Διυλιστήριο: 01/02/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

H άνοδος σε παραγγελίες εκτινάσσει την εγχώρια μεταποιητική παραγωγή



Οι επιχειρηματικές συνθήκες του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα εξακολούθησαν να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του 2017, και στον μεγαλύτερο βαθμό σε διάστημα εννιάμισι ετών, σύμφωνα με την Markit.

Η ανάπτυξη ήταν αποτέλεσμα της περαιτέρω σημαντικής αύξησης των νέων παραγγελιών, τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις αγορές του εξωτερικού. Ανταποκρινόμενες σε αυτά τα δεδομένα, οι εταιρείες αύξησαν την αγοραστική τους δραστηριότητα και τον αριθμό των εργαζομένων, γεγονός το οποίο συνέβαλε στη δεύτερη εντονότερη αύξηση της παραγωγής που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008. Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέγραψε υψηλό πεντέμισι ετών. Ως προς τις τιμές, οι μέσες τιμές πώλησης υποχώρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τον Νοέμβριο παρά τον αμετάβλητο, σε γενικές γραμμές, ρυθμό αύξησης των τιμών εισροών.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) –ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– έκλεισε πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων τον Δεκέμβριο. Επιπλέον, κλείνοντας 53.1 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τις 52.2 μονάδες του Νοεμβρίου, ο δείκτης υπέδειξε την εντονότερη βελτίωση των επιχειρησιακών συνθηκών που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2008. Η αύξηση επέκτεινε την τρέχουσα περίοδο συνολικής ανάπτυξης σε επτά μήνες, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2008. Οι παραγωγοί καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν στην υψηλότερη θέση της κατάταξης των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια του μήνα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tζανακόπουλος: Το θέμα της έκδοσης των «8» έχει κλείσει



Το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοσή τους, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνούμενος επιπλέον ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για τα όσα προσήψε στην κυβέρνηση μετά την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών:

«Η αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε σκοπίμως επιμένει να λέει ανακρίβειες και να κατηγορεί την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σημείωσε επίσης ότι η δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής σε όλες αυτές τις υποθέσεις και υπογράμμισε ότι όλα γίνονται στο φως και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο.

Επισήμανε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους μετά από το σχετικό αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Διευκρίνισε επιπλέον ότι ο λόγος που απαγορεύτηκε η έκδοσή τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με τις επιφυλάξεις τις οποίες εξέφρασε το ανώτατο δικαστήριο σε σχέση με την τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης στη γείτονα.

Και υπογράμμισε ότι αυτό το ζήτημα έχει ολοκληρωθεί ως νομική διαδικασία, «επομένως δεν επίκειται ούτε επιτρέπεται η έκδοση των οκτώ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αιτήσεων ασύλου τους».

Οσον αφορά το ζήτημα του ασύλου, το χαρακτήρισε «μια διαφορετική υπόθεση» και σχολίασε: «Έχουμε αυτή τη στιγμή τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου που αποφάσισε αντίθετα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από αυτούς» και τόνισε πως αυτό που εκτίμησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μια απόφαση της διοικητικής αρχής (όπως είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου), θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των λεπτών νομικών ζητημάτων που αφορά, να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, δηλαδή να κριθεί από το διοικητικό εφετείο που θα κρίνει επί της προσφυγής που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. «Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να είναι κρυφό και σκοτεινό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπαγγελόπουλος: Ετος οδυνηρών εκπλήξεων για πολλούς το 2018



Η μάχη κατά της διαφθοράς θα ενισχυθεί με ειδικούς «κομάντος» ελεγκτές.

Εκπλήξεις, «ευχάριστες για όσους διψούν για δικαιοσύνη και οδυνηρές για άλλους», για το νέο έτος υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας «κομάντος» του ελεγκτικού μηχανισμού, που θα υπάγεται αποκλειστικά στον οικονομικό εισαγγελέα και η οποία θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Realnews», και αναφερόμενος στη στάση των δικαστικών στο θέμα του «πόθεν έσχες», τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αλλά το αντίστροφο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: «Αυτό που ξέρω είναι ότι, εάν χρειαστεί, ο Καραμανλής δεν θα διστάσει καθόλου. Αλλωστε, έχει αποδείξει ότι πάντα έβαζε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από οτιδήποτε άλλο».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Τη διαφθορά μπορεί να τη βρει κανείς παντού. Οπου δε υπάρχει εξουσία και δύναμη, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα κρούσματα διαφθοράς αυξάνονται». Και πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς συγκριτικά με την υπόλοιπη κοινωνία θέλω να πιστεύω έχουν πολύ λιγότερο διαβρωθεί. [...] Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην απονομή της δικαιοσύνης είναι η αλαζονεία, η υπέρμετρη σκληρότητα που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, καθώς και κάθε είδους εξάρτησή τους από υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές, ακόμα και ιδεοληπτικές κ.λπ.»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε κατηγορηματικός στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Σας διαβεβαιώνω, το 2018 θα είναι έτος μεγάλων εκπλήξεων. Για τους πολλούς που διψούν για δικαιοσύνη οι εκπλήξεις θα είναι ευχάριστες και για κάποιους άλλους οδυνηρές» ανέφερε και σημείωσε ότι ενίοτε υπήρχε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, «αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση: προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας έκνομων συμπεριφορών και δραστών».

Για την υπόθεση που προέκυψε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επανέλαβε στη συνέντευξή του στη «Realnews» ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει όχι μόνο τετελεσμένη αξιόποινη πράξη, αλλά ούτε καν αρχή τελέσεως αυτής, δηλαδή απόπειρα». Εξάλλου, αναφερόμενος στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και στο ότι συνέστησε πιστοληπτική γραμμή για την έξοδο από το Μνημόνιο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Απορώ πώς ένας ευφυής άνθρωπος, όπως λένε ότι είναι ο κ. Στουρνάρας, κάνει τόσο συχνά τόσο πολλά και τόσο μεγάλα λάθη».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σέρβος ιστορικός : Έχει συμφωνηθεί «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» η νέα ονομασία των Σκοπίων για να μπορέσουν να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ & ΕΕ



O Σέρβος ιστορικός Αλεξάνταρ Ράκοβιτς μιλώντας σε σερβικά ΜΜΕ και επικαλούμενος πηγές και από τα Σκόπια, με τα οποία έχει πολλές διασυνδέσεις σε πολιτικό επίπεδο, υποστηρίζει ότι η πιθανότερη ονομασία που έχει συμφωνηθεί θα είναι το "Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία".

Ο Ράκοβιτς-ιστορικός στο Ινστιτούτο της νέας ιστορίας της Σερβίας-υποστηρίζει ότι έχει υπάρχει αποδοχή για τη ονομασία αυτή από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζάεφ στο πλαίσιο του νέου μοντέλου ομοσπονδιοποίηση της ΠΓΔΜ, όπου στα δυτικά οι αλβανόφωνοι θα αποκτήσουν την αυτοδιοικούμενη "Δημοκρατία της Ιλλυρίας" και η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" στα ανατολικά ώστε να ικανοποιούνται όλες οι εθνότητες της χώρας υποστηρίζει ο Σέρβος ιστορικός.

Αυτό είναι το "τρικ" για να αποφευχθούν και οι ενδοσκοπιανές αντιδράσεις, αφού το όνομα της "Μακεδονίας" θα εξακολουθήσει να υφίσταται, αλλά μόνο στο εσωτερικό της χώρας και σε μια συγκεκριμένη περιοχή, κατά το μοντέλο της Γιουγκοσλαβίας, όταν ο Τίτο έδωσε το όνομα "Μακεδονία" στην περιοχή στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας, κάτι που δεν αποτέλεσε σοβαρό πρόβλημα για την ελληνική πλευρά μέχρι το 1990.

Αλλά σε όλα τα διεθνή φόρα και οργανισμούς και φυσικά σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που επιθυμεί να μπει το κρατίδιο χωρίς να υπάρξει ελληνική αντίδραση, η ονομασία που θα χρησιμοποιείται είναι "Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία".

Το αν θα επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία, είναι θέμα λίγου χρόνου...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....