Διυλιστήριο: 11/17/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ξεμπλοκάρουν 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησηςΡεπορτάζ Αργυρώ Μαυρούλη

Περισσότερα από 859 εκατ. ευρώ αναμένεται να δοθούν από τον προϋπολογισμό του 2017 στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση περισσότερων από 120.000 συντάξεων με τους ασφαλισμένους να περιμένουν από 3 μήνες έως και τρία χρόνια. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, στο πλαίσιο “της ευρύτερης προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης, πέραν των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, και των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης”. Η εκτιμώμενη δαπάνη για την πληρωμή του συνόλου των συντάξεων αυτών εκτιμάται από το υπουργείο Εργασίας σε 991.93 εκατ. ευρώ και με την καταβολή των 859 εκατ. ευρώ αναμένεται να υπάρξει σχεδόν πλήρης αποπληρωμή, μέσα σε 8 με 9 μήνες, αρχής γενομένης με τις πληρωμές Φεβρουαρίου 2017 (στο τέλος Ιανουαρίου). Η τροπολογία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στην ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες, και έρχεται ως συμπλήρωμα σχετικής διάταξης νόμου του 2014. Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται ότι προκειμένου να διασφαλιστεί το ελληνικό δημόσιο, σε περίπτωση που οι φορείς δεν χρησιμοποιήσουν την χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό.

Αναλυτικά, ορίζεται ότι τα ταμεία μπορούν να επιχορηγούνται εκτάκτως για την αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, εφόσον έχουν παρέλθει ενενήντα ημέρες από την υποβολή τους και δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών θα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιχορήγησης των ταμείων για την αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, η διαδικασία και οι προθεσμίες επιστροφής στον κρατικό προϋπολογισμό της επιχορήγησης που δεν χρησιμοποιείται για τον ανωτέρω σκοπό, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤτΕ: Στα 3,97 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Οκτώβριο

Στα 3,97 δισ. ευρώ εκτιμά το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση στα τέλη Οκτωβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ επισημαίνει ότι έχουν καταβληθεί από το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,24 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η TτΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39,101 δισ. ευρώ, από 35,544 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,242 δισ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 39,945 δισ. ευρώ, από 37,305 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοκρατεύω, δημοκρατεύεις, δημοκρατεύει..

    Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τις τελευταίες μέρες για την δημοκρατία.
Η δημοκρατία από 'δω, της δημοκρατίας από 'κει, την δημοκρατία παρακάτω, ω σου @@μήσαμε το σόϊ δημοκρατία!
Κι ανάθεμα αν όλοι αυτοί που μιλάνε ξέρουν τί πράγμα ακριβώς εννοούν.

Αν τους ρωτήσεις:
.." Για ποιά δημοκρατία μιλάς ρε χλεχλέ; για την
άμεση λαϊκή δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας; για την ολιγαρχική δημοκρατία της Ρώμης; ή για την "αντιπροσωπευτική" δημοκρατία της σύγχρονης Δύσης;
Μήπως μιλάς για την δημοκρατία του Πινοσέτ και του Φράνκο; ή μήπως για την δημοκρατία τύπου Ευρωπαϊκής "Ένωσης"; ",
..δεν θα ξέρουν τί να πουν. Θα πάθουν κοκομπλόκο.

Γι αυτούς η δημοκρατία είναι μία ωραία λέξη που μάλλον, πρέπει κατά την γνώμη τους, να αρέσει στον λαό, και γι αυτό την χρησιμοποιούν. Κατά τά άλλα είναι (γι αυτούς) μιά λέξη κενή περιεχομένου.
Χωρίς νόημα και χωρίς αντίκρυσμα. Τί θα πεί δηλαδή "δημοκρατία"; Το κράτος του δήμου; Και ποιός είναι αυτός ο Δήμος; Τον ξέρουμε εμείς; Δικός μας είναι ή μπας και είναι κανας επαναστάτης;

Ειδικά η τρικυμία στο κρανίο για τους πέρα του Ατλαντικού βορειοαμερικανούς, έχει εξελιχθεί σε τυφώνα. Τα πάντα στροβιλίζονται στο μυαλό της εκεί εξουσίας και του εκεί λαού.
Όταν βλέπεις να βουρλίζονται κάθε τέσσερα χρόνια για το αν θα επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι, που είναι η μετάφραση των "δημοκρατικών" στα αγγλικά, σε πιάνει απελπισία.
Και καλά να βουρλίζονται οι πολιτικοί. Αυτοί έχουν "έννομο" συμφέρον: θα φάνε. Αλλά να βουρλίζεται κι ο λαός;
Ρε σείς αμερικανάκια, θάχει διαφορά ο Τρόμπας απ' την Κερατού νομίζετε;
Και τον Τρόμπα των Ρεπουμπλικάνων, ρε όρθια μπέργκερ, ποιός τον έφερε; Ποιός τον δημιούργησε; Η πολιτική του Μπάμια των δημοκρατικών δεν τον δημιούργησε;
Άντε μας να μας χαθείτε, εφευρέτες της δημοκρατίας της Παγκοσμιοποίησης.

Όλοι αυτοί που μιλούν για δημοκρατία στην Ευρώπη και την Αμερική,
..είναι το αντίστοιχο των δικών μας που μιλάνε για αριστερά.
Για ποιά αριστερά ρε λυκόρνια της εξουσίας;
Την ορίτζιναλ; την εφαρμοσμένη; την ανεφάρμοστη; την ρεβιζιονιστική; την αναθεωρητική; την αριστερά του Μπερλιγκουέρ;
Ή την δική σας, την αριστερά των μνημονίων, και των τοκογλύφων;

Κρίμα που δεν είσαστε στην Αμερική.
Εκεί θα σας λέγανε: οι Αριστεροί, και οι Λεφτάδες (από το left:αριστερά),
..και θάσασταν το ίδιο πράγμα.
Κάτι σαν τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς δηλαδή!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνικής καταγωγής η νεότερη δήμαρχος στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Είναι μόλις 24 ετών και ήδη δήμαρχος στην πόλη της, με την ψήφο δημοτικών συμβούλων οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχεδόν τη διπλάσια ηλικία και ανήκουν σε αντίθετη πολιτική παράταξη.

Ο λόγος για την ομογενή Δήμητρα Κλεισάρη, που την περασμένη εβδομάδα εκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα του Δήμου Στόνινγκτον.

Η νεότερη δήμαρχος της Βικτώρια, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ηλικία επτά ετών, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Μόνας ο πατέρας της Πολ Κλεισάρης, ο επί χρόνια δήμαρχος του Μόνας και υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. «Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνθηκα από πολύ νωρίς ότι ανήκα σ' αυτόν το χώρο. Εκεί όπου γίνεται το συναπάντημα με ανθρώπους από όλα τα μονοπάτια της ζωής, που περιμένουν να τους βοηθήσεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής. Δεν έχασα καμία από τις προεκλογικές εκστρατείες του πατέρα μου, αλλά ούτε και από τις εκδηλώσεις που απαιτούσε ο ρόλος του να βρίσκεται. Μου έκανε εντύπωση πόσο απαιτητικός ήταν αυτός ο ρόλος, αλλά συγχρόνως και πόσο αποδοτικός. Πόση διαφορά έκανε στη ζωή των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους» δήλωσε η Δήμητρα Κλεισάρη.


Ομολογεί ότι στα 17 της είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στα 19 της εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά στο Στόνινγκτον.

«Ήξερα να ακούω, από πολύ νωρίς, τις απόψεις των άλλων και να μην καταλήγω σε εύκολα συμπεράσματα. Ήξερα να σέβομαι τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους. Ακόμη, να μην επηρεάζομαι από τους άλλους, αλλά να στηρίζομαι μόνο στο δικό μου κριτήριο. Μιλώντας, για παράδειγμα, για το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα είμαστε εννέα διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Ο δικός μου ρόλος είναι να τους ακούω όλους με την ίδια προσοχή και να ζυγίζω το κάθε τι προσεκτικά πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση» σημειώνει η νεαρή ομογενής.

Στόχος της είναι να κάνει την ανατροπή με τις παρεμβάσεις της σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί.


«Είναι η πιο πράσινη ίσως περιοχή του Δήμου, αλλά και η πιο περιζήτητη από τους επενδυτές και τους οικοδόμους. Το στοίχημα που απαιτεί δυναμισμό, εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια είναι να μη διαταράξουμε την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και περιβάλλοντος», τονίζει.

Ο Δήμος Στόνινγκτον έχει 110.0000 κατοίκους και περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές περιοχές του Ανατολικού Διαμερίσματος της Βικτώριας.

«Αγάπησα την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή»

Η νεαρή γυναίκα, με ρίζες στην Εύβοια και την Κρήτη, έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα έξι φορές την Ελλάδα και ομολογεί με υπερηφάνεια ότι αισθάνεται 100% Ελληνίδα.

«Την Ελλάδα, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, παιδί ακόμη, που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ' αυτήν τη χώρα. Για τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν να δημιουργηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, είναι ορατό σήμερα» καταλήγει η δήμαρχος του Στόνινγκτον.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διπλό nein στον Ομπάμα για το ελληνικό χρέος


Συντάκτης:
efsyn.gr

Ενα ηχηρό «όχι» ήταν η απάντηση του Βερολίνου στις προτροπές του Αμερικανού προέδρου προς τους δανειστές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup έχει δώσει την απάντησή του από τον Μάιο, ήταν η ορθή-κοφτή απάντηση των εκπροσώπων της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε απαντώντας σε ερωτήσεις του ανταποκριτή της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλου.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στις δηλώσεις Ομπάμα», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ για λογαριασμό της καγκελαρίας, «όμως το Eurogroup έχει δώσει τον περασμένο Μάιο απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό και το σχέδιο προβλέπει ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα μέτρα μετά το 2018».

Όσο για τον Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ, εξέφρασε με λιγότερο διπλωματικό τρόπο την ίδια θέση για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών:

«Δεν υπάρχει κάτι που να έχει αλλάξει στο Βερολίνο σχετικά με το ελληνικό χρέος. Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει, ούτε η επίσκεψη Ομπάμα θα φέρει κάποια αλλαγή. Ισχύει ό,τι συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο».

Ο ίδιος ο Σόιμπλε άλλωστε είχε απαντήσει στο ίδιο ερώτημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Passauer Neue Presse». «Όποιος λέει "θα μειώσουμε το χρέος σας" δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην Ελλάδα», είπε.

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη σημερινή ομιλία του από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους δανειστές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη.

«Εμμένουμε στη θέση μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του χρέους «κλειδί» για να ανακάμψει η χώρα.


Ντάισελμπλουμ: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος 

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν ευρέος φάσματος ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίασή τους την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup

«Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ δεσμευμένη και να εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά από προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέδριο στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να συζητήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και στα επόμενα χρόνια μπορεί να καθορισθούν μία σειρά από μέτρα για το τέλος του προγράμματος».

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσίπρας: Λύση στο Κυπριακό χωρίς Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα«Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί έναν πρωταρχικό εθνικό στόχο όχι μόνο για τον ελληνισμό και τον Κυπριακό λαό αλλά και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντηση τους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στηρίζουμε σταθερά την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ, χωρίς κατοχικά τουρκικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων.

O Πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεδομένων των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε στην περιοχή μας και την Ευρώπη οι συνομιλίες αποκτούν επιπλέον σημασία και τόνισε ότι το Κυπριακό δεν είναι ένα διμερές αλλά ένα διεθνές πρόβλημα, που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή και κατοχή απο τα τουρκικά στρατεύματα.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον κ. Αναστασιάδη, στηρίζει την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια που διευθύνετε και θα καταβάλει καθε στήριξη, θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες σας όπως και συνολικά του κυπριακού λαού, διότι θεωρούμε ότι δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος θα είναι προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού.

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι ενημερώθηκε πλήρως από τον Νίκο Αναστασιάδη για τη σημαντική πρόοδο που φαίνεται ότι έχει σημειωθεί αλλά και για τα καίρια θέματα που παραμένουν ανοικτά.Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκόλλησε και οδεύει σε κατασκευή η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΣερρώνΈνα ακόμα ΣΔΙΤ απορριμμάτων μετά από εκείνο της Ηπείρου προχωρά προς υλοποίηση. Πρόκειται για το ΣΔΙΤ Σερρών, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τον περιφερειακό σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ). Φορέας Υλοποίησης είναι η Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Σερρών Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία (ΕΣΑΝΣ ΑΑΕ).

Αυτό το δεύτερο ΣΔΙΤ πρόκειται να καλύψει τους Νομούς Σερρών και Κιλκίς (για αρχή τον Δήμο). Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Intrakat-Archirodon-Envitec. Το κόστος του έργου είναι 35εκ.ευρώ από τα οποία 15εκ.ευρώ είναι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα ίδια κεφάλαια και τραπεζικός δανεισμός από την Εθνική Τράπεζα.

Το αντικείμενο της σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Νομό Σερρών.

Εφόσον η κατασκευή της μονάδας ξεκινήσει το 2017, θα ολοκληρωθεί το 2019 καθώς απαιτούνται 22 μήνες. θα δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και πάνω από 60 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία του έργου. Με τη λειτουργία της θα μπορεί να επεξεργάζεται 63.000 τόνους ετησίως.

Πηγή ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξανά στην Ελλάδα ο Ομπάμα !!!O Μπαράκ Ομπάμα επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του μετά από πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Έναν σημαντικό σύμμαχο στον τουρισμό φαίνεται ότι βρήκε η Ελλάδα στο πρόσωπο του δημοφιλούς Αμερικανού Πρόεδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο περιθώριο του εθιμοτυπικού δείπνου που παράθεσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του, ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φωτογραφήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά (την οποία ζήτησε ο ίδιος επιτακτικά), και δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα, τις ομορφιές της και τα παγκόσμιας σπουδαιότητας μνημεία της.

Η Υπουργός Τουρισμού τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά του, πρόσκληση την οποία ο κ. Ομπάμα αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα, στην συνομιλία που είχε με την κ. Κουντουρά, ανέφερε ότι περιμένει προτάσεις από την ίδια προκειμένου να σχεδιάσει το πρόγραμμα των διακοπών του στη χώρα μας.

Πηγή notosnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....