Διυλιστήριο: 01/22/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

BINTEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - «Σαμαρά Παραιτήσου, Τρόικα Ξεκουμπήσου»: Άγριο κράξιμο στις Βρυξέλλες!

Η ελληνική προεδρία διοργάνωσε την πρώτη επίσημη εκδήλωση της στις Βρυξέλλες, εκεί όμως βρέθηκαν φωνές που ενώθηκαν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και της προεδρίας - μασκαράτας όπως χαρακτηριστικά φώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους!

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που... ξέχασαν να σας δείξουν τα μεγαλοκάναλα.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ολι Ρεν: Θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι υπόλοιποι !!! Του Γιώργου Δελαστίκ

Ωμή, κυνική, σοκαριστική η ομολογία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που απαρτίζουν τη διερευνητική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της
τρόικας στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, ο Φινλανδός κομισάριος τους είπε ουσιαστικά ότι...
η ΕΕ προτίμησε να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και πάνω απ' όλα για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες!

Τι ακριβώς είπε ο Ολι Ρεν; «Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010 και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη - μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη»δήλωσε επί λέξει.

Θα υπήρχαν λοιπόν «δραματικές συνέπειες μετάδοσης», λέει ο Ρεν, αν γινόταν «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιεί, πέρα από τις επιπτώσεις «σε άλλα κράτη - μέλη» και μια έκφραση κατ' ουσίαν ακατάληπτη από τον μη επαΐοντα αναγνώστη: «μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη». Τι ακριβώς εννοεί ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν;

Ο ίδιος φυσικά προτιμάει να το αφήσει απροσδιόριστο. Εμείς όμως δεν έχουμε κανέναν λόγο να μη διευκρινίσουμε αυτό που ο ίδιος αποφεύγει να εξηγήσει. Το ζήτημα είναι απλούστατο: αν γινόταν κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων την άνοιξη του 2010, το κόστος θα το πλήρωναν κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες!

Ενώ με το μνημόνιο που επέβαλαν οι Γερμανοί στη χώρα μας και με τη μετάθεση του «κουρέματος» δύο χρόνια αργότερα, σχεδόν όλο το κόστος το πλήρωσαν αποκλειστικά οι Ελληνες! Βάσει των στοιχείων της «τράπεζας των τραπεζών», από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις 31 Δεκεμβρίου 2009, τα 184 δισεκατομμύρια τα χρωστούσε σε ξένες τράπεζες, σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές και όλες ιδιωτικές!

Τότε δεν υπήρχαν καθόλου ελληνικά κρατικά χρέη προς άλλα κράτη, προς το ΔΝΤ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπήρχαν δηλαδή δανειστές της χώρας μας που να αποκλείεται εκ προοιμίου να κουρευτούν τα δάνεια που μας είχαν δώσει. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αν υποθέσουμε ότι γινόταν ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% το 2010, θα έχαναν περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ! Αντιθέτως, με το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε και με τα δάνεια που μας έδωσαν υποτίθεται για να σωθεί η Ελλάδα, στην πραγματικότητα πληρώθηκαν στο ακέραιο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και έληγαν ως το 2012.

Τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας, τα ξεφορτώθηκαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες πουλώντας τα στη δευτερογενή αγορά στην ΕΚΤ, με πολύ περιορισμένες απώλειες. Ετσι... «κρατικοποιήθηκε» σχεδόν όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος στο εξωτερικό, αφού πλέον χρωστάμε ως χώρα σχεδόν μόνο στα κράτη της Ευρωζώνης, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ομόλογα που λήγουν πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής αξίας τους! Οταν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά αυτός ο κύκλος της «κρατικοποίησης» σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, έλαβε χώρα το 2012 το διαβόητο «κούρεμα». Τότε όμως, με την προαναφερθείσα μεθόδευση των Ευρωπαίων, σχεδόν όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που μπορούσαν να «κουρευτούν» βρίσκονταν στα χέρια των... ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, των Ελλήνων μικροομολογιούχων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των ελληνικών νοσοκομείων!

Οι Ελληνες λοιπόν κουρεύτηκαν «γουλί», οι Ευρωπαίοι καθόλου! Υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη τραγωδία. Αν το ελληνικό δημόσιο χρέος «κουρευόταν» π.χ. κατά 50% το 2010, τότε τα 300 δισ. ευρώ του χρέους θα γίνονταν 150, επειδή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στα χέρια κρατών ή διεθνών οργανισμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εξ ορισμού δεν κουρεύονται.

Η Ελλάδα τότε όντως θα είχε σωθεί! Με το «κούρεμα» όμως του 2012, όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό είχε «κρατικοποιηθεί» με δάνεια που είχαν φορτώσει στο ελληνικό κράτος, τα 300 δισ. ευρώ του χρέους της χώρας μας του 2009 έγιναν 330 το 2010 και 355 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια, μετά το «κούρεμά» τους κατά 53% έγιναν... 321 δισ. ευρώ το 2013! «Μάγοι» οι Ευρωπαίοι: «κούρεψαν» κατά 53% τα 300 δισ. και τα έκαναν... 321! Η μαθηματική επιστήμη παραδίνεται στη μεγαλοφυΐα τους!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του .... αλλιώς. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Καθοριστικές δείχνουν οι εξελίξεις στο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενόψει των ευρωεκλογών και με αιχμή τη συνεργασία με τον αριστερό ή το δεξιό πόλο του νέου δικομματισμού τα κόμματα και οι χώροι αναδιατάσσονται.

ΠΑΣΟΚ τέλος, τώρα «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη»

Από το Περιστέρι ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του Κώστα Σημίτη, προανήγγειλε το τέλος του ΠΑΣΟΚ και την κάθοδο του χώρου στις ευρωεκλογές με τον τίτλο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το real.gr.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Η Παράταξη μπορεί να γίνει το κοινό σπίτι όλων μας. Όλων όσων λέμε ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Όλων όσων αντιπαρατίθενται στην πολιτική της Δεξιάς , τη συντηρητική κουλτούρα, τον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Όλων όσων αρνούνται τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό που αναπαράγει το παλιό» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συγκέντρωση των «58» ο Γ. Βούλγαρης , ενώ επιτέθηκε στη ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας τη ότι με την πολιτική της ηγεσίας της «περιθωριοποιείται» και εξύμνησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ο Γιάννης Βούλγαρης προανήγγειλε ουσιαστικά προσπάθεια κατά των στελεχών των κομμάτων του χώρου, ζητώντας «να σκίσουμε τις επετηρίδες».

Το σχήμα «Δημοκρατική προοδευτική Παράταξη» είναι σαφές ότι δεν δημιουργείται μόνο ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, όπου ο Γιάννης Βούλγαρης προανήγγειλε τη στήριξη των νυν δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη.

Δημιουργείται και ενόψει των εθνικών εκλογών, είτε αυτές γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, είτε πριν είτε μετά από αυτές, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μην κατέλθει σε αυτές, οδηγούμενο ουσιαστικά σε μία προοπτική … αυτοδιάλυσής του, με «βελούδινη διαδοχή» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πολιτικό Συμβούλιο και Επιτροπές

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να δημιουργηθούν έντονες αναταράξεις από την ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ ή έστω το καπέλωμά του από την «Κίνηση των 58». Ήδη ο Κώστας Σκανδαλίδης , με άρθρο του στην Real News την περασμένη Κυριακή, ζήτησε την εκλογή από τη βάση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα έχει και ένα προβάδισμα στη μάχη της ηγεσίας, ευελπιστώντας προφανώς ότι με την απευθείας εκλογή δεν θα είναι παρά κομματικό στέλεχος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως συγκαλεί για το Σάββατο Πολιτικό Συμβούλιο και για την Κυριακή κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων Επιτροπών που θα ορίσει, για το πρόγραμμα, γα τους «58» και για τις ευρωεκλογές ,όπως έχει γράψει ο real.gr.

Ωστόσο δεν θα ορίσει επικεφαλής, αλλά γραμματείες , ενώ οι Επιτροπές θα είναι πολυμελείς.

Εμπόδια στις συνεργασίες του Φ. Κουβέλη με τον Α. Λοβέρδο

Εν τω μεταξύ πρόβλημα σημειώνεται στη συνεργασία του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο . Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των δύο ανδρών, ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να διαφώνησε με την ύπαρξη της λέξης Αριστερά στον τίτλο του κόμματος (όπως αποκάλυψε η Real News την Κυριακή το νέο όνομα της ΔΗΜΑΡ που συζητείται είναι Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά, δηλαδή ΔΗΜΕΑΡ), με τον Φώτη Κουβέλη να μην συζητά τίτλο χωρίς τη λέξη Αριστερά. Προβλήματα σημειώθηκαν και στο θέμα του προγράμματος και του τρόπου διοίκησης, αν και συζητήθηκαν οι αρχές της αναλογικότητας, της διακριτότητας, του μη ηγεμονισμού και του μη μικρομεγαλισμού.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε θα υπάρξει κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συζητήσουν την υλοποίηση της συμπαράταξης.

Διάσπαση της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, η μειοψηφία δείχνει να διασπάται με τον πρώην γραμματέα Σπύρο Λυκούδη να επιλέγει την αντιπολίτευση εντός του κόμματος και τα στελέχη που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ να ετοιμάζονται για την έξοδο και τη συνεργασία, στη πλειοψηφία τους, με την «Κίνηση των 58».

Τριχοτομούνται οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχει τριχοτόμηση στους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο με επικεφαλής τον Βαγγέλη Πισία και δεύτερο στη σειρά το Νίκο Χρυσόγονο. Μία ισχυρότατη ομάδα με την Ιωάννα Κοντούλη και τον Γιώργο Καραμέρο οδηγείται σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μία Τρίτη με στελέχη όπως ο Νίκος Ράπτης και ο Στασινόπουλος βρίσκονται σε συνεργασία με την «Κίνηση των 58».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....