Διυλιστήριο: 11/14/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

"Εκανε πίσω" η Αγκυρα στο Καστελόριζο προ του ελληνικού Στόλου: Δεν έριξαν ούτε σφαίρα!του Πέτρου Αναστασίου

Μια πρώτη "νίκη" των ελληνικών όπλων: Μετά την παράταξη ισχυρού τμήματος του ελληνικού Στόλου, η Αγκυρα δεν τόλμησε να προχωρήσει στην χθεσινή άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) μετά την επίδειξη "κόντρα ισχύος" στην οποία προέβησαν τα ελληνικά Επιτελεία.

Παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο σε βάθος μέχρι και 20 μίλια νότια από τις ακτές του με τις δεύτερες ΝΟΤΑΜ, εν τέλει και με δεδομένη την ελληνική ισχυρή παρουσία στην περιοχή, αυτό δεν συνέβη, τα τουρκικά πλοία αποχώρησαν, οπότε μένει τώρα η 15-17 Νοεμβρίου ως ημέρα διενέργειας της άσκησης. Να θυμήσουμε ότι έχουν εκδοθεί δύο NAVTEX (ή NAVWARN) με αριθμούς 723/16 και 724/16 για τις 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Χθες ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο ήρθε "αρκετά κοντά" (απόσταση βολής πυροβόλου) με ελληνική κανονιοφόρο, αλλά δεν υπήρξε καμία περαιτέρω κλιμάκωση.

Η φρεγάτα F464 "Κανάρης", κλάσης "S", περιπολεί στην περιοχή, όπως και το υποβρύχιο Type 214 S120, "Παπανικολής" της ομώνυμης κλάσης Στόλου.

Μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος βρίσκεται επίσης στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει από προχθες σε κατάσταση rediness, για απογείωση εντός δύο λεπτών, δύο ζεύγη μαχητικκών F-16C Block 52+ στην 115 ΠΜ ενώ σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και Mirage 2000BGM με βλήματα Exocet στην Τανάγρα.

Η ελληνική πλευρά αντιλαμβανόμενη πλέον ότι ο χρόνος κυλά σε βάρος της είναι πραγματικά αποφασισμένη να απαντά με πλήρη επίδειξη ισχύος σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Με ένα μεγάλο ποσοστό των Υούρκων πιλότων να είναι "off", λόγω της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα (ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος το προσδιορίζει στο 60%), αν δεν αντιτάξουμε τώρα "προωθημένη αντιπαράθεση", πότε θα του κάνουμε; Σε τρία χρόνια που θα έχουν μια Μoίρα F-35 και θα έχουν κλείσει τις τρύπες τους σε όλα τα επίπεδα;

Πάντως στο ΓΕΕΘΑ έχουν αντιληφθεί ότι μέχρι να ενεργοποιηθούν και να αναβαθμιστούν τα τέσσερα ΑΦΝΣ Ρ-3Β (σε επτά χρόνια...), μπορεί να έχει χαθεί το παιχνίδι και για το λόγο αυτό προχωρούν σε μία κίνηση που ελπίζουν την επόμενη διετία "να σώσει την κατάσταση" σε ότι αφορά την έγκαιρη προειδοποίηση και την εναέρια επιτήρηση στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκονται τα όρια ελληνικής αμροδιότητας "αστυνόμευσης", δηλαδή του ελληνικού FIR:

Αποφασίστηκε η κατεπείγουσα προμήθεια 10-20 Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μέσου Ύψους Μεγάλης Αυτονομίας (UAV MALE) την πτητική εκμετάλλευση των οποίων θα αναλάβει η ΠΑ, αλλά ο συντονισμός στην χρήση τους κι η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση θα γίνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα UAV θα χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα είναι εξοπλισμένα με συγκρότημα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και Πλευρικά Εποπτεύον Εναέριο Ραντάρ (Side-Looking Airborne Radar: SLAR) για την εκτέλεση επιχειρήσεων AGIG (Air to Ground Intelligence Gathering).

H προμήθεια θα πραγματοποιηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού, οι απαιτήσεις του οποίου συντάσσονται για να ακολουθήσει η φάση της αποστολής Επιστολών για Πληροφορίες (RfI) προς υποψήφιους αναδόχους.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δάσκαλος και μαθητής από τα Γιαννιτσά έκαναν την Ελλάδα να δακρύσει.


Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας έγινε χθες στην πρωτεύουσα και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Διάσημοι και μη ,celebrities αλλά κυρίως δεκάδες χιλιάδες απλοί πολίτες απ’όλη την Ελλάδα έτρεξαν ο καθένας για το δικό του λόγο .Τα social mediaκατακλύστηκαν από αμέτρητες φωτογραφίες χαράς για τη συμμετοχή των εικονιζόμενων. 

Μία όμως φωτογραφία και μάλιστα όχι από τις γνωστέςselfies, κυριολεκτικά «γονάτισε» όλη την Ελλάδα. Αυτή, ενός δασκάλου από τα Γιαννιτσά ,του Γιώργου Χρυσοστομάκη που έτρεξε τα 10 χιλιόμετρα με τον μαθητή του το Βαγγελάκη, πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι του.. 

Μια εικόνα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων και δείχνει το μεγαλείο ψυχής,την ανυπόκριτη ευαισθησία και την βαθιά ανθρωπιά και αγάπη του δάσκαλου στον μαθητή του.

Μπράβο και στους δύο.Σκορπίσατε στα Γιαννιτσά και την Πέλλα συγκίνηση και υπερηφάνια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάπτυξη με 1.5% το τρίτο τρίμηνο, η υψηλότερη από το 2008Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 2008 κατέγραψε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2016 καθώς αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% σε ετήσια βάση και 0,5% σε τριμηνιαία βάση σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). η οικονομία κινείται σε οριακά θετικό έδαφος το 9μηνο.

Τα στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενομένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο Bloomberg, το ελληνικό ΑΕΠ αναμένετο να ενισχυθεί κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επίσης προς το καλύτερο τις επιδόσεις του 2ου τριμήνου. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 0,3% σε τριμηνιαία βάση το 2ο τρίμηνο αλλά συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,8% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2016, 0,6% το 2ο τρίμηνο ενώ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% το τρίτο τρίμηνο με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν, στις 29/11/2016, τα προσωρινά στοιχεία με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί λόγω προσαρμογής των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία και λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τους «έστειλε» ο Κοτζιάς στις Βρυξέλλες: «Σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ»Την ανάγκη επίδειξης σεβασμού στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη χθεσινοβραδινή έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, με θέμα το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία της χώρας.

Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε προβληματισμός από αρκετές πλευρές, ενώ διερευνήθηκαν οι αλλαγές που μπορεί να φέρει η εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, σε θέματα των ευρω-ατλαντικών σχέσεων και σε ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ευρώπη, όπως η υλοποίηση των συμφωνιών για το Ιράν και την κλιματική αλλαγή.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός, ανεξάρτητα από το πως εκτιμά ο καθένας το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς κοινό μέλημα όλων πρέπει να είναι να γίνουν κατανοητές οι θέσεις της Ευρώπης και να συνεχιστεί η συνεργασία ΗΠΑ – Ε.Ε..

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, η εκλογή του Τραμπ δεν ήταν κάτι τυχαίο, αλλά ήταν αποτέλεσμα μεγάλων δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και που θα αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζει ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι η συμπίεση του εισοδήματος των μεσαίων στρωμάτων, η αδυναμία έκφρασης των εργατικών στρωμάτων, η αίσθηση μεγάλου τμήματος των πολιτών ότι είναι εγκαταλελειμμένοι και ότι είναι οι ηττημένοι της παγκοσμιοποίησης».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «δομικά προβλήματα που συνδέονται με την εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών λιτότητας οδηγούν σε αλλαγές πολιτικής και, εκεί που υπάρχει, η αριστερά τους δίνει μια κατεύθυνση που παραμένει και διεθνιστική και φιλοευρωπαϊκή» ενώ «σε άλλες χώρες που δεν υπάρχει η αριστερά αυτά τα αιτήματα βρίσκουν έκφραση σε αποδιεθνοποιημένες αντιλήψεις ή και αντιευρωπαϊκές»

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι τέλος η επόμενη αμερικανική διακυβέρνηση θα ενδιαφέρεται πιο πολύ για την οικονομία και με βάση αυτό το κριτήριο πιθανόν να δει λιγότερο εχθρικά τη Ρωσία και ν’ αντιμετωπίσει ενδεχομένως προβλήματα στις οικονομικές της σχέσεις με την Κίνα.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κώστας Μπακογιάννης: Υπέρ στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια!


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής κλήθηκε να απαντήσει στο αν είναι υπέρ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και στο αν θα ψήφιζε νόμο που θα έδινε τη δυνατότητα αυτή στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό. Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νοιάξιμο και ενθουσιασμό. Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλών οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, την αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Reince Priebus, έναν Έλληνα πατριώτη βάζει αφεντικό στον Λευκό Οίκο ο Trump!


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον ομογενή Ράινς Πρίμπους, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εσωκομματικό στέλεχος ήπιων τόνων, ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Η επιλογή του Πρίμπους, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σηματοδοτεί την προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με τον Ράιαν και το Κογκρέσο όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί για να περάσει το πρόγραμμά του.

Η θέση του προσωπάρχη, που περιλαμβάνει καθήκοντα ελέγχου πρόσβασης στον Πρόεδρο και συμβούλου για το πρόγραμμα του Προέδρου, συνήθως αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρώτες επιλογές αξιωματούχων ενός νέου προέδρου.

Ο άλλος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Στίβεν Μπάνον, πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και πρώην διευθυντής του συντηρητικού ιστότοπου ειδήσεων Breitbart News.

Ο Μπάνον θα αναλάβει ως επικεφαλής της στρατηγικής του Τραμπ και ανώτατος σύμβουλός του.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και θα διαδεχθεί τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ασχολείται με τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο από την εκλογική του νίκη την Τρίτη επί της Χίλαρι Κλίντον των δημοκρατικών και μελετά τους υποψήφιους για τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησής του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επονείδιστοι..

    Θάρθει πιά ο οΜπάμιας και θα πέσουν επάνω του όλοι οι δωσίλογοι, του πινόκιο χοροστατούντος,
..να του γλύφουν τα φρύδια,
..μπας και πεί καμιά καλή κουβέντα στους τοκογλύφους να μας μειώσουν το χρέος.

Δηλαδή ρε μάγκες αυτό είναι το σχέδιό σας, η στρατηγική σας;
Ρε σεις, στην καθημερινή πράξη, όταν χρωστάς και δεν
πληρώνεις γιατί δεν θέλεις να πληρώσεις για διάφορους λόγους,
..πάτε με τον αντίδικο δανειστή στο δικαστήριο, κι εκεί ο καθένας εκθέτει τα στοιχεία του, τα επιχειρήματά του.
Λέει ο τοκογλύφος τα δικά του, λές κι εσύ πως "αυτά τα χρέωσε διπλάσια, τα άλλα μου τάδωσε με υπέρογκο τόκο, εκείνα τα είχα ξοφλήσει και μου τα ξαναχρέωσε, τούτα τάδωσε αλλού και τα χρέωσε σε μένα",
..και το δικαστήριο βγάζει την άκρη.
Εσείς πού πάτε (αν και όταν πάτε), και τί θα πείτε; Πως μας είπε ο θείος Μπάμιας να μας μειώσετε το χρέος;
Έτσι; Με μέσον, λαμογίστικα και δια της πλαγίας;
Δεν θάχετε κανα ντοκουμέντο στα χέρια σας, κάτι, ένα πόρισμα βρε αδελφέ;
Με τα φρύδια του θείου Μπάμια θα δώσετε την μάχη;

Αυτό το επιχείρημα, το πόρισμα, την έκθεση τέλος πάντων που πρέπει να έχετε στα χέρια σας, είναι αυτή που τόσον καιρό τώρα κοπανιέται να σας δώσει να καταλάβαιτε η Ζωή, και μ' όλο της το δίκιο.
Αυτή ακριβώς ήταν η δουλειά της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, και το πόρισμα το οποίο έβγαλε θα έπερεπε να αποτελεί αναπόσπαστο όπλο της κάθε κυβέρνησης που θα ήθελε στ' αλήθεια να δώσει την μάχη της περικοπής του χρέους.

Αλλά εσείς μπά!
Και προκειμένουν να μην στενοχωρήσετε τ' αφεντικά σας τους τοκογλύφους,
..και προκειμένου να μην χάσετε τον μισθουλάκο σας τού πρωθυπουργού, του βουλευτή, του ευρωβουλευτή,
..φροντίσατε μέσω του ταβερνιάρη προέδρου της Βουλής να εξαφανίσετε επιτροπή και πόρισμα, ακόμη και την απλη αναφορά τους μέσα από το site της Βουλής. Τέτοια προδοσία.
Μπορεί το χρέος να είναι επονείδιστο, αλλά πιό επονείδιστοι είσαστε εσείς.
Εσείς που για την εξουσιούλα σας πουλάτε όχι έναν λαό, αλλά και την μάνα σας ακόμα.
Και πάτε τώρα με ξένα κόλυβα να κάνετε το μνημόσυνο του χρέους.

Υποσχέσεις και μπλα μπλα απ΄τον Μπάμια θα πάρετε.
Απ' τους τοκογλύφους-"εταίρους" όμως θα πάρετε τα φρύδια του.
Αυτά που θα παπαριάσετε απ' το πολύ γλύψιμο τις επόμενες μέρες.

Όλοι εσείς που μας κυβερνάτε τα τελευταία επτά -τουλάχιστον- χρόνια,
..είστε επονείδιστοι, επαχθείς και προπαντός καταχρηστικοί.
Και πρέπει να σας διαγράψουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει το θέμα Κωνσταντινούπολης αν αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης από την Τουρκία


Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης, «είναι σαν να ανοίγει θέμα Κωνσταντινούπολης», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας πως όταν ένας πρόεδρος χώρας αμφισβητεί διεθνείς συμβάσεις, «δείχνει ότι είναι σε πανικό».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα «ο πανικός να μην οδηγήσει σε γεγονότα που θα απειλήσουν της σταθερότητα της περιοχής. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Θα συνεχιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας επί Τραμπ

Για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πάνος Καμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ευνοϊκή για τις ελληνικές επιδιώξεις. Ο ίδιος εκτιμά πως η υποστήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στην χώρα μας επί Ομπάμα θα εξακολουθήσει και επί προεδρίας Τραμπ.

«Στο θέμα της οικονομίας το σημαντικό είναι ότι ο Τραμπ δεν υπήρξε ποτέ κοντά στους μεγάλους παίκτες των αγορών, όπως ο Τζορτζ Σόρος, σε αντίθεση με τον Κλίντον», σχολιάζει.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η επιστολή τουριστών για τους Έλληνες
Αγαπητοί μου,

Η γυναίκα μου κι εγώ επισκεφτήκαμε την Ελλάδα για 15 μέρες. Περάσαμε υπέροχα και απολαύσαμε τη φιλοξενία των Ελλήνων, το θαυμάσιο φαγητό και την φανταστική φυσική ομορφιά των νησιών. Το ταξίδι ήταν εντυπωσιακό και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μέχρι που έφτασε η τελευταία ημέρα...

Όταν το ταξί έφτασε για να μας πάει στο Αεροδρόμιο της Αθήνας (από εκεί θα επιστρέφαμε σπίτι, στη Νέα Υόρκη) κάτι κακό συνέβη. Τότε δεν το ξέραμε, αλλά είχαμε αφήσει το σακίδιο με τα αεροπορικά εισιτήρια, τα διαβατήρια κι άλλα σημαντικά έγγραφα μπροστά απ' την είσοδο του ξενοδοχείου. Όταν φτάσαμε στο Αεροδρόμιο και διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε το σακίδιο, πέσαμε να πεθάνουμε. Νομίσαμε ότι μας έκλεψαν κι ότι θα έπρεπε να πάμε στην Αμερικανική Πρεσβεία για να βγάλουμε προσωρινά διαβατήρια.

Ο ταξιτζής μας, Κώστας Ντινιακός, τηλεφώνησε αμέσως στο ξενοδοχείο εκ μέρους μας και τους ζήτησε να κοιτάξουν παντού για το σακίδιο. Είπαν πως δεν το βρήκαν πουθενά. Η γυναίκα μου έβαλε τα κλάματα κι εγώ άρχισα να ανησυχώ, μιας και τα φάρμακα μάς είχαν τελειώσει και το να μείνουμε στην Ελλάδα χωρίς τη φαρμακευτική μας αγωγή θα ήταν επικίνδυνο.

Παρότι μας είχαν τελειώσει τα ευρώ και δεν μπορούσαμε να τον πληρώσουμε, ο Κώστας μας έδωσε την κάρτα του και οδήγησε μόνος του τη διαδρομή μισής ώρας πίσω στο ξενοδοχείο για να ψάξει το σακίδιο ο ίδιος. Πήραμε ένα άλλο ταξί, κι ο οδηγός λεγόταν Τέρης Δρακάκης. Μιλούσε άψογα Αγγλικά και καθησύχασε την γυναίκα μου που έκλαιγε με λυγμούς που θα έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι του για να μας βοηθήσει. Του εξήγησα πως δεν είχαμε λεφτά αλλά αυτός μου είπε πως αυτό δεν έπρεπε να μας ανησυχεί καθόλου, και έβαλε μπρος για να μας πάει στην Πρεσβεία. Μας εξήγησε ευγενέστατος ότι η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα και ότι ήταν βέβαιο ότι θα μας έβρισκαν και θα μας έδιναν τα φάρμακα μας αν χρειαζόταν, κι ότι θα μιλούσε ο ίδιος εκ μέρους μας στην Πρεσβεία αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν. Νιώθαμε σα να μας είχαν σώσει – και όντως μας είχαν.

Και τότε, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα! Ο Κώστας, ο πρώτος ταξιτζής, τηλεφώνησε να πει ότι βρήκε το σακίδιο κι είπε στον Τέρη να στρίψει και να μας πάει κατευθείαν ξανά στο Αεροδρόμιο. Ο Τέρης πήρε κατευθείαν τη Swiss Air και τους είπε πως μας έφερνε για την πτήση. Του είπαν ότι είχε μόλις έξι λεπτά για να μας πάει εκεί. Ήταν πολύ δύσκολο όπως είπε, αλλά θα προσπαθούσε, και παρακάλεσε τους ανθρώπους της αεροπορικής να κρατήσουν το αεροπλάνο μέχρι να φτάσουμε...

Ο Κώστας και ο Τέρης έφτασαν στο αεροδρόμιο σχεδόν ταυτόχρονα! Ο Κώστας μας έδωσε το σακίδιο και μας είπε να τρέξουμε στο γκισέ. «Αφήστε τις αποσκευές σας, θα σας τις φέρω εγώ» είπε και ήταν μια πολύ καλή συμβουλή. Δεν μπορούσαμε να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο, κι έτσι τρέξαμε προς την πύλη για να πάρουμε το αεροπλάνο!

Αυτοί οι δυο άντρες φέρθηκαν σαν ήρωες. Μας έκαναν να νιώσουμε σα να ήμασταν οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, παρότι μας είχαν τελειώσει τα λεφτά! Αν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων, τότε η Ελλάδα είναι σε καλά χέρια και θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζει.

Τους ευχαριστούμε και τους δύο ειλικρινά, και ευχαριστούμε και την Ελλάδα που έχει τέτοιους εξαίρετους ανθρώπους.

James & Hannah Pavoldi
Vernon Drive, Duanesburg, NY 12056
jpav777@gmail.com

Πηγή lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα μυστικά του Παρθενώνα


Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".Πηγή www.diaforetiko.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....