Διυλιστήριο: 03/14/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μυστήριο: Έξι αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» στην ίδια περιοχή

Διαστάσεις... ανεξήγητου δίνει στην εξαφάνιση του Boeing 777 το γεγονός ότι στο παρελθόν, έξι ακόμα αεροσκάφη χάθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη.


Σύμφωνα με το ASN (Aviation Safety Network), από τα 83 αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί από το 1948 μέχρι και σήμερα, τα έξι χάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

1. Pan Malaysian Air Transport (1993)
Στις 31/01/1993, αεροσκάφος της Pan Malaysian με 3 άτομα πλήρωμα και 11 επιβάτες, εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Ινδονησία. Χάθηκε ξαφνικά στη Βόρεια Σουμάτρα και έκτοτε κανείς δεν ξανάδε ζωντανούς τους επιβαίνοντες.

2. Upali Air flight N482U (1983)
Μία δεκαετία νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου του 1983, η πτήση της Upali από την Κουάλα Λουμπούρ στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, εξαφανίστηκε 15 λεπτά μετά την απογείωση στα στενά της Μάλακα. Το τζετ μετέφερε τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ουπάλι Βιγιεβαρντέν. Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση, οι διασώστες βρήκαν ένα «πακέτο επιβίωσης», αλλά τίποτε άλλο έκτοτε.

3. Garuda Indonesia Airlines (1961)
Ξανά Φεβρουάριος, του 1961 αυτή τη φορά. Η πτήση της Garuda Indonesia Airlines χάνεται στις νήσους Μαδούρα, στην Ινδονησία. Κανένα από τα 26 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος (21 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) δεν έδωσε έκτοτε σημείο ζωής. Πιστεύεται ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα.

4. Swan 38 (1974)
Το αεροσκάφος αναγνώρισης καιρού, Swan 38, χάθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1974, κάπου στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα έξι μέλη του πληρώματος δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά τις πολυήμερες έρευνες των σωστικών συνεργείων.

5. Lady Southern Cross (1935)
Το μονοπλάνο του Αυστραλού, Τσαρλς Κίνγκσφορντ Σμιθ, χάθηκε κάπου στα νησιά Ανταμάν, στις 8 Νοεμβρίου του 1935. Κανείς δεν έμαθε τις συνθηκες και τα αίτια του δυστυχήματος και πολύ περισσότερο τι απέγινε η Lady Southern Cross. Πιστεύεται όμως ότι συνετρίβη στη θάλασσα.

6. G-AAKA (1932)
Το μικρό αεροσκάφος των Βρετανών επιχειρηματιών GW Salt και FB Taylor χάθηκε τον Αύγουστο του 1932, κάπου στον κόλπο Μαρταμπάν, στη Μιανμάρ. Αν και λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκαν συντρίμμια στη θάλασσα, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι αφορούσαν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Πηγή: mirror.co.uk
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι τελευταίες στιγμές του Χριστού πάνω στο σταυρό


Ο ψαλμός 22, ένας από τους αγαπημένους μου, συνδυάζει την ποιητική φλέβα του Δαβίδ με την προφητική του ικανότητα και εξιστορεί με συγκλονιστικό τρόπο, παρότι 1000 χρόνια πριν, τις  τελευταίες στιγμές του Κυρίου πάνω στον Σταυρό.



Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειπες; 1
γιατί στέκεις μακριά και δε με σώζεις;
γιατί τα λόγια της κραυγής μου δεν ακούς;
Θεέ μου σου κράζω όλη μέρα, μα εσύ δεν αποκρίνεσαι,
φωνάζω και την νύχτα, μα να ησυχάσω δεν μπορώ.

Αλλά εσύ είσαι ο Άγιος κι είσαι πάντα εκείνος που ο Ισραήλ δοξολογεί.

Σε σένα ελπίσανε οι πρόγονοί μας, έλπισαν και τους ελευθέρωσες.
Σε σένα φώναξαν με δύναμη και σώθηκαν, σε σένα ελπίσανε και δεν ντροπιάστηκαν.

Αλλά εγώ είμαι σκουλήκι κι όχι άνθρωπος,

ανθρώπου παρωδία και λαού απόδιωγμα.
Με ειρωνεύεται καθένας που με βλέπει, ζαρώνουνε τα χείλη τους, κουνάνε το κεφάλι:
"Κατέφυγε στον Κύριο", λένε,
"ας τον  σώσει ας τον λυτρώσει αφού τον αγαπάει". 2

Εσύ με πήρες από τη μήτρα, και με εμπιστεύτηκες στης μάνας μου τα στήθια.

Είμαι κοντά σου από την γέννησή μου,
απ΄την κοιλιά της μάνας μου εσύ είσαι ο Θεός μου. 3

Μην φεύγεις από μένα!

Θλίψη έρχεται και δεν υπάρχει βοηθός.

Με βάλανε στη μέση δυνατοί πολλοί, της Βασάν οι ταύροι με κυκλώσαν.

Δείχνονται απειλητικοί εναντίον μου σαν το λιοντάρι που ξεσκίζει και βρυχιέται.

Σαν το νερό παρέλυσα,

τσακίστηκαν όλα τα κόκαλά μου.
Μέσα μου έγινε η καρδιά μου σαν το κερί που λιώνει.
Σαν κεραμίδι ο λάρυγγας μου στέγνωσε, κι η γλώσσα μου κολλάει στον ουρανίσκο, 4
με έριξες στο χώμα να πεθάνω.
Σκύλοι με κυκλώσαν, κακοποιών φατρία μ΄έβαλε στη μέση,
ξέσκισαν τα χέρια μου και τα πόδια μου.
Μπορούν να μετρηθούν όλα τα κόκαλά μου,
κι εκείνοι με κοιτάζουν.
Τα ρούχα μου μοιράζουν μεταξύ τους και ρίχνουν κλήρο για τη φορεσιά μου. 5

Εσύ όμως Κύριε, μη μένεις μακριά μου,

έλα γοργά να με βοηθήσεις, Δύναμη μου!
Λύτρωσε την ζωή μου απ΄το σπαθί,
απ΄την εξουσία του σκύλου την πολύτιμη ψυχή μου.
Βγάλε με από του λιονταριού το στόμα,
σώσε με απ΄του αγριοβούβαλου τα κέρατα.

Κύριε, μου έχεις κιόλας αποκριθεί!


Θα εξιστορώ στ΄αδέρφια μου την ύπαρξή σου,

μέσα σ' όλη τη σύναξη θα σ' εξυμνώ.
Όσοι τον Κύριο σέβεστε, υμνήστε τον!
Όλοι οι απόγονοι του Ιακώβ, δοξάστε τον! 
Όλοι οι Ισραηλίτες, φοβηθείτε τον!
Κανένα δεν περιφρόνησε φτωχό ούτε για την θλίψη του αδιαφόρησε,
δεν έκρυψε από αυτόν το πρόσωπό του μα στην κραυγή του για βοήθεια ανταποκρίθηκε.
Ο έπαινος μου από σένα αρχίζει Κύριε,
σε σύναξη μεγάλη τα τάματα μου θα τα εκπληρώσω μπροστά σε αυτούς που σε φοβούνται.
Θα φάνε οι φτωχοί και θα χορτάσουν,
όσοι ζητούν τον Κύριο θα τον δοξάσουν, οι καρδιές τους θα ζήσουν αιώνια.

Θα θυμηθούν και θα γυρίσουν στον Κύριο όλα τα πέρατα της γης και θα τον προσκυνήσουν οι οικογένειες όλων των λαών.

Γιατί στον Κύριο η απόλυτη εξουσία ανήκει και αυτός στα έθνη κυριαρχεί.
Μονάχα αυτόν θα προσκυνήσουν οι καλοζωισμένοι όλοι της γης,
κάθε θνητός της γης θα υποκλιθεί μπροστά του,
θα ζήσει κι η ψυχή μου χάρη σε αυτόν.


Οι επερχόμενες γενιές θα τον λατρεύουν, 
θα μιλάνε για τον Κύριο στη γενιά που έρχεται, 
θα διαλαλούνε τη δικαιοσύνη του, σ' αυτούς που πρόκειται να γεννηθούν, 
τα όσα έκανε θα πουν.





1. Κατά την ένατη περίπου ώρα φώναξε ο Ιησούς με δυνατή φωνή, και είπε, "Ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί;", το οποίο σημαίνει: Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειπες;
Κατά Ματθαίον κεφ 27  45-46

2. Όσοι βάδιζαν πλησίον, τον βλασφημούσαν και κουνούσαν τα κεφάλια τους και έλεγαν, "Εσύ που θα γκρέμιζες τον ναό και σε τρεις μέρες θα τον ανοικοδομούσες, σώσε τον εαυτό σου. Εάν είσαι Υιός του Θεού, κατέβα από τον σταυρό". Επίσης και οι αρχιερείς, μαζί με τους γραμματείς και τους πρεσβύτερους, έλεγαν "Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δεν μπορεί να τον σώσει. Εάν είναι βασιλεύς του Ισραήλ, ας κατέβει τώρα από τον σταυρό και θα πιστέψουμε σ΄ αυτόν. Έχει πεποίθηση στον
Θεό, ας τον σώσει τώρα, εάν το θέλει, διότι είπε, "Είμαι Υιός του Θεού".
Κατά Ματθαίον κεφ 27  39-43

 3. Κατά τον έκτο μήνα , αποστάλθηκε ο άγγελος Γαβριήλ από το Θεό στην πόλη της Γαλιλαίας, που ονομάζεται  Ναζαρέτ, προς παρθένα η οποία ήταν μνηστευμένη με άντρα, που ονομαζόταν Ιωσήφ, από τον οίκο Δαβίδ. και το όνομα της παρθένας ήταν Μαριάμ. Και αφού εισήλθε και παρουσιάστηκε προς αυτήν, είπε: “Χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου. [Ευλογημένη εσύ μεταξύ των γυναικών]”.  Εκείνη ταράχτηκε πολύ από τα λόγια αυτά και διαλογιζόταν τι είδους μπορεί να είναι αυτός ο χαιρετισμός.  Και ο άγγελος της είπε: “Μη φοβάσαι, Μαριάμ, γιατί βρήκες χάρη μπροστά στο Θεό.  Και ιδού, θα συλλάβεις στην κοιλιά και θα γεννήσεις γιο και θα καλέσεις το όνομά του Ιησού.  Αυτός θα είναι μεγάλος και θα κληθεί Υιός του Υψίστου και θα του δώσει ο Κύριος ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ του πατέρα του,  και θα βασιλέψει πάνω στον οίκο Ιακώβ στους αιώνες και δε θα υπάρχει τέλος στη βασιλεία του”.  Είπε τότε η Μαριάμ προς τον άγγελο: “Πώς θα γίνει αυτό, αφού δε γνωρίζω άντρα;”  Και αποκρίθηκε ο άγγελος και της είπε: “Πνεύμα Άγιο θα έρθει πάνω σου και δύναμη Υψίστου θα σε επισκιάσει. γι’ αυτό και το άγιο που θα γεννηθεί θα κληθεί Υιός Θεού.
Κατά Λουκά κεφ 1  26-35

 4. Ύστερα, επειδή γνώριζε ο Ιησούς ότι όλα έχουν ήδη εκτελεστεί, για να εκπληρωθεί σε όλα η γραφή, λέει, "Διψώ". Εκεί βρισκότανε δοχείο γεμάτο ξύδι. Οι στρατιώτες γέμισαν ένα σφουγγάρι με ξύδι, το έβαλαν σε ένα κοντάρι και το έφεραν στο στόμα του Ιησού.
Κατά Ιωάννη κεφ 19  28-29

5. Οι στρατιώτες, όταν σταύρωσαν τον Ιησού, πήραν τα ενδύματα του και τα χώρισαν σε τέσσερα μερίδια, ένα μερίδιο για κάθε στρατιώτη, ο δε χιτώνας δεν είχε ραφή, ήταν υφαντός από επάνω έως κάτω. Είπαν λοιπόν μεταξύ τους, "Ας μη τον σχίσουμε αλλά ας βάλουμε για αυτόν κλήρο τίνος θα πέσει".
Κατά Ιωάννη κεφ 19  23-24


**Το βιβλίο των Ψαλμών αποτελεί μια συλλογή 150 θρησκευτικών ποιημάτων. Ο Δαυίδ, έγραψε τουλάχιστον 73 από αυτά. Η συλλογή περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες ποιημάτων, που με βάση τα φιλολογικά τους χαρακτηριστικά διακρίνονται σε τρεις κυρίως τύπους:
Ύμνοι,
Θρήνοι,
Ευχαριστήρια άσματα,
από άποψη περιεχομένου όμως το βιβλίο των Ψαλμών καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα πνευματικών ενδιαφερόντων. Η ποικιλία των θεμάτων στα οποία αναφέρεται και η δύναμη του ποιητικού λόγου κατέστησαν το βιβλίο των Ψαλμών το υμνολόγιο τόσο της ιουδαϊκής συναγωγής όσο και της χριστιανικής εκκλησίας.
Ο Δαυίδ  αποτελεί εξέχουσα Βιβλική προσωπικότητα.
Υπήρξε ποιμένας, μουσικός, ποιητής, στρατιωτικός διοικητής, προφήτης και βασιλιάς. Το όνομά του σημαίνει «Αγαπητός». Ήταν ο δεύτερος κατά σειρά μετά τον Σαούλ Βασιλιάς της Ιουδαϊκής δυναστείας στην Ιερουσαλήμ που βασίλευσε για 40 χρόνια πιθανώς από το 1033/1077 π.Χ. ως το 993/1037 π.Χ.


www.diulistirio.blogspot.ch

Δείτε Ακόμη: Οι τελευταίες στιγμές του Χριστού πάνω στο σταυρό (2)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα 50 εκατ. το κόστος της ελληνικής προεδρίας !!! Και αποτέλεσμα ... ΜΗΔΕΝ !!!

Το Διυλιστήριο λέει .... Και εμείς τώρα αναρωτιόμαστε που ωφελήθηκε η Πατρίδα μας ;;;  Πέρα ότι πια φανερώσαμε σε όλη την Ευρώπη την πλήρη υποταγή μας στα Γερμανικά κελεύσματα, πέρα ότι δεν δείξαμε καν την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό, πέρα ότι ούτε καν την δόση δεν μας δίνουν οι σύμμαχοί μας Γερμανοί (χαχαχαχχαχ και μόνο που το ακούω γελάω), αλλά από πάνω μας λέμε και τον τρόπο νόθευσης του ελαιόλαδου, σπορέλαιου, και μετά από πόσες μέρες πρέπει να λέγεται το γάλα φρέσκο ή όχι....Κοινώς αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ !!!!    
Τα λιγότερα χρήματα από όλες τις χώρες που ανέλαβαν την ευρωπαϊκή προεδρία τα τελευταία χρόνια θέλει να δαπανήσει η Ελλάδα, ενώ επιδιώκει να απασχολήσει και τους λιγότερους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν τα πιθανά έσοδα από χορηγίες, ενώ θα απασχοληθούν σε αυτήν 150 υπάλληλοι. Συγκριτικά, η Κύπρος απασχόλησε 240 άτομα το 2012 και η Πολωνία 300 τo 2011, ενώ τα έξοδα των τελευταίων προεδριών κυμάνθηκαν ανάμεσα σε 60 και 80 εκατ. Η προεδρία αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτε προηγούμενες, όπου τα συμβούλια γίνονταν σε τουριστικά θέρετρα της χώρας και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έρχονταν στην Ελλάδα δύο φορές μέσα σε ένα εξάμηνο. Πολιτικά, ωστόσο, αναμένεται να είναι μια δύσκολη προεδρία και για λόγους χρονικής πίεσης –λόγω ευρωεκλογών το νομοθετικό έργο θα σταματήσει τον Απρίλιο– και λόγω του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού. Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο θεσμός του προέδρου της Ε.Ε., όλα τα επίσημα συμβούλια και το μεγαλύτερο κομμάτι της προεδρίας γίνονται στις Βρυξέλλες. Το βάρος πέφτει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, που έχει ενισχυθεί με αποσπάσεις από όλα τα υπουργεία.

Στην Ελλάδα θα γίνουν τα άτυπα συμβούλια υπουργών και συνολικά περί τις 130 με 140 συναντήσεις, σχεδόν όλες στο Ζάππειο. Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες. Η προεδρία καλύπτει μόνον τη φιλοξενία των υπουργών και ενός συνεργάτη τους.

Οι ρυθμοί της προετοιμασίας είναι πυρετώδεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Δ. Κούρκουλας θα βρίσκεται όλη την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας θα απασχολήσει συνολικά 27 άτομα. Χρέη εκπροσώπου θα εκτελεί ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας, που θα πλαισιωθεί από έναν αναπληρωτή, ενώ θα οριστούν και δύο εκπρόσωποι στις Βρυξέλλες. Οι προτεραιότητες της προεδρίας θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου, αφού διαπιστωθούν οι εκκρεμότητες της λιθουανικής προεδρίας. Θα ανακοινωθούν επίσημα από τον πρωθυπουργό στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας θα είναι: 1. Η ανάπτυξη, με έμφαση στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς και η καταπολέμηση της ανεργίας. 2. Η θεσμική θωράκιση της ΟΝΕ, με έμφαση στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. 3. Η ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, που μετά τα γεγονότα στη Λαμπεντούζα απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως ο έλεγχος των συνόρων, οι συμφωνίες με τρίτες χώρες και το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. 4. Η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, η οποία θα ξεκινήσει επί ελληνικής προεδρίας και στην οποία θα επιδιώκεται να αναδειχθεί και η χρησιμότητα καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών. Στο θέμα αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει κανονισμός μέσα στο ελληνικό εξάμηνο, θα το προωθήσει, ωστόσο, και η ιταλική προεδρία που ακολουθεί.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιμια νο2 στην Μύκονο με βίντεο-σοκ: Πώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε de facto τις τουρκικές θέσεις στο Αιγαίο

Mείζον θέμα de facto αποδοχής των τουρκικών θέσεων και "γκριζαρίσματος" σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ... Μυκόνου ανέκυψε από την πρωτοφανή αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιληφθεί της διάσωσης του Τούρκου πλοιάρχουν και μελών του πληρώματος, το ΛΣ/Ακτοφυλακή, αλλά οι ... Αμερικανοί του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων USS Bataan!

Ολα ξεκίνησαν όταν χαρακτήρισαν «Διεθνή ύδατα» τα βράχια της Μυκόνου όπου είχε προσαράξει το τουρκικό φορτηγό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο αρμόδιος της τουρκικής Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου "Φουρκάν", Τουντζάι Τσεπνίογλου, λέγοντας ότι:

«Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο.

Οι δικηγόροι της εταιρείας μας μετέβησαν στον τόπο που έγινε το συμβάν και εξετάζουν το θέμα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».

Τι είχε συμβεί; Ο Τούρκος καπετάνιος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Ίμια αρνήθηκε την βοήθεια των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ... διειθνή ύδατα!

Τα "διεθνή ύδατα" ήταν τα βράχια βορείως της Μυκόνου, όπου βρίσκεται και το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το εξωφρενικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του στην πράξη και αντί να την αφήσει να πνιγεί, ζήτησε την ... συνδρομή του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Bataan, το οποίο τελικά ήταν αυτό που διέσωσε στις 8 Μαρτίου τον Τούρκο πλοίαρχο μαζί με τον υποπλοίαρχο του σκάφους Yusuf Cepnioglu!

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και η κυβέρνηση επιχείρησε να "θάψει" το θέμα, καθώς τίθεται θέμα αποδοχής απομείωσης της εθνικής κυριαρχίας και μάλιστα όχι σε κάποιον ακριτικό βράχο, αλλά στην καρδιά του Αιγαίου...

Το βίντεο-ντοκουμέντο είναι αρκούντως αποκαλυπτικό του εξευτελισμού της χώρας:

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μουσείο η Αγία Σοφία, όχι τζαμί

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, επικεφαλής του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Γ. Χατζημαρκάκης, με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο Yargitay της Τουρκίας καλείται να ανακαλέσει απόφασή του για λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, ως τζαμί. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις για την άμεση επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως Μουσείο.

Η τροπολογία εγκρίθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία. Αποτελεί την ακροτελεύτια αναφορά στο άρθρο 24, το οποίο αναφέρεται στον τομέα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας στην Τουρκία.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εγκρίνεται μια τροπολογία, η οποία κατατίθεται την τελευταία στιγμή, σε μια τόσο σημαντική έκθεση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που κατανόησαν πλήρως τη σημασία του αιτήματος, παρά τη διαφωνία της εισηγήτριας της έκθεσης. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη στη λήψη της αλλά πολύ σημαντική απόφαση η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και το αίτημα του ποντιακού ελληνισμού» δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Σημειώνεται ότι ελληνοχριστιανικός ναός της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας έχει ως περίοδο πρώτης ανέγερσής του τον 5ο αιώνα. Ο σημερινός ναός, είναι καθίδρυμα του 13ου αιώνα, ενός μεγάλου ηγεμόνα της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, του αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ Μεγάλου Κομνηνού. Στο εσωτερικό του φέρει εξαίρετες βυζαντινές αγιογραφίες, μωσαϊκό δάπεδο και μοναδικό ανάγλυφο διάκοσμο, λαμπρά δείγματα πολιτισμού αιώνων. Μεγάλης αξίας δείγμα της πνευματικής ακμής, των δημιουργών και της εποχής του, αποτελεί η δύναμη του μνημείου για ενσωμάτωση στις προσόψεις του και στοιχεία ανατολικών πολιτισμών από γεωργιανά, αρμένικα και σελτζουκικά πρότυπα.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την Αλήθεια ή τα Ζόνγκ;..

     Τις περισσότερες φορές η αλήθεια στέκεται εκεί, μπροστά μας,
..αλλά εμείς δεν θέλουμε; δεν μπορούμε; φοβόμαστε να την δούμε;

Μάλλον φοβόμαστε..
Γιατί από την στιγμή που θα παραδεχτούμε ότι την είδαμε, κάτι θα πρέπει να κάνουμε για να την υπερασπιστούμε. Κάτι πρέπει να πράξουμε!
Κι αυτό είναι! Φοβόμαστε την πράξη! Φοβόμαστε μη χρειαστεί να πράξουμε!

Φοβόμαστε ότι για να υπερασπιστούμε την αλήθεια, να μην ταυτιστούμε κι εμείς με το ψέμα, πρέπει να μιλήσουμε, να φωνάξουμε, να ξεσηκωθούμε, να επαναστατήσουμε,
..δηλαδή να ξεβολευτούμε, να κινηθούμε, να κινδυνεύσουμε, να τολμήσουμε, να ρισκάρουμε..

Κι έτσι βολευόμαστε με το ψέμα και λέμε ''θα ψάξουμε την αλήθεια'', κι αυτή μας κοιτάει κατάματα και κλαίει με την κατάντια μας.

Τρανό παράδειγμα τα ψέματα των κυβερνητικών αγυρτών περί πτώχευσης, αδυναμίας καταβολής συντάξεων και μισθών, έλλειψης βασικών αγαθών, αλλά και σεισμών 10,5 ρίχτερ και τσουνάμι πεντακοσίων μέτρων, και πανούκλα, χολέρα και ιλαρά σε όλον τον πληθυσμό,
..αν δεν πάρουμε ή καθυστερήσουμε να πάρουμε κάποια δόση, απ' αυτές που μας δίνουν οι τοκογλύφοι για να τους ξεπληρώνουμε παλαιότερα χρέη και τόκους.
Απ' την άλλη όμως καμαρώνουν ότι ''διαπραγματεύονται'' σκληρά και ότι κάνουν (μάλλον δίνουν) τα πάντα για να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση, αλλά κι αυτήν, προσέξτε, του Δεκεμβρίου που ήδη καθυστερεί!

Παραδέχονται δηλαδή οι ίδιοι ότι καθυστερεί κάποια δόση ήδη τρείς μήνες και δεν μας έχει βρεί ακόμα κάποια απ' τα δεινά που με αυτά μας φοβερίζουν και μας εκβιάζουν!
Το ίδιο έχει συμβεί και στο άμεσο παρελθόν με κάποιες άλλες δόσεις που καθυστέρησαν, και μία που παραλείφθηκε εντελώς για να ενσωματωθεί μετά στο επόμενο μνημόνιο που ακολούθησε!
Και ζούμε ακόμα!
Κι ο Αρμαγεδδών δεν έχει έρθει ακόμα!

Ψέματα, ψέματα, ψέματα!
Και η Αλήθεια εκεί, να μας γνέφει, κι εμείς να την ψάχνουμε στα μεγκάλα βοθροκάναλα!

Έτσι επιβιώνει η κυβέρνηση Ψευταρά και Σία..
Με την δική μας όχι ανοχή, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

''Την κουρτίνα ή το ζόνγκ;'' ρώταγε παλιά, η παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού.
Κι όποιος διάλεγε το ζόνγκ πιστεύοντας ότι κρύβει δώρο-έκπληξη, έχανε το ταπεινό αλλά σίγουρο κι αληθινό δώρο της κουρτίνας..

Τα δικά μας ''ζόνγκ'' ξέρουμε πιά τί κρύβουν!
Ας διαλέξουμε την Αλήθεια και τους αγώνες που αυτή συνεπάγεται..
..ή, ας τελειώσουμε ακίνητοι..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες Ρωσίας: «Πούτιν σώσε την Ελλάδα από τους “δυτικούς τοκογλύφους”»

Έλληνες με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Έλληνες που έχουν ρίζες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ζητούν από τον Πούτιν να παρέμβει δυναμικά στην προσπάθεια χειραγώγησης των κρατών από τους «δυτικούς» τοκογλύφους όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Στην επιστολή τους αφού εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Ρώσο Πρόεδρο, παραθέτουν και τα προβλήματα που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τη σκληρή και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Τρόικα και το ΔΝΤ στην Ελλάδα. «Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατεχόμενης χώρας… πολλοί από τους πρόσφατους νόμους που θεσπίστηκαν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας» αναφέρουν οι συγγραφείς της επιστολής ενώ περιγράφουν με τον πιο εύστοχο τρόπο την τραγική καθημερινότητα που βιώνει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

«Τα έσοδα των κατοίκων μειώθηκαν κατά το ήμισυ, οι φόροι δεκαπλασιάστηκαν, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, η ανεργία έφθασε το 40 %, καθώς και στις οικογένειες των μεταναστών – πάνω από 70 %. Η Ελλάδα σήμερα δέχεται βοήθεια (δάνεια) από τους ευρωπαίους συμμάχους μας και το ΔΝΤ . Σε αντάλλαγμα για την «φιλία» τους η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τα φυσικά και άλλα πλούτη της, αλλά και την ίδια της ανεξαρτησία» αναφέρεται στην επιστολή.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζεται με νόημα ότι: «Οι Ουκρανοί αδέρφια μας πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά και να εξετάσουν το θέμα πριν εμπιστευθούν την χώρα τους και τον λαό τους στους »δυτικούς» τοκογλύφους».
Η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι «τα εκατομμύρια απλών Ελλήνων τρέφουν μεγάλο σεβασμό και ελπίδες προς την χώρα σας και το λαό της Ρωσίας που έχει την ίδια θρησκεία».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Κ-ο Πούτιν Β.Β.

Αξιότιμε Κύριε Πούτιν!

Επιτρέψτε μας εκ μέρος όλων των Ελλήνων, οι οποίοι προέρχονταν από διαφορετικές δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ και ζουν σήμερα στην Ελλάδα, να εκφράσουμε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη για την έγκαιρη και κατάλληλη απάντηση στην προσπάθεια επιδρομής και κατάσχεσης της Ουκρανίας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατεχόμενης χώρας. Κάθε νόμος μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων μόνο με την έγκριση της «Τρόϊκας», δηλαδή, της ηγεσίας μας από έξω, πολλοί από τους πρόσφατους νόμους που θεσπίστηκαν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Τα έσοδα των κατοίκων μειώθηκαν κατά το ήμισυ, οι φόροι δεκαπλασιάστηκαν, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, η ανεργία έφθασε το 40 %, καθώς και στις οικογένειες των μεταναστών – πάνω από 70 %. Η Ελλάδα σήμερα δέχεται βοήθεια (δάνεια) από τους ευρωπαίους συμμάχους μας και το ΔΝΤ . Σε αντάλλαγμα για την «φιλία» τους η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τα φυσικά και άλλα πλούτη της, αλλά και την ίδια της ανεξαρτησία.

Οι Ουκρανοί αδέρφια μας πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά και να εξετάσουν το θέμα πριν εμπιστευθούν την χώρα τους και τον λαό τους στους «δυτικούς» τοκογλύφους. Επικροτούμε την κυβέρνηση της Κριμαίας στην επιδίωξη για την παροχή ασφάλειας για τον λαό της και υποστηρίζουμε την ιστορική απόφαση της για την επανένωση με τη Ρωσία. Σε περίπτωση εάν η Κρατική Δούμα της Ρωσίας και εσείς, ως Πρόεδρος, θα συμφωνήσετε να δεχτείτε την Κριμαία, με τον πολυεθνικό λαό της στο σύνολο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό θα κριθεί από μας ως επαναφορά της ιστορικής δικαιοσύνης. Και είναι δίκαιο να πούμε ότι η Κριμαία ήταν πάντα ρώσικη, και στους πολέμους προστατεύοντας την σκοτώθηκαν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες, καθώς και οι Έλληνες, που ζουν στη χερσόνησο από αρχαία χρόνια (το περίφημο ελληνικό Τάγμα Μπαλακλάβα, το Τάγμα Ελληνίδων «Αμαζόνων» κ.λπ.).

Είμαστε σίγουροι ότι οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κριμαία θα βρουν στο πρόσωπο της Ρωσίας και του ρωσικού λαού την υπεράσπιση από τους κακοποιούς και φασιστές του «Μαϊντάν». Τα εκατομμύρια απλών Ελλήνων τρέφουν μεγάλο σεβασμό και ελπίδες προς την χώρα σας και το λαό της Ρωσίας που έχει την ίδια θρησκεία.

Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε συγχαρητήρια για τον τίτλο «Leader of the Year» που πολύ επάξια σας έχει απονέμει. Τον τίτλο σας το δικαιολογήσατε και για άλλη μια φορά το επιβεβαιώσατε φέτος.

Με εκτίμηση,

Ζελίλωφ Ιωάννης – μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των Συμπατριωτών της Ρωσίας, Συντονιστής Κοινωνικού – Πολιτικού Κινήματος «Έλληνο – Ρωσική Συμμαχία», Μάστερ του αθλητισμού της ΕΣΣΔ στην Ελληνορωμαϊκή πάλη και στην πάλη «Σάμπο»
Μπαλαμπανίδης Κλιμέντιος – Συντονιστής Κοινωνικού – Πολιτικού Κινήματος «Έλληνο – Ρώσικη Συμμαχία «, PhD. Φυσικών Επιστημών».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αδειάζουν τον Τσίπρα τα φιλαράκια του στο Die Linke: Μνημόνια για πάντα!

Όχι σε διαγραφή του χρέους είπαν τα φιλαράκια του Τσίπρα στην Γερμανία. Το γερμανικό κόμμα “Die Linke” σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο τάχθηκε εναντίον της οποιασδήποτε προοπτικής διαγραφής ελληνικού χρέους, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Die Linke, Άξελ Τρουστ, αυτό θα είχε επιπτώσεις στα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών εργαζομένων.

Σε κομματικό επίπεδο (μιλώντας για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) αυτή δεν είναι μία έντονη παραφωνία, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάνω – κάτω το ίδιο. Θυμίζουμε ενδεικτικά τις σχετικές δηλώσεις του Σταθάκη: «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».

Συμφωνούν, ουσιαστικά, δηλαδή το “Die Linke” και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους. Αποδέχονται δηλαδή το σύνολο των οφειλών που μας επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Τι σημαίνει αυτό, όμως, αυτό για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος;

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί διαγραφή του απεχθούς, επονείδιστου χρέους που φορτώσανε στις πλάτες του Ελληνικού Λαού τα πάσης φύσεως γαλαζοπράσινα λαμόγια και οι ροζουλί συνδικαλιστές, τότε θα πρέπει να τα πληρώσουμε. Και εφόσον θα πρέπει να τα πληρώσουμε αυτά και τους τόκους που απορρέουν από αυτά, άρα θα βρισκόμαστε διαρκώς σε καθεστώς λιτότητας, επιτήρησης και μνημονίων, έστω και αν αυτά στο μέλλον θα ονομάζονται διαφορετικά.

Αυτά τα απλά για να μην «ποζάρουν» ως αντιμνημονιακοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείνει το "Παίδων Πεντέλης" από τη Δευτέρα λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του υπ. Υγείας

Να εξοφλήσει τις εφημερίες που χρωστά στους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης εδώ και 22 μήνες (!), έως το μεσημέρι της Δευτέρας καλεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιοεί ότι θα κλείσουν από τη Δευτέρα 17/3 τα τακτικά, τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας. «Δεν είναι δυνατό οι ιατροί να παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που εκτέλεσαν το 2012» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης καλώντας τους αρμόδιους φορείς να αντιληφθούν ότι υγεία, χωρίς γιατρούς δεν νοείται.

Το Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο περιφερειακό παιδιατρικό νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του νομού Αττικής.

Οι γιατροί του, που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους εδώ 22 μήνες και το υπουργείο Υγείας, αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που αφορά τόσο πολλές οικογένειες με εγκληματική αδιαφορία.

Στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου στέκεται από την πρώτη στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαιτώντας την υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων

Α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,

Β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,

Γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,

Δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Εφόσον τα ως άνω δεν δρομολογηθούν μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 17/3/2014 , οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών, καθότι οι μόνοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν παραλείπουν να λαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους παραλείπουν όμως να πράξουν το καθήκον τους , δηλαδή να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των ιατρών.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγκλονίζει το ξέσπασμα Έλληνα Ολυμπιονίκη: Μας σκοτώνετε τα όνειρα

Ο Στέργιος Παπαχρήστος, 25χρονος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο κάτοχος δύο αργυρών μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την τετράκωπο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του στο Facebook, τους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό.

Κύρια αιτία σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η οποία αποτελεί «καταπέλτη» εναντίον των κυβερνώντων, είναι η αδιαφορία και ο υποκριτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία τους Έλληνες πρωταθλητές.

Αναλυτικά το «κατηγορώ» του Στέργιου Παπαχρήστου:

"Μετά από δώδεκα χρόνια πρωταθλητισμού, με επαγγελματικό τρόπο, αλλά με ερασιτεχνικές συνθήκες, με όλη μου την ψυχή εγώ και άλλοι Έλληνες αθλητές, αφήνω μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τον πρωταθλητισμό, όχι γιατί τελείωσε η φλόγα, αλλά γιατί από υποσχέσεις και από "γιουσουφάκια" σε τηλεόραση, αεροδρόμια και φωτογραφίες χορτάσαμε. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε να ενταχθούμε στην κοινωνία, γιατί δεν παίρνει αναβολές.

Άνεργοι στα 28 στα 30, σηκώσαμε τη σημαία σε όλο τον κόσμο. Παλεύαμε, στερηθήκαμε αλλά όπως είχε πει ένας ξένος δημοσιογράφος στην Ελλάδα, οι ήρωες περισσεύουν. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που καταφέρνουν τόσο μεγάλα πράγματα με άθλιες συνθήκες. Μπράβο στον Κώστα Φιλιππίδη για το παγκόσμιο μετάλλιο. Ντροπή σε όσους κυβερνάνε και πουλάνε αυτήν την χώρα, αλλά να ξέρουν ότι το μικρόβιο του αθλητισμού και αυτή η χώρα, η Ελλάδα, όσες φορές και να πέσει θα σηκώνεται.

Εμείς μάθαμε μέσα από τον αθλητισμό να αγωνιζόμαστε στη ζωή. Χθες είδα να κλείνει η ποδηλασία. Έχω φίλους ποδηλάτες και πόνεσα γιατί έχω νιώσει τι σημαίνει αγωνίζομαι. Μας σκοτώνετε τα όνειρα. Αθλητισμό θα κάνουμε μέχρι να πεθάνουμε όμως, αλλά όχι πρωταθλητισμό. Να ματώνουμε για να δείχνουν άλλοι ψεύτικα πρόσωπα. Αθλητισμός, παιδεία, υγεία διαλυμένα. Ποια ανάπτυξη μιλάτε; Είμαστε περήφανοι Έλληνες και μας έχετε κάνει λαό της φάπας. Ντρέπομαι για όσους είναι εκεί ψηλά και μας βλέπουν. Θα αγωνίζομαι πάντα για τα πιστεύω μου γιατί Έλληνας σημαίνει μαχητής".

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....