Διυλιστήριο: 07/19/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΚΔΟΤΕΣ Χρωστάνε εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ελεύθεροι και εκβιάζουν υπουργούς!

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ
Δείτε την εμετική επίθεση στον Παύλο Χαϊκάλη που αναλαμβάνει την κοινωνική ασφάλιση και μάθετε ότι χρωστούν:
– 7,500,000 χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ)
– 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με… πολιτικά μέσα.
– 1.500.000 ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζόμενους

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!
Διαβαστε τι αποκάλυψαν στην ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι:


«Ελεύθεροι» κυκλοφορούν οι… «Τύποι»

Προβλήματα στην κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την εβδομάδα που μας πέρασε, με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών που εμπαίζουν τους εργαζόμενους μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών και αθετώντας τις όποιες – κατά καιρούς – υποσχέσεις έχουν δώσει για την αποπληρωμή τους

Ο λόγος για τις 24ωρες απεργίες που αποφάσισε το σύνολο των 170 εργαζομένων στην επιχείρηση των κυρίων Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκου, και κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) είναι απλός όσο και δραματικός για τη ζωή των απασχολούμενων στην εταιρεία: τους χρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών – συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ και τους… δουλεύουν ψιλό γαζί.

Σε συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ μεταφέρθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι η εργοδοσία ομολόγησε ότι βαρύνεται με χρέη προς το Δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ) ύψους 7.500.000 ευρώ! Παράλληλα, όπως γράφει ο Δ. Τρίμης στην ΕφΣυν, όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει ότι η ίδια επιχείρηση χρωστάει κάπου 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με… πολιτικά μέσα.

Τα παραπάνω χρέη δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία, γράφει ο Δ. Τρίμης επισημαίνοντας: το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει είναι ασφαλώς το πως αυτοί οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να υποδύονται τους εκδότες και να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όταν μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται από τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ να κατέχει μερικά εκατομμυριάκια ήδη από το 2007, στο υποκατάστημα Γενεύης της HSBC…

Υ.Γ.: Την Παρασκευή, μετά από την παράδοση επιταγών ύψους 190.000 € στον Πρόεδρο(!) της ΕΤΗΠΤΑ για οφειλές δεδουλευμένων για τα έτη 2013-2014, στην συνέλευση των εργαζομένων στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» αποφασίστηκε να εκδοθεί το κυριακάτικο φύλλο.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ – Έφτασε μέχρι τις φλόγες


Την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα, φορτηγά από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ γεμάτα με νερό πήγαν στις εστίες της φωτιάς και τα μοίραζαν στους πολίτες αλλά και σε όσους πολεμούσαν με τις φλόγες. Αυτό είναι το ελληνικό φιλότιμο, αυτός είναι ο Έλληνας Επιχειρηματίας και σε αυτόν πρέπει να δίνουμε τα λιγοστά μας ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στηρίζουμε τα ελληνικά προιόντα : Αντί Bepanthol (Γερμανικό προιόν), Panthenol ......

Θέλοντας να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, βρίσκουμε και σας παρουσιάζουμε ελληνικά προιόντα που είναι ίδιας ή πολλές φορές και ανώτερης ποιότητας των ξένων. Ένα από αυτά είναι και η Panthenol. Σε κάθε σπίτι υπάρχει bebanthol, που είναι γερμανική και κάνει 8 ευρώ. Ενώ κυκλοφορεί με 5 ευρω η panthenol ελληνικής προέλευσης με ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα. Και παρασκευάζεται στη Σαλονικάρα μας σε λέω.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Ντράγκι δίνει στεγνά τον Άδωνι – 13,3δις έφυγαν από την Ελλάδα τον Ιανουάριο!

Ο Ντράγκι μόλις αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο bank-run της Ιστορίας έγινε κατά την εκλογική περίοδο του Ιανουρίου.

Mario Draghi 16/7/2015 «But is it true that we did not provide enough liquidity to Greece all throughout this time? Let me just give you one piece of data. Now, the month with the highest deposit outflow was January 2015. This was the month of the Greek elections. The monthly deposit outflow was €13.3 billion.

The increase in ELA was €35.2 billion. The month with the second highest deposit outflow was last month, June 2015, again associated with increased political uncertainty related to the breakdown of the negotiations and the announcement of the referendum. The monthly deposit outflows were €8.1 billion. The increase in Eurosystem lending to the Greek banking sector was €10.3 billion.



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η PRESS CONFERANCE TO MARIO DRAGHI
Το video εδώ
Webcast of the press conference 16 July 2015
Press conference following the meeting of the Governing Council of the European Central Bank on 16 July 2015 at its premises in Frankfurt am Main, Germany , starting at 14:30 CET:
Introductory statement by Mario Draghi, President of the ECB.
Question and answer session. Registered journalists pose questions to Mario Draghi, President of the ECB, and to Vítor Constâncio, Vice-President of the ECB.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευχάριστα νέα: Επαναλειτουργούν τα κλωστήρια Μαρωνείας και Κομοτηνής

Επαναλειτουργία των κλωστηρίων Μαρωνείας και Κομοτηνής του πρώην ομίλου Λαναρά, καθώς και αντίστοιχων μονάδων της Νάουσας που παραμένουν ανενεργές για πάνω από τρία χρόνια, προανήγγειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τόλιος.

Επίσης, ο κ. Τόλιος δήλωσε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με ομάδα επενδυτών που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του εργοστασίου παραγωγής προϊόντων ξυλείας «Σέλμαν» που διαθέτει μονάδα και στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.

Ειδικότερα, για τα κλωστήρια έχει εκπονηθεί σχέδιο επαναλειτουργίας σε συνεταιριστική βάση με τη συμμετοχή στο νέο εταιρικό σχήμα που θα δημιουργηθεί των εργαζομένων και του τραπεζικού τομέα, με κεφάλαιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Δεν έχει πάντως ακόμα διευκρινιστεί αν το νέο σχήμα θα έχει τη μορφή του κοινωνικού συνεταιρισμού ή της Κοιν.Σ.Επ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου «σημασία έχει η ρύθμιση των χρεών που ήταν ιδιαίτερα υψηλά και η οποία έχει εξασφαλιστεί». Πρόκειται για χρέη προς εργαζόμενους, προς το ΙΚΑ και προς τρίτους που συνολικά φθάνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Επείγει να δούμε την συμμετοχή στο κεφάλαιο με ένα συνεταιριστικό σχήμα των ίδιων των εργαζόμενων ώστε ένα μέρος από τα οφειλόμενα να τα πάρουν οι εργαζόμενοι πίσω ως αμοιβή. Ένα μέρος από αυτά θα συμμετάσχει στο κεφάλαιο και ένα μέρος, δυστυχώς, θα χαθεί», τόνισε ο κ. Τόλιος.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό το σχήμα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκριμα και για πολλές άλλες περιπτώσεις γιατί πολλές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα κλεισίματος.

«Στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι η αναζήτηση ανάλογων ρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας, να γίνει επανεκκίνηση και να διατηρηθούν ορισμένες μονάδες που τώρα λειτουργούν, πολύ περισσότερο να επανεκκινηθούν μονάδες που τώρα είναι βιώσιμες», ανέφερε επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της πρώην «ΕΝΚΛΩ» έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες μέχρι τώρα και ότι είναι πολύ κοντά στο να ωριμάσει το συγκεκριμένο σχήμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΗΕ:Ακυρα τα μνημόνια αν υπογράφηκαν υπό οικονομική απειλή!


Ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Ολιβιέ ντε Σούτερ πρότεινε για το έργο της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους τρεις βασικές κατευθύνσεις διερεύνησης: 

1.Το αν οι διαπραγματεύσεις των δύο Μνημονίων έγιναν υπό πίεση και άρα έλλειψη συγκατάθεσης από πλευρά της Ελλάδος, (καθώς η σύναψη σύμβασης υπό οικονομική απειλή και χωρίς συναίνεση και των δύο μερών, απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης), 

2. το κατά πόσον έχει αλλάξει η συγκυρία από το 2010 ή το 2012, ώστε να δικαιολογείται σήμερα η επανεξέταση των τότε συμφωνιών (έλλειψη συναίνεσης σήμερα), 

3. καθώς και το αν η εφαρμογή των Μνημονίων έχει οδηγήσει σε παραβίαση του Κοινωνικού Χάρτη της ΕΕ, και τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ξεπεράσει τις αρμοδιότητες που τους χορηγούσε η Συνθήκη της Λισσαβόνας. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντε Σούτερ, προειδοποίησε πως «η ισχύς του εθνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τη μη τήρηση μιας διεθνούς συμφωνίας, μόνον όταν είναι πρόδηλη η παραβίασή της και για θεμελιώδεις κανόνες .

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστείδης Καζάκος επισήμανε πως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραμέτρους για την πιστοποίηση της νομιμότητας ή της παρανομίας του δημοσίου χρέους, είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις ξένες κυβερνήσεις.

«Δεν είναι για παράδειγμα, καθόλου συμπτωματικό, ότι κάποια στιγμή οι τράπεζες πχ της Γερμανίας πωλούν τα ελληνικά ομόλογα- και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι έχουμε μια οιονεί εκχώρηση χρέους από τις (γαλλικές και γερμανικές κυρίως), τράπεζες προς τις κυβερνήσεις» ανέφερε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στρος Καν: Με δικτατορικό τρόπο επιβλήθηκαν τα μέτρα στην Ελλάδα


«Προς τους φίλους μου Γερμανούς», απευθύνεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν (ΝΣΚ), μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και στο κείμενο υπογραμμίζει τις καταστροφικές και «θανατηφόρες» συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη, του τρόπου με τον οποίο οι πιστωτές αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.


«Ο Ολάντ, κράτησε καλά», ξεκινάει το κείμενό του. «Η Μέρκελ αψήφησε αυτούς που δεν ήθελαν, με καμία δύναμη, μια συμφωνία. Τιμή και στους δύο».

«Μια συμφωνία που έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής, απομακρύνοντας ή διαγράφοντας τους κινδύνους του Grexit.
Δεν είναι επαρκής, αλλά είναι καλό που επιτεύχθηκε», αναφέρει ο ΝΣΚ και προσθέτει :

«Σε ό,τι αφορά όμως τις συνθήκες διαπραγμάτευσης για την επίτευξη της συμφωνίας, αυτές είναι ξεκάθαρα τρομακτικές, για όποιον θέλει ακόμα να πιστεύει στο μέλλον της Ευρώπης» υπογραμμίζει.

Ο ΝΣΚ κάνει στη συνέχεια μια ιστορική ανάλυση για το «τι είναι πραγματικά η Ευρώπη» για τους λαούς της μέσα από το πέρασμα των αιώνων, για να φθάσει στο σήμερα και να απευθυνθεί σε όσους πιστεύουν, όπως ο ίδιος , «στην ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Αυτός ο πολιτισμός έχει σφυρηλατηθεί μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο κράμα (...) αυτό που ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ονομάζει «αλληλεγγύη πολιτών» (...) Αυτού του πολιτισμού είμαστε θεματοφύλακες» τονίζει.

Και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτει :
«Ο δαίμονας όμως, δεν είναι ποτέ πολύ μακριά και μας κάνει να επιστρέφουμε στα σφάλματα του παρελθόντος. Και αυτό ακριβώς έγινε σε αυτό το θανατηφόρο Σαββατοκύριακο. Χωρίς να μπω στις λεπτομέρειες για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, για να δούμε εάν είναι καλοδεχούμενα, νόμιμα, αποτελεσματικά, προσαρμοσμένα, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω εδώ είναι ότι, οι συνθήκες μέσα στις οποίες, με δικτατορικό τρόπο, επιβλήθηκαν, δημιουργούν ένα καταστροφικό κλίμα.
Το ότι ο ερασιτεχνισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η σχετική απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεπέρασαν τα όρια, το μετράω.

Το ότι ο συνασπισμός των πιστωτών καθοδηγούμενος από τους Γερμανούς έχει αγανακτήσει από την κατάσταση, που με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε, το καταλαβαίνω.
Οι πολιτικοί ηγέτες όμως, έδειχναν εξαιρετικά ενήμεροι για την όλη κατάσταση και ήθελαν να αδράξουν την ευκαιρία για μια ιδεολογική νίκη ενάντια σε μια ριζοσπαστική κυβέρνηση της αριστεράς, με αντίτιμο τον κατακερματισμό της Ευρώπης.
Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Προτιμάμε το να μετράμε τα δισεκατομμύρια μας μάλλον, από το να τα χρησιμοποιούμε για να οικοδομούμε.
(...)Αναβάλλοντας μονίμως μια δέσμευση για τη μείωση του χρέους, προτιμάμε την ταπείνωση ενός λαού επειδή δεν είναι ικανός να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και προκαλούμε αρνητικά συναισθήματα πριν ασχοληθούμε με σχέδια για το μέλλον.

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτό που πρέπει να είναι η Ευρώπη, γυρίζουμε την πλάτη στην κατά Χάμπερμας «αλληλεγγύη των πολιτών».

Σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε αλληλοεξοντωτικούς καυγάδες και διακινδυνεύουμε να ενεργοποιηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός διάσπασης της Ευρώπης.
Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

Μια λειτουργία της ευρωζώνης, μέσα στην οποία εσείς, φίλοι Γερμανοί με την ακολουθία κάποιων Βαλτικών και Βόρειων χωρών, θα επιχειρούσατε την επιβολή του δικού σας νόμου, μη αποδεκτού όμως, από τις άλλες χώρες», γράφει ο Στρος Καν.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναλύει στη συνέχεια τη γέννηση και την καθιέρωση του ευρώ και υποστηρίζει ότι γεννήθηκε μέσα από μια διφορούμενη (ασαφή) συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Εξηγεί ότι η μεν Γερμανία ήθελε να οργανώσει ένα σύστημα σταθερού συναλλάγματος γύρω από το μάρκο, η δε Γαλλία είχε «την αφελή και ρομαντική αντίληψη δημιουργίας ενός διεθνούς νομίσματος κατά την υψηλή φιλοδοξία της γαλλικής ελίτ».
«Θα πρέπει να απεγκλωβισθούμε από αυτή την αρχική διφορούμενη αντίληψη που έχει γίνει καταστροφική (...) και να αναζητήσουμε επειγόντως ένα κοινό όραμα που θα μπορέσει να έχει την υποστήριξη των λαών» λέει ο ΝΣΚ και
απευθυνόμενος προς τους Γερμανούς υπογραμμίζει :

«Και μη μου πείτε ότι αφού ορισμένοι δεν υπακούουν, εσείς θα συνεχίσετε το δρόμο σας χωρίς αυτούς. Ποτέ η υπαναχώρηση και η απομόνωση στο Βορρά δεν θα είναι αρκετή για να σας σώσει.

Και εσείς, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, έχετε ανάγκη του συνόλου της Ευρώπης για να επιβιώσετε, διηρημένοι είμαστε πολύ μικροί» τονίζει.

Για να μπορέσει η γηραιά Ευρώπη να παίξει ένα ρόλο ανάμεσα στις νέες «γιγάντιες» δυνάμεις που αναπτύσσονται θα πρέπει «όχι μόνο να συσπειρωθεί στην τωρινή Ένωση, αλλά και πέρα από αυτήν» λέει ο ΝΣΚ και επαναλαμβάνει την από χρόνια πάγια θέση του, ότι στο ευρωπαϊκό όραμα η Μεσόγειος θα πρέπει να ιδωθεί ως «εσωτερική θάλασσα» της Ευρώπης της οποίας τα σύνορα θα πρέπει να επεκταθούν σε νότο και βορρά.

«Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Μια ένωση μερικών ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και των ισχυρότερων, δεν θα είναι επαρκώς ικανή να αντιμετωπίσει τη ρωσική πίεση και θα γίνει υποτελής του εταίρου και φίλου μας Αμερικανού, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, ίσως όχι ιδιαίτερα μεγάλο» υπογράμμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν .


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....