Διυλιστήριο: 09/06/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Παραπομπή σε δίκη και προφυλάκιση του Μαρινάκη ζητά ο εισαγγελέας




Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο παραπέμπεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας φέρεται να εισηγείται την προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας –όρο που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν και οι συγκατηγορούμενοί του, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξασφάλισε μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε δίκη ο Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες





Ο εισαγγελέας Δρακουμάτσος, με βούλευμα που εξέδωσε την 01/09/2016, παραπέμπει σε δίκη τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τη μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» αναφορικά με τα οικονομικά έτη 2011 και 2012.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να μην είχε υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες» ενόσω εκτελούσε χρέη διευθυντή στο Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε παραπέμψει τον κ. Χαρδούβελη στη Δικαιοσύνη για το ποσό των 362.417 ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων με ποσά που κυμαίνονταν από 7.700 έως 9.800 δολάρια.

Βάσει, μάλιστα, του πορίσματος της Επιτροπής, ζητήθηκε η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα ακόλουθα:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ.... ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Την Τρίτη θα μιλήσουμε για “νομικά πράγματα” και για πολιτική.

Για ό,τι πρέπει να γίνει.

Γιατί η πολιτική βασίζεται σε νομικά εργαλεία.

Και η δικαιοσύνη δεν είναι πολλή ή λίγη.

Είναι Δικαιοσύνη, απέναντι στην ανομία.

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί κάτι πολύ μεγάλο.

Για όλους μας.

Συνέντευξη Τύπου για:
Γερμανικές Οφειλές, ΕΛΣΤΑΤ, Siemens, Χρέος

Τόπος: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
(Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ακαδημίας 60)

Χρόνος: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 3 μ.μ.

Από την Ζ.Κωνσταντοπούλου και Πλεύση Ελευθευρίας



https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες ερευνητές της IBM δημιούργησαν τεχνητούς νευρώνες



Ερευνητές της ΙBM Research στη Ζυρίχη της Ελβετίας, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Ελευθερίου, δημιούργησαν τεχνητούς νευρώνες που μιμούνται τη λειτουργία των πραγματικών (βιολογικών) νευρώνων, χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά -τα λεγόμενα «αλλαγής φάσης»- για την αποθήκευση και την επεξεργασία των δεδομένων. Παίρνοντας έμπνευση από τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, οι επιστήμονες θεωρούσαν επί δεκαετίες ότι είναι δυνατό να μιμηθούν τις δυνατότητες επεξεργασίας πληροφοριών των εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων).

Το να το αποδείξουν και να δημιουργήσουν νευρώνες με τόσο μεγάλη υπολογιστική δύναμη ήταν μεγάλη πρόκληση. Σήμερα όμως, είναι γεγονός. Το βήμα αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων νευρομορφικών τεχνολογιών, οι οποίες θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών και πολύ γρήγορων «τσιπ», κατάλληλων για εφαρμογές γνωσιακής υπολογιστικής (cognitive computing), κάτι που σύμφωνα με την IBM είναι το μέλλον της πληροφορικής.

«Ερευνούμε για πάνω από μια δεκαετία τα υλικά αλλαγής φάσης για εφαρμογές δημιουργίας νέων μνημών και η πρόοδός μας είναι εντυπωσιακή κατά τους τελευταίους 24 μήνες», δηλώνει ο Έλληνας επιστήμονας πίσω από την ανακάλυψη, Ευάγγελος Ελευθερίου, ο οποίος έχει μια μεγάλη ερευνητική καριέρα στην ΙΒΜ, με αποκορύφωμα τους τεχνητούς νευρώνες.

Οι επιστήμονες έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νανοτεχνολογίας Nature Nanotechnology. Ανάμεσα στους ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη, βρίσκεται και η επίσης Ελληνίδα, Αγγελική Πανταζή.

Οι τεχνητοί νευρώνες που σχεδιάστηκαν από την ομάδα της Ζυρίχης, περιλαμβάνουν υλικά όπως το τελλουρίδιο του γερμανίου-αντιμονίου, που έχει δύο φάσεις, μια άμορφη και μια κρυσταλλική. Το υλικό αυτό είναι η βάση των δίσκων Blu – Ray. Ωστόσο οι νευρώνες αυτοί δεν αποθηκεύουν πληροφορίες: είναι αναλογικοί όπως και οι συνάψεις νευρώνων στους εγκεφάλους μας.

Ο Ευάγγελος Ελευθερίου είναι επικεφαλής του τμήματος τεχνολογιών αποθήκευσης της IBM Research στη Ζυρίχη. Σπούδασε στην Πάτρα και συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά. Εντάχθηκε στο δυναμικό της IBM το 1986. Το τμήμα Cloud and Computing Infrastructure, του οποίου είναι επικεφαλής, επικεντρώνεται στην παραγωγή υλικών αποθήκευσης, αποθήκευσης μεγάλου όγκου δεδομένων, microserver/cloud server και σε τεχνολογίες υψηλής ταχύτητας.

Η Αγγελική Πανταζή σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Εντάχθηκε στο δυναμικό της IBM το 2002. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τεχνικές σάρωσης-ανίχνευσης με έμφαση στην υψηλής ταχύτητας νανοτοποθέτηση και στις νευρομορφικές τεχνολογίες.

Πηγή www.ellines.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγουν 7.000 σχολικές βιβλιοθήκες



Την επαναλειτουργία έως και 7.000 σχολικών βιβλιοθηκών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης τη Δευτέρα, κατά τον χαιρετισμό του στην πρώτη μέρα της έκθεσης βιβλίου στο Ζάππειο. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας πρόκειται για βιβλιοθήκες που είχαν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικού.

«Φέτος αρχίζουμε μεθοδικά να τις ανοίγουμε όχι σαν μία αποθήκη βιβλίων, που εργάζεται απλώς κάποιος για να συμπληρώσει το ωράριο του, αλλά σαν ένα θεσμό κεντρικό για το σχολείο, που θα μπορεί ο μαθητής να ανοίγει τους ορίζοντές του, με την καθοδήγηση του βιβλιοθηκονόμου και του δάσκαλου ο οποίος θα είναι επιμορφωμένος με τη λειτουργία των βιβλιοθηκών», δήλωσε ο κ. Φίλης.

Πρόσθεσε ότι με τη συνδρομή των βιβλιοθηκών ο μαθητής θα μάθει να συντάσσει εργασίες και όχι απλώς να επαναλαμβάνει όσα ακούει ή όσα πράγματα διαβάζει.

«Αυτή λοιπόν η δημιουργική κατεύθυνση είναι που υπηρετείται με το άνοιγμα των βιβλιοθηκών και πιστεύουμε ότι συντόμως θα έχουμε τη δυνατότητα, αφού γίνει η οριστική καταγραφή, να εμπλουτίσουμε με υλικό τις βιβλιοθήκες», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.


diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεχάστε το Facebook, ήρθε από την Ρωσία το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο YAGREK!


Ήρθε το νέο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο YAGREK



Όλοι ξέρουν το facebook, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Πόσοι όμως γνωρίζουν το www.yagrek.com, το καινούργιο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο; Το pontos-news.gr επικοινώνησε με τον δημιουργό του Γιάννη Πολίτοφ, για να μοιραστεί με όλους τις σκέψεις και το όραμά του για τη νέα πρωτοβουλία του.

Γ. Πολίτοφ: «Η ιδέα μου ήταν να δημιουργήσω έναν ψηφιακό ελληνικό πλανήτη, όπου Έλληνες και φιλέλληνες από όλον τον κόσμο θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας».

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο εγχείρημα του ταλαντούχου Πόντιου ηθοποιού-σκηνοθέτη, μετά τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους Φιλοσοφία. Το δίκτυο YAGREK πήρε σάρκα και οστά στις 15 Αυγούστου, μια σημαντική μέρα για τον ελληνισμό κατά την οποία τιμάται η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

YAGREK στα ρωσικά σημαίνει «Είμαι Έλληνας». Η ονομασία αυτή επιλέχτηκε γιατί δηλώνει την περηφάνεια του κάθε Έλληνα για την καταγωγή του και τον πολιτισμό του.

«Δουλέψαμε σκληρά εγώ και μερικοί συνεργάτες μου για να δημιουργήσουμε αυτό το δίκτυο, αυτόν τον ψηφιακό τόπο όπου θα μπορεί ο κάθε Έλληνας να είναι κοντά στον άλλον. Σας καλούμε όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες να γραφτείτε στο κοινωνικό μας δίκτυο και να το διαδώσετε για να γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε στο pontos-news.gr ο ομογενής από τη Μόσχα, Γιάννης Πολίτοφ.

Παραδόξως, για την ώρα το κοινωνικό δίκτυο YAGREK είναι διαθέσιμο στην αγγλική, τη ρωσική, τη γερμανική, την ισπανική και την πορτογαλική γλώσσα. Η ελληνική, λόγω τεχνικών ζητημάτων, έρχεται εντός των ημερών...

Για εγγραφή εδώ https://ok.ru/yagrek


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα κλαις. Γιατί κλαις; Σύ δεν είσαι που γέλαγες χθες;..

     Παγκόσμιο ενδιαφέρον και συγκίνηση έχει προκαλέσει το άδειασμα των γραφείων του MOUGA και το πακετάρισμα των προσωπικών ειδών των ρεπόρτερς, των δημοσιογράφων, των σχολιαστών, και λοιπών μνημονιακών παρασίτων,
..που ως τώρα και στα χρόνια της κρίσης
επιβίωναν από την δυστυχία του ελληνικού λαού.

Μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες και σταρ της διεθνούς ενημέρωσης έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στο πακετάρισμα,
..αν και οι κακές γλώσσες λένε πως το κάνουν για να βεβαιωθούν ότι τα εν λόγω παράσιτα θα εγκαταλείψουν στα σίγουρα και μιάν ώρα αρχύτερα τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Η αυτοκριτική που οι ίδιοι κάνουν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το λάθος που έκαναν είναι,
..πως υπερασπίστηκαν με σθένος και εναντίον του ελληνικού λαού μόνον τα πράσινα και μπλέ μνημόνια,
..ενώ το κόκκινο το αντιμετώπισαν με επιφύλαξη,
..γιατί πίστεψαν στις μ@λακίες του ψευτράκου πως το τρίτο-το κόκκινο-το μακρύτερο θα είναι πιό λάϊτ και απάλαφρο μνημόνιο από αυτά των προηγούμενων προδοτών.
Τώρα κλαίς. Γιατί κλαις; Σύ δεν είσαι που γέλαγες χθες;

Εν τω μεταξύ ο εν λόγω ψευτράκος ετοιμάζετα να ανέβει στην ΔΕΘ να μας γεμίσει αλογόμυγες,
..περί "πάταξης της διαπλοκής", λεφτά που θα μοιράσει, τα δύσκολα που είναι πίσω μας,
..(αν κι εμείς τα βλέπουμε από πίσω μας),
..την ανάπτυξη που μόλις τώρα, να, στρίβει στην γωνία,
..και άλλα φληναφήματα και παπαριές τρίτου τύπου.
Δεν έχει καταλάβει όμως ο ψευτράκος, πως ο λαός ξέρει και καταλαβαίνει αυτά που βιώνει και αυτά που πληρώνει.
Ξέρει πως στους επόμενους τρεις μήνες πρέπει (κατά τους τοκογλύφους και τους δωσιλόγους) να πληρώσει 4,5 δις ευρώ,
..σε φόρους, χαράτσια ΕΝΦΙΕΣ, τέλη κυκλοφορίας, και λοιπά,
..που κάνουν τα τέλια για τον ψευτράκο να αρχίσουν να βαρούν.
Ξέρει ο λαός πως τους επόμενους μήνες θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεων, πως θα κατασχεθούν-δεσμευτούν εκατοντάδες χιλιάδες τραπεζικών λογαριασμών,
..πως θα φύγουν όσοι νέοι μπορούν και ως τώρα νόμισαν πως θα τα βγάλουν πέρα,
..θα καταστραφούν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.


Το να μας επισείει αυτός και οι συνυπεύθυνοί του υπουργοί, βουλευτές, και παρατρεχάμενοι,
..σαν λάφυρα τα κόλλυβα των κρατικών συχνοτήτων,
..και υποσχέσεις για ούτε μία χαμένη θέση εργασίας από 'δω και πέρα,
..δεν αποτελεί απλώς ψεύδος,
..παρά μιά μέγιστη κακοήθεια και αθλιότητα σε βάρος όλων μας,
..σαν να τρως μπροστά σε λιμασμένο και ετοιμοθάνατο από πείνα παιδάκι του τρίτου κόσμου.

Ο κόσμος εγκαταλείπει σιγά-σιγά τον ψευτράκο.
Κι αυτός προβληματίζεται και αντιδρά σπασμωδικά και γελοία.
Τώρα κλαις ψευτράκο. Γιατί κλαίς; Σύ δεν είσαι που γέλαγες χθες;

Μόνος σου έχεις γκρεμίσει όσα ο λαός είχε χτίσει.
Τώρα τάχα,
..γιατί κλαίς;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλη μια ψεύτικη είδηση από γνωστά παπαγαλάκια - Για την αναγνώριση των διαβατηρίων με την σφραγίδα της ''Μακεδονίας''


Η ψεύτικη είδηση 


Αλλαγή της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων μαρτυρά το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών που φέρουν και τη σφραγίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες παρά την αντίθετη μέχρι τώρα πρακτική.

Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο, περιορισμένης χρήσης, που στάλθηκε στις 22 Αυγούστου απο τον κλάδο προστασίας συνόρων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων οι αστυνομικοί θα πρέπει να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μέχρι τώρα η εντολή που είχαν λάβει υπηρεσιακά οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να μην σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία» αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την Ελληνική σφραγίδα. Αυτό γινόταν καθώς η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την γείτονα χώρα ως Μακεδονία αλλά ως Σκόπια καθώς η υπόθεση του ονόματος παραμένει διαχρονικά για τις ελληνικές κυβερνήσεις ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ήδη για την αλλαγή, όπως άλλωστε και η διαταγή ζητάει.

Τώρα πλέον, όπως φαίνεται και απο την απόφαση η στάση της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε και ουσιαστικά.

Μιχάλης Τεζάρης
newpost.gr

Η αλήθεια 

“Άνθρακες ο θησαυρός” των “καταγγελιών” για αλλαγή του τρόπου σφραγίσματος διαβατηρίων που φέρουν τη σφραγίδα του κρατιδίου των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”. Όπως έγραψε το Militaire.gr από χθες επρόκειτο για επαναφορά στο καθεστώς που υπήρχε πριν από ένα χρόνο,το οποίο είχε αλλάξει με εντολή Κοτζιά.Η αλλαγή που είχε γίνει προκάλεσε τις διαμαρτυρίες χωρών εκτός Σέγκεν και αυτό ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς.Η παραπληροφόρηση περί αναγνωρίσεων των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”,δεν γνωρίζουμε ποιους εξυπηρετούσε…

Βεβαίως αυτό δεν απαλάσσει το ΥΠΕΞ από τις ευθύνες του για την πολύ μεγάλη καθυσρτέρηση αντίδρασης.Από το πρωί του Σαββάτου η συγκεκριμένη πληροφορία κάνει το γύρο του διαδικτύου δημιουργώντας εντυπώσεις.Μόλις σήμερα το ΥΠΕΞ εδέησε να αντιδράσει επισήμως και να χαρακτηρίσει «ψευδείς και ανυπόστατες» τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αλλαγής πρακτικής ως προς την αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και συνιστούν κακόβουλη και απαράδεκτη προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής θέσης και των εθνικών συμφερόντων». «Η πολιτική της Ελλάδας επί του θέματος», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι αταλάντευτη και ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στην πρακτική θεωρήσεων των ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τα οποία η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει» και σημειώνουν ότι «οι πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν από το 2009 απαλλαγεί από την υποχρέωση κατοχής θεώρησης Σένγκεν, ενώ κατά την είσοδο ή έξοδο από τη χώρα μας πάντοτε τίθεται σφραγίδα αφιξαναχωρήσεως επί φύλλου χάρτου». Ως προς το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών κατά την είσοδο ή έξοδο από την Ελλάδα «η στάση της ελληνικής Πολιτείας», εξηγούν, «καθορίζεται από πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με την προστασία των συμφερόντων της χώρας, όπως είναι θέματα ασφάλειας, καταπολέμηση τρομοκρατίας, προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες και διευκόλυνση διελεύσεων διεθνών μεταφορέων από το ελληνικό έδαφος».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, «εδώ και χρόνια υφιστάμενη για πολίτες τρίτων χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης πρακτική επίθεσης ελληνικής σφραγίδας σε διαβατήριο όπου υπάρχει σφραγίδα της ΠΓΔΜ δεν συνιστά επ’ ουδενί αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία», τονίζοντας ότι «η θέση της Ελλάδας για το ονοματολογικό είναι σαφής» και ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί ότι η θέση αυτή έχει μεταβληθεί αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλιάτσικο στις περιουσίες των Ελλήνων με πρόσχημα την... αλβανική Ριβιέρα


Εικόνες των αγίων πάνω σε ένα βουνό από συντρίμμια. Ο,τι απέμεινε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου που οι αλβανικές Αρχές γκρέμισαν πέρυσι στο χωριό Δρυμάδες.
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΤΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Καταπατούν, κατεδαφίζουν και χαρίζουν, με ευαγγέλιο την ανάπτυξη... ημετέρων συμφερόντων, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου σε βάρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Μέσα σε ένα όργιο διαφθοράς και πλαστογραφίας, οι Αρχές της Αλβανίας αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων στην παραθαλάσσια Χειμάρρα για να τις παραδώσουν στις αναπτυξιακές ορέξεις «φίλων» επιχειρηματιών. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Υπάρχει ως τάση εδώ και χρόνια, μέσα στο ευρύτερο πλέγμα των αλβανικών παθογενειών. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, οι υφαρπαγές κλιμακώνονται καθώς η κυβέρνηση Ράμα δίνει ώθηση στα σχέδια για τη δημιουργία μιας «νέας» (προφανώς αφελληνισμένης) Χειμάρρας στην τουριστικά αναπτυσσόμενη αλβανική Ριβιέρα.

Εάν μάλιστα συνδυαστεί και με άλλες «επιθέσεις» (στο μέτωπο της Παιδείας, στα κονδύλια των μειονοτικών δήμων κ.α.), το περιουσιακό ζήτημα διαμορφώνει ένα πλαίσιο εντεινόμενα εχθρικών πιέσεων κατά των δικαιωμάτων της Ομογένειας στην Αλβανία. «Στην περιοχή της εθνικής ελληνικής μειονότητας υπάρχουν εθνικιστικά κίνητρα που θέλουν να μας απογυμνώσουν περιουσιακά», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Λεωνίδας Παππάς, πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια», καταγγέλλοντας «γενικευμένα φαινόμενα διαφθοράς και πλαστογραφίας».

Με ιδιαίτερη... ζέση το τελευταίο διάστημα, οι αλβανικές Αρχές ακυρώνουν τίτλους ιδιοκτησίας Ελλήνων (χαρακτηριστική περίπτωση το χωριό Δρυμάδες όπου προ μηνών αφαιρέθηκαν 123 τίτλοι ιδιοκτησίας από ελληνικές οικογένειες). Κατεδαφίζουν κτίσματα (ακόμη και εκκλησίες ή σπίτια 300 ετών) ως αυθαίρετα (την ίδια ώρα που νομιμοποιούν τα αυθαίρετα στην υπόλοιπη Αλβανία). Ισοπεδώνουν ακίνητα με το αιτιολογικό ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στον «παραδοσιακό-ιστορικό χαρακτήρα» οικισμών, και γενικώς... δεν αποδίδουν στους ομογενείς εκείνες τις περιουσίες που πατρογονικά τους ανήκουν σε περιοχές όπου ζουν εδώ και αιώνες Ελληνες στην επαρχία των Αγίων Σαράντα.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και επί τουρκοκρατίας, η περιοχή της Χειμάρρας είχε ειδικό καθεστώς αυτονομίας με αναγνωρισμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας (ιδιωτικής, κοινοτικής, εκκλησιαστικής). Ακόμη και πολλά από τα οικόπεδα καλλιεργήσιμης γης που αποδόθηκαν σε Ελληνες με τον νόμο 7501 του 1991, το αλβανικό κράτος τώρα σπεύδει να τα πάρει πίσω.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υφαρπαγής των περιουσιών τους έκαναν στις 14 Αυγούστου εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα.

Καταγγελίες

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας τους (της 15ης Αυγούστου 2016) οι οργανώσεις των Χειμαρριωτών καταγγέλλουν «τεράστιες υποθέσεις απάτης και κλοπής περιουσιών από μέλη της αλβανικής μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με πολιτικούς, ολιγάρχες και ανθρώπους κοντά στους διοικητικούς και δικαστικούς θεσμούς, κάτω από την ομπρέλα των καλούμενων "σχεδίων για την ανάπτυξη του τουρισμού"».

Υπάρχουν καταγγελίες για ανθρώπους που εμφανίζονται ξαφνικά σαν... αλεξιπτωτιστές από άλλες περιοχές της Αλβανίας και δηλώνουν ότι ο προπάππους τους είχε μια έκταση στη Χειμάρρα την οποία διεκδικούν... και τελικώς παίρνουν με τις ευλογίες του κράτους αντί πινακίου φακής (με 1 ευρώ). Κατά «σύμπτωση» βέβαια, οι εν λόγω εκτάσεις τυχαίνει να είναι «φιλέτα» δίπλα στη θάλασσα, και εκείνοι που τις διεκδικούν «κολλητοί» της κυβέρνησης.

«Απόγονοι ?μεγάλων γαιοκτημόνων? από άλλες περιοχές της χώρας που υποτίθεται είχαν τεράστιες εκτάσεις γης σε περιοχής που διαβιοί η εθνική ελληνική μειονότητα, παρουσιάζονται στα αλβανικά δικαστήρια και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να αποκτήσουν την ?κληρονομιά? τους», καταγγέλλει σε ειδική έκθεση που συνέταξε για το περιουσιακό ζήτημα η Δημοκρατική Ενωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» τον Μάιο του 2016.

«Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο τα τελευταία 25 χρόνια. Ενώ οι άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες έλυσαν το περιουσιακό μέσα σε 4-5 χρόνια, εδώ το πρόβλημα παραμένει. Τα προβλήματα ειδικότερα απέναντι στους Ελληνες υπάρχουν τα τελευταία 15 χρόνια. Ακόμη και οι λίγοι Ελληνες που έχουν στην κατοχή τους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ να πάρουν τις περιουσίες τους. Δεν είμαστε αντίθετοι στα σχέδια ανάπτυξης. Πρέπει ωστόσο ως προϋπόθεση να λυθεί πρώτα το περιουσιακό, να αποδοθούν οι περιουσίες στους νόμιμους κατόχους τους, και μετά να ξεκινήσουν τα όποια σχέδια ανάπτυξης με σαφήνεια και διαφάνεια», συνεχίζει ο κ. Παππάς.

Με ιδιαίτερη... ζέση το τελευταίο διάστημα οι αλβανικές Αρχές κατεδαφίζουν κτίσματα είτε ως αυθαίρετα (την ίδια ώρα που νομιμοποιούν τα αυθαίρετα στην υπόλοιπη Αλβανία) είτε επειδή αυτά δεν ανταποκρίνονται στον «παραδοσιακό-ιστορικό χαρακτήρα» οικισμών.

Δήμαρχοι-τσιράκια

Το πιο ανησυχητικό δε, ότι το οργανωμένο σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών λαμβάνει χώρα... υπό την κάλυψη των τοπικών Αρχών. «Ειδικότερα στη Χειμάρρα, ο δήμαρχος, αν και ελληνικής καταγωγής, λειτουργεί ως δάκτυλος της κυβέρνησης», σημειώνει ο 42χρονος Ελληνας ομογενής αναφερόμενος στην περίπτωση του δημάρχου Γιώργου Γκόρου. «Οι δήμαρχοι συμβαίνει συχνά να είναι τσιράκια της κυβέρνησης, που θέλει να ελέγχει και την τοπική εξουσία», καταγγέλλει ο κ. Παππάς και συνεχίζει:

«Στα 25 χρόνια μεταπολίτευσης στην Αλβανία, δυστυχώς δεν είχαμε ποτέ ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η πολιτική και οι πολιτικοί είναι όμηροι του υπόκοσμου και του μαύρου χρήματος. Το φαινόμενο ανησυχεί τον διεθνή παράγοντα ώστε να αναλαμβάνει κάποιες πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα».

Αναφορικά τώρα με τη στάση του ιδίου του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει διάθεση συνεννόησης από την κυβέρνηση της Αλβανίας. Αντιθέτως, αυτή επιδεικνύει έναν άνευ προηγουμένου αυταρχισμό».

Οι παράγοντες της μειονότητας ωστόσο δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ο κ. Παππάς μας ενημερώνει σχετικά: «Προσπαθούμε να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα του περιουσιακού ζητώντας τη στήριξη πρωτίστως του εθνικού μας κέντρου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα κ.α. Συντάξαμε αναλυτική έκθεση την οποία δώσαμε στον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα διεθνοποιηθεί και θα τεθεί ως όρος στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις».

«Πρέπει να αποδοθούν πρώτα οι περιουσίες στους νόμιμους κατόχους τους και μετά να ξεκινήσουν τα όποια σχέδια ανάπτυξης με σαφήνεια και διαφάνεια», δηλώνει στο Εθνος ο πρόεδρος της «Ομόνοιας», Λεωνίδας Παππάς, αναφερόμενος στα σχέδια του αλβανικού καθεστώτος για δημιουργία μιας «Νέας Χειμάρρας» στην αλβανική Ριβιέρα.



ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ
«Γκρέμισαν το μαγαζί μας και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ»


«Πλέον όλοι φεύγουν», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Σπύρος Μπένος, αναφερόμενος στους ομογενείς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Ηπειρο «κυνηγημένοι» από τις συνθήκες. Ο κ. Μπένος μιλάει εξ ιδίας πείρας, καθώς η οικογένειά του όντως έφυγε στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, αφότου οι Αρχές γκρέμισαν το εστιατόριο-καφέ που αυτή λειτουργούσε στη Χειμάρρα. «Το 1995 αγοράσαμε ένα μαγαζί 800 τ.μ. στο κέντρο της Χειμάρρας. Ηταν ένα μαγαζί που το είχε χτίσει το ίδιο το καθεστώς επί κομμουνισμού, οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν παράνομο. Εμείς το αγοράσαμε κανονικά, με συμβόλαιο, από τον νόμιμο ιδιοκτήτη, καταβάλλοντας τότε το ποσό των 40 εκατ. δραχμών. Ηταν το πιο νόμιμο μαγαζί στη Χειμάρρα», θυμάται, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Μπένος. «Περίπου πριν από έναν χρόνο μας ενημέρωσαν ότι θέλουν να γκρεμίσουν το μαγαζί για να αναπλάσουν την πλατεία», συνεχίζει. «Εμείς πήγαμε στον δήμαρχο, τον ρωτήσαμε, κι αυτός μας έλεγε ?μη φοβάστε?. Ωσπου μια ημέρα εμφανίστηκαν κάποιοι από τον δήμο χωρίς χαρτιά, για να μετρήσουν το μαγαζί και να ορίσουν μια αποζημίωση. Τελικά, μας είπαν ότι για έναν χώρο 800 τ.μ. πάνω στη θάλασσα θα παίρναμε αποζημίωση 160.000 ευρώ. Το μαγαζί τελικώς κατεδαφίστηκε τον Ιανουάριο του 2016. Οταν ήρθαν μάλιστα να το κατεδαφίσουν, τα χαρτιά τους ήταν σε λάθος όνομα. Εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ», καταλήγει.

Η υπόθεση της οικογένειας Μπένου είναι ωστόσο μόνο μία μεταξύ πολλών. Το γενικότερο κλίμα μάλιστα πλέον στη Βόρεια Ηπειρο έχει χαρακτηριστικά διωγμού των Ελλήνων. «Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη για να μπορέσει να επιβιώσει εδώ ο Ελληνισμός, γιατί δυστυχώς σε κάποιες περιοχές έχουν απομείνει μόνο άτομα τρίτης ηλικίας», δηλώνει ο κ. Παππάς. «Για την εξωτερική πολιτική του αλβανικού κράτους, η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη νούμερο ένα προτεραιότητα. Για την Ελλάδα ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο, ενδεχομένως δικαιολογημένα σε έναν βαθμό». Οσο για το μέλλον ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» δεν είναι «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος». «Εχουμε μάθει να ζούμε στα δύσκολα», δηλώνει και «συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε δημοκρατικό μέσο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Που ήσασταν οι δημοσιογράφοι, όταν οι δικές μας επιχειρήσεις έκλειναν;»


Από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα, η απόσταση που χωρίζει τα μίντια από την πραγματική κοινωνία έχει μεγαλώσει. Οι δημοσιογράφοι είναι λες και απευθυνόμαστε συχνά σε έναν δικό μας πολιτικο-μιντιακό μικρόκοσμο

Του Θάνου Δημάδη

Κάθε φορά που κλείνει μία ένα κανάλι, μία εφημερίδα ή ένα ραδιόφωνο είναι αυτονόητο ότι συνεπάγονται δεκάδες ή και εκατοντάδες άνεργοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δύσκολο να ξαναβρούν δουλειά σε έναν επαγγελματικό κλάδο που στην χώρα μας συρρικνώνεται διαρκώς. Όσοι μπορέσουν όμως να ξαναδουλέψουν σε κάποιο άλλο μέσο, είναι βέβαιο ότι θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με ακόμα μικρότερες αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ένας από τους στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς λέει πως όσο μικρότερος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υπαρχόντων επιχειρήσεων σε έναν κλάδο, τόσο μικρότερη είναι η ευελιξία για τους εργαζομένους και τόσο μεγαλύτερα τα περιθώρια πίεσης της εργοδοσίας.

Όταν οι εργοδότες γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των υπαλλήλων τους, αν απολυθούν, δύσκολα θα επαναπροσληφθούν από κάποια άλλη μιντιακή επιχείρηση, τότε θα κάνουν τα πάντα για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο όσο πιο χαμηλά μπορούν. Οι στρεβλώσεις σε μία οικονομία δημιουργούνται όταν υπάρχουν περισσότερα προσφερόμενα χέρια για να προσφέρουν ένα αντικείμενο απ᾽όσα χρειάζονται καθ᾽αναλογίαν του αριθμού των επιχειρήσεων που τελούν εν λειτουργία ή, με άλλα λόγια, των αναγκών στην αγορά. Όμως ποιος είναι αρμόδιος για να καθορίζει τις ανάγκες της αγοράς αν όχι η ίδια η αγορά και οι επιχειρήσεις;

Υπάρχει κι ένα δεύτερο ερώτημα που τίθεται. Τι κάνει η κοινωνία απέναντι σε όλα όσα βρίσκεται ο δημοσιογραφικός κλάδος σήμερα αντιμέτωπος; Ρωτώντας τον ανασφάλιστο νέο δικηγόρο, τον απλήρωτο γιατρό ενός Κέντρου Υγείας ή τον άνεργο πρώην υπάλληλο μίας μικρομεσαίας επιχείρησης που έκλεισε, δεν υπάρχει δημοσιογράφος ή μίντια που να εξαιρείται από το ίδιο αντίστροφο ερώτημα: "κι εσείς οι δημοσιογράφοι τι κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν εμείς περάσαμε από ίδια θέση που περνάτε εσείς σήμερα;".

Από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα, η απόσταση που χωρίζει τα μίντια από την πραγματική κοινωνία έχει μεγαλώσει. Οι δημοσιογράφοι είναι λες και απευθυνόμαστε συχνά σε έναν δικό μας πολιτικο-μιντιακό μικρόκοσμο. Μας θεωρούν μία κοινωνική ελίτ που δεν μιλάει πια εξ ονόματος του κόσμου, αλλά των συμφερόντων που αυτή αναλόγως κάθε φορά εξυπηρετεί. Ως εκ τούτου, σε μία εποχή που εκλείπουν τα κριτήρια του ποιός στον χώρο μας είναι καθαρός και ποιός βρώμικος, όλοι μας θεωρούμαστε εκ προοιμίου το ίδιο. Και τώρα που η κρίση χτυπάει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την δική πόρτα του δικού μας κλάδου συλλήβδην, φωνάζουμε για βοήθεια. Το αν όμως η κοινωνία θα γυρίσει το κεφάλι της για να μας ακούσει είναι αβέβαιο.

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι συνολικά στα μέσα ενημέρωσης θα χρειαστούμε να δώσουμε μία πραγματική μάχη επιβίωσης. Κι ότι κι αν γίνει, πρέπει να την δώσουμε με αξιοπρέπεια. Και κυρίως με σεβασμό στα χιλιάδες θύματα της ανεργίας μέχρι σήμερα που δεν είχαν κάποιο δημόσιο βήμα για να διαμαρτυρηθούν, όπως έχουμε το προνόμιο να το κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι για να υπερασπιστούμε την δική μας εργασιακή υπόσταση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....