Διυλιστήριο: 05/13/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η Bayer δίνει 40 δισ. για την εξαγορά της Monsanto;


Η γερμανική εταιρεία Bayer εξετάζει την εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων Monsanto. Σύμφωνα με το Bloomberg η προσφορά που σκέφτεται να κάνει η Bayer θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ και αν η εξαγορά υλοποιηθεί τότε θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγροχημικών στον κόσμο.

Η Bayer δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για την κίνηση της και δεν αποκλείεται να επιδιώξει άλλες συνεργασίες με τη Monsanto, όπως για παράδειγμα κάποια κοινοπραξία. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες που μεταδίδονται σε διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε εσωτερικές προκαταρκτικές συζητήσεις και στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο της εξαγοράς. Πηγές σημειώνουν πως ήδη οι σύμβουλοι δουλεύουν πάνω στα πιθανά σενάρια, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματιστηριακή αξία της Monsanto ανέρχεται σε 40 δισ. δολάρια.

Λόγω του τεράστιου τιμήματος που απαιτείται για την εξαγορά της Monsanto, η Bayer, η αξία της οποία εκτιμάται σε 84 δισ. ευρώ, εξετάζει τρόπους για τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας επιθετικής κίνησηςκαι μεταξύ άλλων συζητείται και το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΠΕΝΔΥΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ! – Οι Ρώσοι θέλουν να κατασκευάσουν αεροπλάνα στην Ελλάδα – Σε ποια πόλη σχεδιάζουν τη δημιουργία εργοστασίου



Η επενδυτική «ξηρασία» των τελευταίων ετών και η ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας έχει καταστήσει σε προτεραιότητα της κυβέρνησης την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων αύξησης των θέσεων εργασίας.

Και επειδή οι πόρτες του Δημοσίου (ευτυχώς) είναι πλέον κλειστές, μοναδική λύση αποτελεί η εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών που θα φέρει νέο άνεμο στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.

Μιλώντας πριν από λίγο στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από Ρώσους επιχειρηματίες.

«Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική» τόνισε ο υφυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά –όπως είπε– ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα.

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτελέσουν εμπόδιο για επενδύσεις, ο υφυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, επιβάλλονται από τους πιστωτές και είναι προσωρινά. «Θα είναι σε ισχύ ως εκείνο το σημείο που απογειώνεται η ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι για τους ξένους επιχειρηματίες, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, όσο η γραφειοκρατία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όνειρο ζει μην τον ξυπνάτε..

     Ξέρεις τί είναι να σου βαράνε προσοχές ακόμα και στρατηγοί,
..λες κι είσαι κανας σοβαρός άνθρωπος;
Ξέρεις τί είναι να λές όποια μ@λακία σου κατέβει στο ακατοίκητο,
..κι οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι να σου λεν ''μάλιστα κύριε υπουργέ'';
Να είσαι ένας άχρηστος ανεπάγγελτος μπουχέσας και ξαφνικά να βρίσκεσαι
συγκυβερνήτης,
..έστω και σε κυβέρνηση-τσίρκο;

Πώς το είπε αυτό το τελευταίο; ''..διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών ''
Πανούλη εσύ Σουπερστάρ!
Ούτε ο διευθυντής του τσίρκου δεν τόλμησε να ξεστομίσει τέτοια παπαριά.

Ζήσε τον μύθο σου στην υπουργική καρέκλα.
Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.
Πώς αλλιώς να στο πούμε; Είμαστε μαζί σου.
Κανείς δεν θα σε ξυπνήσει απ' τον βαρύ σου λήθαργο με τα περίεργα όνειρα.
Θα ξυπνήσεις μόνος σου πέφτοντας, μα θάναι αργά.
Και τότε όλοι θα γελάνε με τον γελοίο με τις πυτζάμες και τις παντούφλες, που θα τριγυρνάει και θα ονειρεύεται ακόμη υπουργικές καρέκλες και στολές παραλλαγής.

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πως ενώ είσαι η τρίχα μεσ' το γάλα των απατεώνων που κυβερνούν,
..σε ανέχονται ακόμη γιατί είσαι πιό δεδομένος κι απ' τα σκ@τά στην λεκάνη.
Τέτοια κατάντια για μιά υπουργική καρέκλα και ένα στρατιωτικό αμπέχωνο.
Κι αυτό, αυτοί, το έχουν πάρει είδηση και σε φουμάρουν.
'' Άστονα '', λένε, ''να λέει αυτός τις μ@λακίες που αν τις λέγαμε εμείς θα είχαμε το πολιτικό κόστος. Αυτός έχει το ακαταλόγιστο ''

Τέτοια όνειρα μεγαλεία ζεις.
Γιατί να σε ξυπνήσουμε;
Αντιθέτως. Πώς τόλεγε η διαφήμιση με το ''βρώμικο'' με τα λουκάνικα;
''Ομορφάντρα μουουου,
..θα σου βάλω και σώς να γλιστράει!''..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προπαγάνδα κατά του Πούτιν από νεοταξικά μμε.

Τέσσερις ειδήσεις είχαμε χθες σχετικές με τη Ρωσία του Πούτιν. «Συμπτωματικά»,όλες αρνητικές. 

  • Ο Πούτιν επιθεωρεί Ρωσικά οχήματα και το χερούλι μιας πόρτας ξηλώνεται τη στιγμή που ένας στρατιωτικός προσπάθησε να την ανοίξει.
  • Η Ρωσία του Πούτιν κέρδισε τα χρυσά στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι μέσω ντόπινγκ ...που παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα κρατικού σχεδιασμού. Άλλωστε στις ΗΠΑ...το ντόπινγκ είναι ...άγνωστη λέξη.
  • Η Ρωσία του Πούτιν προκαλεί τρόμο! Ετοιμάζει πυρηνικό υπερόπλο που μπορεί να αφανίσει ολόκληρες Ευρωπαϊκές πόλεις ή ακόμα κι ολόκληρο το Τέξας! Δεν είναι λόγος αυτός για κάποιο ...προληπτικό χτύπημα από πλευράς των Δυτικών; 
  • Ρωσικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από βρετανικά μαχητικά στις Βαλτικές. ( Οι κακοί Ρώσοι προκαλούν την Ειρηνική Δύση.)
Γι' αυτό όταν μιλούν για «πολυφωνία» στον Τύπο ... εννοούν ότι θέλουν να έχουν την δυνατότητα να κάνουν προπαγάνδα σε DOLBY SURROUND. Να ακούμε πολλές φωνές ... κι όλες να λένε τα ίδια «νέα» και να δουλεύουν για τα ίδια συμφέροντα.
Όλοι οι αναγνωρίσιμοι δημοσιογράφοι υπηρετούν τη Νέα Τάξη ...που έχει βρει τρόπο να ανταμείβει τους συνεργούς της με λεφτά που αφαιρεί από τις δικές μας τσέπες και μάλιστα χωρίς αντιρρήσεις.
Εμείς αντίθετα δεν ξέρουμε να στήνουμε τέτοιους αυτοτροφοδούμενους μηχανισμούς αντι-προπαγάνδας.
Αυτοί μας αρπάζουν τον πλούτο με νομοθετημένα χαράτσια και χρηματοδοτούν τους αλήτες της δημοσιογραφίας μέσω κρατικών διαφημίσεων.




Σίμος

www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους - Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις

"Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους. Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2015 έφτασε σε πρωτογενές πλεόνασμα" δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή Global Conversation στο Euronews. 

Για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ. Σουλτς έδωσε τρεις πολύ σύντομες απαντήσεις. «Καταρχήν, τη Δευτέρα νομίζω ότι βρήκαμε έναν καλό τρόπο για να λύσουμε τα τρέχοντα προβλήματα. Δεύτερον, νομίζω ότι χρειαζόμαστε ελάφρυνση του χρέους και είναι η πρώτη φορά που το συζητήσαμε αυτό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διστάζει να το συζητήσει αυτό, ακόμα και η Γερμανία είναι ανοικτή προς συζήτηση. Ανήκω σε ένα κόμμα που είναι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης. Στηρίζουμε απόλυτα μια τέτοια συζήτηση και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει αντιταχθεί σε αυτήν την θέση.

Τρίτον, πρέπει να σταματήσουμε να απαιτούμε συνέχεια περισσότερες θυσίες. Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2015 έφτασε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι οι θυσίες που απαιτήσαμε από τους Έλληνες άρχισαν τώρα να αποδίδουν καρπούς».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος αυτών των μέτρων λιτότητας. Η εξυγίανση του προϋπολογισμού, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά εάν δεν έχεις οικονομική ανάπτυξη ή απασχόληση που να αυξάνει το εθνικό εισόδημα, δεν πρόκειται να διορθώσεις την κατάσταση μακροπρόθεσμα».

Αναφορικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε: «Αυτό που έκανα τις προηγούμενες εβδομάδες είναι ότι σταμάτησα το σχέδιο για ταξίδια χωρίς βίζα, που υπέβαλε η Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο, επειδή η Τουρκία δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τα 72 κριτήρια που απαιτούνταν σε αντάλλαγμα για κάτι τέτοιο. Μεταξύ αυτών, είναι η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλαγές στον τρόπο προστασίας δεδομένων και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτόν τον δρόμο υποστηρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τότε δεν θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για την κατάργηση της βίζας».
Σε σχέση με την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας και εσείς τον δικό σας», απάντησε: «Είμαστε συνεργάτες που έχουν ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο κ. Ερντογάν θέλει να εγκαταλείψει αυτή τη συνεργασία. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, αλλά η Τουρκία έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε από την δική μας πλευρά την συμφωνία. Παρά τις υποσχέσεις, η Τουρκία κάνει τώρα πίσω. Αυτή είναι μια νέα κατάσταση, επομένως θα πρέπει να την συζητήσουμε, αλλά αν η Τουρκία δεν προωθήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε εμείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να περάσουμε τη συμφωνία. 

Αν ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι η συμφωνία έχει ανασταλεί, αν και δε νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μας, διότι αυτό θα ήταν κρίμα, θα βρούμε μια λύση στο πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαίας συνεργασίας. Αλλά αμοιβαίος σεβασμός, και θέλω να είμαι πολύ σαφής σχετικά με αυτό, σημαίνει ότι σεβόμαστε την Τουρκία, αλλά και ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τους δικούς μας κανόνες».
Αναφορικά με τα τείχη που υψώνονται σε πολλά σημεία της Ευρώπης για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς την κεντρική Ευρώπη, απαντά: «Χρειαζόμαστε προστασία των εξωτερικών μας συνόρων μέσω κανόνων που πρέπει να εφαρμόζονται ανά περίπτωση και στη συνέχεια χρειαζόμαστε ένα σύστημα μετεγκατάστασης προς τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν λειτούργησε διότι η πλειοψηφία των χωρών μελών δεν συμμετέχει στην μετεγκατάσταση όπως άλλες χώρες, για παράδειγμα η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία. Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Το ερώτημα δεν αφορά την Ευρώπη, το ερώτημα αφορά τον εθνικισμό ορισμένων κυβερνήσεων. Αυτό ακριβώς οδηγεί την Ευρώπη σε κρίση. Το ότι ορισμένες κυβερνήσεις που δεν συμμετέχουν στην μετεγκατάσταση, που δημιουργούν προβλήματα με τις ενέργειές τους και την άνοδο του εθνικισμού, στη συνέχεια υποστηρίζουν πως η Ευρώπη είναι ανίκανη να επιλύσει την μεταναστευτική κρίση, πρόκειται για κυνισμό άνευ προηγουμένου».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πως τα πλαστικά πώματα «μετατρέπονται» σε αναπηρικά καροτσάκια - Αξίζει να βοηθήσουμε



Της Φυτούλας Μωυσέως

Το να προσφέρεις σε κάνει σωστό άνθρωπο. Η ανιδιοτελής αγάπη προς το συνάνθρωπο μας είναι πολύ σημαντική και ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος «Ευ Ζω», μας δείχνει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σύνδεσμος αυτός ασχολείται εντελώς εθελοντικά με τη στήριξη των ασθενών, παρέχοντας τους τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους.

Κάποια πλαστικά πώματα που εμείς τα πετάμε, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα έχουν ανάγκη. Για εμάς μπορεί να είναι ένα απλό σκουπίδι για αυτούς είναι ένα μέσο για να ζουν.



Η πρόεδρος του συνδέσμου κ. Δέσπω Μαυρομιχάλη μιλάει στο onlycy για την προσφορά του συνδέσμου και τον τρόπο λειτουργίας του.

«Ο σύνδεσμός ασχολείται με την συλλογή πωμάτων. Μαζεύουμε πώματα από τα σχολεία, από εταιρείες και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Παιδείας για τη βοήθεια. Πηγαίνουμε στα σχολεία, μιλάμε στα παιδιά για τη σημασία της προσφοράς και τους εξηγούμε πως λειτουργεί ο σύνδεσμος μας. Επίσης πλέον μαζεύουμε πώματα και από τα στρατόπεδα και από τις φυλακές»



Έχετε κάποια βοήθεια ή στήριξη από το κράτος;

«Καμία απολύτως βοήθεια. Δεν παίρνουμε κάποια χορηγία, ούτε κάποια χρηματική βοήθεια , ούτε από το κράτος ούτε και από άλλες υπηρεσίες. Λειτουργούμε εντελώς εθελοντικά και κάτω από νόμιμες διαδικασίες»

Πως από τη συλλογή πωμάτων φτάνουμε στα αναπηρικά καροτσάκια;


«Εμείς σαν σύνδεσμος όπως σας είπα μαζεύουμε πώματα ανά το Παγκύπριο. Όταν μαζέψουμε ένα αξιόλογο αριθμό τότε περνάμε στην καταμέτρηση τους. Ακολούθως τα παίρνουμε στον ανακυκλωτή και αυτός μας τα ανταλλάζει με χρήματα. Συνήθως πρέπει να μαζευτεί ένας τόνος και πάνω και να μας δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Με αυτά τα χρήματα αγοράζουμε από κάποιο εισαγωγέα όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε, αμαξίδια και πολλά άλλα ».



Επηρέασε το σύνδεσμο η τιμή του πετρελαίου

« Η μείωση της τιμής του πετρελαίου έκανε όλο τον κόσμο να χαρεί. Για εμάς σαν σύνδεσμος δεν ήταν τόσο ευχάριστο γιατί έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου συνεπάγεται έπεσαν και τα έσοδα τα δικά μας. Ας μην ξεχνάμε πως τα πώματα είναι πλαστικά, εμπεριέχουν πετρέλαιο. Το κοντέινερ που ήρθε όμως στην Κύπρο πριν λίγο καιρό με αναπηρικά καροτσάκια και άλλο εξοπλισμό μας έδωσε φτερά και δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας».

Για την αξία της προσφοράς

«Το κίνητρο μου και αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι πως στην Κύπρο πρέπει να επικρατήσει ο καθαρός εθελοντισμός. Να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, συμφέροντα και κερδοσκοπία. Να δίνουμε με καρδιά ανιδιοτελή προσφορά αγάπης.

Ελάτε κοντά στον σύνδεσμο, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθεια του συνδέσμου επικοινωνείτε στο:

24650736 (Αφήνετε μήνυμα και θα σας τηλεφωνήσουν από το σύνδεσμο)
99338070 ( κ. Δέσπω Μαυρομιχάλη)


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου προτείνει η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Της Άννας Κανδύλη

Την επικύρωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή τόσο ο τέως υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008, πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.
Την αναίρεση της καταδίκης ζητούσε το ζεύγος Παπαντωνίου. Η κυρία Δημητρίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημά τους κρίνοντας πως η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία βάση του Συντάγματος και της ποινικής νομοθεσίας.
Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του το αμέσως επόμενο διάστημα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διόδια: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναλογική χρέωσή τους

Την προοπτική εφαρμογής πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων για πραγματικές χρεώσεις, σύμφωνα με τη διανυόμενη απόσταση, νομοθέτησε ο υπουργός Υποδομών.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται: α) Ανά χιλιόμετρο χρήσης του δικτύου και β) αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια, κ.α., με την επιφύλαξη του νομικού καθεστώτος που διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης.
Στην τοποθέτησή του επί της συγκεκριμένης τροπολογίας, ο υπουργός έδωσε αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής του νέου μέτρου, υπογραμμίζοντας ότι εφεξής θα υπάρχει βινιέτα (κάρτα διοδίων) σε όλες τις εισόδους της χώρας. Κατά συνέπεια, τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα θα πληρώνουν διόδια στις εισόδους της χώρας, ώστε να μην διέρχονται με ανορθόδοξο τρόπο από τη χώρα μας και να υπάρχουν έσοδα για τη συντήρηση του δικτύου, «που σήμερα βαραίνει τον ελληνικό λαό».
Παράλληλα, στην ίδια νομοθετική παρέμβαση θεσπίζεται η απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο για οχήματα επαγγελματικής χρήσης, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και τη μείωση του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων, «που σήμερα μας κοστίζουν πολλές ανθρώπινες ζωές».
Σε ό,τι αφορά τις παραχωρήσεις και την ενιαία εφαρμογή του μέτρου και σε αυτά τα οδικά δίκτυα, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο «για επιμέρους συμφωνίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες και τόνισε ότι με βάση αυτές τις συμφωνίες, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, είναι υποχρεωμένοι οι παραχωρησιούχοι να φέρουν μελέτες, προκειμένου να εγκαταστήσουν και αυτοί αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια με την ολοκλήρωση των έργων.
Με αυτήν τη ρύθμιση, δίνεται ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύεται η οδική ασφάλεια και προστατεύεται το οδικό δίκτυο, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, προσφέρονται έσοδα στα κρατικά ταμεία από τη χρήση του κεντρικού οδικού δικτύου». Ο υπουργός επεσήμανε ότι το κόστος για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου, το οποίο προτιμάται από τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, παρόλο που δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη χρήση αυτή, το επωμιζόταν, τελικά, ο πολίτης. «Η χρήση του παράπλευρου δικτύου πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους με ασφάλεια» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΤΜ παγωτού χωρίς capital controls σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη


Σε τέσσερις γεύσεις από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»

Εντός 15 ημερών ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του και μαζί με αυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος θα φέρει στην αγορά τα πρώτα ΑΤΜ παγωτού στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις «αναποδιές» που καθυστέρησαν τη λειτουργία ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο, τόνισε πως «όσο περισσότερο κάποιοι ή ακόμα και η τύχη, επιχειρούν να πάψουν την πραγματοποίηση των στόχων μας, τόσο πιο ευρηματικοί γινόμαστε εμείς».

«Αρχικά ήταν τα capital control, ακολούθησαν οι αργίες της κινεζικής πρωτοχρονιάς και μόλις πρόσφατα γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία αθέτησε τη συμφωνία της μαζί μας για παστερίωση του γίδινου γάλακτος που θα τροφοδοτούσε τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αν και οι υποδομές είναι πανέτοιμες» εξηγεί ο κ. Παρασχούδης.

Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, έξω από την Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, «υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού».
Αρχικά, το τυροκομείο θα αξιοποιηθεί για την παστερίωση του γίδινου γάλακτος του συνεταιρισμού, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η παραγωγή και τυποποίηση και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, όπως γιαούρτι, γίδινα τυριά και φέτα, τα οποία «θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των αυτόματων πωλητών ΑΤΜ του συνεταιρισμού σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή».

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές. Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Παρασχούδης αποκάλυψε, επίσης, ότι ο συνεταιρισμός είναι ήδη έτοιμος να ενσωματώσει στα δύο σημεία πώλησης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και ΑΤΜ παγωτού σε τέσσερις γεύσεις, που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο (από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....