Διυλιστήριο: 07/10/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Αστυνομικοί χτυπάνε διαδηλώτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά για τον Κώστα Σακκά- Βίντεο

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίαςς, της ομάδας Δέλτα, και μάλιστα σε δρόμο κοντά στην ακρόπολη. Στο παρακάτω Βίντεο φαίνεται καθαρά πως οι αστυνομικοί αρχίζουν να χτυπάνε και να συλλαμβάνουν, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, διαδηλωτές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τον φυλακισμένο -απεργό πείνας Κώστα Σακκά.
Άλλη μια απόδειξη πως το πολίτευμα που έχουμε κάθε άλλο απο δημοκρατικό είναι, καθώς τέτοιες συνταγές μόνο σε φασιστικά-χουντικά πολιτεύματα συναντάμε.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στην αρχαία Αθήνα, που υπήρχε πραγματική δημοκρατία, ο αστυνομίκος ήταν υπηρέτης του πολίτη και όχι ο "μπαμπούλας" του.


Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ - VIDEO


Η Προεκλογική άποψη του σημερινου Πρωθυπουργου (2012) για τους φόρους !!!!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ !!!


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελίες για το "Ταμείο Μολυβιάτη"


Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»! Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου «έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του» καθώς «η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων».

Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε σήμερα η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη. Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι «τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι «το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν» και τελικά «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων». Θα επισημαίνεται ακόμη ότι «παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους».

Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε», δήλωσε η βουλευτής. Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.

«Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός», σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι «έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά».

«Σκοπιμότητες» πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.
enikos
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΥΤ: «Λάθος συνταγή για την Ελλάδα»

«Λάθος συνταγή για την Ελλάδα». Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Νew York Times, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Eurogroup.
Η «Νew York Times» σημειώνει ότι, την περασμένη Δευτέρα, η Ελλάδα και οι χρηματοπιστωτικοί επόπτες της συμφώνησαν για τους όρους συνέχισης των δανειακών πληρωμών. Η συμφωνία αποτελεί αιτία ανακούφισης, χωρίς αυτήν η Ελλάδα θα χρεωκοπούσε. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, δεν συνιστά λόγο εορτασμού, στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο.
Σύμφωνα με τη σύνταξη της εφημερίδας, η Ελλάδα πρέπει αυτή την στιγμή να εφαρμόσει οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο η προϋπόθεση γι' αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι η λιτότητα, όπως απαιτείται στη συμφωνία, αλλά η οικονομική ανάκαμψη. 
Στη συνέχεια, διατυπώνεται η άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση και η συμφωνία της Δευτέρας απλώς θα επιδεινώσει τα πράγματα. Η χρόνια λιτότητα και η οικονομική ύφεση έχουν δηλητηριάσει την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, έχουν καταστήσει άνεργο έναν στους τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (και σχεδόν 2 στους 3 νέους), ενώ έχουν διαρρήξει το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας στη χώρα, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. 
Αυτές οι θυσίες, όπως υποστηρίζεται, έχουν καταπνίξει τις επενδύσεις και έχουν κατασπαταλήσει ανθρώπινους πόρους. Οι εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες οι περαιτέρω θυσίες να αναστήσουν την ελληνική οικονομία ή να καταστήσουν βιωσιμότερο το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, αυτό είναι ότι ακριβώς διατείνονται για μια ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. 
Στο κύριο άρθρο της «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρεται επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αισθάνθηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να το αποδεχθεί. Συμφώνησε λοιπόν να περικόψει τους μισθούς και να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, όχι μέσω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, αλλά απολύοντας τους κατόχους των θέσεων αυτών, όπως σημειώνεται. 
Ο ελληνικός δημόσιος τομέας είναι διογκωμένος, αναποτελεσματικός και μαστίζεται από πελατειακές σχέσεις, όπως τονίζεται, ενώ σαφώς χρήζει μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος οικονομικής ανανέωσης και ανάκαμψης. Ωστόσο, το να διώχνεις χιλιάδες εργαζόμενους, όταν το ποσοστό ανεργίας είναι 27% δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο για μια πραγματική μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει κατόπιν των εντολών ξένων τραπεζιτών. Ο τελευταίος αυτός γύρος περικοπών στο δημόσιο τομέα, τον περασμένο μήνα, όταν έπαυσε η λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, είχε πολύ αρνητικά αποτελέσματα και σχεδόν κατακερμάτισε την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του κ. Σαμαρά, εκτιμά η σύνταξη της εφημερίδας. 
Επίσης, η συμφωνία της Δευτέρας, όπως επισημαίνεται, καλεί για ένα ασταθές πρόγραμμα καταβολής πληρωμών που θα επιτρέψει στους πιστωτές να αναβάλουν τις δανειακές δόσεις εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της έως τις 19 Ιουλίου. Εν συντομία, όσο πιο αβάσιμη γίνεται η λιτότητα ως φάρμακο για την οικονομία, τόσο λιγότερο αμφισβητείται ως πολιτική φόρμουλα. 
Ο πιο σταθερός υποστηρικτής της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται για νέες εκλογές αυτόν τον Σεπτέμβριο και είναι πολύ απίθανο να αλλάξει τη συμπεριφορά της -που είναι δημοφιλής στους Γερμανούς φορολογούμενους- πριν τις εκλογές. Ούτε επίσης είναι πιθανόν να αλλάξει συμπεριφορά η κα Μέρκελ σε περίπτωση επανεκλογής της, σύμφωνα με το άρθρο. 
Τέλος, επισημαίνεται ότι άλλοι πιστωτές, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φαίνονται να ανησυχούν περισσότερο από το προφανές ότι η λιτότητα έχει επιφέρει πραγματική καταστροφή στην ελληνική οικονομία. Αλλά αυτή η συνειδητοποίηση μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αλλαγή πολιτικής ή ανακούφιση στους Έλληνες που υποφέρουν.
enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομολογία Μπάιντεν: Οι Εβραίοι είναι πίσω από τον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, τα ‘ανοικτά σύνορα’, τον φεμινισμό, και άλλα. Αυτοί άλλαξαν την κουλτούρα της Αμερικής

Ο Joe Biden, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τον ‘Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς’ (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, ο Τζο Μπάιντεν απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ήστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος." 
"Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν επίσης αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι Εβραίοι στο φεμινιστικό κίνημα και στην αλλαγή των πολιτικών για τη μετανάστευση που επέτρεψε την μαζική μετανάστευση από χώρες του τρίτου κόσμου. Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους Εβραίους που διαδραμάτισαν έναν ηγετικό ρόλο στο να περάσουν οι Νόμοι για τα Πολιτικά Δικαιώματα που έφερε τις πολιτικές της «θετικής δράσης» (affirmative action) και τα ειδικά προνόμια για τις μειονότητες.

Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική.Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας."

Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».

ΥΓ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα παραπάνω, εάν τα έλεγε κάποιος άλλος Αμερικάνος – χωρίς όμως να ευχαριστήσει τους Εβραίους και να τους πει «σας χρωστάμε» – θα χαρακτηριζόταν «αντισημίτης» και «συνομωσιολόγος». Απίστευτο;
Πηγή / Κόκκινος Ουρανός

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπλοκάρει την απόφαση για στρατιωτική βοήθεια προς τη συριακή αντιπολίτευση

Οι Επιτροπές επί θεμάτων κατασκοπείας, τόσο της Γερουσίας, όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ μπλόκαραν την απόφαση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση, θεσπίζοντας αυστηρά όρια για τη χρηματοδότηση των μέτρων αυτών.

Οι νομοθέτες έλαβαν μια τέτοια απόφαση, φοβούμενοι ότι τα όπλα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με την Άλ Κάιντα.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!!

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το λιμάνι Θώνις - Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.

Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.

travelstyle.gr
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαριές καταγγελίες στη Βουλή για την τύχη του ταμείου πυρόπληκτων


Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»!
Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».
Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου «έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του» καθώς «η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων».
Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε σήμερα η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη.
Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι «τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».
Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι «το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν» και τελικά «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων». Θα επισημαίνεται ακόμη ότι «παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους».
Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε», δήλωσε η βουλευτής.
Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.
«Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός», σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι «έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά».
«Σκοπιμότητες» πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος: Αυτή η μνημονιακή πολιτική είναι λάθος

Λάθος χαρακτήρισε την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική ο βουλευτής της ΝΔ, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρώπη γίνεται γερμανική καθώς εφαρμόζει «πολιτική εμμονών που οδηγεί σε αδιέξοδο».
«Ο λαός μας έχει κάνει περισσότερα από όσα του αναλογούσαν. Το μοντέλο που επιβλήθηκε μέσα από τα μνημόνια έχει αποτύχει αλλά παρόλο αυτά εμμένουν. Υπερβολές καλλιεργεί η Γερμανία» υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι για λάθος στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα, τόνισε πως και η ΕΚΤ κινείται στον αστερισμό της Γερμανίας.
«Το μεγαλύτερο ζήτημα της αδυναμίας μας οφείλεται στα λάθη της πολιτικής τους» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως από το πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο δεν προκύπτει υπαρκτό δημοσιονομικό όφελος.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακλαμάνης: «Μπορεί να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για το Δημόσιο»

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση αν κατατεθεί στη Βουλή με ξεχωριστά άρθρα άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σε αποστροφή του λόγου του άφησε αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα αναφέροντας ότι «κρατάμε επιφύλαξη ότι ξέρει καλά τα του οίκου του».
«Βλακώδης η κινητικότητα αν επρόκειτο μόνο για κινητικότητα δεν αποφέρει κανένα οικονομικό κέρδος, πρόκειται όμως περί διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, προσθέτοντας δε, ότι «έχω την αίσθηση ότι δεν ερωτήθηκαν οι Μιχελάκης και Δένδιας».
«Το θέμα είναι αν θα έρθει το ν/σ με ένα άρθρο ή θα έρθει με ξεχωριστά άρθρα. Με ένα άρθρο θα το ψηφίσω, στην άλλη περίπτωση επιφυλάσσομαι μέχρι τέλους», σημείωσε.
«Λένε ότι όσοι είναι με ΑΣΕΠ δε θα φύγουν, τότε το 80% των δημοτικών αστυνομικών δεν θα φύγουν εφόσον είναι με ΑΣΕΠ, οι υπόλοιποι είναι 50αρηδες που μπήκαν όταν δε υπήρχε ΑΣΕΠ» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θα μειωθεί δηλαδή και άλλο ο κατώτατος μισθός ;;;;;;

Πως θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός.

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ.

Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, -μετά από εισήγηση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας και αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος- θα καθορίζεται από το 2017 ο εθνικός κατώτατος μισθός, σύμφωνα με σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.
Για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη η ανεργία αλλά και η ανάπτυξη της χώρας, θα υπάρξει διαβούλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων -με την υποστήριξη οικονομικών κέντρων και οργανισμών- ώστε στο τέλος Ιουνίου κάθε έτους να προσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, για τον ορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου κατώτατου ημερομισθίου θα διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων και το συντονισμό από επιτροπή.
Οι κοινωνικοί εταίροι που μετέχουν στη διαβούλευση είναι: Εκ μέρους των εργαζομένων όλης της χώρας η ΓΣΕΕ και λοιπές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές που εκπροσωπούν εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο και προτείνονται από τη ΓΣΕΕ ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών ευρείας εκπροσώπησης εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, ο ΣΕΤΕ και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις που προτείνονται από αυτούς ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης.
Η διαβούλευση θα συντονίζεται από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΟΜΕΔ, ως πρόεδρο, ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τη γραμματειακή υποστήριξη των υπηρεσιών του ΟΜΕΔ.
Το έργο της Επιτροπής Συντονισμού της διαβούλευσης είναι: Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου κάθε έτους προς εξειδικευμένους επιστημονικούς ερευνητικούς και λοιπούς φορείς, μεταξύ των οποίων, η Τράπεζα Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο ΟΑΕΔ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), το Ινστιτούτο ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΟΒΕ, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), να συντάξουν έκθεση προς υποβολή έως την 31η Μαρτίου κάθε έτους, για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου με εκτιμήσεις για την προσαρμογή τους στις επίκαιρες οικονομικές συνθήκες.
Ο σχηματισμός φακέλου με τις ανωτέρω εκθέσεις των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων και των παραγόντων διαφοροποίησης του κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου και αποστολή αυτού προς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, το αργότερο μέχρι την 15η Απριλίου κάθε έτους σε σχέση με την τυχόν αναπροσαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου.
Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και η έκθεση των εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών φορέων θα πρέπει να μεταβιβάζεται στο ΚΕΠΕ το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους προς σύνταξη από αυτό του Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, σε συνεργασία με επιτροπή αποτελούμενη από πέντε (5) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες σε θέματα οικονομίας και κυρίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων, που ορίζονται δύο από αυτούς από τον υπουργό Εργασίας, δύο από τον υπουργό Οικονομικών και ένας από τον υπουργό Ανάπτυξης.
Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους και διαβιβάζεται στην Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, εν συνεχεία το σχέδιο του πορίσματος Διαβούλευσης υποβάλλεται στον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 
Εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιουνίου κάθε έτους ο υπουργός Εργασίας εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, τον κατώτατο μισθό υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, λαμβάνοντας υπόψη το Πόρισμα Διαβούλευσης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβα» για εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο Proton

Πεπόνης και Καλούδης φέρονται να τυλίγουν τον πρόεδρο της ΤτΕ σε μια κόλα χαρτί
Η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα φαίνεται πως πλέον δουλεύει και μάλιστα «ρολόι» χωρίς να κάνει διακρίσεις. Τί κι αν πρόκειται για τον Πρόεδρο της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο.
Το πόρισμα «φωτιά» που λέγεται ότι συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από σχετική έγγραφη παραγγελία που έδωσε στις 11 Απριλίου 2013 ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία διερευνά την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, η ανακρίτρια καλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να διερευνήσει εάν ο Γιώργος Προβόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και αν παραβίασαν την τραπεζική νομοθεσία, στην πολύκροτη υπόθεση της Proton.
Η εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες απολύσεις τύπου ΕΡΤ

Κ. Μητσοτάκης: Είναι μία συνεχόμενη άσκηση.
Ανοικτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανάλογα οριζόντια μέτρα όπως το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Ερωτηθείς σχετικά, σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «το αν εξεταστούν άλλες περιπτώσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, εάν η παρουσία τους είναι απαραίτητη ή δεν είναι, αυτή ενδεχομένως να είναι μία συνεχόμενη άσκηση, η οποία γίνεται και η οποία μπορεί να εξακολουθεί να γίνεται και στο μέλλον και στο 2013, ενδεχομένως και στο 2014».

Στο ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η συνεργασία με τα άλλα υπουργεία ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Με πολιτική πίεση και με ξεκάθαρη δέσμευση όλων των υπουργών. Ο στόχος για τη διαθεσιμότητα είναι κοινός στόχος. Το λέω δημόσια με απόλυτη σαφήνεια. Είναι κοινός στόχος, δεν μπορώ να τον πετύχω μόνος μου χωρίς τη συνεργασία όλων των δομών. Είμαι απολύτως ξεκάθαρος και γι’ αυτό και θα υπάρχει μετά από δική μου εισήγηση, μια δέσμευση όλων των υπουργών στο κεντρικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, για τη συνεισφορά την οποία θα προσφέρουν στη διαθεσιμότητα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αυτή η άσκηση, πρέπει όλοι να κάνουν το καθήκον τους σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε: «Εχει γίνει για 360 χιλιάδες υπαλλήλους από τους 600 χιλιάδες. Μας λείπουν τα υπόλοιπα. Είναι δέσμευσή μου να προλάβω και να συντονίσω το έργο των υπόλοιπων υπουργείων ώστε να προλάβω. Αυτή τη δέσμευση έχω εγώ. Δεν τα κάνω εγώ τα οργανογράμματα, δεν τα σχεδιάζω εγώ, οι υπουργοί τα σχεδιάζουν. Άρα θα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο ότι όλοι θα δουλεύουμε υπό αρκετά αυστηρά χρονοδιαγράμματα».

Πηγή newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....