Διυλιστήριο: 06/12/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Η κυβέρνηση επιχειρεί μείωση ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου

Νομικό πόλεμο έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνηση να μειώσει τις προβλεπόμενες ποινές για τους καταχραστές του Δημοσίου, σύμφωνα με Τα Νέα. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητάει από την πολιτεία να μην προχωρήσει στην κατάργηση, ούτε στην ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση για τους δράστες των εγκλημάτων κατά του δημοσίου.

Τα μέλη της ένωσης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επικαλούνται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μία πρόσφατη αποστροφή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος τοποθετούμενος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε πει: «Κανείς δεν μπορεί να κλέβει και να κοιμάται ήσυχος».

Σήμερα ο νόμος προβλέπει ισόβια κάθειρξη για πλαστογραφία, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση εγγράφου, υπεξαίρεση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη και κλοπή εφόσον τα αδικήματα στρέφονται κατά του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και το όφελος που επιδίωξε ή πέτυχε ο δράστης ή η ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο ξεπερνά το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η προσπάθεια της μείωσης των ποινών σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπει:

Αντί για ισόβια, φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια για αδικήματα όπως η ενεργητική δωροδοκία προς κρατικούς αξιωματούχους και δικαστικούς λειτουργούς
Αντί για ισόβια κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια για παθητική δωροδοκία
Αντί για ισόβια, φυλακή για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απιστία και διακεκριμένη κλοπή όταν συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ: Έρχονται απολύσεις ΧΩΡΙΣ αποζημιώση-40.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο

Τι προβλέπει η απόφαση Μητσοτάκη-Σταϊκούρα
Με κοινή υπουργική απόφαση πρόκειται να περάσουν από επανέλεγχο 40.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων, που είχαν μετατραπεί από ορισμένου σε… αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον επανέλεγχο των συμβάσεων και τονίζεται ότι για τις περιπτώσεις που εντοπιστούν παρατυπίες θα προχωρούν σε απόλυση του υπαλλήλου, χωρίς αποζημίωση.

Εκτός δημοσίου θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση μετατροπής της σύμβασης, έχει παρασιωπήσει ή αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, έχει προβεί σε οποιαδήποτε άλλη μη νόμιμη ενέργεια, αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.

Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη (ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του Δημοσίου), ενώ εκτός Δημοσίου θα τεθούν μετά από εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο πόρισμα και απόφαση του ΑΣΕΠ. Θα περιλαμβάνει την αποστολή από τις διευθύνσεις διοικητικού ή άλλες οργανικές μονάδες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ονομαστικό κατάλογο όλων των υπαλλήλων, των οποίων οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ανά φορέα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, την κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού στην οποία ανήκει, εκείνη στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, τις διατάξεις βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβαση σε αορίστου χρόνου και την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.

Στις περιπτώσεις που μετά τη μετατροπή της σύμβασης ο υπάλληλος μεταφέρθηκε-μετετάχθη σε άλλον φορέα, με την ίδια ή διαφορετική ειδικότητα από αυτήν στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης, η αναγραφή του φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, αποτελεί απαραίτητο πληροφοριακό στοιχείο του ως άνω καταλόγου.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ θα έχει στο τρίτο τμήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γεωργιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «σημαντικό στέλεχος» και πως «έδωσε τη μάχη των μεταρρυθμίσεων».

Υπενθυμίζεται ότι πριν ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είχε προταθεί στον πρώην Υπουργό η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου την οποία αρνήθηκε.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς !!!

Με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.

Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ.Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος).
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Επικίνδυνος..

    Η επιστολή της 14ης Μαϊου προς την τρόϊκα με υπογραφές του ''πρωθυπουργού'' και των δύο μη εκλεγμένων απ' τον λαό υπουργό Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει πως:
..''..είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχτούν αναγκαία..θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων εν όψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο..''

Προχθές η ''έκθεση'' της τρόϊκας δημοσιεύτηκε και ζητάει:
Απολύσεις στο Δημόσιο, ανάγκη για αύξηση των ποσοστών ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εργοδοτικές ανταπεργίες (lock out), καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, καμία ελάφρυνση φορολογικών βαρών, ουδεμία χαλάρωση των όρων στις ρυθμίσεις οφειλών, νέα μέτρα για να καλυφθούν τα «χρηματοδοτικά κενά» που διαπιστώνει, και άλλα πολλά και ολέθρια.

Καταλάβαμε όλοι;
Τέσσερεις μέρες πριν τις εκλογές και εν μέσω των προεκλογικών του κορωνών περί ''ελαφρύνσεων'', σκισίματος του μνημονίου ''φύλλο-φύλλο'', και λοιπές ψευτιές,
..ο επικίνδυνος και μηδαμινός αυτός πολιτικός, έστελνε επιστολή υποτέλειας, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, όσα σήμερα και αύριο θα του ζητήσουν!

Κατόπιν δε των εκλογών, και για να επιδείξει την δύναμη και την αδιαφορία σε θεσμούς και λαό, όπως κάθε συνεπής φασιστάκος δικτάτορας οφείλει να κάνει, και με την ευκαιρία του ανασχηματισμού:
..διορίζει για νέο υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τ.τ.Ε. ξανά δύο μη εκλεγμένους, βγάζοντας την γλώσσα σε λαό και δημοκρατία,
..και υπουργοποιεί τον Γεράσιμο οιονεί ''Κουλούρη'', έναν άνθρωπο του οποίου η σύζυγος και ο αδελφός συνελήφθησαν με την κατηγορία φορολογικών παραβάσεων στην εταιρεία φροντίδας ηλικιωμένων που τους ανήκει.

Στέλνει δηλαδή το μήνυμα προς ''κάθε ενδιαφερόμενο'':
''Δεν έχει σημασία αν εσύ, η γυναίκα σου, η οικογένειά σου είστε ή όχι τίμιοι, ηθικοί ή ό,τι άλλο. Αρκεί να με γλύφετε, να με ακολουθείτε τυφλά, να ορκίζεστε στο όνομα μου, και η κυβερνητική Καμόρα θα σας δώσει θέσεις, θα σας κρύψει, θα σας διασώσει!''

Και αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος εξακολουθεί να κυβερνά και να παίρνει δεσμευτικές αποφάσεις για την χώρα και τον λαό!
Το δεύτερο με το τέταρτο κόμμα!
Η Δημοκρατία πέθανε και το πολίτευμα δεν αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία!
Κάτι πρέπει να γίνει..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....