Διυλιστήριο: 06/27/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

«Ρουκέτα» από ΗΠΑ για «Noor-1»: «Ιρανικής προέλευσης ήταν τα ναρκωτικά» - Στηρίζουν Π.Καμμένο



Έκθεση του αμερικανικού think tank, Gatestone Institute, το οποίο πρόσκειται στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και στους ρεπουμπλικανούς, αποκαλύπτει ότι το πλοίο "Noor 1" και οι 2,1 τόνοι ηρωίνης που μετέφερε στα αμπάρια του, συνδέονται με το Ιράν και με κύκλωμα εμπορίας που ελεγχόταν από την Χεζμπολάχ!

Ας δούμε το ακριβές σημείο της έκθεσης, όπως αυτό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου, (διαβάστε σχετικά εδώ)υπό το πρίσμα, βέβαια ότι το Gatestone έχει στενές σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ.

«Ο πραγματικός ένοχος, παρ’ όλα αυτά, είναι το «βαθύ κράτος» και οι δεσμοί του με το Ιράν, μέσω του εμπορίου ναρκωτικών.

Αποτελεί κοινό μυστικό μέχρι και σήμερα πως τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης χρησιμοποιούνται από τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή για να χρηματοδοτούν τρομοκρατικούς και άλλους – υπό διερεύνηση – οργανισμούς, όπως το ISIS, η Χεσμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Στην περίπτωση του «Noor 1» αποτυπώνεται μία από τις μεθόδους με τις οποίες «εξάγονται» στην Ευρώπη τόσο τα ναρκωτικά όσο και οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Και συνεχίζει: «Η πιθανή εμπλοκή -έμμεση ή άμεση- προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ στην ελληνική κοινωνία καθιστά σχεδόν αδύνατο η κυβέρνηση μόνη της να μπορέσει να φτάσει στον «πάτο του βαρελιού» της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα μαρτύρων-κλειδιών.

Χρειάζεται αυτήν τη στιγμή βοήθεια, κατά προτίμηση από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Η εντελώς λανθασμένη διαχείριση του ζητήματος των κυκλωμάτων ναρκωτικών και τρομοκρατίας δεν αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα μόνο για την Ελλάδα. Είναι πάνω από όλα ένα διεθνές ζήτημα ασφαλείας».

Σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση της ΝΔ για ποιον λόγο μίλησε με τον καταδικασθέντα εφοπλιστή Γιαννουσάκη της υπόθεσης «Noor 1», ο οποίος έλεγε ότι είχε στοιχεία για την εμπλοκή του Ε.Μαρινάκη στην υπόθεση, σημείωσε: «Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο "Ελ.Βενιζέλος" με 622.000 ευρώ Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Και συνέχισε: «Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη. Όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη στην απάντησή του ότι «ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης. Είναι ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα Μετρόραμα. Ο κ. Κουρτάκης είναι εκείνος που είπε ότι ο γιος μου είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση».

«Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια υποστήριξη ενός υπόπτου που ο κ. Γιαννουσάκης, που ζήτησε από εμένα να καταθέσει, έχει καταγγείλει. Εκτός από εμένα, οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, "Δίκη". Εκεί έχει αναφερθεί η εμπλοκή, η πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor-1» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Και προσέθεσε: «Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα, δεν είναι μόνο δικαστικό. Είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα. Το ζητούμενο είναι η αποκοπή των τόνων της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την διακινούν. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο».

«Όταν ο αποδέκτης είναι, εκτός από εφοπλιστής και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τι πρέπει να κάνω;» είπε ακόμη χαρακτηριστικά.

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» είπε επίσης ο υπουργός, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη»

«Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για την οικογένειά του. Φοβόταν μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν» είπε ακόμη, ενώ επικαλέστηκε την καταγγελία του Θόδωρου Αγγελόπουλου κατά του εκλιπόντος εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε διαβιβάσει προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

«Αυτό αφορά εσάς, αλλά και τον κ. Βορίδη, που είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη. Ναι, μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον Γιαννουσάκη). Ναι, ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον λιμενικό, τον ισοβίτη όμως γιατί δεν τον μήνυσε;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Και συμπλήρωσε: «Αναφέρει ο ισοβίτης σε συζήτηση με τον Τριανταφυλλόπουλο για πρώην υπουργό της ΝΔ, που πίεσε για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε όμως; Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα καταθέσεων του Γιαννουσάκη. Από διάλογο που δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη και του Βρέντζου, βλέπετε ότι φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α.Γεωργιάδης τόνισε μιλώντας προς τον Π.Καμμένο:

«Εσείς εδώ κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη» προσέθεσε. «Αλλά, συγγνώμη κύριοι συνάδελφοι: Ένα χρόνο πριν, δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε εμπλεκόμενο για εμπόριο ναρκωτικών και λαθρεμπορία; Και αυτό το λέγατε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου;».

Και επέμεινε: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Τι λέγατε με τον κ. Γιαννουσάκη επί 21 λεπτά; Όταν θα ανοίξει ο εισαγγελέας τις τηλεφωνικές σας γραμμές, εάν έχετε πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη, τον ειδικό ανακριτικό υπάλληλο που φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έσπασε το απόστημα


Κανείς πια δεν μπορεί να κλείσει ούτε τα μάτια του, ούτε τα αυτιά του στις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη το zougla.gr σχετικά με την υπόθεση Noor1. Σε πολιτικό επίπεδο παρακολουθήσαμε την πρώτη κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή.

Την επόμενη Δευτέρα θα υπάρξει κόντρα κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει το γάντι και να τοποθετείται σε ανώτατο επίπεδο στην υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο ζήτημα διακίνησης ναρκωτικών.

Σε διεθνές-διπλωματικό, τώρα, επίπεδο το θέμα Noor1 με όλες τις πτυχές του αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης σε διεθνή ινστιτούτα και think tank που εντάσσουν το Noor1 και το δίκτυο το οποίο μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία και τη Σερβία στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης από το Ιράν προς την Ευρώπη με απώτερο σκοπό τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων. Τέλος σε δικαστικό επίπεδο υπάρχει ήδη εξέλιξη αφού την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, ο ισοβίτης Μ. Γιαννουσάκης αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά στην εισαγγελία Πειραιώς που χειρίζεται την υπόθεση του ναρκοπλοίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να συνδέσει την υπόθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη και των επαφών που είχε με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με μία πολιτική συνωμοσία που, κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, στόχευε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της.

Ένα επιχείρημα που παρέμεινε έωλο, έως και την τελευταία λέξη της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή. Αντιθέτως δεν είχε ούτε μία λέξη να πει για τις σχέσεις του κόμματός του με τον εφοπλιστή-επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον εκδοτικό ρόλο που έχει πλέον αναθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός της στον εφοπλιστή προκειμένου να συγκροτήσει έναν δεύτερο ισχυρό πόλο στα ελληνικά ΜΜΕ. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε ούτε μία φράση να καταθέσει σχετικά με πρωθύστερες επαφές βουλευτών της ΝΔ με στελέχη των εταιρειών Μαρινάκη -ήδη καταδικασθέντων- για την υπόθεση Noor1.

Η Νέα Δημοκρατία δια του αντιπροέδρου της δεν αναφέρθηκε ούτε μία στιγμή στην ουσία των αποκαλύψεων στις οποίες προέβη ο ισοβίτης Γιαννουσάκης περί εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ηρωίνης. Αντιθέτως περιορίστηκε και μάλιστα με εμμονική τυπολατρία στο αν και κατά πόσο οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης είχαν ή δεν είχαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον μάρτυρα Μ. Γιαννουσάκη ενθαρρύνοντας τον να πει όλη την αλήθεια στις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές.

Είναι φανερό πως η Νέα Δημοκρατία έκανε στροφή 180 μοιρών μέσα σε πέντε ημέρες και από την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας, κατέληξε στο να ζητά από τον κ. Καμμένο να καταθέσει στη Βουλή το περιεχόμενο των τηλεφωνικών του συνομιλιών με τον Μ. Γιαννουσάκη.

Προφανώς η ηγεσία της ΝΔ κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η πρόταση μομφής όχι μόνο δεν θα είχε καμία τύχη αλλά θα την εξέθετε και ανεπανόρθωτα. Παρέμεινε ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση στη γραμμή της αναφανδόν στήριξης του εφοπλιστή - επιχειρηματία και όψιμου εκδότη καθώς και προέδρου του Ολυμπιακού σε μία έσχατη προσπάθεια να διατηρήσει ελπίδες για την σταδιακή συγκρότηση του ισχυρού πόλου στο μηντιακό τοπίο το οποίο ονειρεύεται.

Ενδεχομένως η ΝΔ είτε ξεχνά, είτε δεν γνωρίζει πως το σύμπλεγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας αλλά και των διεθνών χρηματιστηριακών παραγόντων δεδομένου ότι η εταιρεία του εφοπλιστή είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μόνο και μόνο η διεθνοποίηση του ζητήματος μέσω του δημοσιεύματος της Δευτέρας από το Gatestone Institute με αναφορές ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί θύελλα για την ελληνική άρχουσα τάξη αλλά και βόμαα στα θεμέλια του ελληνικού «βαθέους κράτους» το οποίο διαπλέκεται με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από το Ιράν. Μόνο και μόνο αυτό το στοιχείο είναι αρκετό για αν προκαλέσει βασικά ερωτήματα και νομικές εμπλοκές στην αμερικανική χρηματαγορά και στις σχέσεις που διατηρεί ο εφοπλιστής-επιχειρηματίας με αυτή.

Τι διημείφθη στη Βουλή


Στη Βουλή η διαδικασία ξεκίνησε με την αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπεραμύνθηκε της στάσης του στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι ως υπουργός όφειλε να κινητοποιηθεί όταν ένας ισοβίτης υποστήριζε ότι είχε στοιχεία - «φωτιά» και φοβόταν για τη ζωή του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε «ψεύτη» και «υποκριτή», προσθέτοντας ότι δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.




Ακολούθησε η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του ερωτώντος βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως ο κ. Καμμένος έπραξε το σωστό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια παρατυπία και ότι η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί εντυπώσεις. Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Δικαιοσύνη επιτελεί άριστα το έργο της χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.





Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής:

Η ΝΔ αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση έκανε αντιπολίτευση προς την Eλλάδα. Αυτό το απέδειξε στην αξιολόγηση. Είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση ψάχνει τέχνασμα να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού. Για πρώτη φορά μετά τον Κοσκωτά, η αντιπολίτευση ταυτίζεται με επιχειρηματία, μ' έναν πολίτη. Έναν επιχειρηματία που έχει ανοικτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν εμβάσματα από την εταιρεία του προς την εταιρεία του Γιαννουσάκη. Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος και δίωξη από εισαγγελέα Δασκαλόπουλο. Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έρχεται και υπερασπίζεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Τότε, το ίδιο είχε κάνει ο βουλευτής κ. Σούρλας με την υπόθεση Κοσκωτά.

Η υπόθεση Noor δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών. Αφορά τη διακίνηση τριών τόνων αξίας 30 εκατ. ευρώ. Nα σας θυμίσω ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Τούρκοι, και αφορά όλους μας. Άρα είναι μια υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις Μαρινάκη όπου δεν βρέθηκαν παραστατικά που να δικαιολογούν τα εμβάσματα.

Κατά διαβολική σύμπτωση μετά την έρευνα, ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με την κα Ντόρα και την Αλεξία Μπακογιάννη. Ένας δε από αυτούς που παίρνει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο ήδη καταδικασμένος για το Noor 1 Αιμίλιος Κοτσώνης. Ο κ. Κουρτάκης είναι αυτός που καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση. Είναι αυτός που από τα Μέσα του κ. Μαρινάκη αφιέρωσε 20 σελίδες στον υπουργό Άμυνας. Με ποιους δικηγόρους; Μα με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Έχουμε ξεκάθαρη υποστήριξη ενός υπόπτου σε τέσσερις υποθέσεις. Ποιοι είναι αυτοί που πρώτοι αποκάλυψαν; Ήταν η εκπομπή “Δικη” στο κανάλι του κ. Αλαφούζου. Τότε, αναφερόταν με λεπτομέρειες στην πιθανή εμπλοκή Μαρινάκη στο Noor 1 και στους στημένους αγώνες.

Όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης, τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν. Και όταν εξολομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του, είσαι υποχρεωμένος να του την παρέχεις. Όταν ο δημοσιογράφος σε θέτει προ των ευθυνών και είναι ο παραλήπτης της ίδιας επιστολής που εγώ είχα καταθέσει στην δικαιοσύνη πριν κάποιους μήνες, τότε είμαι αναγκασμένος να ακολουθήσω τον νόμο. Όταν το πρόσωπο που καταγγέλλεται είναι και πρόεδρος ομάδας και συμμετέχει και στον Δήμο, τότε η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Ένας δικαστής μού είπε ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να επικοινωνήσει με τον πολίτη, ο οποίος νοιώθει πως κινδυνεύει.

Τι έκανα λοιπόν; Όταν μου ζήτησε προστασία διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τηλεφώνησα στον υπουργό Δικαιοσύνης και του είπα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο. Και ο ίδιος ο υπουργός έστειλε, ως όφειλε, τη δικαστική λειτουργό η οποία και φοβόταν για τη ζωή της.

Πάμε, τώρα, στο πολιτικό κομμάτι. Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν μπορείτε, όταν οι φίλοι σας ελέγχονται για ποινικά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Ο δήθεν κυνηγημένος Μαρινάκης από εμάς έχει γίνει ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και μέτοχος του Mega. Ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση; Υπάρχουν συνομιλίες στη Ζούγκλα που ο ισοβίτης λέει ότι ο Καμμένος δεν με εκβίασε.

Ο Γιαννουσάκης ανέτρεψε όλα αυτά που είχε αποκαλύψει ότι ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος είχε έρθει και είχε καταθέσει υπέρ μου σε δίκη με τον Κουρτάκη και είχε αναφέρει τα επιπλέον 900 κιλά της ηρωίνης.

Στη δευτερολογία του ο κ. Καμμένος ανέφερε:

Ως υπερασπιστή εμπλεοκομένων σε ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα συναντήσει τον κ. Γεωργιάδη. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τις. Συνομιλίες με στελέχη της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί. Δημοσιεύθηκαν.

Εσείς πηγαίνατε στο NAMOS με το κομπολόι στα χέρια. Σε συνομιλία που αποκαλύφθηκε, έλεγε ξεκάθαρα ότι για να γίνεις υφυπουργός Αθλητισμού πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη. Αν ήθελα να κάνω παρανομία θα μίλαγα από άλλα τηλέφωνα και όχι από το δικό μου. Έκανα το καθήκον μου. Όσον αφορά στα μέσα ενημέρωσης, ο ΔΟΛ με έβριζε επί Ψυχάρη, με βρίζει και τώρα. Δεν με πειράζει αρκεί να πληρώνουν τις αγωγές.

Ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε από το βήμα της Βουλής:

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο σήμερα οι ερωτώντες βουλευτές έχουν σαλπίσει υποχώρηση, διότι στο κραυγαλαίο ερώτημα αν κύριοι συνάδελφοι ήσασταν εσείς μπροστά σ' έναν κρατούμενο που σας λέει ότι φοβάμαι και θέλω να αποκαλύψω παραπάνω στοιχεία εσείς, τι θα του λέγατε; "Επειδή έχεις καταδικαστεί, δεν μιλάω με εσένα;".

Είμαι σίγουρος όλοι οι βουλευτές θα ενθάρρυναν με 1.000 τρόπους αυτόν τον άνθρωπο να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει και να δώσει τα έγγραφα στις Αρχές. Επομένως, ο υπουργός Άμυνας γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Το καθήκον του, όμως, σαν υπουργός και σαν πολίτης το έκανε. Του είπε: "Δώσε στη δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα". Παράλληλα, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει για να πράξει αυτά που έπρεπε να πράξει. Η αλληλουχία των γεγονότων δεν έχει να κάνει σε ακμαία περίπτωση ούτε με επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων. Το επιχείρημα ότι ο Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου επικοινώνησε με τον ισοβίτη, δεν του ανέφερε τίποτα σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τον Ιανουάριο είχατε ακούσει τίποτα για πλειστηριασμό του ΔΟΛ; Επομένως, τότε τι κάνετε εδώ; Εδώ γίνεται το εξής. Αυτό που δεν ήξερε ο Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου προσπαθείτε να το προσάψετε όταν έγινε ο πλειστηριασμός του ΔΟΛ. Σας λέω, λοιπόν, ότι έγιναν αυτά που έγιναν τον Ιανουάριο, με ενημέρωσε ο υπουργός και εγώ τις εισαγγελικές αρχές.

Έχετε δίκιο για παραβίαση του κανονισμού των φυλακών. Έχω ήδη διατάξει έρευνα. Για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη εις βάρος του προανακριτκού υπαλλήλου και της εισαγγελέως, ήδη διεξάγεται έρευνα επίσης σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά στις καταγγελίες και τα έγγραφα που έχει δώσει ο κρατούμενος στον κ. Τριανταφυλλόπουλο και την αρμόδια εισαγγελέα, ήδη και εκεί διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία δικαστικής συνδρομής. Που βλέπετε λοιπόν εδώ οποιαδήποτε παρατυπία; Έχουμε έναν κρατούμενο που δίνει στοιχεία και λογαριασμούς και αναφέρει πρόσωπα και μετά αλλάζει και λέει κάποιοι με πιέζουν. Θα διερευνηθούν αυτά.

Μεταξύ όλων των σπουδαίων και υψίστου ενδιαφέροντος πραγμάτων που αυτός ανέφερε ήταν και για μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ και διαπιστώθηκε ότι έτσι είναι τα πράγματα. Θέλω λοιπόν να σας πω μην προτρέχετε. Όλα βρίσκονται στα χέρια δικαστικών λειτουργών και δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια. Πότε ξεκίνησε αυτός ο ορυμαγδός δημοσιευμάτων περί δήθεν σκευωρίας εναντίον ενός επιχειρηματία; Μερικές ημέρες μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία του η οικονομική αστυνομία. Σε αυτόν τον τόπο όλοι ελεγχόμεθα.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κοντονής είπε:

Εσείς μου φαίνεται ότι επιλεκτικά παίρνετε ότι σας βολεύει. Αμέσως μόλις ελήφθησαν αυτά τα στοιχεία, συνεχίστηκε η έρευνα εκ μέρους της εισαγγελικής αρχής. Υπάρχει κάτι παράταιρο; Ακόμα και όταν άλλαξε την κατάθεσή του (ο ισοβίτης), η έρευνα συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα. Δεν χρειάστηκε η παρέμβαση κανενός υπουργού Δικαιοσύνης.

Έχω διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης του συγκεκριμένου κρατουμένου. Έρχεστε, λοιπόν, στο Κοινοβούλιο και επικαλείστε διαλόγους, τους οποίους διαβάζετε σε εφημερίδες και διαδίκτυο, οι οποίοι είναι παράνομα αποδεικτικά μέσα στη διαδικασία. Στηρίζετε μια επιχειρηματολογία σε απαράδεκτα αποδεικτικά μέσα, τα οποία οποιαδήποτε δικαστήριο θα τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων για να να πλήξετε έναν υπουργό και την κυβέρνηση. Πολλά λέγονται και ακούγονται. Επαναλαμβάνω πως η εισαγγελική έρευνα διεξάγεται σε τρία επίπεδα, χωρίς καμία υπουργική παρέμβαση.

Όσον αφορά στις καταθέσεις, αυτές έχουν ληφθεί από το 2015. Μήπως από τότε ήταν να πάρει ο Μαρινάκης τον ΔΟΛ και δεν το ξέρουμε; Οι καταθέσεις βρίσκονται στη δικογραφία που έχει αναλάβει η εισαγγελέας, η οποία είναι και η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά. Πού βλέπετε παρανομίες και σε τελική ανάλυση παρατυπίες; Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Δικαιοσύνη διεξάγει όλες τις απαραίτητες έρευνες, ακόμα και για τις αντιφατικές καταθέσεις του ίδιου προσώπου. Για όλα τα στοιχεία θα υπάρξει διασταύρωση του περιεχομένου τους, με τη συνδρομή της δικαστικής αρχής.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο όλοι ελέγχονται και κανένας μεγαλοσχήμων, παράγοντας ή εκδότης δεν γλιτώνει.

Δικαστικές εξελίξεις

Δικαστικός μαραθώνιος ξεκινά μετά τις καταγγελίες που συνοδεύουν το φορτίο του θανάτου των 3 τόνων ηρωίνης στη «δυσώδη» υπόθεση του NOOR 1.

Ο φάκελος που άνοιξε μετά τις πρόσφατες καταγγελίες βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου ο οποίος θα αναζητήσει την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση της διακίνησης των ναρκωτικών του NOOR1.

Όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είτε «φωτογραφίζονται» είτε κατονομάζονται ευθέως ότι βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά της ηρωίνης θα βρεθούν στο στόχαστρο της έρευνας.

Ο πρώτος μάρτυρας που αναμένεται να περάσει από το εισαγγελικό γραφείο ως μάρτυρας θα είναι ο ισοβίτης επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Μπρακουμάτσου και να ξεκαθαρίσει όλα αυτά που απέφυγε να πει μέχρι τώρα. Κυρίως θα ερωτηθεί βέβαια για το ρόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1, στον οποίο άλλωστε έχει ήδη αναφερθεί ο καταδικασθείς επιχειρηματίας .

Ο εισαγγελέας εκτός από τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων ερευνά πάντως και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπρακουμάτσος διαχώρισε τη σχετική δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, ζητώντας να εφαρμοστούν για αυτά οι διατάξεις περί ευθύνης υπουργών που επιβάλλουν την αμελητί διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή, χωρίς δηλ. να έχει προηγηθεί έρευνα για τη διακρίβωση της βασιμότητας ή μη των σχετικών καταγγελιών. Η αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα γίνεται τόσο από τον Ευθύμη Γιαννουσάκη όσο και από ακόμη ένα άτομο, το οποίο παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα εάν εμπλέκεται στην υπόθεση της διακίνησης ηρωίνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, δηλαδή, στην παραγγελία του δεν αναφέρεται ονομαστικά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Το σκέλος αυτό της δικογραφίας για το οποίο ζητείται να διαβιβαστεί στη Βουλή μελετάται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στα χέρια του εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσου όμως βρίσκεται και η μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

123 Ομογενείς πανεπιστημιακοί στο πλευρό Κοτζιά: «Όχι στην τουρκοποίηση της Κύπρου»



Μία πολυμελής επιτροπή του μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού International Hellenic Association, με έδρα την πολιτεία του Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, με 3.500 χιλιάδες μέλη κυρίως Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και άλλες πνευματικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, εν όψει της εσπευσμένης, νέας διάσκεψης για το Κυπριακό στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου 2017, απηύθυνε ένα σημαντικό μήνυμα με την μορφή ανοικτής επιστολής, προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και την πολιτική ηγεσία Ελλάδος, Κύπρου, Ε.Ε., Αμερικής, Κίνας, Βρετανίας και Ρωσίας με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σε όσες χώρες – μέλη της, μεταδίδει ο ομογενειακός Εθνικός Κήρυκας.

ΕΕ. Το πλήρες κείμενο, μαζί με τις υπογραφές που το συνοδεύουν, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του International Hellenic Association τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Παράλληλα, ένα άλλο κείμενο στην Ελληνική γλώσσα απεστάλη στους κ. κ. Νίκο Αναστασιάδη -Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο – Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα – Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά – Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πάνο Καμμένο – Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Κυριάκο Μητσοτάκη – Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδος, όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και των Κυπρίων, την Ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, την Ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όλους τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, όλον τον Κυπριακό και Ελληνικό λαό.
Η ανοικτή επιστολή την οποία υπογράφουν 123 καθηγητές έχει ως εξής:

«Οι απανταχού Έλληνες βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με την ίδια ζοφερή προοπτική διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις μη αναστρέψιμες και καταστροφικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο σύνολο του Ακριτικού Ελληνισμού, από την Κύπρο και τα Δωδεκάνησα μέχρι την Θράκη.

»Η ίδια καταστροφική πορεία επιχειρήθηκε με την προηγούμενη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου όπου τα χειρότερα αποσοβήθηκαν κυρίως λόγω του αχαλίνωτου επεκτατισμού της Τουρκίας σε συνδυασμό με την μεγαλομανία του Πρόεδρου της κ. Tayyip Erdogan και του ενεργούμενού του στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι δεν θέλησαν να προσφέρουν ούτε καν ένα υποτυπώδες φύλλο συκής στους συνομιλητές τους για να διευκολύνουν τις υποχωρήσεις τους.

»Ο δεύτερος βασικός παράγοντας αποτροπής ήταν η σθεναρή στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

»Ο κ. Κοτζιάς, εκπροσωπώντας το σύνολο του Ελληνισμού, έθεσε επίμονα το θέμα της κατάργησης του αποικιακού καθεστώτος εγγυήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξαρχής αποχώρηση του συνόλου του Τουρκικού στρατού κατοχής.

»Δυστυχώς, με πρωτοβουλία του καταφανέστατα Τουρκόφιλου διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide και με την ακατανόητη ανυπομονησία του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, το θέμα της σύγκλησης “Πενταμερούς Διάσκεψης” για το Κυπριακό επανήλθε με τους ίδιους και ίσως χειρότερους όρους για την 28η Ιουνίου στη Γενεύη.

»Η Πενταμερής Διάσκεψη συγκαλείται και πάλι με την ίδια απαράδεκτη σύνθεση τριών κρατών: Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα και δύο Προσώπων ως ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας κ.κ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί.

»Απουσιάζει καταφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία, το κύρος της οποίας έχει ήδη πληγεί με την αποτυχημένη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, και η οποία θα θεωρείται πλήρως εκλιπούσα από την επομένη της όποιας συμφωνίας στις 28 Ιουνίου.

»Όμως, ο χειρότερος κίνδυνος που ελλοχεύει από μια τέτοια ενδεχόμενη «λύση» τουρκικών προδιαγραφών είναι η πραξικοπηματική παράκαμψη της θέλησης του συνόλου του Κυπριακού Λαού.

»Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν με τη μορφή συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών, συμφωνία που ακόμα και με τη μορφή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα είναι εφαρμοστέα από την επόμενη κιόλας ημέρα των υπογραφών και η οποία

α) θα κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα μόρφωμα τύπου Βοσνίας και

β) θα επιφέρει την διάλυση του μόνου αμυντικού μέσου της Κύπρου, της “Εθνικής Φρουράς”.

»Η εκ των υστέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία εκλιπούσα πλέον Κυπριακή Δημοκρατία και αφού θα έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές δεν θα έχει πλέον κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

»Στη διεθνή πρακτική τα δημοψηφίσματα προηγούνται των υπογραφών και όχι το αντίστροφο.

»Προδήλως παράνομα επιχειρείται η παράκαμψη της θέλησης του Κυπριακού Λαού με την επιβολή μιας λύσης με τα ίδια, ίσως και χειρότερα χαρακτηριστικά από το σχέδιο Annan, το οποίο έχει ήδη απορρίψει με ένα συντριπτικό ποσοστό 76%.

»Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κύπρου, έχετε σταδιακά εγκαταλείψει χάριν ενός προσχηματικού διαλόγου το σύνολο των απαράβατων όρων που έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

»Με την συμμετοχή σας στην πρώτη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και χωρίς επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήξατε ανεπανόρθωτα το διεθνές της κύρος.

»Η θητεία σας λήγει σε μόλις 6 μήνες και παρόλα αυτά θέλετε να καθορίσετε το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και του Ελληνισμού ολόκληρου στο διηνεκές.

»Με την συμμετοχή σας στην επερχόμενη συνδιάσκεψη προτίθεστε να παρακάμψετε τη θέληση του Κυπριακού Λαού, συνυπογράφοντας μια λύση-συνθήκη με τα ίδια χαρακτηριστικά με το σχέδιο Annan.

»κ. Πρόεδρε, ήσασταν και παραμένετε θιασώτης λύσης τύπου Annan, την οποία όμως ο Κυπριακός Λαός απέρριψε με πλειοψηφία 76%.

»Δεν νομιμοποιείστε κ. Πρόεδρε να προκαλέσετε την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να οδηγήσετε το σύνολο του Ελληνισμού σε περιπέτειες.

»Στηρίζουμε τις πατριωτικές θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς για κατάργηση του αποικιακού καθεστώτος και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον καλούμε να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις αυτές, χωρίς προσχηματικές, “μεταβατικές φόρμουλες” για τις οποίες του ασκούνται πιέσεις από ορισμένους κύκλους.

»Απαιτούμε την αντικατάσταση του κ. Eide από την θέση του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με άλλον πιο αντικειμενικό και ουδέτερο.

»Ο κ. Eide έχει πολλαπλώς ασκήσει την επιρροή του ώστε να αναγκάσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην αποδοχή των Τουρκικών θέσεων, ακόμη και αυτών που είναι καταφανώς άδικες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και είναι ενίοτε παράλογες.

»Έφτασε να προωθεί την Τουρκική απαίτηση να έχουν οι Τούρκοι πολίτες όλα τα δικαιώματα ελεύθερης, άνευ ορίων εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών στην υπό διαμόρφωση (συν) ομόσπονδη Κύπρο, με την αιτιολογία ότι αυτά τα έχουν οι ¨Έλληνες πολίτες λόγω συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Είναι κρίσιμα απαραίτητη υιοθέτηση από το σύνολο του Ελληνισμού βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για την αλλαγή πορείας στο Εθνικό θέμα της Κύπρου.

»Βραχυπρόθεσμος, άμεσος και επείγων στόχος είναι η αποτροπή της επερχόμενης τουρκικών προδιαγραφών διευθέτησης του θέματος στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου, που οδηγεί στην κατάργηση – εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον αφοπλισμό της με ταυτόχρονη παραμονή των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και διατήρηση αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων.

»Άμεσα ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να απαιτήσει την ισότιμη συμμετοχή στην συνδιάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας με επίσημη πρόσκληση.

»Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση να καταστρώσουν ενιαίο σχέδιο δράσης που να προβλέπει κατ’ ελάχιστο τους ακόλουθους στόχους:

»Διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως έχει μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εφαρμογής του εξαγόμενου αποτελέσματος.

»Το δημοψήφισμα να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για την αποδοχή ή απόρριψη της προτεινόμενης λύσης.

»Πρόβλεψη για την προτεινόμενη λύση να τεθεί σε εφαρμογή αποκλειστικά μετά την θετική αποδοχή της από τις Κοινότητες της Κύπρου.

»Για την αποδοχή της όποιας λύσης να τεθεί ως απαράβατος όρος η κατάργηση των αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων και πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

»Το κράτος της Κύπρου που θα προκύψει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά Κυρίαρχου Κράτους, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον ΟΗΕ.

»Ιδιαίτερα αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της άμυνας και της άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας.

»Η λύση που θα προκύψει να είναι Δημοκρατική και πλήρως σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

»Προφανώς, να προβλέπει ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

»Είναι βέβαια αναμενόμενο ότι αν τεθούν οι ανωτέρω δίκαιοι στόχοι και υποστηριχθούν σθεναρά, η επερχόμενη συνδιάσκεψη θα ναυαγήσει, διότι αυτοί που την σχεδίασαν έχουν άλλους σκοπούς και ίσως να έχουν εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις αποδοχής τους από ορισμένους “ηγέτες” των ενδιαφερομένων μερών.

»Σε κάθε περίπτωση όμως ο κάθε αμερόληπτος κριτής θα αναγνωρίσει το δίκαιο και εύλογο των Ελληνικών θέσεων.

»Το επιχείρημα των χαμένων ευκαιριών και της χειρότερης μελλοντικής λύσης είναι παντελώς έωλο, απλά γιατί η επερχόμενη λύση αποτελεί την τελειωτική καταστροφή και προβλέπει με ακρίβεια την εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο.

​»Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι αφορούν ακριβώς την επιδίωξη εγκαθίδρυσης διεθνών συμμαχιών που θα διασφαλίσουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα επιδιωχθούν αξιόπιστα οι ανωτέρω βραχυπρόθεσμοι στόχοι στο πλαίσιο της οποιασδήποτε επόμενης διεθνούς συνδιάσκεψης.

»Ο αντίλογος, ότι ίσως να μην υπάρξει επόμενη συνδιάσκεψη είναι απλά κοντόφθαλμος, λόγω της επιθυμίας των διεθνών παραγόντων για έλεγχο των υδρογονανθράκων της Κύπρου.

»Αυτός ο λόγος είναι που κινητοποιεί και τώρα αυτόν τον διεθνή αναβρασμό για την επείγουσα επίλυση του Κυπριακού.

»Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφερόμενες δυνάμεις οι οποίες πρέπει να εμπλακούν με δική μας πρωτοβουλία, ακριβώς για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ μας.

»Εκτός από τους ανωτέρω βραχυπρόθεσμους στόχους, οι οποίοι πρέπει να εμπεδωθούν στο σύνολο τους, βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η αλλαγή του πλαισίου και ειδικά της σύστασης της όποιας μελλοντικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή άλλων δυνάμεων.

»Δεδομένου ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο μελλοντικός διάδοχος της είναι και θα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, πρέπει να επιδιωχθεί το αντίστοιχο πλαίσιο.

»Συνοψίζοντας:

»Εμπέδωση και ισχυροποίηση όλων των 4 βραχυπρόθεσμων στόχων.

»Εγκαθίδρυση Ευρωπαϊκού πλαισίου λύσης, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συνδιάσκεψη.

»Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, καλούμε τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας και τον απανταχού Ελληνισμό σε μια Πανεθνική Συστράτευση με στόχο την άρση των τετελεσμένων της εισβολής και της μεθοδευμένης τουρκοποίησης των κατεχομένων της Κύπρου στα χρόνια που ακολούθησαν.

»Προ πάντων όμως συστράτευση για την αποφυγή της μεθοδευόμενης τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου.

»Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη εξασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Κύπρο για όλους τους πολίτες της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά και στη διασφάλιση των γενικότερων συμφερόντων του Ελληνισμού• επί πλέον, θωρακίζει την Ευρώπη, αφού Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν το ανατολικότερο και πλέον απειλούμενο σύνορο της.

»Επιδιώκουμε λοιπόν κυρίως:

»Επαναφορά στην τροχιά λύσης του θέματος της Κύπρου στην κατεύθυνση του ενός, ενιαίου, κυρίαρχου Ευρωπαϊκού κράτους.

»Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε σε ένα Κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και σε πλήρη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

»Διακοπή της πορείας εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στην κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας» και επιδίωξη επίτευξης του στόχου-1, “ενός, ενιαίου, κυρίαρχου και πλήρως Ευρωπαϊκού κράτους”.

»Η κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας”, εξυπηρετεί τα Βρετανικά και Τούρκικα συμφέροντα και όχι αυτά των κατοίκων της Κύπρου.

»Επιβλήθηκε στην Ελληνο-Κυπριακή ηγεσία όπως και τόσα άλλα και αποτελεί την πηγή όλης της κακοδαιμονίας.

»Αποχώρηση του συνόλου των Εποίκων ως αποτέλεσμα εγκλήματος πολέμου, που καταδικάζεται από το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης, 1949) και σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ως μέθοδος Εθνοκάθαρσης.

»Βασικό μας επιχείρημα, ότι είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί από τα υπό ένταξη Κράτη την πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές αρχές πριν την είσοδο τους και παράλληλα να αποδέχεται αποκλίσεις αποικιακού τύπου για ένα ισότιμο Κράτος μέλος της, την Κύπρο.

»Αξιότιμοι Ηγέτες του Ελληνισμού σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αποτρέψτε την καταστροφική πορεία εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνεπαγόμενη εμπλοκή του Ακριτικού Ελληνισμού σε περιπέτειες με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

»Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ευθύνη των προκατόχων σας, αλλά με μέγιστη δική σας υπαιτιότητα διολισθήσατε σε καταστροφικές θέσεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου και το Ελληνικό ¨Έθνος στο σύνολο του.

»Δείξτε τον πατριωτισμό σας παραμερίζοντας τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και παραχωρήστε την σκυτάλη σε άλλους, λιγότερο δεσμευμένους ή τουλάχιστον επιβεβαιώστε πρώτα την εμπιστοσύνη του Λαού στις επιλογές σας.

»Καλούμε λοιπόν το σύνολο της Πολιτικής και Πνευματικής Ηγεσίας του Ελληνισμού και ιδιαίτερα κάθε Έλληνα απανταχού της Γής να συστρατευθεί σε ένα κοινό στόχο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την Ελευθερία του Έθνους».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το περιπαιχτικό τραγούδι που αφιέρωσε το γερμανικό κρατικό κανάλι στον Σόιμπλε: 3+3=9


Αντιμέτωπος με τη μομφή ότι αποφεύγει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος για πολιτικούς λόγους είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πράγμα βέβαια που ο ίδιος διαψεύδει, επιμένοντας πως όλα τα ερωτήματα σχετικά με αυτό το θέμα έχουν απαντηθεί.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε και μια δυσάρεστη τηλεοπτική στιγμή, όταν εκπομπή τον υποδέχτηκε με ένα περιπαιχτικό παιδικό τραγουδάκι, όπου έλεγε ότι δύο και δύο κάνουν τέσσερα, τρία και τρία κάνουν εννέα, φτιάχνω τον κόσμο μου όπως μου αρέσει

Δείτε το video:



Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....