Διυλιστήριο: 10/19/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εκτός του κόμματος που ίδρυσε ο ίδιος, ο Χάρης Θεοχάρης!


Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης θα ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό της ίδρυσης της «Δημοκρατικής Ευθύνης», πολιτικής κίνησης στην οποία συμμετέχουν, προσωπικότητες όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ωστόσο σήμερα το κόμμα «πήρε διαζύγιο» με έναν εκ των ιδρυτών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, «ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών».

Σημειώνεται ότι μόλις προχθές, το κόμμα είχε ανακοινώσει ότι «η Δημοκρατική Ευθύνη αποσαφηνίζει ότι αποτελεί θεμελιακή αρχή από τη συγκρότησή της, η μη συμμετοχή σε “διαλόγους”, συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και πολύ περισσότερο σε σχηματισμούς της Δεξιάς ή της Αριστεράς.

Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης με ανθρώπους της εποχής και όχι η μηχανιστική σύμπλευση με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών. Ιδρυτές της είναι οι 1800 και πλέον πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική της διακήρυξη και το καταστατικό της και γι’ αυτό είναι κόμμα συλλογικό, δεν είχε ποτέ κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, ιδιοκτήτη ή αρχηγό.

Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση ή φημολογία περί συνομιλιών στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με άλλα κόμματα ή κινήσεις δεν μας αφορούν. Και όσοι ενδεχομένως το επιχειρούν αντιπροσωπεύουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί».

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζούμε το βρόμικο «ροζ» 2008 – Στο δρόμο που χάραξε ο Θέμος



Θυμόμαστε με αηδία τον πόλεμο που έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης στον Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του. Με την απειλή και τελικά τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού, ο ιδιοκτήτης της γνωστής ροζ φυλλάδας, είχε οδηγήσει αθώους ανθρώπους στην απόπειρα αυτοκτονίας, διέλυσε οικογένειες και υπολήψεις.

Ο Θέμος Αναστασιάδης ταγμένος στη μισθοφορική οργανωμένη λάσπη κατά του Κώστα Καραμανλή, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παράδοση της Ελλάδας στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και των δανειστών. Αποτέλεσε σημαντικό κρίκο του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Μας το θύμισε χτες στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των μίντια, όπου με τη γνωστή ειρωνεία του, παραδέχθηκε, πως επί εποχής Κώστα Καραμανλή, η Ελλάδα περνούσε καλύτερα…

Αλλά, η τύχη έπαιζε το δικό της παιχνίδι. Κάποιοι που μαθήτευσαν διαβάζοντας τις φυλλάδες του Θέμου, προχώρησαν στο δικό τους εκβιασμό, κατά δικαστών του ΣτΕ, δημοσιοποιώντας προσωπικούς διαλόγους, άσχετους με οποιαδήποτε υπόθεση ή άλλο θεσμικό αδίκημα, την ώρα που ο δάσκαλός τους κατέθετε στη Βουλή…

Οι μαθητές του «Πρώτου Θέματος», που γαλουχήθηκαν με τα ροζ DVD του Θέμου, τον ευγνωμονούν. Δουλειά είναι και αυτή και μάλιστα πολύ βρόμικη, κάποιος πρέπει να την κάνει.

Οι Έλληνες όμως, τον Mr. Protothema, τον έχουν κατατάξει ως τον τροχονόμο του ξεπουλήματος της Ελλάδας, που ζει σήμερα μέσα από τους μαθητές του!

Το βρόμικο ροζ 2008 δυστυχώς είναι και πάλι εδώ!

«Ο Κεντροδεξιός»

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μίχαλος: Σε θετική κατεύθυνση οι διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα



Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστήριξε ότι οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αίρονται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πτώχευση για την εξυγίανση μιας επιχείρησης, ενώ δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες να επαναδραστηριοποιηθούν.

"Δύο νέα θετικά σημεία του νέου νομοθετήματος είναι αυτά που προβλέπουν ενδελεχή έλεγχο για δόλιες πτωχεύσεις, αλλά και «κούρεμα» των οφειλών των επιχειρήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει ακόμη να διαπιστώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και για μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων, που χωρίς αμφιβολία είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πτωχεύσεις

Όπως είναι γνωστό, η Επιμελητηριακή κοινότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προτείνει την προώθηση και του εξωδικαστικού διακανονισμού, όπως επίσης και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης επιχείρησης με κόκκινα δάνεια» κατέληξε,


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταδικάστηκε πρώην ταμίας της ΕΥΑΘ που υπεξαίρεσε 325.000 ευρώ



Πρώην ταμίας της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 6 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε λογαριασμούς καταναλωτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συνολικό ποσό που ιδιοποιήθηκε παράνομα, κατά το διάστημα από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2008, ανήλθε σε 325.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είχε καταβληθεί από σχεδόν 2.500 καταναλωτές-συνδρομητές της ΕΥΑΘ. Μεταξύ αυτών ήταν -εκτός από νοικοκυριά- δημόσιοι φορείς (όπως σχολεία και νοσοκομεία), επιχειρήσεις, ιδρύματα κ.ά.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος έθετε στους λογαριασμούς που προσκόμιζαν προς πληρωμή οι καταναλωτές, την ειδική προσωπική του σφραγίδα, ως αποδεικτικό εξόφλησης. Τα χρήματα όμως δεν κατέληγαν στο ταμεία της Εταιρίας αλλά στις τσέπες του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν πελάτες της ΕΥΑΘ διαμαρτυρήθηκαν για «φουσκωμένες» χρεώσεις στους επόμενους λογαριασμούς.

Ο κατηγορούμενος, που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, απολογούμενος, αποδέχθηκε την πράξη του, για την οποία ζήτησε συγγνώμη, ενώ πρότεινε διάφορους τρόπους εξόφλησης της οφειλής προς την ΕΥΑΘ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε τελικά ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, και, αφού τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βήχουν οι καναλάρχες και παίρνουν αντιβιοτικά στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Η απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών, δηλαδή η απόφαση ότι θα μπει στη διαδικασία να συζητήσει αν είναι συνταγματικός ο νόμος Παππά, δημιούργησε μέθη χαράς στη ΝΔ.

του Κώστα Βαξεβάνη


Προβεβλημένα στελέχη όπως ο Δημήτρης Σταμάτης με παρεμβάσεις στο Twitter προσπάθησαν να εμφανίσουν την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία ως νίκη επί της ουσίας. "Έγιναν δεκτές οι προσφυγές", έγραψε ο Σταμάτης, αν και ως δικηγόρος γνωρίζει καλά τη διαφορά μεταξύ "παραδεκτού", που αφορά στη διαδικασία, και "δεκτού", που αφορά στην ουσία.

Κοντά στη ΝΔ και ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, ο οποίος έγραψε: "Επιτέλους υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα". Μάλλον τους δικαστές δεν είχε διακρίνει ο κύριος Καρακούσης όταν ασκήθηκαν διώξεις στον Ψυχάρη, γι’ αυτό δεν έγραψε τίποτα.

Και φυσικά ο Άδωνις απεφάνθη πως στη χώρα υπάρχει Δημοκρατία και όχι Χούντα, όπως υποστήριζε, εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ. Δηλαδή αν επιστρέφονταν τα λεφτά των αδειών στους καναλάρχες θα είχαμε παράδεισο, όχι μόνο Δημοκρατία φαντάζομαι.

Την απόφαση φυσικά πήραν τα μέλη του ΣτΕ που κατά τον Γεωργιάδη στο παρελθόν, ήταν μουρλοί.

Όταν οι πολιτικοί πανηγυρίζουν για κάτι που κέρδισαν οι καναλάρχες (έστω και στο τυπικό της υπόθεσης) τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βήχουν οι καναλάρχες και παίρνουν αντιβιοτικά οι Αδώνιδες




https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες ανακάλυψαν πρωτοποριακή μέθοδο καταπολέμησης της λευχαιμίας


Η νέα θεραπεία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, δίχως να επηρεάζει τον υγιή ιστό - Ο Κωνσταντίνος Τζελέπης κύριος ερευνητής και ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Βασιλείου εκ των επικεφαλής

Το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, οι ατελείωτες ώρες ερευνών και δοκιμών στο εργαστήριο, το πάθος για την επιστήμη και η αγάπη για τον άνθρωπο, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά για μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σε επίπεδο ιατρικής έρευνας στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Ερευνητές από το Wellcome Trust Sanger Institute του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τους Κωνσταντίνο Τζελέπη, Δρ. Γιώργο Βασιλείου και Δρ. Kosuke Yusa, δημιούργησαν μια εξελιγμένη μορφή της γενετικής μεθόδου CRISPR gene editing, την οποία εφάρμοσαν για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων ενάντια στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Cell Reports, η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει ένα σημαντικό αριθμό γονιδίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς αντι-λευχαιμικούς θεραπευτικούς στόχους και έδειξαν πως μπλοκάροντας ένα από αυτά τα γονίδιά, επονομαζόμενο ως KAT2A, κατάφεραν να καταστρέψουν τα λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεάσουν τα υγιή κύτταρα του αιμοποιητικού συστήματος.

Το Wellcome Trust Sanger Institute του Κέιμπριτζ

Με άλλα λόγια, η ερευνητική ομάδα, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι δύο Έλληνες, Γιώργος Βασιλείου και Κωνσταντίνος Τζελέπης ανακάλυψαν μία μέθοδο η οποία εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα, δίχως να επηρεάζει τον υγιή ιστό. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζονται στο ελάχιστο οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις της θεραπείας για τον ασθενή, ανεξάρτητα με το στάδιο που έχει προχωρήσει η ασθένεια. Το εξίσου σημαντικό, είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου ως βάση για την αναζήτηση φαρμάκων, τα οποία θα στοχεύουν απευθείας στα ελαττωματικά γονίδια, δημιουργώντας το πεδίο για μία νέα εποχή στην καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας για τον άνθρωπο. Η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξη για τα επόμενα χρόνια και αναφέρεται σε μία ιστορική στιγμή για την έρευνα και το ανθρώπινο είδος, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά, θα αποκτήσουν ελπίδα.

Η Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία (ΟΜΛ) είναι ένας πολύ επιθετικός καρκίνος του αιμοποιητικού συστήματος. Τα λευχαιμικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται γρήγορα και κυριαρχούν στο μυελό τον οστών, προκαλώντας προβλήματα στην δημιουργία των υγιών κυττάρων, οδηγώντας έτσι σε, απειλητικές για την ζωή, λοιμώξεις και αιμορραγίες. Η θεραπεία της ΟΜΛ δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες, με μόνο έναν στους τρεις ασθενείς να επιζεί τελικά από την νόσο.

Για την ανακάλυψη νέων θεραπειών για την ΟΜΛ, η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία CRISPR-Cas9 και πραγματοποίησε γενετικά screens σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές. Για να φτάσουν στο στόχο τους, χρησιμοποίησαν αυτή τη νέα επαναστατική μέθοδο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν ατομικά όλα τα γονίδια του ανθρώπινου γονιδιώματος. Αυτό τους επέτρεψε να ανακαλύψουν εκείνα τα γονίδια, η σίγαση των οποίων είχε δραματικό ρόλο στην ανάπτυξη και επιβίωση των λευχαιμικών κυττάρων.

Ο Δρ. Kosuke Yusa

Ο Δρ. Kosuke Yusa, συν-επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε πως: «Μελέτες προηγούμενων ετών, χρησιμοποιώντας παλιότερες τεχνικές βιοτεχνολογίας, έδειξαν αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά η παρούσα μελέτη αποτελεί μια από τις πρώτες συστημικές προσπάθειες για την ανακάλυψη των γενετικών αδυναμιών της ΟΜΛ. Το σημαντικό είναι πως βελτιώσαμε και εφαρμόσαμε την τεχνολογία CRISPR-Cas9 για να δούμε τι πραγματικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η τεχνική CRISPR μπαίνει πολύ δυναμικά στον τομέα της έρευνας του καρκίνου και αυτό διότι ξεπερνά τους τεχνικούς περιορισμούς προηγούμενων εργαλείων γενετικής».

Το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελείται από περίπου 20000 γονίδιά. H ερευνητική ομάδα χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία CRISPR-Cas9, εφάρμοσε γενετικά screens και κατάφερε να δημιουργήσει μια λίστα με περίπου 500 γονίδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση των λευχαιμικών κυττάρων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο ότι από τα 500 αυτά γονίδια, τουλάχιστον 200 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φαρμακευτικοί στόχοι. Τα περισσότερα από αυτά τα 200 γονίδια αποτελούν νέους ελπιδοφόρους στόχους για τη ΟΜΛ και ανοίγουν πολλές προοπτικές για την δημιουργία αποτελεσματικότερων θεραπευτικών οδών ενάντια σε αυτή την νόσο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές επέλεξαν το γονίδιο KAT2A για περαιτέρω μελέτη και έχοντας ως στόχο την επαλήθευση των αποτελεσμάτων τους. Μπλοκάροντας την λειτουργία του γονιδίου KAT2A, χρησιμοποιώντας γενετικές και φαρμακευτικές μεθόδους, έδειξαν πως αυτή η παύση οδήγησε σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης αλλά και της επιβίωσης των λευχαιμικών κυττάρων χωρίς να έχει κανένα αντίκτυπο στα υγεία κύτταρα.

Ο κύριος ερευνητής Κωνσταντίνος Τζελέπης
Ο κύριος ερευνητής της ομάδας, Κωνσταντίνος Τζελέπης δήλωσε: «Τα αποτελέσματά μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς η σίγαση του γονιδίου KAT2A λειτούργησε κατασταλτικά σε κύτταρα μεγάλου αριθμού ασθενών με ΟΜΛ, οι οποίοι κατείχαν διαφορετικές μεταλλάξεις. Το επόμενο μας βήμα είναι ο σχεδιασμός φαρμάκων που στοχεύουν γονίδια από τη λίστα μας, συμπεριλαμβανομένου του KAT2A, καθώς και η έναρξη εργαστηριακών/κλινικών δοκιμών».

Οι ομάδα επαλήθευσε τα αποτελέσματα σχετικά με το γονίδιο KAT2A χρησιμοποιώντας πειραματόζωα σε προ-κλινικές δοκιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σίγαση του KAT2A αύξησε σημαντικά την επιβίωση των πειραματόζωων που έφεραν την νόσο.

Ο Δρ. Γιώργος Βασιλείου
Ο Δρ. Γιώργος Βασιλείου, συν-επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Η έρευνα αυτή οδήγησε στην ανακάλυψη πολλών πιθανών γενετικών στόχων για τη μελλοντική θεραπεία της ΟΜΛ, ενώ ταυτόχρονα γίνονται άμεσα διαθέσιμοι σε άλλους ερευνητές για πιο βαθιά μελέτη. Ενώ το γονίδιο KAT2A χρειάζεται πλέον να εξεταστεί σοβαρά σαν μια νέα θεραπευτική στρατηγική ενάντια στην λευχαιμία, παρουσιάζουμε στην επιστημονική κοινότητα πολλούς επιπλέον υποψήφιους στόχους για μελλοντική έρευνα. Ελπίζουμε πως αυτή η μελέτη θα οδήγηση στο άμεσο μέλλον σε πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά σχήματα εναντίον της ΟΜΛ, βελτιώνοντας αισθητά τους δείκτες επιβιώσεις κ ποιότητας ζωής των ασθενών».

Τι είναι η Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία

Η οξεία μυελογενής λευχαιμία (οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία) είναι μια κακοήθης νόσος που αρχίζει από κύτταρα της λευκής σειράς στο μυελό των οστών. Ο μυελός των οστών είναι η οργανική δομή που εντοπίζεται στα οστά και η οποία παράγει όλα τα έμμορφα στοιχεία του αίματος δηλαδή τα λευκά αιμοσφαίρια, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια.

Τα ανώμαλα κύτταρα της λευκής σειράς που δημιουργούνται στη οξεία μυελογενή λευχαιμία εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, εξαπλώνονται σε όλο τον οργανισμό και μπορούν να επηρεάσουν διάφορα όργανα. Η οξεία μυελογενής λευχαιμία στην ουσία είναι μια ομάδα ασθενειών. Ο λόγος είναι διότι υπάρχουν διάφοροι τύποι και στάδια κυττάρων της μυελικής σειράς που είναι δυνατόν να καρκινοποιηθούν (λευχαιμογένεση) και να δημιουργήσουν λευχαιμία σε κάποια φάση της εξέλιξης ή διαφοροποίησης τους προς την ωρίμανση.

Η οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι η συχνότερη μορφή λευχαιμίας που παρατηρείται στους ενήλικες. Αντίθετα στα παιδιά η συχνότερη μορφή είναι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας είναι: Υπερβολική κούραση, πυρετός με νυκτερινούς ιδρώτες, επαναλαμβανόμενες μολύνσεις, διόγκωση, πρήξιμο των ούλων που μπορεί να συνοδεύεται ή όχι από αιμορραγία, ανορεξία, αύξηση του μεγέθους του ήπατος (ηπατομεγαλία) ή της σπλήνας (σπληνομεγαλία), μώλωπες, πετέχιες, αιμορραγίες, πόνοι στα κόκαλα και στις αρθρώσεις.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φοβού τους Δαναούς..

     Το σύστημα είναι ανεξάντλητο.
Πρόκειται για μία ύαινα με μορφή χαμαιλέοντα,
..που αφού προσαρμόσει το χρώμα του με τις δικές σου ανάγκες ώστε να σε κάνει πιά να μη το βλέπεις,
..ορμάει και σε ξεσκίζει με την ησυχία του και χωρίς δική σου αντίδραση.

Μόλις προχθές λέγαμε πως επειδή έχει γίνει ορατή η τάση του ανοίγματος της
συζήτησης, εδώ στο προτεκτοράτο, για το εθνικό νόμισμα και τις πιθανές ρήξεις,
..το σύστημα εκτιμούσαμε πως θα άνοιγε κι αυτό το κουτάκι με τις απειλές και τους εκβιασμούς,
..γνωστή, καθιερωμένη, και πετυχημένη συνταγή, εδώ, στο προτεκτοράτο ξαναλέμε.

Όμως διαψευστήκαμε. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Σε πρώτη φάση το σύστημα φαίνεται να αλλάζει τακτική,
..χρησιμοποιώντας άλλα όπλα, όπως είναι τα καλοπιάσματα κι οι γαλιφιές: "Έλα μου δώ μάνα μου. Τί θες εσύ και μου ζορίζεσαι; Απεξάρτηση θέλεις; Ώχου το! Και ποιός θα σε φροντίζει εσένα βρε; Μόνο σου θα φροντίζεσαι; Έλα μου δω στον θείο να σου δώσει κοκό. " Τέτοια πράγματα.

Κι έτσι πρόκειται ν' αρχίσει, έχει ήδη αρχίσει, το παραμύθι της τάχα "ελάφρυνσης" του χρέους.
"Και να δούμε και πώς να το μαγειρέψουμε", και "να το φτιάξουμε έτσι να μη μας πάθει κανένα στούφο ο φον-σακάτης και χάσουμε τον νεοναζιστή", και "τόχετε πει βρε στο ΔΝΤ, ή εμείς πρέπει να τα κάνουμε όλα;"
Και νάσου "ελάφρυνση" από 'δω, και δώστου "εξυπηρέτηση" από 'κει,
..κανείς δεν μιλάει όμως στα ίσα για πραγματική μείωση, για διαγραφή, τουλάχιστον μέρους του "χρέους".
Όλο υπεκφυγές και όλο "ζυμώσεις" και όλο μεθοδεύσεις.

Και πάνω απ' όλα αυτά τα θολά, υπερίπταται πάντα ένα μεγάλο, με κεφαλαίο το "α", "Αλλά",
..το οποίο "Αλλά" αποτελεί και την πραγματική φάκα, το νέο όπλο,
..την νέα τακτική του συστήματος:
" Θα σας κάνουμε εμείς βρε κουτά την ελάφρυνση, πάει στο διάλο, τί φίλοι είμαστε, ΑΛΛΑ, θα πάρετε λίγα ακόμη καινούργια δανεικούλια, με λίγο τοκουλάκο, να μη βγάλουμε κι εμείς κάτι για τη καλοσύνη μας, και θα δεσμευτείτε μόνο για άλλα 50-60-70 χρόνια επιπλέον να κάνετε ό,τι σας λέμε, να νομοθετείτε όπως σας λέμε, να αγοράζετε μόνο απ' τα δικά μας μαγαζιά, να παίρνετε τα δικά μας όπλα, να αποθηκεύετε τους πρόσφυγες για πάντα, να μην έχετε δικιά σας περιουσία γιατί θα την νοικιάζετε από 'μας, να παίρνετε τους μισθούς και τις συντάξεις που εμείς θα ορίζουμε, και κυρίως νάχετε για κυβέρνηση τους δωσίλογους που εμείς θα διαλέγουμε και θα μας αρέσουν. "

Έτσι θα παιχτεί το παιχνίδι για λίγο καιρό, μέχρι να δουν την αντίδραση της κοινωνίας και του λαού.
Αν αντιδράσουμε αρνητικά (όπως πρέπει), θα εγκαταλείψουν την νέα τακτική και θα επιστρέψουν στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή των απειλών και των εκβιασμών.
Αν φερθούμε σαν ηλίθιοι (όπως πραγματικά είμαστε), τότε η κατάσταση θα συνεχιστεί "ως έχει" και ακόμη χειρότερη,
..αφού για κάποια αμφίβολη και θολή "ελάφρυνση" θα έχουμε αποδεχτεί την νέα υποταγή, την νέα και επίσημη πιά Κατοχή.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ποιά θα είναι η στάση των "Τσολάκογλου" που κυβερνούν,
..καθώς και των ΜΜΕ, που άσχετα με τις μεταξύ τους αντιθέσεις έχουν ακόμη θηριώδη συμφέροντα,
..που η πίτα του ιδρώτα και του αίματός μας φτάνει για να τα χορτάσει όλα.

Η καινούργια παγίδα άνοιξε!
Ο Δούρειος Ίππος της "ελάφρυνσης" είναι προ των πυλών.
Ας γκρεμίσουμε τα τείχη να τον βάλουμε μέσα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....