Διυλιστήριο: 12/30/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον με επιδοτήσεις έως και 70%Η αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει ήδη ξεκινήσει.

Το μόνο που απομένει για την ενεργοποίησή του είναι η διασύνδεση των συνεταιριστικών τραπεζών με την ηλεκτρονική του πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ, επιδοτεί σε ποσοστό έως και 70% παρεμβάσεις που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης σε κέλυφος κτιρίου, αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), κ.λ.π.

Αρμόδια στελέχη εκτιμούν πως θα βγει στον “αέρα” επισήμως σε περίπου ένα μήνα και η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (htpp://exoikonomisi.ypen.gr).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία. Αυτά πρέπει να έχουν ατομικό (για άγαμο) ή οικογενειακό (για έγγαμο) εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 40.000 και τις 50.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το ακριβές ποσοστό επιδότησης εξαρτάται από την εισοδηματική κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο ενδιαφερόμενος. Για παράδειγμα στην περίπτωση που έχει ατομικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης διαμορφώνεται σε 60% ενώ πέφτει στο 30% για κάποιον με ατομικό εισόδημα από 25.000 έως 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ η επιχορήγηση αυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεπεράσει το 70%. Επισημαίνεται πως στην περίπτωση δικαιούχων με ατομικό εισόδημα από 35.000 έως 40.000 ευρώ ή οικογενειακό από 45.000 έως 50.000 ευρώ δεν προβλέπεται επιδότηση.

Οι προϋποθέσεις

Επιλέξιμη προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι κάθε κατοικία που πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του ενοικίου.

– Υφίσταται νόμιμα.

– Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) το οποίο έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία θέσπισης νέου πλαισίου ΚΕΝΑΚ και των Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

-Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Επιλέξιμες παρεμβάσεις

Στις εργασίες που χρηματοδοτούνται συμπεριλαμβάνονται η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση θερμομόνωσηςστο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτησηωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ωφέλιμης επιφάνειας της κατοικίας με μέγιστο τις 25.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουντουρά: Με Αντετοκούνμπο η καμπάνια του ΕΟΤ στην ΑμερικήΜε πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στο στο 19ο Invest in Greece της Capital Link.

«Κάνουμε προώθηση όσο μπορούμε. Έχουμε την χαρά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος διαπρέπει στις ΗΠΑ να συνεργαστεί μαζί μας για μια καμπάνια που θα βγάλουμε στην Αμερική. Το κόστος ήταν ελάχιστο έως μηδαμινό. Αυτό θα προβάλει πολύ την Ελλάδα», δήλωσε η Υπουργός.

Ακόμη, η κ. Κουντουρά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη τόσο για την γενικότερη πορεία του Τουρισμού, όσο και για την κίνηση στην αγορά της Αμερικής.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις απευθείας πτήσεις της Emirates, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2017 και συνεχίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αποκαλύπτοντας ότι η εταιρεία σκέφτεται να ενεργοποιήσει και δεύτερη ημερήσια πτήση.

“Γνωρίζουμε ότι η γραμμή της Αθήνας είναι η πιο κερδοφόρα τους και σκέφτονται σοβαρά να ενεργοποιήσουν και δεύτερη γραμμή προς Αθήνα”, είπε η κ. Κουντουρά, η οποία επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της εταιρείας θα αποδείξει την δυναμική του, σε ένα μεγάλο βαθμό, κατά την διάρκεια των πτήσεων εκτός περιόδου αιχμής.

Επιπλέον, η Έλενα Κουντουρά έπλεξε το εγκώμιο της Διευθύντριας του Γραφείου ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορίας Καματερού, και μετέφερε την σκέψη του Υπουργείου για λειτουργία γραφείων σε Λος Άντζελες και Τορόντο.

“Θέλουμε να ανοίξουμε γραφείο στο Λος Άντζελες και το Τορόντο, μιλάω με τον Υπουργό Εξωτερικών για το κατά πόσον μπορεί να μας φιλοξενήσουν τα κατά τόπους Προξενεία για να αποφύγουμε επιπλέον έξοδα.”, είπε ακόμη η κα. Κουντουρά.

Πηγή ρεπορτάζ: Εθνικός Κήρυξ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί η ΝΔ θέλει να κλείσει η ΣΕΚΑΠ ;Το ερώτημα είναι εξαιρετικά απλό κύριε Μητσοτάκη. Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη μαζί με την εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη συνεργάζονται ναι ή όχι με την Philip Morris; Την βασική ανταγωνίστρια δηλαδή της εταιρείας ΣΕΚΑΠ;

Διότι εάν αποδειχθεί ότι στενό συγγενικό σας πρόσωπο όπως η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη αμείβεται από την εταιρεία Phillip Morris την ώρα που εσείς βάζετε το κόμμα σας να κάνει αυτό το εθνικό σαμποτάζ εις βάρος της ΣΕΚΑΠ, τότε μπορείτε κάλλιστα να χαρακτηριστείτε ως πολιτικός υπόκοσμος.

Περιττεύει φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα δεν έχουμε τις απαντήσεις για το πόσα χρήματα απεκόμισε η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη από τον Ερυθρό Σταυρό και το Ερρίκος Ντινάν την εποχή του μεγάλου πάρτι του Ανδρέα Μαρτίνη.

Η ΝΔ Βορείου Ελλάδος διαφωνεί με τους κεντρικούς χειρισμούς του κόμματος

Την ώρα που δίνεται ανάσα στην ακριτική επιχείρηση και στους εκατοντάδες εργαζόμενους με την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής η οποία αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008, η Νέα Δημοκρατία καλείται να χειριστεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

Στελέχη του κόμματος της Βορείου Ελλάδος εμφανίζονται αντίθετοι με τη "γραμμή" του κόμματος.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τοποθετήθηκε στην εκπομπή "Ανοιχτή Γραμμή" του Xanthi Channel σημειώνοντας ότι η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο και επισημαίνοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής τονίζει ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταβάλει τμηματικά το πρόστιμο η εταιρεία.


Μετά την τοποθέτηση της κ. Σπυράκη, υπήρξαν διαφοροποιήσεις.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός, δήλωσε στο κανάλι της Ξάνθης ότι "η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει καλά το θέμα".

"Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο… Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Από τη δική του μεριά, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, διαφοροποιήθηκε και εκείνος από την τοποθέτηση της ΝΔ και ζήτησε να μη σταματήσει η λειτουργία "ούτε για μία ώρα". "Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν" είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, και ο Θωμάς Μιχόγλου, δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, ότι πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων για να προσθέσει πως "η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα".

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης καλεί με ψήφισμά του για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν την αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ανακοπής της διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης του προστίμου δίνει το χρονικό διάστημα προκειμένου η επιχείρηση να «ανασάνει», να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά και να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Όπως άλλωστε σημειώνει το Έθνος, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πήρε κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το αίτημα της ΣΕΚΑΠ για «πάγωμα» πληρωμής του προστίμου. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας, προχωρώντας παράλληλα σε διοικητικές αλλαγές.
Το Δ.Σ. όρισε ως νομικό – ειδικό σύμβουλο της εταιρείας για τον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την διαδικασία της πτώχευσης, τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη, με ειδίκευση στα θέματα πτωχευτικού δικαίου, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. που ενέκρινε ο κ.Σωτηριάδης, ορίστηκε ως νέος γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ ο κ. Σταύρος – Κωνσταντίνος Παπασπύρου.

Πελάτης της διαφημιστικής εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη η Παπαστράτος

Στην αία relate, τη διαφημιστική εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη, ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI).

Η ανάθεση πραγματοποιήθηκε μετά από κλειστό spec. Στο πλαίσιο αυτό, η αία relate αναλαμβάνει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων, καθώς και την ενίσχυση των ενεργειών EKE της Παπαστράτος.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας εμπιστεύτηκε μια μεγάλη εταιρεία με μοναδική ιστορία επιχειρηματικής τόλμης, αναπτυξιακής συνέπειας, καινοτομίας και προσφοράς στη χώρα. Υποδεχόμαστε το 2017 με το καλύτερο “ποδαρικό” μέσα από μια νέα συνεργασία, η οποία έρχεται να υπογραμμίσει τη δυναμική μας ανάπτυξη και αυτή τη χρονιά», επεσήμανε η Νάνση Σουρμπάτη, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της αία relate.
Πηγή news247.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι νέες αυθαιρεσίες Καμίνη στο ΓκάζιΧωρίς άδειες λειτουργεί στην Τεχνόπολη το πάρκο διασκέδασης μικρών παιδιών «Christmas Factory»

Της
Μαρίας Παναγιώτου

Νέο σκάνδαλο στον Δήμο Αθηναίων θέτει εκ νέου σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών και των γονιών τους, και αποκαλύπτει την εγκληματική διοίκηση του Γιώργου Καμίνη.

Δεν έχει περάσει παρά μόλις ένας χρόνος από το μεγάλο φιάσκο με τη ρόδα που στήθηκε και μετά... ξεστήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, καθώς δεν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Και, όπως φαίνεται, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου στον Δήμο Αθηναίων.

Φέτος το σκηνικό ανομίας μεταφέρθηκε από το Σύνταγμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί, όπως θα γνωρίζουν ήδη οι γονείς που έχουν επισκεφτεί τον χώρο με τα παιδιά τους, έχει στηθεί ένα -θεωρητικά μόνο- παραμυθένιο σκηνικό, υπό τον τίτλο «Christmas Factory», με δραστηριότητες και πολλά παιχνίδια, όπως μία ρόδα κι ένα καρουζέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, το πάρκο διασκέδασης λειτουργεί και πάλι χωρίς άδειες, επομένως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων ανέλαβε επί της ουσίας ο Κώστας Μπιτζάνης, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τεχνόπολη Α.Ε. αλλά και πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας).

Ο τωρινός πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Μπιτζάνης, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, διαχειρίζεται επίσης επί μία πενταετία την Τεχνόπολη και, όπως φαίνεται, «έστησε» τη φετινή γιορτή χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες. Για να αποφύγει, μάλιστα, κάθε έλεγχο, ακόμη και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης Α.Ε., συνέστησε μία επιτροπή για τη διαχείριση του θέματος, η οποία ωστόσο δεν δίνει πουθενά λογαριασμό για τα πεπραγμένα της. Ακόμη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης Α.Ε. δηλώνουν άγνοια για όσα συμβαίνουν στον χώρο.

Μπαλάκι η ευθύνη

Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τον κ. Μπιτζάνη για το πολύ σοβαρό θέμα των αδειών του χώρου, ο οποίος, αφενός, πέταξε το μπαλάκι στους ιδιώτες που έχουν μισθώσει τον χώρο και στον Δήμο Αθηναίων, αφετέρου, δεν κατάφερε να μας διαβεβαιώσει για τίποτα.
«Καταρχάς, η Τεχνόπολη μισθώνει τον χώρο και ο εκμισθωτής είναι ο υπεύθυνος για να βγάλει τις άδειες. Αυτό είναι το νομικό πλαίσιο. Εμείς με αυτόν τον επιχειρηματία συνεργαζόμαστε πέντε χρόνια, και όλα τα χρόνια έχει δείξει καλή συμμόρφωση με όλα τα θέματα και έχει πάντα άδεια. Επικοινώνησα με τον επιχειρηματία μετά το δικό σας τηλεφώνημα και με ενημέρωσε πως έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο φέτος, αλλά έχουν κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ο Δήμος της Αθήνας είναι υπεύθυνος γι' αυτά, γιατί έχει αναλάβει το θεσμικό πλαίσιο και ο δήμος ενημερώνει τους υπευθύνους για το ποια είναι τα καινούργια πράγματα που πρέπει να γίνουν» ήταν η απάντηση του κ. Μπιτζάνη.

Στη δική μας, επίμονη, ερώτηση εάν ο ιδιώτης που νοικιάζει τον χώρο έχει πάρει άδεια ή απλά έχει κάνει τις νόμιμες διαδικασίες, ο κ. Μπιτζάνης συνέχισε να μας λέει μόνο τη φράση: «Εχει κάνει τις νόμιμες διαδικασίες».
Εν ολίγοις, ο κ. Μπιτζάνης μάς είπε:

1. Πως δεν γνώριζε, μέχρι τη στιγμή που του τηλεφωνήσαμε, εάν ο επιχειρηματίας που ενοικιάζει τον χώρο της Τεχνόπολης, στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος, έχει άδεια. Ετσι, μετά το τηλεφώνημά μας επικοινώνησε μαζί του για να μάθει.
2. Πως ο Δήμος Αθηναίων φταίει για όλα.
3. Πως ο ιδιώτης δεν έχει άδεια, αλλά έχει κάνει τις νόμιμες διαδικασίες.

Η υπόθεση αποτελεί, σαφώς, νέο -και, μάλιστα, μεγαλύτερο- σκάνδαλο σε σχέση με εκείνο της ρόδας, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο χώρος ψυχαγωγίας λειτουργεί ήδη εδώ και πολλές ημέρες.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....