Διυλιστήριο: 09/13/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

VIDEO - Στη φυλακή δικηγόρος του Πειραιά και στέλεχος της ΝΔ για διακίνηση 1,5 τόνου χασίς


Το Διυλιστήριο λέει : '' Λυπούμαστε που τελικά δεν καταφέραμε να μάθουμε (αν και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας) το ονοματάκι του χασισέμπορα μεγαλοδικηγόρου και του επιχειρηματία που μιλούσε πριν. Και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, και τα ΜΜΕ, όλα τα στόματα ερμητικά κλειστά. Η δημοσιογραφία τους φτάνει μέχρι το ξώβυζο της Rihanna. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε ....''
 
Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και οδηγείται στη φυλακή, γνωστός δικηγόρος του Πειραιά και επτά ακόμα συγκατηγορούμενοι του για τη μεταφορά 1,5 τόνου κάνναβης στην Ιταλία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά καταδίκασε ομόφωνα το δικηγόρο και επτά ακόμα άτομα για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 μέλη της οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η αξία του φορτίου των ναρκωτικών αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τον Πειραιώτη δικηγόρο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο αδέλφια, γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας (σ.σ. ο ένας αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο καθώς δεν διαπιστώθηκε ενεργός συμμετοχή του), ένας Έλληνας χειριστής γερανού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους και πέντε Αλβανοί που φέρονται να είχαν ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω της Αλβανίας, με φουσκωτά σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης που ανήκουν σε offshore εταιρίες.

Οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος που ακινητοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο μετά την επιστροφή του από τις ιταλικές ακτές, ενώ οι δύο που φέρονται ως “εγκέφαλοι” της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, έξω από το γραφείο του κατηγορούμενου δικηγόρου στον Πειραιά.

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, επιβεβαίωσαν την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Μιλούσε με γνωστό εφοπλιστή πριν τη σύλληψη!

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη διακίνηση των ναρκωτικών και ότι απλά είχε περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του.

Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του, επεσήμανε πως με βάση και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση των ναρκωτικών ο πελάτης του δικηγόρος μιλούσε επί μία και πλέον ώρα με πελάτισσα του γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για άσχετη υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διερεύνησαν την υπόθεση, υποστήριξαν ότι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016, όταν λιμενικοί εντόπισαν στην Πάτρα πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία.

Τότε ο δικηγόρος είχε αναλάβει τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρεία, αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή. Από τότε ξεκίνησε η παρακολούθηση του σκάφους για να φτάσουν τελικά στη σύλληψη των δραστών.

Μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων, όλοι πλην ενός, είχαν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή.

Ο δικηγόρος και δύο ακόμα συγκρατούμενοι του είχαν επιτύχει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αλλά τώρα θα επιστρέψουν στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

“Έσπασαν” τα ισόβια, αλλά δεν δόθηκε ανασταλτικό...

Με βάση τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, οι κατηγορούμενοι κινδύνευαν με ισόβια.
Όμως κατά πλειοψηφία με δύο ψήφους υπέρ (των κυριών Εφετών Μαρία Δανιήλ και Μαρία Παπαγρηγοράκου) έγινε δεκτό σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Αντίθετα η πρόεδρος του δικαστηρίου Ζωή Καραχάλιου, μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.

Χάρη στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου, “έσπασαν” τα ισόβια (σ.σ. ποινή με την οποία κινδύνευαν) με αποτελεσμα οι 8 κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε καθείρξεις από 13 έως 24 ετών.

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα τριών από αυτούς (του δικηγόρου και των δύο ακόμα Ελλήνων καταδικασμένων) να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση. Κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απέρριψε το αίτημα και όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Εκτός από τις πολυετείς καθείρξεις, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν, επίσης, χρηματικά πρόστιμα, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για 5 έτη, επέλαση και απαγόρευση επανεισόδου για 10 έτη σε τρεις από τους αλλοδαπούς. Επιπλέον στο δικηγόρο επιβλήθηκε η αφαίρεση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του για 5 έτη.

Πάντως, το δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας, απήλλαξε το δικηγόρο από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, χρηματικά ποσά που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ...φιλάνθρωπος κατηγορούμενος

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος περί προτέρου εντίμου βίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως "εγκεφάλου" Αλβανού κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι ο πελάτης του βοηθά οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο ενορίας στην Αμφιάλη, παιδικό ξενώνα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύλλογο "Ελπίδα" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη!

Λίγη ώρα αργότερα ο συνήγορος άλλου κατηγορουμένου, ουσιαστικά απάντησε επισημαίνοντας: "Τα ελαφρυντικά δεν τα παίρνουν η Βαρδινογιάννη και η Λάτση αλλά οι κατηγορούμενοι με πρότερο έντιμο βίο"...

Δείτε στο κανάλι της Ελληνικής Ακτοφυλακής-Λιμενικού Σώματος στο YouTube, βίντεο με την "εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα", όπως τονίζεται, “τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη”.



Πηγή directnews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νόμος του 2013 «έθαψε» την υπόθεση για τα δάνεια των κομμάτων – Πώς τα έπαιρναν



Απέναντι στο μεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο της μεταπολίτευσης βρίσκονται οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, αναφορικά με τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματα το προηγούμενο διάστημα και χαρακτηρίζουν τον τεράστιο βαθμό διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες.

Οι Εισαγγελείς αποφάσισαν χθες την κλήτευση, ως υπόπτων, τραπεζικών στελεχών και καθ’ ύλιν (παλαιότερα) αρμοδίων εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων από το 2000 μέχρι και το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελέων – για την απόδοση ή μη ευθυνών – στην υπόθεση δεν είναι τόσο τα ποσά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο δίνονταν τα εν λόγω δάνεια και φυσικά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν τα χρήματα στα κόμματα.

Στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αποδεικνύουν ότι τα δάνεια των κομμάτων δίνονταν με μοναδική εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση τους μέχρι το 2020, όπως αποκαλύπτει το altsantiri.gr !

Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έβαζαν «ενέχυρο» την μελλοντική επιχορήγηση τους με ποσοστά περίπου της τάξεως του 40%.

Δηλαδή, υπολόγιζαν ότι μέχρι το 2020 ο ελληνικός λαός θα τους ψηφίζει με τον ίδιο τρόπο που τους ψήφιζε τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Οι μελλοντικές αυτές επιχορηγήσεις έμπαιναν, μάλιστα, «ενέχυρο» όχι σε μία τράπεζα, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά σε όλες μαζί, προκειμένου να βάλουν στα ταμεία τους όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Πρόκειται για περίπου 530 εκατ. ευρώ σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κι άλλα 8 εκατ. ευρώ στο ΚΚΕ, το οποίο, όμως, φαίνεται ν’ αποπληρώνει κανονικά τις δόσεις του.

Φωτογραφικός νόμος «έθαψε» την υπόθεση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση των θαλασσοδανείων των κομμάτων έρχεται στην επιφάνεια.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, όταν ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γιώργος Καλούδης, εισηγήθηκε ονομαστικά την απόδοση κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος τραπεζικών στελεχών και πολιτικών – κομματικών παραγόντων.

Πώς απάντησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; Έναν μήνα μετά (7 Απριλίου 2013) εισήχθη αιφνιδίως τροπολογία στον αναπτυξιακό νόμο 4146/2013 «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις», με την οποία απαλλάσσονταν ευθυνών οι πρόεδροι, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τις χρηματοδοτήσεις αυτές, που δόθηκαν την περίοδο 2000-2011, «με μοναδική διασφάλιση τις κρατικές επιχορηγήσεις έως το 2020».

Το εν λόγω άρθρο (78) αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και
β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι για να φτάσουμε σήμερα στις κλητεύσεις που προαναφέραμε.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπογράφεται η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης: Τα 4 τρισ. ευρώ που θα σώσουν την Ελλάδα



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την κοινοπραξία Exxon-Mobil, Total, ΕΛΠΕ και όπως όλα δείχνουν θα είναι το γεγονός σταθμός που μπορεί να αναστήσει ακόμα και την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία η οποία συνεχίζει να φυτοζωεί μετά την πολυετή καταστροφή των Μνημονίων.

Και φυσικά μιλάμε μόνο για νότια και νοτιοδυτικά όχι για νοτιοανατολικά που δεν μπορεί ακόμα η ΑΟΖ να οριοθετηθεί λόγω Τουρκίας και λόγω... φοβίας του ελληνικού κράτους το οποίο αρνείται να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Και η περιοχή αυτή μέχρι και το Καστελόριζο κρύβει επίσης (πιθανότατα) μεγάλα κοιτάσματα.

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός καθηγητής Αντώνης Φώσκολος η κοινοπραξία θα ερευνήσει και θα εκμεταλλευτεί 10 κύριους στόχους και πρόκειται για κοραλλιογενείς ύφαλους που περιέχουν βιογενές φυσικό αέριο, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με τα κοιτάσματα Ζορ της Αιγύπτου και Καλυψώ της Κύπρου από την ΕΝΙ

Άλλωστε αυτό αναφέρεται και στην ανακοίνωση του προέδρου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Δρα Γιάννη Μπασιά στο Petroleum Economist. Ας σημειωθεί ότι λίαν συντόμως θα ακολουθήσει η έρευνα των στόχων Δελφίνι και Γλαύκος στην κυπριακή ΑΟΖ από την κοινοπραξία Exxon-Mobil και Qatar Oil Company.

Αυτοί οι 10 στόχοι, από τους 16 που έχουν εντοπιστεί από την Petroleum Geo-Services (PGS) και επιβεβαιωθεί από την ΕΔΕΥ, έχουν συνολική έκταση 2.000 Km2 (τετραγωνικά χλμ), δηλαδή όση έκταση έχει περίπου ο νομός Χανίων, 2.360 Km2 όπως αναφέρει ο καθηγητής Α.Φώσκολος

Αν συγκρίνουμε την έκταση του κοιτάσματος Ζορ με το απόθεμά του, που είναι 100 Κm2 και έχουν 30 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου, τότε τα 2000 Km2 που είναι η έκταση των κοιτασμάτων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης θα πρέπει να φιλοξενούν 600 τρισ. Μ3 (κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου!


Εικόνα 1. Γεωλογικές ομοιότητες των αποθεμάτων φυσικού αερίου μεταξύ Ονησίφορου και Καλυψώ Κύπρου με τα αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Πηγή: ΕΔΕΥ).

Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα για ένα κοίτασμα υπερπολλαπλάσιο του Ζορ!

Η τεράστια ποσότητα είναι πολύ πιθανό να καθώς βοηθούν σε αυτό οι γεωλογικές συνθήκες γένεσης του βιογενούς αερίου κατά τα τέλη του Μειόκαινου, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η κοινοπραξία των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου δεν θα δαπανούσε $12 δισ. για έρευνα σε τόσο μεγάλα θαλάσσια βάθη για να βρει μικρά κοιτάσματα φυσικού αερίου όπως αναφέρει ο καθηγητής



Εικόνα 2. Κοίτασμα Ζορ το οποίο είναι γεωλογικά πολύ παρεμφερές με τους στόχους δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, (Μπασιάς συνέντευξη στο Petroleum Economist στις 10 Σεπτεμβρίου 2018)

Άλλωστε οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΥ κ. Μπασιά ήτοι ότι θα περιμένουμε εκπλήξεις από τα κοιτάσματα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνηγορούν για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Το απόθεμα των 600 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου εκτιμάται σε $4.800 δισ., αν θεωρήσουμε μια τιμή της τάξης των $8 ανά 1000 κυβικά πόδια, ή σε $4.000 δισ. ευρώ, αν δεχθούμε μια ισοτιμία ευρώ/δολάριο 1.00/1.20.

Γίνεται κατανοητό ότι με βάση τον νόμο 4001/2011 (νόμος Μανιάτη), σε μια περίοδο 40-50 ετών 800 δισ. ευρώ πηγαίνουν στο Ελληνικό δημόσιο και 200 δισ. ευρώ στις περιφέρειες.

Με απλά λόγια η Ελλάδα απαλλάσσεται από το χρέος των περίπου 340 δισ. ευρώ ακόμα και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στους 10 στόχους είναι τα μισά από τα εκτιμούμενα.

Εικόνα 3. Στόχοι τύπου Ζορ δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης μαζί με τις τοποθεσίες των λασποηφαιστείων που εκλύουν φυσικό αέριο από τα μέσα του Τεταρτογενούς χωρίς να αλλοιωθεί το θαλάσσιο περιβάλλον (Μπασιάς, 10 Σεπτεμβρίου 2018)

Φυσικά θα υπάρξουν και έσοδα από τον φόρο εισοδήματος των εργαζομένων που μπορεί να υπερβούν και τα 200.000 άτομα για περισσότερα από 50 χρόνια και το ενοίκιο (ROYALTIES) που θα πληρώνουν ετησίως οι εταιρείες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Βεβαίως για να έρθουν τα κοιτάσματα σε στάδιο παραγωγής οι εταιρείες πρέπει να ξοδέψουν συνολικά πάνω από 60 δισ. ευρώ, 4 δισ. ευρώ ανά απόθεμα της τάξης των 30 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να κατασκευαστούν είτε ένας αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου με κατεύθυνση προς την Ευρώπη είτε ένας σταθμός υγροποίησης ή και τα δύο.

Επιπρόσθετα η Ελλάδα δεν θα γίνει μόνο ενεργειακός κόμβος αλλά και ο βασικός τροφοδότης φυσικού αερίου διότι θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με 100 δις Μ3 φυσικού αερίου ετησίως για περισσότερα από 50 χρόνια.

Άρα η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που υπάρχουν δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ExxonMobil,Total και ΕΛΠΕ δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να βγάλει το χρέος της, να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές για πάρα πολλά χρόνια και να αποκτήσει τεράστια γεωστρατηγική αξία κάτι που δεν μπορεί να το προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καταλήγει ο καθηγητής.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βούτσης: Εντός του 2018 στην Ολομέλεια το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε ότι το πόρισμα της ειδικής επιτροπής θα τεθεί στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να ληφθεί απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Μέχρι το τέλος του 2018 θα τεθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Με παρέμβαση που έκανε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε και τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και τα όσα έχει γράψει σε άρθρο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Πρόσφατα έκανε δηλώσεις δεσμευτικές ο πρωθυπουργός και το έχω πει και εγώ επανειλημμένα. Αυτό το εξαιρετικό πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις σε όλες τις πτυχές, θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής και θα ληφθεί απόφαση. Θα υπάρξει διεκδίκηση και σε διακρατικό και σε νομικό επίπεδο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε:

«Έχει πρόσφατα γράψει άρθρο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το δήλωσε και ο πρωθυπουργός και έχω και εγώ επανειλημμένα κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Είναι σαφές και το έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θέλαμε σε όλη τη διάρκεια που συζητούνταν τα ελληνικά μνημόνια να θεωρηθεί ότι συμψηφίζουμε αυτό το ιερό θέμα, για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού, με ενδεχόμενες απαιτήσεις- χρηματικές, υλικές- εκείνων των προγραμμάτων».

«Είναι εξαιρετικό και αναλυτικό το πόρισμα, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του 2018» είπε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι είναι απαίτηση δεκαετιών.

Πηγή www.news247.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δάνεια κομμάτων: Ως ύποπτοι για κακούργημα καλούνται τραπεζικοί και κομματικά στελέχη



Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών.

Οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 60 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων, της επίμαχης περιόδου. Οι κλήσεις προς τους επιτελικούς των τριών κομμάτων θα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία .

Οι ελεγχόμενες από τους Εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των Εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.

Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 2020. Η συγκεκριμένη τακτική μάλιστα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από τους ορισθέντες από τους Εισαγγελείς πραγματογνώμονες ως «παγκοσμίως μοναδική τακτική» αφού το εχέγγυο «δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο» και «αναμένεται να υπάρξει σε μέλλοντα χρόνο».

Οι κλητεύσεις των Εισαγγελέων αφορούν συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ που χρίζουν ελέγχου καθώς δημιουργούν ενδείξεις επισφάλειας.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013 μετά από τροπολογία που είχε ψηφιστεί για «ακαταδίωκτο» εμπλεκομένων , τραπεζικών και κομματικών στελεχών, όσον αφορά κάποιες δανειοδοτήσεις. Ωστόσο η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....