Διυλιστήριο: 09/13/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Ανεξάρτητη» ενημέρωση «πνιγμένη» στα χρέη

Ζημίες εκατομμυρίων και υπέρογκο δανεισμό εμφανίζουν «Τηλέτυπος» και «Πήγασος»

Πνιγμένοι στις ζημίες και τα «κόκκινα δάνεια» εμφανίζονται οι δύο μεγαλύτεροι όμιλοι ΜΜΕ της χώρας, στη διάσωση των οποίων συνέτρεξε η συγκυβέρνηση με τη σκανδαλώδη για πολλούς τροπολογία, που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι επιτρέποντας τις συμπράξεις επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών ΜΜΕ, που δημοσίευσαν οι typologies.gr, ο Τηλέτυπος (Mega Channel) σημείωσε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2014, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αν και μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 (9,8 εκατ. ευρώ). Ο δανεισμός της εταιρείας ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 121 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση του Πήγασου καταγράφηκε αύξηση των δανείων του στα 152 εκατ. ευρώ το προηγούμενο εξάμηνο, έναντι 147 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ήταν 32 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 1/5 των δανείων που έχει λάβει, ενώ οι ζημίες του υποχώρησαν στα 10 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα άλλων εταιρειών ΜΜΕ είναι: ο Όμιλος της Καθημερινής είχε δανεισμό στα 99 εκατ. ευρώ αλλά πέτυχε μείωση των ζημιών του από 9,7 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2013 σε 2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Οι Αττικές Εκδόσεις πέτυχαν κερδοφορία 454.000 ευρώ έναντι ζημιών 156.000 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013, με δανεισμό στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η Ναυτεμπορική εμφανίζει ζημίες ύψους 1 εκατ. ευρώ, με τον δανεισμός της να ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στο επίκεντρο των εξελίξεων στο χώρο των ΜΜΕ βρίσκεται η προετοιμασία της συγχώνευσης των Μέσων Ενημέρωσης Ψυχάρη και Μπόμπολα, με το δίδυμο των λεγόμενων και «μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης» να φέρεται ως το ευνοούμενο από τη φωτογραφική τροπολογία που ψηφίστηκε στις 5 Αυγούστου. Και αυτό γιατί οι δύο υπερχρεωμένοι όμιλοι αποκτούν πλέον τη δυνατότητα, να συγχωνευτούν- κατ΄ εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας- και να «κουρευτούν» τα δάνεια τους, να αξιοποιούν κοινό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παρατείνεται προκλητικά επ' αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών.

Έτσι, γίνεται φανερό ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι αμφίδρομη: η κυβέρνηση διασώζει τα πνιγμένα στα χρέη ΜΜΕ των Μπόμπολα και Ψυχάρη και αυτά «διασώζουν» την κυβέρνηση, δίνοντας στήριξη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί. Σχέση εξάρτησης σε μία κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» ενημέρωση.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέστορας Χαχάμης: Ο 17χρονος που μας κάνει περήφανους εντός και εκτός Ελλάδος!

Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Κέιπ Τάουν και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!


Ο 17χρονος Νέστορας Χαχάμης είναι από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας όπου ζει με τους γονείς του απολαμβάνοντας τη φύση, τη θάλασσα και την ησυχία.Εκτός από τα μαθηματικά αγαπάει το σκάκι και τον στίβο.

Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που φέτος διοργανώθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Ο Νέστορας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Τον συναντήσαμε στην Αθήνα και μας εξήγησε πώς είναι να είσαι «η ιδιοφυΐα του χωριού» και πώς σκέφτεται το μέλλον του.

Τι είναι όμως η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα;

«Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο σε διαφορετική πόλη. Σε αυτή συμμετέχουν 109 χώρες, με έξι συμμετέχοντες από κάθε χώρα. Κριτήριο είναι οι συμμετέχοντες να μην έχουν περάσει το 20ο έτος της ηλικίας τους και να μη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» μας εξηγεί ο Νέστορας και περιγράφει τη διαδικασία:

«Για να καταφέρεις να συμμετάσχεις στην Ολυμπιάδα πρέπει να περάσεις από τέσσερις πανελλήνιους διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετέχουν 20.00 παιδιά!. Θέλει συνεχή προετοιμασία και καθημερινό διάβασμα».

Και το διάβασμα ο Νέστορας το κάνει μόνος του. Δεν έχει πάει ποτέ σε φροντιστήριο και φροντίζει να εξασκείται με βιβλία και ασκήσεις που βρίσκει στο Διαδίκτυο. Έχοντας συνηθίσει τις διακρίσεις από μικρός, η πρώτη ήρθε στη δευτέρα Γυμνασίου, δεν αγχώνεται και προετοιμάζεται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο την περίοδο των διαγωνισμών.

«Προετοιμασία κάνουμε όλο τον χρόνο ο καθένας ξεχωριστά, αλλά μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο διαγωνισμό μας καλούν στην Αθήνα και μας κάνουν μερικά μαθήματα» μας λέει. «Ο διαγωνισμός γίνεται σε δύο ημέρες. Δίνουμε τρία θέματα την ημέρα και η εξέταση διαρκεί 4.5 ώρες. Κάποια θέματα είναι πιο εύκολα κάποια θέματα είναι πιο δύσκολα, είναι κλιμακούμενης δυσκολίας».

Το ταξίδι στο Κέπ Τάουν

Με αγαπημένο μάθημα τα μαθηματικά δεν είχε κάτι να φοβηθεί στην Μαθηματική Ολυμπιάδα. Αυτό που περισσότερο τον δυσκόλεψε στο μακρινό ταξίδι στη Ν. Αφρική ήταν ο καιρός! «Οι συνθήκες δεν ήταν φιλικές προς τους μαθητές. Έκανε πολύ κρύο. Γράφαμε σε γήπεδο και μέναμε σε εστίες οι οποίες δεν είχαν κεντρική θέρμανση».

Το ταξίδι όμως είχε περισσότερα θετικά: «Γνώρισα τόσα παιδιά με παρόμοια με εμένα ενδιαφέροντα και με πολλά από αυτά γίναμε φίλοι», λέει ο Νέστορας ο οποίος ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία προηγείται της Διεθνούς και φέτος θα γίνει στη Ρόδο.

Η απούσα Πολιτεία…

Παρόλο όμως που ο Νέστορας αν και μόλις 17 χρονών, κερδίζει χρόνια διακρίσεις στον κλάδο των Μαθηματικών, κανένας δημόσιος φορέας δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του.

«Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς από την πλευρά της Πολιτείας. Γίνονται κάποια σεμινάρια αλλά είναι κυρίως για καθηγητές και πραγματοποιούνται στην Αθήνα», μας λέει αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι η χώρα μας δεν κάνει και πολλά για να κρατήσει τα «δυνατά της μυαλά».

«Πολλά από τα παιδιά που έχουν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς έχουν επιλέξει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό», μας εξηγεί ενώ και ο ίδιος συμπληρώνει ήδη αιτήσεις για τα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. «Κάνω κάποιες αιτήσεις ούτως ώστε να έχω πολλές επιλογές όταν έρθει η ώρα να αποφασίσω. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να φοιτήσω σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν και εδώ καλές σχολές», μας λέει

Το μέλλον του το σκέφτεται ως μαθηματικός στην έρευνα ή στην επιστήμη υπολογιστών. Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα κληθεί να αποφασίσει πού θα συνεχίσει τις σπουδές του. Προς το παρόν συνεχίζει την προετοιμασία του στην Πάλαιρο, όπου είναι γνωστός ως η «ιδιοφυΐα του χωριού», βοηθώντας τους συμμαθητές όποτε χρειάζεται στα μαθήματα του σχολείου και συνεχίζοντας την προετοιμασία του για την επόμενη διάκριση σε κάποια Ολυμπιάδα!

ΙNFO:

Η εθνική ομάδα Μαθηματικών συμμετέχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Μαθηματικών που διοργανώνει τους πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η επόμενη Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα τέλη Σεπτεμβρίου

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της άτυπης συνάντησης του Eurogroup στο Μιλάνο.


Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον Έλληνα ομόλογό τους για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, η 5η αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το έδαφος προετοιμάστηκε στο Παρίσι, όπου διεξήχθησαν χρήσιμες συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ συνέχισε λέγοντας πως όταν ξεκαθαριστεί η εικόνα της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα μπορέσει να ξεκινήσει συζητήσεις για όλα τα θέματα, που συνδέονται με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του έτους.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, αφού υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο εκταμιεύθηκαν προς την Ελλάδα 1 δισ. ευρώ, σημείωσε πως παραμένουν προς εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ από το EFSF και ακόμα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP (κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων). Πρόσθεσε ότι τα ποσά αυτά θα είναι έτοιμα προς εκταμίευση, όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πέμπτη αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική συζήτηση που έγινε στο Eurogroup, σχετικά με την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Όπως είπε, στο άτυπο Eurogroup επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο υπογραμμίστηκε ότι η ατζέντα των ανοιχτών θεμάτων παραμένει μεγάλη.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup ότι οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι διευκόλυναν την έλευση της τρόικας στο τέλος Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Εκτίμησε ότι η τρόικα θα φτάσει περί τις 25 Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής ικανοποιήσει το 55% των συμφωνηθέντων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης που έγινε στο σημερινό άτυπο Eurogroup, ο Γκ. Χαρδούβελης ανέφερε στους ομολόγους του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά για να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Τόνισε, επίσης, ότι η βιωσιμότητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εξαρτάται από την αποδοχή του κόσμου.

Ο Γκ. Χαρδούβελης εξήγησε στη συνέχεια ότι στις περιπτώσεις των χωρών με μεγάλη ύφεση και κρίση, όπως η Ελλάδα, «είναι σημαντικό ο κόσμος να πάρει μια ανάσα, να δει φως στην άκρη του τούνελ για να αποδεχθεί στη συνέχεια την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων».

Σχολιάζοντας το μηνιαίο απολογισμό της ΕΚΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προβλέπει ένα σχετικά σημαντικό δημοσιονομικό κενό για την Ελλάδα το 2015 και 2016, ο Γκ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά δεν το θεωρεί σημαντικό και ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί στο σχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο. Όπως, δε, σημείωσε, το θέμα θα συζητηθεί με την τρόικα στην Αθήνα.

Τέλος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά τα στρες τεστ των τραπεζών, που θα γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου και προέβλεψε ότι θα περατωθούν είτε στο τέλος του έτους, είτε στις αρχές του επόμενου έτους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η σχολή της Χάλκης «βγήκε» από την σιωπή της

Η σχολή της σιωπής όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η Ιερά θεολογική σχολή της Χάλκης είναι έτοιμη κι επίσημα να λειτουργήσει αφού η καθημερινότητα της πλέον ,είναι πολυδιάστατη με την έντονη δραστηριότητα που υπάρχει.


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Τα παιχνίδια της Τουρκίας όμως και τα τερτίπια της για την επίσημη άδεια της κανονικής λειτουργίας της σχολής ως εκπαιδευτικό ίδρυμα φαίνεται να συνεχίζονται .

Η Τουρκία παρά τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της ζητάει και άλλα ανταλλάγματα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο από την στιγμή που το έγγραφο με την σφραγίδα της επαναλειτουργίας άγεται και φέρεται εμπαίζοντας κανονικά το επίσημο ελληνικό κράτος.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι το προηγούμενο καλοκαίρι η διαδικασία είχε φτάσει στο τέλος της.

Ο φάκελος για την Χάλκη ήταν μέσα στο πακέτο για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας έτοιμο να δει το φως της δημοσιότητας και να ανακοινωθεί . Όμως ξαφνικά τρεις μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η επαναλειτουργία της σχολής ο φάκελος μπήκε ξανά στο αρχείο.

Τι είναι αυτό που διακαώς και εκβιαστικά ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα; Με ποιον διαπραγματεύεται τα ποθούμενα της και ποιος θα αποφασίσει τελικά ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η Ελληνική πλευρά;

Το θέμα αυτό θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα άλλο ένα ανοικτό ζήτημα από τα πολλά που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες όπως φαίνεται.

Το newsbomb.gr ταξίδεψε στα Πριγκιποννήσια, στο νησί της Χάλκης εκεί που η ιστορία συνεχίζει να γράφεται αφού μια δυναμική ομάδα υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Προύσης κ Ελπιδοφόρου φαίνεται να μην μένει άπραγη περιμένοντας τις επίσημες υπογραφές για να ενεργοποιηθεί. Όλοι τους εργάζονται καθημερινά σκληρά προσπαθώντας να φανούν ανώτεροι των περιστάσεων με μόνο συμφέρον να αποκτήσει και πάλι η Χάλκη την αίγλη του παρελθόντος.

Μπήκαμε στα άδυτα της σχολής εκεί που μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και ηγετικές φυσιογνωμίες κάθισαν στα θρανία και στη συνέχεια μετέδωσαν παντού τον ελληνικό πολιτισμό ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ένας από αυτούς είναι και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης.



Η Σχολή της Χάλκης η οποία έκλεισε το 1971 με ειδικό νόμο που έβγαλε η Τουρκία κλείνοντας έτσι όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, βρίσκεται στο λόφο της Ελπίδας μέσα στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.

«Η βιβλιοθήκη της είναι μια από τις πλουσιότερες του κόσμου και ακόμη και τώρα την επισκέπτονται επιστήμονες κι ερευνητές από όλο τον πλανήτη προκειμένου να μελετήσουν και να πάρουν στοιχεία από τα μοναδικά και δυσεύρετα βιβλία συγγράμματα και επιστημονικές μελέτες» αναφέρει ο πατέρας Καισάριος .

Η ιερά Θεολογική σχολή σήμερα βρίσκεται σε οργασμό δραστηριοτήτων. Διάκοι, πατέρες, εθελοντές, φοιτητές κι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά για να ενεργοποιήσουν ακόμη και το μικρότερο νεκρό κομμάτι της Χάλκης.

Πέρα από τις μοναστικές τους υποχρεώσεις που τις τηρούν υπέρ του δέοντος έχουν αναλάβει την ενημέρωση στους επισκέπτες που επιθυμούν να βουτήξουν στις μνήμες τους παρελθόντος για την Ιστορία της σχολής και το μέλλον αυτής.




Ο πάτερ Σαμουήλ μάλιστα περιγράφει την ευτυχία που νιώθει όταν κατά την διάρκεια της μέρας ομάδες φοιτητών επισκέπτονται τα κτίρια της σχολής. « Νιώθουμε γεμάτοι όταν βλέπουμε τους νέους να ενδιαφέρονται για την ιστορία και το μέλλον της Χάλκης.

Όμως ένα από τα σημαντικότερα έργα που κάνουν αυτήν την περίοδο είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου της βιβλιοθήκης γεγονός που θα αφήσει εποχή λόγω του πολύ πλούσιου υλικού της,

Αυτήν τη στιγμή η βιβλιοθήκη της ελληνικής Βουλής αλλά και η βιβλιοθήκη του Μονάχου συνεργάζεται στενά με την ομάδας εργασίας και τους Πατέρες στην Χάλκη για την ψηφιοποίηση του σπάνιου υλικού της. .

Ο μητροπολίτης Προύσης, ηγούμενος του μοναστηριού στο οποίο ανήκει η σχολή μιλάει με ενθουσιασμό για τις βοήθειες και τις συνεργασίες που έχει αυτήν την στιγμή η Χάλκη. «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει επίσης αναλάβει την μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της σχολής ενώ και οι κήποι της ζωντάνεψαν με την εθελοντική εργασία του Νίκου Θυμάκη γεωπόνου και της ομάδας του. Στους κήπους της υπάρχουν όλα τα φυτά που αναφέρονται στην Αγία Γραφή.¨
Είμαστε πάντα στις επάλξεις . Όλοι εδώ δουλεύουμε σκληρά για την συνέχιση του οράματος μας που είναι να δώσουμε ζωή σε αυτούς τους χώρους. Να είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός.»

Οι δυσκολίες βέβαια που αντιμετωπίζουν οι Πατέρες εκεί είναι τεράστιες. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δημόσιους χώρους με το ράσο τους, αυτό απαγορεύεται από την Τουρκία αλλά ακόμη και στην καθημερινή τους διακονία συναντούν την Τουρκική αναλγησία.

Ένα παράδειγμα αρκεί:

Στο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που βρίσκεται στην Χάλκη η θεία λειτουργία γίνεται στην ύπαιθρο και για Αγία τράπεζα χρησιμοποιούν τραπέζι διότι οι Τούρκοι σταμάτησαν τις εργασίες αναπαλαίωσης της εκκλησίας και σφράγισαν την εκκλησία φέρνοντας το μοναστήρι αντιμέτωπο με μια ατέλειωτη γραφειοκρατία με απότέλεσμα η λειτουργία να μην μπορεί να τελεσθεί μέσα στο ναό.

Την στιγμή λοιπόν που στην Ελλάδα ετοιμάζουν την κατασκευή του τζαμιού που θα διαφεντεύεται από την Τουρκία, ας μην κρυβόμαστε , και θα γίνονται μάχες ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες για την ιδιοκτησία του τζαμιού , στην Τουρκία ,το λίκνο του πολιτισμού και της Ορθοδοξίας η Ιερή Θεολογική σχολή θα εκκρεμεί . Παράλληλα οι ορθόδοξοι Πατέρες και οι ορθόδοξοι πολίτες θα αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα από το ανάλγητο κράτος της γειτονικής χώρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....