Διυλιστήριο: 07/06/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη ζητά η ΝΔ

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Δίνεται στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημαντική ευκαιρία να ξεσκεπάσει την σύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με επιχειρηματικά συμφέροντα. ''

Ζητά τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών και ποινικών ευθυνών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Ρωτά εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου.
Μπορεί ο πρωθυπουργός να απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1 και την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου σε αυτή, αλλά η ΝΔ δεν πτοήθηκε και κλιμακώνοντας την προσπάθεια ελέγχου της κυβέρνησης, κατέθεσε σήμερα το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Με το αίτημά της η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου αυτή να διερευνήσει τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας από την εμπλοκή του στην υπόθεση Noo1, αφού όπως επισημαίνεται ο κ Καμμένος έχει ομολογήσει τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, καθώς και άλλων στελεχών ή λειτουργών.

Στην επιστολή της η ΝΔ στηλιτεύει την κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον κυβερνητικό του εταίρο για την υπόθεση και διερωτάται εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου και αν ναι σε ποια έκταση κι από πότε.

Παράλληλα, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι το πλήθος και ο χρόνος των συνομιλιών του Υπουργού με τον κρατούμενο Ευθύμιο Γιαννουσάκη δεν πείθουν ότι είχαν ως αντικείμενο απλώς την παρότρυνση του δεύτερου να αποκαλύψει την αλήθεια στη δικαιοσύνη – όπως διατείνεται ο κ Καμμένος. Τονίζουν, δε, ότι ο κ Καμμένος δεν έχει δικαιολογήσει επαρκώς τους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει την πρωτοβουλία για να συνομιλήσει με τον εν λόγω ισοβίτη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που υπογράφει σύσσωμη το αίτημα για τη σύσταση της επίμαχης Εξεταστικής, διερωτάται ταυτόχρονα σκωπτικά εάν ο Πάνος Καμμένος έχει επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και για άλλες πολύκροτες υποθέσεις στις οποίες παρενέβη, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τη διάκριση των εξουσιών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Κατόπιν τούτων η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή:

- την πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα εμπλοκής του κ. Καμμένου ή ενδεχομένως κι άλλων μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση

- την έκταση παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια

- η διασφάλιση απονομής δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της
με στόχο όπως καταλήγει να ριχθεί άπλετο φως σε όλες «τις σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης, η οποία βέβαια έχει ήδη απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα περάσει από την Ολομέλεια, καθώς βάσει του Κανονισμού της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής απαιτούνται τουλάχιστον 120 θετικές ψήφοι επί των παρόντων και σε κάθε περίπτωση οι θετικές ψήφοι να είναι περισσότερες από τις αρνητικές.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ΝΔ, ωστόσο, η συζήτηση της πρότασής της θα της δώσει την ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα σε μεγαλύτερη έκταση στην Ολομέλεια. Η ημερομηνίας της επίμαχης συνεδρίασης πιθανότατα θα προγραμματιστεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων την προσεχή Δευτέρα.

«Στόχος της επιτροπής είναι να ερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές και να έρθουν όλα στο φως. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία των θεσμών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει τη δύσοσμη υπόθεση είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ενώ ανέφερε πως ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης είναι το γεγονός ότι ούτε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ούτε ο Σταμάτης Ράπτης έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον λιμενικό Χριστοφορίδη που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση.

«Όλα αυτά δείχνουν σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας» είπε τέλος ο κ Κικίλιας ενώ τόνισε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν παρόλο που ο κ Τσίπρας κάνει τα πάντα για τη μη διερεύνηση της υπόθεσης. 


Πηγή www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αισχρός εκβιασμός με Γεωργίου - μέλη ΤΑΙΠΕΔ


Το Διυλιστήριο λέει :''... Μάθαμε και την αχίλλειο πτέρνα τους. Τώρα μπορείτε να κινηθείτε και εσείς όπως θέλετε. Φοβούνται ότι όλοι θα εναντιωθούν των δικών τους ανθρώπων. Ψηφίστε για να πάρετε την δόση και ξεψηφίστε μετά. Από την στιγμήν που αυτοί δεν καταλαβαίνουν από εθνικούς και ευρωπαικούς νόμους, από εθνική κυριαρχία, και το μόνο που θέλουν είναι να προστατέψουν με οποιοδήποτε τρόπο τους δικούς τους, ''παίξτε τους''. Χρησιμοποιείστε και εσείς με την σειρά σας ανορθόδοξους τρόπους. Τώρα ο λόγος είναι σε εσάς ...''
  
Εκβιάζουν ωμά οι δανειστές, φέρνοντας την «υπόθεση Γεωργίου» ως πρόσκομμα για να μην εκταμιεύσουν προς την Ελλάδα τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ που αποφάσισε το Eurogroup του Ιουνίου. Ενώ η χώρα έχει υλοποιήσει στη β΄ αξιολόγηση περί τα 140 προαπαιτούμενα (δεκάδες από τα οποία έχουν δυσμενείς συνέπειες στη ζωή των νοικοκυριών), ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επισύρει το ζήτημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (και πρώην στελέχους του ΔΝΤ) Ανδρέα Γεωργίου.

Ζητεί από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τον πρόεδρο της Στατιστικής Αρχής επί Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για όλα τα δικαστικά έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει από το ελληνικό κράτος εναντίον του. Ο κ. Γεωργίου φαίνεται έτσι ότι διαθέτει μεγάλα ερείσματα στο εξωτερικό, καθώς, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε ζητήσει τον περασμένο Μάιο την αποζημίωσή του. Ο ESM, μάλιστα, αναφέρεται και στις εκκρεμότητες που σχετίζονται με την απαλλαγή των τριών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ, για τους οποίους, πάντως, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα από τον Αρειο Πάγο.

Ετσι, χθες το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM ενέκρινε μεν το συμπληρωματικό Μνημόνιο, αλλά παρέπεμψε στην αυριανή τηλεδιάσκεψη την απόφαση για εκταμίευση της δόσης, αφού πρώτα τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΤΑΙΠΕΔ· γνωρίζοντας, βέβαια, ότι θα απομένουν μόλις 10 ημέρες από την ημερομηνία κατά την οποία η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει ομόλογα σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και ιδιώτες κατόχους, συνολικού ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ESM καλείται παράλληλα η κυβέρνηση να επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το ΔΝΤ. Ερωτηθείς χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τις χαρακτήρισε «τεχνικά ζητήματα» (αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το άνοιγμα του επαγγέλματος των μηχανικών) και δήλωσε «100% σίγουρος» ότι αύριο θα εγκριθεί η εκταμίευση.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η πρωτοφανής απαίτηση των δανειστών να υπάρξει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι η περικοπή των συντάξεων που νομοθετήθηκε για το 2019 δεν θα «πέσει» ως αντισυνταγματική. Εκκρεμότητα, ωστόσο, που κατά τον κ. Τσακαλώτο «δεν είναι για τώρα».

Μετά τις απειλές Ντομπρόβσκις ασκήθηκε αναίρεση στο βούλευμα για τη δίωξη Τροϊκανών του ΤΑΙΠΕΔ

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη


Νέα τροπή προσλαμβάνει η δικαστική εκκρεμότητα για το ΤΑΙΠΕΔ. Μετά τις απειλές Ντομπρόβσκις για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση στο βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε αναίρεση κατά του εν λόγω βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε ότι πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Ειδικότερα, μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν σε δίκη είναι τρεiς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών, όπως διαφάνηκε από τη στάση που κράτησαν απέναντι στην υπόθεση οι Eυρωπαίοι στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ.

Η δημοσιοποίηση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα εν λόγω άτομα προκάλεσε ένταση, καθώς επισημάνθηκε ότι ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπως είχε ψηφιστεί παλαιοτέρα και για τα μέλη του Διοικητού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι από τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Ιωάννη Γιαννίδη και Νικόλαο Πατεράκη είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ’ αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και τρία μέλη του Δ.Σ. αυτού για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Ο κ. Βουρλιώτης άσκησε την αναίρεση καθώς έκρινε πως το παραπεμπτικό βούλευμα πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» αλλά και έχει «εσφαλμένη εφαρμογή ποινικής διάταξης».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται προφανώς στη διάταξη του άρθρου 192 παράγραφος 8 του νόμου 4389/2016, σύμφωνα με την οποία: “Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει τέτοιος θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πάντως η αναίρεση αφορά και το αδίκημα της υπεξαίρεσης εκ μέρους των τριών μελών του Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Οι δικηγόροι είχαν προβάλει το επιχείρημα ότι δεν νοείται καν αποστέρηση του Ελληνικού Δημοσίου του ποσού των τόκων που προέκυψαν από την τραπεζική τοποθέτηση του συμβατικού τιμήματος, καθώς το συγκεκριμένο ποσόν πιστώθηκε στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Έτσι η αναίρεση που ασκήθηκε θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο.

Πηγή από dimokratianews.gr και protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αύξηση των δαπανών για Έρευνα και Ανάπτυξη κατά 14,4 % το 2015



Στο 0,97% του ΑΕΠ αυξήθηκαν το 2015 οι δαπάνες για Έρευνα την Ανάπτυξη (Ε&Α), σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2015 στην Ελλάδα δαπανήθηκαν για Ε&Α 1.703,8 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει σε χαμηλή θέση στην ΕΕ.
Ο δείκτης «Ένταση Ε&Α», ο οποίος εκφράζει τις δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς ως ποσοστό του ΑΕΠ, διαμορφώθηκε στο 0,97%, από 0,84% το 2014, κάτι που μεταφράζεται και σε βελτίωση της σχετικής θέσης της χώρας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση ως προς τις δαπάνες Ε&Α και στην 22η θέση σε ό,τι αφορά την Ένταση Ε&Α. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για την Ένταση Ε&Α ήταν 2,03%.

Η αύξηση των δαπανών για Ε&Α το 2015 είχε επίσης ως αποτέλεσμα αύξηση στην απασχόληση σε σχετικές δραστηριότητες. Το 2015, ο αριθμός των Ισοδυνάμων Πλήρους Απασχόλησης (ΙΠΑ) -ένα ΙΠΑ είναι ισοδύναμο με έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης- αυξήθηκε σε σχέση με το 2014, τόσο για το συνολικό προσωπικό σε Ε&Α όσο και για τους ερευνητές.

Το συνολικό προσωπικό σε Ε&Α το 2015 ανήλθε σε 49.658 ΙΠΑ και οι ερευνητές σε 34.708,3 ΙΠΑ. Με βάση τα στοιχεία προσωπικού, ο δείκτης έντασης απασχόλησης σε Ε&Α διαμορφώθηκε στο 1,40%, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (1,32%), και η Ελλάδα κατατάσσεται στη 12η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Ο αντίστοιχος δείκτης για τους ερευνητές ήταν 0,98%, επίσης υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (0,84%), με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 9η θέση.

Ο μεγαλύτερος τομέας υλοποίησης Ε&Α, τόσο σε δαπάνες όσο και σε προσωπικό ήταν αυτός της τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κύρια πηγή χρηματοδότησης ήταν το κράτος (τακτικός προϋπολογισμός και ΕΣΠΑ). Αύξηση 11,3% σε σχέση με το 2014 σημειώθηκε επίσης στις δαπάνες στον τομέα των επιχειρήσεων, ενώ το ίδιο κλίμα επικράτησε και στον κρατικό αφού το 2015 καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 16,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, η κρατική χρηματοδότηση παραμένει διαχρονικά η σημαντικότερη πηγή χρηματοδότησης Ε&Α στην Ελλάδα, ενώ κρίσιμη αναδεικνύεται και η συνεισφορά του ΕΣΠΑ. Το 2015 το ΕΣΠΑ χρηματοδότησε το 22,8% του συνόλου των δαπανών Ε&Α στην Ελλάδα. Μετά την εφαρμογή του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών ESA 2010, οι δαπάνες Ε&Α θεωρούνται πλέον ως «επένδυση» και συνυπολογίζονται στο ΑΕΠ των χωρών.

Ο δείκτης «Ένταση Ε&Α» είναι ένας από τους βασικούς δείκτες (headline indicators) που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της προόδου της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», στην οποία η προώθηση της Ε&Α στην οικονομία, συνδυαζόμενη με αποτελεσματικότερο ανθρώπινο δυναμικό, αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Η δημοσίευση των δεικτών εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής παραγωγής και έκδοσης των επίσημων στατιστικών για την Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία στην Ελλάδα, που πραγματοποιεί το ΕΚΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσόμσκι: Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν έχουν νόημα - Η δημοκρατία κατέρρευσε



Η κατάρρευση της Δημοκρατίας και στην Ευρώπη είναι ένα οριστικό γεγονός λέγει ο Τσόμσκι. Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν έχουν κανένα νόημα, αναδεικνύονται κυβερνήαεις μειοψηφιών που δεν ασκούν πολιτική ούτε εφαρμόζουν ότι έχουν υποσχεθεί προεκλογικά. Η οικονομία έχει επιβληθεί της πολιτικής δράσης που έχει ξεθωριάσει: Δεν ξέρεις πια τι είναι αριστερά και τι δεξιά.

“Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία. Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική. Και ως προς αυτό η Ευρώπη βρίσκεται σε αλγεινότερη κατάσταση σε σχέση με τις ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τσόμσκι το κέντρο βάρος στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μετατοπιστεί ανεπιστρεπτί από την πολιτική στην οικονομία, η οποία αποτελεί το αδιαπραγμάτευτο πρόταγμα. Στις χώρες της κρίσης ήρθαν αίφνης στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό ανέφερε την Κύπρο και τις πρόσφατες περιπέτειές της.

Ο Αμερικανός διανοητής εκτιμά πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις. Κατά τον Τσόμσκι, “το θεωρητικό μοντέλο των λεγόμενων συστημικών κινδύνων, κατά το οποίο εάν αποτύχει μία οικονομική διαπραγμάτευση, το συνολικό σύστημα καταρρέει”

Οι μεταμορφώσεις στα σύγχρονα μοντέλα διακυβέρνησης έχουν βέβαια και ένα υψηλό τίμημα: “την σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας”. Η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων.

“Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία” με συνέπεια να παρατηρείται μία συνεχής “παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών”.

Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης, παρατηρεί ο Τσόμσκι, “οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα” .

Πηγή:http://molonoti.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητήθηκε άρση ασυλίας του Μανώλη Κεφαλογιάννη



Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη έχουν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Μάλιστα, ο Αντόνιο Ταγιάνι ανέφερε ότι, η άρση ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή ζητήθηκε, προκειμένου να ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τις αποκαλύψεις του Documento, για τις καταγγελίες συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της κατακρατούσε τμήμα του μισθού της, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναμένεται να κληθεί ενώπιον της επιτροπής πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αποκαλύψει σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως».

Για την υπόθεση διατάχθηκε δικαστική έρευνα και δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών, ενώ η οικονομική εισαγγελία ζήτησε άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες, μετά την κατάθεση της ενδιαφερόμενης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα άκρα η κόντρα Τουρκίας-Γερμανίας - Ερντογάν: Το Βερολίνο προστατεύει τους τρομοκράτες



Μπορεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής G20 στο Αμβούργο, ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας πυροδοτεί για άλλη μια φορά με νέες δηλώσεις του τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα θα θεωρεί τη Γερμανία σαν μια χώρα που "προστατεύει" τους τρομοκράτες, εφόσον αρνείται να εκδόσει στην Τουρκία τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Ερντογάν είπε επίσης ότι "η Γερμανία διαπράττει πολιτική αυτοκτονία" επειδή του απαγορεύει να εκφωνήσει ομιλία στην τουρκική κοινότητα της χώρας στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

"Εμείς λέμε ότι θέλουμε να συναντήσουμε (στη Γερμανία) τους συμπολίτες μας και οι γερμανικές αρχές ανακοινώνουν παντού ότι ο Ερντογάν δεν πρέπει να μιλήσει. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο" τόνισε.

"Η Γερμανία αυτοκτονεί. Είναι μια πολιτική αυτοκτονία", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για το οικονομικό και πολιτικό κύρος της χώρας του. "Σήμερα έχουμε 80.000 τουρκικές επιχειρήσεις" στη Γερμανία οι οποίες "απασχολούν 480.000 ανθρώπους, αυτό δεν μπορείτε να το αγνοήσετε”.

Ο Ερντογάν ήθελε να οργανώσει μια πολιτική συγκέντρωση των υποστηρικτών του στη Γερμανία στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο. Όμως το Βερολίνο δεν του το επέτρεψε, επικαλούμενο τον κίνδυνο ταραχών.

Οι σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο. Στις αρχές Ιουνίου, το Βερολίνο αποφάσισε να αποσύρει τους Γερμανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ καθώς οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σε Γερμανούς βουλευτές να τους επισκεφθούν.

Την Τρίτη, η Άγκυρα καταδίκασε μια καλλιτεχνική εγκατάσταση που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την έδρα της καγκελαρίας και παρουσίαζε τον Ερντογάν ως δικτάτορα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πάντως ότι η Τουρκία και η Γερμανία χρειάζονται η μία την άλλη και πρόσθεσε ότι "δεν έχει κανένα πρόβλημα" με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ερντογάν και η καγκελάριος Μέρκελ θα προσπαθήσουν αύριο Πέμπτη να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, στη συνάντηση που θα έχουν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της G20, την Παρασκευή. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, περιορίστηκε να πει ότι η συνάντηση αυτή "πρόκειται να γίνει αύριο", χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιδοφωλιές..

     Σε μιά βρωμερή συνεννοημένη και εντελλόμενη επίθεση, εφάμιλλη της ΑΛΗΤΕΙΑΣ τους πριν το δημοψήφισμα,
..αποδόθηκαν χθες τα συστημικά κανάλια εναντίον του πρώην υπουργού των Οικονομικών,
..υπενθυμίζοντάς μας για ποιό λόγο ακριβώς όλο αυτό το μηντιακό σύστημα λειτουργεί εναντίον του
λαού, και είναι κατά το ήμισυ τουλάχιστον υπεύθυνο για την κακουργία των μνημονίων, την λεηλασία της χώρας και την φτωχοποίηση των πολιτών.

"Ανακάλυψαν" χθες και εντελώς τυχαία την ημέρα της επετείου του δημοψηφίσματος και του ΟΧΙ, το εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονήσει ως όφειλε ο υπουργός Γιάνης, και το οποίο μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε και την πληρωμή του 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με κουπόνια.
Βρόντηξαν τα μικρόφωνα! Σειστήκαν τα τηλεοπτικά πατώματα!
Ο Χατζηπαπάρας τού ΑΝΤ1 ανατρίχιασε. Αυτός που έχει να πληρώσει το δικό του προσωπικό κάτι μήνες, καταλήφθηκε από ιερή αγανάκτηση: Άκου 10% κουπόνια!
Λες και τώρα που μας υποχρεώνουν να ξοδεύουμε με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός μας, αυτό δεν είναι κουπόνια.
Απ΄ τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις ζωντανό το χρήμα στα χέρια σου, είτε πρόκειται για πλαστικές χρεωστικές, είτε πρόκειται για τα κουπόνια του Γιάνη, πάλι κουπόνια είναι.
Τα οποία κουπόνια του Γιάνη θα είχαν βεβαίως το ίδιο αντίκρισμα που έχει σήμερα το πλαστικό χρήμα: θα μπορούσε κανείς να ψωνίζει τα αγαθά που του χρειάζονται με αυτά.

Άσε που το εναλλακτικό αυτό σχέδιο είχε ήδη δημοσιοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο απ' τον ίδιο τον πρώην υπουργό σε συνέντευξή του.
Αλλά βέβαια τα κανάλια με τα δανεικά κι αγύριστα εκατομμυρίων στις τράπεζες (τις τράπεζες που εμείς, ο λαός, με το αίμα μας ανακεφαλοποιήσαμε τρείς φορές) το μάθανε μόλις χθες.
Και είναι προφανές πως το "έμαθαν" κατ' εντολή του συστήματος Μαξίμου και του προδότη του λαού πρωθυπουργού, προσωπικά, και ειδικά την μέρα της επετείου του δημοψηφίσματος,

..προκειμένου να διαβληθεί το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, να μειωθεί η αξία της ετυμηγορίας του λαού,
..και να δικαιολογηθεί στα μάτια του λαού η προδοσία, ως "εθνοσωτήριος" και λαοσωτήριος.

Ο τυχαίος και τυχάρπαστος πρωθυπουργός δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός πως αν είχε μόνο το 10% της αξίας του πρώην υπουργού του θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένος, "κι ας του ΄λειπε και το ΄να @@@ίδι" που λέει ο λαός.
Τώρα τάχει και τα δυό, αλλά είναι σαν να μην τάχει.

Ξέρουμε όλοι καλά πως το αβγό του φιδιού γεννιέται και επωάζεται στην Βουλή των προδοτών και επιόρκων.
Μεγαλώνει όμως και θεριεύει στις φιδοφωλιές που λέγονται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Κι αποκεί ξαμολιέται στον λαό να δηλητηριάσει και να πνίξει.

Ο συνετός αγρότης τί κάνει;
Δεν σκοτώνει μόνον το φίδι.
Χαλάει και την φιδοφωλιά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....