Διυλιστήριο: 05/28/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Β. Πισσίας: «Απαγορεύουν το ψάρεμα στη Μεσόγειο για να φέρουν τα χημικά» (Ηχητικό)

Για τις εξελίξεις στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας μίλησε στον CandiaNews ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα». Όπως αποκάλυψε, δύομέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται για δύο μήνες η αλιεία στην περιοχή της Μεσογείου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η αλιεία απαγορεύεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου. Είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο Cape Ray.

Όπως ανέφερε ο κ. Πισσίας, η ομάδα των ακτιβιστών που θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο Cape Ray είναι έτοιμη και αυτή τη φορά θα έχουν μαζί τους και τους αλιείς της περιοχής, πραγματώνοντας την ιδέα του «κοινωνικού ακτιβισμού».

Ακούστε τι είπε στη συνέντευξή του:


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Πριν λίγο, σας υποσχέθηκα ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ .

Διαβάστε προσεκτικά τον παραπάνω πίνακα των τελικών αποτελεσμάτων για τους ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ των κομμάτων...σύμφωνα με την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

Αριστερά, υπάρχει ο αριθμός των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ που είναι 9.892.622.
Σωστά;
ΣΩΣΤΑ!

Δείτε τώρα ...
πάντα από τον επίσημο πίνακα του Υπ. Εσωτερικών με τους ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ .... για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαϊου 2014.

Δείτε από τον ίδιο επίσημο τον πίνακα του Υπουργειου Εσωτερικών, των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ για τις επαναλληπτικές εκλογές της 25ης Μαϊου 2014 και τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!

Την πρώτη Κυριακή, έχουμε 9.895.356 ψηφοφόρους.
Δηλαδή, οι ψηφοφόροι, αυξήθηκαν κατά 2.734!
Σωστά;
ΣΩΣΤΑ!

Την δεύτερη Κυριακή, έχουμε ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ 9.508.315!

Δηλαδή 384.307 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 400.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ!

Μετά από αυτή την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΣΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ!

Μετά από αυτή την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

Μετά από αυτή την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΙΟΥ 2014!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΣΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέα με το ΠΑΣΟΚ ο Σ.Θεοδωράκης στην Ευρωβουλή !!!

Το Διυλιστήριο λέει .... Αν δεν το καταλάβατε, όσοι ψηφίσατε Ποτάμι, σας βγήκε ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Παπανδρέου. Αυτά συμβαίνουν σε ένα κράτος όπου οι πολίτες του είναι μερικώς ενημερωμένοι. Κυνηγήστε την διαφορετική είδηση που δεν θέλουν να σας πλασάρουν. Μόνο έτσι θα σωθούμε και θα καταλάβετε τι γίνετε .... 
Την ένταξη των δύο ευρωβουλευτών του στην ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» ανακοίνωσε σήμερα το Ποτάμι, μια απόφαση που, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ελήφθη μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης και με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Το Ποτάμι, αναφορικά με τη συγκεκριμένη απόφαση τονίζει ότι αυτή οφείλεται στη δέσμευση της «Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», η οποία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Σ. Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες, ήταν «ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι τονίζεται ότι το κόμμα ταυτίζεται με τη συγκεκριμένη ευρωομάδα, καθώς υπάρχει μια ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις και στις εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.

Τέλος, το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη υποστηρίζει ότι δεν θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, καθώς οι δύο ευρωβουλευτές του πρόκειται να ενταχθούν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συζητήσει νωρίτερα το ενδεχόμενο ένταξης των ευρωβουλευτών του κόμματος με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευτυχώς που τρελάθηκα..

    ..''και δεν ξέρω τί κάνω!'', τραγουδούσε το 1975 ο συμπαθέστατος Κώστας Καφάσης στο σουξέ του ''Γέλα Κυρία μου''.

Εδώ τί ''γέλα κυρία μου'',
..που γελάει η μισή υφήλιος με την διανοητική κατάντια του ''κύριου 8%''!
Και τί 8%! Με φερετζέ! Κρυμένος πίσω από Ελιές και μούσμουλα!

Θριαμβολογεί ο Χυδαιότατος που το ποσοστό της Ελιάς (δηλαδή του βαθέως, καραβαθέως ΠαΣοΚ), είναι, άκουσον-άκουσον, όχι μεγαλύτερο από κάποια παλιότερη επιτυχία(!) του, αλλά από τα γκάλοπ!!! Ο άνθρωπος που κέρδισε τις δημοσκοπήσεις!!!
Χάνει ο γελοιοδέστατος 5 ποσοστιαίες μονάδες (300 με 400 χιλιάδες ψηφοφόρους), και θέλει λέει να είναι ο ρυθμιστής και ο εγγυητής της κυβέρνησης και του πολιτεύματος!

Πάει, έρχεται, σε Προέδρους της Δημοκρατίας (σιγά τον νοματαίο εσχατόγερο δηλαδή!), ζητάει εχέγγυα, δηλώνει πως θ' αλλάξει το Σύνταγμα και τους εκλογικούς νόμους,
(Τώρα του θυμήθηκε ότι οι 50 έδρες ''πριμ'' στο πρώτο κόμμα είναι αντιδημοκρατική ρύθμιση και πρέπει να καταργηθεί! Ως τώρα το πριμ-αίσχος ήταν για τα λυκόρνια της συγκυβέρνησης ''εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα'' της χώρας!),
..λέει πως θα ρίξει την κυβέρνηση όταν θέλει, όπως θέλει, για όποιον λόγο θέλει, ή θα την στηρίξει αν γουστάρει και του κάνουν τα κέφια!

Με το 8 του τοις εκατό θέλει να είναι ο ''Γενικός Γ@μάω''!
Εκεί που με το ίδιο ποσοστό επί σειρά ετών, το κομμουνιστικό κόμμα (ή όποιο άλλο κόμμα) εθεωρείτο (σωστά ή όχι, αδιάφορο) από το πανίσχυρο τότε ΠαΣοΚ, σαν κόμμα ανεύθυνο, ανέξοδο στις υποσχέσεις, σχεδόν περιθωριακό!
Η λογική της ''τρέλας του μεγαλείου'': τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου πάλι δικά μου!

Η πορεία του είναι προδιαγεγραμένη!
Απλώς δεν περιμέναμε πως πριν τον σκουπιδοτενεκέ,
..θα περάσει κι απ' το Δρομοκαϊτειο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτές είναι οι 90 παραλίες στις οποίες θα μπει συρματόπλεγμα !!! Ελαφόνησος, Αγ. Προκόπιος Νάξος, Λήμνος, Θάσος,κτλ

Δεν είναι μόνο η Ελαφόνησος, αλλά συνολικά 90 παραλίες, οι οποίες αναμένεται να περάσουν στα χέρια... ιδιωτών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη μπει γνωστές παραλίες, οι οποίες αναμένεται να αξιολογηθούν με σκοπό να μεταβιβαστούν και έπειτα να πουληθούν σε ιδιώτες. Δύο από τις παραλιακές αυτές εκτάσεις έχουν ήδη πουληθεί σε ιδιώτες, ενώ σταδιακά προχωρούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες.

Στον κατάλογο βρίσκονται «παράδεισοι» όπως η Γιάλοβα στην Μεσσηνία, η Τσαμπίκα και η Αγία Αγάθη στη Ρόδο, μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής, ο Άγιος Προκόπιος στην Νάξο, ο Γαλησσάς στην Σύρο και η... μόνη προσβάσιμη παραλία στην Ηρακλειά!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, προβλέπεται ότι οι παραλίες που βρίσκονται μπροστά από δημόσια ακίνητα μπορούν ακόμα και να περάσουν σε κατάσταση αποκλειστικής χρήσης από τον ιδιώτη που θα τα αγοράσει με πλήρη απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης!

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....