Διυλιστήριο: 05/27/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Η Τουρκία αναδεικνύεται ως επιλογή για το νέο ρωσικό αγωγό

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως ένας εναλλακτικός προορισμός του σχεδίου για τον αγωγό ‘South Stream’, του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως ανέφεραν βιομηχανίες και διεθνείς ειδικοί, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Η Τουρκία, ήρθε στο προσκήνιο από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Μόσχα θα επιλέξει μια χώρα για το έργο, που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως συνέπεια των εχθρικών αντιδράσεων της ΕΕ, μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Ο Δρ Richard Connolly, από το Κέντρο Ρωσικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Birmingham, είπε την Τρίτη ότι η Τουρκία ενδέχεται γίνει κύριος σταθμός για την Ιταλία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Gazprom στην Ευρώπη.


Με την εκτροπή του αγωγού στην Τουρκία, και την ανάλογη καθυστέρηση που θα προκύψει, αυξάνεται η πίεση στην Ιταλία, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις για βελτίωση των σχέσεων στους εταίρους της ΕΕ, με τη Ρωσία, είπε.


Το έργο έχει σταματήσει

Το έργο ‘South Stream’, το οποίο αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2018, σχεδιάσθηκε να μεταφέρει φυσικό αέριο της Ρωσίας προς την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Αυστρίας.


Ωστόσο, οι Βρυξέλλες, έχουν σταματήσει το έργο με το σκεπτικό ότι έχουν αυξημένη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Ο Σεργκέι Γκλέμποφ, καθηγητής διεθνών σχέσεων από το Κέντρο Διεθνών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ουκρανίας στην Οδησσό, είπε «το κύριο ερώτημα: ποιος θα καταναλώσει, αγοράζοντας ρωσικό φυσικό αέριο στην ΕΕ, εφόσον η ΕΕ κάνει έκκληση για ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο;»


Το φυσικό αέριο τώρα ρέει από τη Ρωσία μέσω της Τουρκίας με τον αγωγό αερίου Blue Stream, κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα.


«Φαίνεται ότι η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να επεκτείνουν τη χωρητικότητα του αγωγού του Blue Stream, ή να κατασκευάσουν ένα αγωγό παράλληλα με τις ακτές της Τουρκίας, εξαιρώντας το προηγούμενο σχέδιο μέσω της Βουλγαρίας», είπε ο Γκλέμποφ.


Η ΕΕ, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο, ξοδεύει περίπου 800 δισεκατομμύρια για εισαγωγή ενέργειας ετησίως.
--
The Hellenic Information Team
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σου 'στειλα μήνυμα!..

    ..αλλά μάλλον δεν το 'λαβες!..
Ή λείπεις!..

Πάντως άμα το λάβεις, άκου:
Δεν βρέχει. Σε φτύνουν!
Βέβαια σε φτύνουν λιγότεροι απ' όσοι θα έπρεπε, γι αυτό σου φαίνεται σαν ψιλόβροχο..
Όταν όμως ξεσπάσει η μπόρα, μη πεις ότι δεν στα 'παμε!
Πες το και στον χοντρό!

600 χιλιάδες λιγότερους εσύ, κι άλλες 300-400 χιλιάδες λιγότερους η Αυτού Χυδαιότης, μας κάνει γύρω στο ένα μύριο! Δηλαδή 11-12%!
Ε! Δεν το λες κι επιτυχία!..

Τώρα, τί κατάλαβες εσύ κι ο άλλος, μόνον οι δυό σας το καταλαβαίνετε!
Σιγά-σιγά και μέχρι το φθινόπωρο έχετε καιρό να πακετάρετε με την ησυχία σας. Μη βιαστείτε και ξεχάσετε τίποτα, για να βρείτε δικαιολογία να γυρίσετε τάχα να το πάρετε!
Ό,τι αφήσετε πίσω θα του βάλουμε φωτιά να το κάψουμε! Μη μείνει τίποτα να σας θυμίζει..

Το κακό είναι ότι είσαστε τόσο αισχροί και αδίσταχτοι που μέχρι να ξεκουνήσετε έχετε όλο τον καιρό να καταστρέψετε και τα υπόλοιπα όσα ως τώρα γλύτωσαν.
Αυτό ήταν κυρίως που δεν πήραν υπ' όψιν τους όσοι νόμισαν πως έπρεπε να εκφραστούν με ψήφο-προειδοποίηση, και όχι με ψήφο-έξωση!

Θα το καταλάβουν όμως πολύ σύντομα με τα καινούργια μέτρα που θα επιχειρήσετε να πάρετε: περικοπές ή και κατάργηση επικουρικών συντάξεων, νέο ασφαλιστικό, ξεπούλημα νερών, ακτών, ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, φορολογική επικήρυξη των ελευθέρων επαγγελματιών, ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού!

Ας μείνουμε με την ελπίδα ότι οι ''κοψοχέρηδες'' από ένα εκατομμύριο θα γίνουν ενάμισυ και δύο εκατομμύρια.
Κι ας ελπίσουμε επίσης ότι μπορεί (ίσως) και να βρεθούν δυό-τρείς άντρες στις κοινοβουλευτικές σας ομάδες που θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο στα ολέθρια σχέδιά σας. Δύσκολο βέβαια από τα θρασύδειλα ανθρωπάκια που έχετε μαζευτεί εκεί μέσα, αλλά ας το ελπίσουμε..

Προς το παρόν προσπαθήστε να καταλάβετε το μήνυμα που σας στείλαμε...
Αν δεν μπορέσετε, κακό του κεφαλιού σας!
Και του δικού μας βέβαια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....