τι είναι να υποστηρίζεις τον πλοιοκτήτη του πλοίου που βρέθηκε με 2,1 τόνους ηρωίνης. Δεν μας είπε τι είναι, να υποστηρίζεις την εταιρεία που θέλει να γεμίσει με κυάνιο της θάλασσές μας. Δεν μας είπες τι είναι να κλείνεις την ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες κτλ και να πετάς 14.000 άτομα στο δρόμο. 
Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε τι θεωρεί κοινωνική ανισότητα ο μελλοντικός πρωθυπουργός που θέλουν να σας πείσουν οι οικογένειες της Μυκόνου και Κολωνακίου να ψηφίσετε 
  
«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα», δηλωσε απο την ΔΕΘ στην ομιλία του, ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...''




«Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε σχόλιο του για την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ.

Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ειδικότερα ότι «η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση» και σημειώνει ότι «μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός».

Αναφέρει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», για να σημειώσει ότι «μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες».

«Η δέσμευσή του όμως για νέο μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος, για να καταλήξει ότι «το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος: Οι απαιτήσεις μας για κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις είναι απαράγραπτες



«Θα είναι δικαστικώς επιδιώξιμες μέχρι την τελική δικαίωση»


Στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βιάννου κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπει η θυσία των κατοίκων της Βιάννου, τονίζοντας ότι:

«Η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου εκπέμπει τρία μηνύματα. Πρώτον το μήνυμα της ελευθερίας. Εμείς οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε πάντοτε ανυποχώρητοι τα σύνορα μας την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία.

Δεύτερον, το μήνυμα της μνήμης. Δεν ξεχνάμε στη μνήμη τους και για λόγους δικαιοσύνης ότι οι απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι και θα είναι πάντοτε απαράγραπτες. Δηλαδή θα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Μέχρι την τελική δικαίωση.

Το τρίτο μήνυμα είναι το μήνυμα της διδαχής. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Να νομίζουμε ότι ο εφιάλτης του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχει τελειώσει.

Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ευρώπη μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Πρέπει να φύγουν οι αιτίες που δημιούργησαν αυτά τα υπολείμματα και θυμίζουν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρέπει να υπερασπιστούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Γιατί μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που δημιούργησαν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στη δυστυχία των ανθρώπων».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαντορίνη: Δείτε το προκλητικό βίντεο αμερικανού ράπερ που γυρίστηκε σε εκκλησία


Στον ιερό ναό του Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου Θήρας

Έντονα αντιδρά η Μητρόπολη Θήρας για τα πλάνα που δείχνουν το ράπερ Ρικ Ρος να τραγουδά μέσα σε εκκλησία, μπροστά από την Αγία Τράπεζα και με φόντο τις εικόνες

Σάλο έχει προκαλέσει το νέο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Santorini Greece», το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ «Rather You than me» του αμερικανού ράπερ Ρικ Ρος. Ένα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες αντιδράσεις για την Lidl που «έβγαλε» τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης.

Τα πλάνα που περιέχονται στο βίντεο κλιπ, προέρχονται από τη Σαντορίνη, όπου ο γνωστός ράπερ πραγματοποίησε γυρίσματα σε γραφικά σημεία του νησιού, αλλά και στην εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.

Αυτό που προκαλεί έντονες αντιδράσεις είναι τα πλάνα που τον δείχνουν να τραγουδά μέσα στην εκκλησία, μπροστά από την Αγία Τράπεζα και με φόντο τις εικόνες. Επίσης, στο βίντεο κλιπ βλέπουμε να εναλλάσσονται οι εικόνες της εκκλησίας με εικόνες όπου εμφανίζονται ημίγυμνα μοντέλα, καθώς και τοπία και κάτοικοι του νησιού.

Δείτε το βίντεο του ράπερ Ρικ Ρος



Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας χαρακτηρίζει το γεγονός «επαίσχυντο» και τονίζει πως «με θλίψη λάβαμε γνώση της χρήσεως του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου Θήρας ως "σκηνικού" για την κινηματογράφηση μουσικού βίντεο», γεγονός που δεν είχε την έγκριση της Μητρόπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Θήρας

«Με θλίψη σήμερα λάβαμε γνώση της χρήσεως του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου Θήρας ως «σκηνικού» για την κινηματογράφηση μουσικού βίντεο.
Το επαίσχυντο αυτό γεγονός συνέβη χωρίς καμία γνώση και άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.

Αυθημερόν διατάχθηκε πειθαρχική διαδικασία για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών για τη βεβήλωση του ιερού χώρου, ενώ θα ζητηθεί και δικαστική προστασία κατά παντός υπευθύνου.

Σήμερα, επίσης, ημέρα τιμής και μνήμης της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να σχολιάσουμε την πρόσφατη παραχάραξη των φωτογραφιών Ιερών Ναών της Θήρας λόγω της αφαιρέσεως του Τιμίου Σταυρού από τις εταιρείες LIDL και ΜΕΒΓΑΛ.

Επειδή η Ιερά Μητρόπολη δεν είναι θιασώτης της θεωρίας περί «πολυπολιτισμικού» χαρακτήρα των μνημείων, καθιστούμε σαφές ότι η παραχάραξη στην φωτογραφική αποτύπωση ενός Ιερού Ναού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για λόγους πολιτικής ή εμπορικής σκοπιμότητας. Αντίθετα προδίδει έλλειψη σεβασμού στην ακεραιότητα και στην ιερότητα των μνημείων και δυστυχώς έλλειψη μορφώσεως.

Αν ως Έλληνες αποδεχόμαστε ελαφρά τη καρδία τέτοια επιχειρήματα «πολιτικής ορθότητας» ή «πολυπολιτισμικότητας» για την νόθευση των σεβασμάτων της πίστεως μας και του πολιτισμού μας εντός Ελλάδος, ας έχουμε πάντως υπ’ όψιν μας ότι συναφείς δικαιολογίες χρησιμοποιούνται και από αλλόθρησκα κράτη για να δικαιολογήσουν βεβηλώσεις σε χριστιανικούς Ναούς».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ (ενώ έχει αποκλειστεί)



Δεν παρέλειψε να βρεθεί στο περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην 82η ΔΕΘ.

Η κόντρα που αναπτύχθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου του Βορρά τους προηγούμενους μήνες δημιουργούσε ερωτηματικά για το εάν ο κ. Μητσοτάκης θα περνούσε από το περίπτερο του ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο το έπραξε και τον υποδέχθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ του ποδοσφαίρου Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ, ενώ είναι γνωστό ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αποκλειστεί πρόωρα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο.

Όπως επισήμανε ο αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ThessNews, Χρήστος Νικολαΐδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ερμήνευσαν την εν λόγω δήλωση, ως ευχή για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, καθώς πίσω από τον Θ. Ζαγοράκη (του ποδοσφαίρου) ήταν ο Βασίλης Κικίλιας που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.



Πηγή www.sport-fm.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....