Διυλιστήριο: 03/15/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

VIDEO - Ο Μεϊμαράκης αδειάζει Μητσοτάκη: Εγώ δεν θα έδινα υψηλές θέσεις σε ακροδεξιούς στη ΝΔ



«Πρέπει να συνυπάρχουμε και με αυτούς», είπε αναφερόμενος στους ακροδεξιούς που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης.

Παραμένοντας στο θέμα, ο γαλάζιος βουλευτής και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, υπογράμμισε, μιλώντας στον ANT1, ότι ο ίδιος δεν θα έδινε «υψηλές επιτελικές θέσεις», σε πρόσωπα με ακροδεξιές απόψεις.

Απαντώντας σε ερώτηση συγκεκριμένα για τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως, ο ίδιος δεν θα έχρηζε κάποιον αντιπρόεδρο ενώ είπε με νόημα πως, όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης τον «κυνηγούσε» στα τηλέφωνα κι εκείνος δεν απαντούσε.




Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευρωβουλή «κλείνει» την πόρτα στην Τουρκία



Xαστούκι στον Ερντογάν η χθεσινή ψηφοφορία, με την οποία αναστέλλονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Ηχηρό χαστούκι στην Αγκυρα και στον «σουλτάνο» Ερντογάν, που επιμένουν να κάνουν ότι... δεν καταλαβαίνουν, αποτελεί η χθεσινή ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ενέκρινε με ψήφους 370 υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές την πρόταση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεών του να ανασταλούν -όχι όμως και να διακοπούν- οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Παράλληλα, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για επίλυση όλων των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, καταδικάζοντας τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας, και τονίζοντας την ανάγκη άρσης του casus belli.

Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε χθες έγινε και ειδική μνεία στην Αγία Σοφία, με τους ευρωβουλευτές να αντιτίθενται σε κάθε ακραία άποψη που προωθεί την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ως ιστορικοθρησκευτικού μνημείου, καθώς και στη μετατροπή της σε τζαμί.

Για το Κυπριακό

Παράλληλα δε, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν εκ νέου τη θέση του Ευρωκοινοβουλίου για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα, ενιαία κυριαρχία και ενιαία ιθαγένεια, και με πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, όπως ορίζεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο της Ε.Ε., και με βάση τον σεβασμό των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ενωση.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση, βάσει της οποίας ζητείται η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Και το έπραξε παρά το γεγονός ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που απευθύνει η Ευρωβουλή προς την Τουρκία, καθώς το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την Αγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Οργισμένη -όσο, όμως, και προκλητική- ήταν, όπως αναμενόταν, η πρώτη αντίδραση της Αγκυρας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Η απόφαση ήταν ασήμαντη, άκυρη και χωρίς αξιοπιστία» έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ. «Δείχνει τη ροπή του Κοινοβουλίου προς την ακροδεξιά ιδεολογία» συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, που με διαδοχικές αναρτήσεις δεν έπαψε να βάλλει κατά της Ευρωβουλής.


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....